Slechte after sales voor auto minder dan 3 jr oud…
Ik heb op 14 juli 2025 een leaseauto aangeschaft met een kilometerstand van 18.000 km nu staat op 26.650 km. Vanaf het begin maakte de auto een ratelend geluid wanneer deze stilstond. Ik heb hierover contact opgenomen met de garage. Zij verwezen mij door naar een Audi-dealer omdat de auto volgens hen nog onder fabrieksgarantie viel. Zoals verwacht kon de dealer het probleem op dat moment niet vaststellen, waardoor ik maandenlang met hetzelfde probleem ben blijven rijden.
Enkele maanden later ontstond er een nieuw probleem: bij het remmen tijdens het achteruitrijden hoorde ik een klankende geluid. Ik had ik nog geen 9.000 km met de auto gereden.
Toen ik opnieuw contact opnam met de garage, kreeg ik te horen dat ik de auto zonder garantie had gekocht. Dat verbaasde mij, omdat tijdens de aankoop was aangegeven dat er één jaar wettelijke garantie van toepassing was. Ik heb dit zowel bij de verkoper als bij de garage aangekaart, maar zij bleven erbij dat er geen garantie zou zijn. Als er toch garantie, valt slijtage niet inder garantie. Dat snap ik helemaal, maar km staat op 26.650km. Best vroege slijtage in mijn menjng.
De auto is pas drie jaar oud, maar vertoonde vanaf het begin al gebreken. Toch werd ik behandeld alsof ik een oude auto had gekocht. Mijn ervaring is dat er tijdens de verkoop veel wordt beloofd, maar dat de houding verandert zodra er problemen ontstaan.
Mijn advies aan andere kopers: neem de tijd voordat je tekent goed kijken naar de auto. Vraag garantie bewijs. Lees alle documenten zorgvuldig door, laat alle afspraken schriftelijk vastleggen en vraag desnoods enkele dagen of een week bedenktijd om alles na te gaan. Vertrouw niet alleen op mondelinge toezeggingen.
Ik heb bijna €38.000 betaald voor een auto die vanaf het begin mankementen vertoonde, en ik ben zeer teleurgesteld in de manier waarop hiermee is omgegaan.