Scalable Capital Reviews 6.191

TrustScore 4 uit 5

4,0

1. Bank

Scalable Capital is a leading bank that empowers people in Europe to shape their own finances. Scalable Capital makes it easy and affordable for clients to invest professionally in stocks, ETFs, cryptocurrencies, and derivatives and set up savings plans. Attractive interest, loans, and private equity complement the range of products and services. With the European Investor Exchange, Scalable Capital offers an exchange specifically for retail investors. More than one million clients already have a total of more than €40 billion on the platform. Founded in 2014, Scalable Capital now employs over 700 people across Munich, Berlin, Vienna, Milan, and London. Together with the founding and management team led by Erik Podzuweit and Florian Prucker, Scalable Capital is building the next generation of financial services. Further information at: www.scalable.capital.

About Scalable Capital

Personalised & Diversified
We provide personalised, globally-diversified ETF-portfolios designed to create long-term wealth.
Cost-Efficient.
To do this, we select the best and most cost-efficient Exchange Traded Funds (ETFs).
Your Risk Under Control.
We monitor and manage your portfolio continuously with our proprietary risk management technology.

4,0

Goed

TrustScore 4 uit 5

6K reviews

Klantenservice is slecht bereikbaar.

Klantenservice is slecht bereikbaar.
Het is heel lastig om contact met Scalable te krijgen. Wie klant is, kan na het inloggen aan een chatbot vragen stellen. Als de bot die vragen niet kan beantwoorden, resteert slechts het sturen van een e-mail. Maar ik stuurde meerdere e-mails en deze werden nooit beantwoord. Als klant krijg je een mooi fiscaal jaaroverzicht, maar pas eind april, en dat is gewoon te laat.

29 april 2026

De aanvraag procedure was nogal een…

De aanvraag procedure was nogal een gedoe. PC+Mobiel. Veel handelingen. Duurde wel een half uur.
Ben je eindelijk klaar maak je je eerste bedrag over, krijg je een bericht dat de naam van je bron rekening niet 100% is van de naam van de rekening die je aangevraagd hebt. Contacteer je de bank op hun website krijg je weer een zinloos antwoord van een chatbot terug. Daar kan je helemaal niets mee.
Kortom, einde verhaal, ben er klaar mee.

13 april 2026

Dauert und dauert

Tamelijk complex als je geen Duits paspoort hebt, dat zou toch binnen de EU makkelijker moeten zijn

23 februari 2026

Werkt niet..kan niet.. laat maar..

Ik heb me aangemeld.. uitgebreide identificatie gedaan.. paspoortnr..scannen.. selfie grmaakt...authenticator... en nu ruim een week later niks terugvernomen.. uhm.. niet ok dus.

25 maart 2026

geen telefonisch contact mogelijk

geen telefonisch contact.

heel vervelend dat je bent overgeleverd aan een f.... chatbot of email formulier als zaken niet werken.

Kom op Scalabe, geen telefoonnummer voor je vaste klanten is NOT DONE!

17 februari 2026

Extreem hoge spreads

Scalable doet er alles aan om goedkoop te lijken door te adverteren met lage transactiekosten.
Echter zijn de spreads bizar en verlies je op een transactie van €1000 al gauw €25. Scalable is hierin niet transparant en daardoor voor mij een zeer onbetrouwbare partij.

18 juli 2025

Beste,

De spread wordt wel degelijk weergegeven tijdens het opstellen van een order (op de 'kopen' knop zie je die 'laatkoers'; op de 'verkopen' knop zie je de 'biedkoers). Daarnaast kun je bij ons limietorders opstellen. Bij effecten met relatief weinig liquiditeit kan de spread wijder zijn, maar dit is een algemeen principe en heeft niet specifiek betrekking op ons platform. En nogmaals, de koersen worden wel degelijk getoond.

Mocht je vragen hebben dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen via support-nl@scalable.capital of via onze chat-functie.

M.f.g., Scalable Support-Team NL

Te omslachtig en bugs in de app

Een bank, daar wil je zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. En dat gaat hier mis. Het werkt allemaal gewoon te omslachtig en je bent te veel tijd kwijt om iets voor elkaar te krijgen. Probeer maar eens je 2FA om te zetten naar een andere telefoon. Je krijgt codes die te kort geldig zijn om de handelingen uit te kunnen voeren (kun je weer opnieuw beginnen) en als je de app verlaat om een SMS code op te zoeken die je moet invoeren krijgt de app een foutmelding (ja, een bug in de app). Enige work-around: je mobiele telefoon koppelen aan je windows computer, zodat je daar de SMS code kan zien. Weer een half uur verder. En dit is een voorbeeld. We hebben al heel wat tijd verloren met de te lastige werkwijzen van Scalable Capital. Mijn advies: je kunt beter een andere bank kiezen via Raisin. Dat werkt allemaal een stuk soepeler en dan krijg je een minstens even hoge rente.

NA REACTIE VAN SCALABLE CAPITAL:
Toch lijkt het me dat het gedrag van jullie app zoals beschreven in mijn review niet is zoals bedoeld.... jammer dat jullie mijn review niet als gebruiken om deze bug serieus te nemen en te onderzoeken. Als het gedrag van de app zoals beschreven wel 'normaal' is.... dan is mijn tip voor potentiele klanten: zeker wegblijven van Scalable Capital.

7 april 2025

Beste,

Het spijt ons te horen dat je ervaring met ons platform niet naar wens is. Er zijn ons momenteel geen bugs in de App bekend (we zeggen uiteraard niet dat dit nooit voor kan komen). Onze meeste klanten gebruiken de 2FA zonder problemen. Indien je zelf de voorkeur geeft aan een andere opzet, hebben we hier uiteraard alle begrip voor.

Met vriendelijke groeten,
Team Scalable Capital

ineens maar 1,6% rente?????????

Ik kom er net achter ik nog maar 1,6% rente krijg op mijn baader account in plaats van 2,6%. Er is ook nog geen scalable account aangemaakt dat daarvoor vermoedelijk nodig is i.v.m. de omzetting. Ik ben wel akkoord gegaan met de nieuwe voorwaarden van scalaable om die nieuwe account te krijgen. Heel raar en ook onbehoorlijk om zonder enige kennisgeving de rente met 1% te verlagen. Ik hoop dat scalable snel reageert op mijn mails daarover en ook met een snelle oplossing komen. Voor nu in ieder geval erg ontevreden met deze gang van zaken.

Als reactie op de reactie van scalable:
Punt is dat scalable reclame maakt met een rente tarief van 2,75% op de nieuwe zg.schaalbare rekening, waar ik als bestaande klant nog geen gebruik van kan maken. Met de introductie van die schaalbare scalable rekening is het rentetarief op de baaderrekening flink verlaagd (circa 1%). En dat raakt alle bestaande klanten die nog niet zijn omgezet. Nieuwe klanten hebben daar geen last van.

7 maart 2025

Beste Lidia,

We hebben zoals je weet inmiddels (gisterochtend) contact gehad.
De rente is variabel; dit wordt al aangegeven voordat je een account bij ons opent. De meeste banken/brokers volgen de ECB wat betreft de renteverlagingen, maar het verschilt per bank hoeveel geld er daadwerkelijk door wordt gegeven aan de klant. De rente is in twee stappen van 2.6% naar 1.6% gegaan, niet in één keer. Je kunt het huidige percentage terugvinden op onze website. De verlagingen betreffen een unilaterale beslissing van de Baader Bank, hier hebben wij verder geen invloed op. Wat betreft de communicatie rondom de renteverlagingen ga ik jouw feedback intern doorgeven. Wat betreft het openen van jouw nieuwe account: de eerste nieuwe accounts zijn reeds geopend. Het zal niet lang meer moeten duren voordat ook jij toegang hebt tot jouw nieuwe Scalable account.
Mocht je ons nodig hebben dan weet je ons hopelijk te vinden.
M.v.g.

Ze houden je geld tot 8 weken vast, ben benieuwd of ik naar de rechter moet.

Je rekening opheffen en dan tot 8 weken je geld vasthouden, je saldo wordt op 0 (nul) gezet, ze maken de helft van het geld over, in mijn geval 50K, en de rest wordt onzichtbaar. Het zou al iets uitmaken als het saldo op de scalable rekening bleef staan zonder rente. Maar goed, nooit meer Scalable voor mij.

Het excuus van scalable: had je de kleine lettertjes maar beter moeten lezen.

15 augustus 2024

Zeer klantonvriendelijke ondersteuning

Ik startte - midden op de dag - een chat omdat een overboeking volgens mijn andere bank teruggeboekt werd omdat de rekening 'niet bereikt' kon worden !? Na lang wachten werd die chat afgebroken omdat er geen medewerkers beschikbaar waren !? Vervolgens wordt de chat helemaal dicht gezet !? Ik heb hier snel feedback op nodig. Erg slecht ...

27/7 Heb hier idd - plezierig - contact over gehad, maar blijf bereikbaarheid zeer slordig vinden ... toch sterretje erbij

17 juli 2024

Beste Hessel,
Deze kwestie hebben we de volgende dag reeds opgehelderd en afgehandeld via telefoon en e-mail. Mocht je toch nog opmerkingen of vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via support-nl@scalable.capital.

Scalable Capital Support Team

een goede en overzichtelijke broker

Tot nu toe heb ik heel goede ervaringen met de online broker Scalable Capital. Alles is duidelijk en overzichtelijk weergegeven, en met slechts een paar klikken kun je eenvoudig investeren in aandelen/etf's. Wat me ook bevalt, is het gemak waarmee je spaarplannen kunt opzetten voor bijvoorbeeld aandelen, waarbij ze het vervolgens automatisch van je bankrekening afschrijven.

Enkele pluspunten die ik heb ondervonden met Scalable Capital zijn:

- Een zeer duidelijke gebruikersinterface, zowel in de app als via de web interface.

- Een goede en vriendelijke klantenservice, zowel via e-mail als chat, waar je snel geholpen wordt.

- De keuze uit twee beurzen (Gettex en Xetra), wat meer diversiteit in investeringsmogelijkheden biedt.

- Lage kosten bij beleggingen in aandelen en etf's ( €0,99 op Gettex, €3,99 plus €1,50 orderkosten op Xetra).

- Een duidelijke overzicht van je investeringen.

- Jaarlijks ontvang je een belastingdocument dat handig is voor je aangifte.

Naast deze positieve punten zijn er ook enkele verbeterpunten voor Scalable Capital:

- Overboekingen worden soms met vertraging weergegeven in de app, zelfs als de depotbank Baader Bank deze al heeft verwerkt. Het kan 5 tot 8 uur duren voordat het in de app wordt getoond, wat vertragend werkt op handelen.

- Terugstortingen naar je bankrekening kunnen 2 tot 3 werkdagen duren, wat langer is dan bij sommige andere brokers die het geld direct overmaken, zelfs op dagen dat de broker gesloten is.

- Beperkte keuze in betaalmethoden; het zou wenselijk zijn om in de toekomst meer opties toe te voegen, zoals iDeal, Visa/Mastercard, Paypal, en Sofort.

- Het Nederlandse telefoonnummer van de klantenservice is momenteel niet bruikbaar, zoals vermeld op het antwoordapparaat. Alleen het Duitse telefoonnummer is momenteel beschikbaar.

- eventueel in de toekomst een Visa of Mastercard debit kaart aanbieden.

- Overweeg ook het aanbieden van fractionele aandelen, mogelijk via derivatencontracten of als echte aandelen.

Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden over Scalable Capital en kan ik het zeker aanbevelen.

24 januari 2024
Reviews in alle talen tonen. (6.191 reviews)