Tragedia, czas realizacji zamówienia. Paczka zamówiona w poniedziałek, w teorii wysłana w środę do sklepu, jest poniedziałek paczka dalej nie dotarła. Nikt nic nie wie, w biurze obsługi zgłoszenie prz... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Nie polecam, czekałam na paczkę, zamówioną z odbiorem w sklepie, przez 2 tygodnie. Po tym czasie okazało się, że paczka została uszkodzona, więc teraz mam czekać kolejne 2 tygodnie na zwrot pieniędzy... Toon meer
Zamówiłam kurtkę dla syna 7 września, która podobno zaginęła gdzieś po drodze, teraz sklep zamiast nadać do mnie paczkę ponownie, każe mi czekać na łaskawy zwrot aż do 14 dni. ABSURD. Nie polecam.
Musialam reklamowac zepsuta laleczke. Pani Marianna, w Smyku, w Plazie Poznan, podeszla do reklamacji w sposob nieslychanie profesjonaly i mily! Pomimo tego, ze za mna rosla kolejka, Pani Marianna... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Smyk.com - tysiące produktów dla dzieci i niemowląt. Zabawki, ubranka, artykuły dla mamy, dzieci i niemowląt. Szybka wysyłka. Dostawa do sklepów Smyk za 0zł
Contactgegevens
Marszałkowska 104/122, Warszawa, Polen
- smyk.com
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
Omijać ten sklep szerokim łukiem!!!
Szkoda, że przed złożeniem zamówienia nie przeczytałam tych negatywnych opinii bo napewno nie zamówiłabym nic od tych oszustów- bo tak to trzeba nazywać. W każdym normalnym sklepie online jeżeli dany towar jest niedostępny, to poprostu najzwyczajniej w świecie nie można go dodać do koszyka i go kupić!!!!! Ale nie w SMYKU ,tu można nieistniejący towar kupić i potem czekać na niego w nieskończoność otrzymując kolejne meile o zmianie terminu wysyłki. Nie spotkałam się jeszczeż takim brakiem szacunku do klienta.....Jeżeli
termin ,który dostałam w dzisiejszym mailu nie zostanie dotrzymany( a rzeczy które zamówiłam są specjalnie wybrane na święta) zgłaszam sprawę do UOKiK i żądam w natychmiastowym tempie zwrotu gotówki. Nie może tak być ,że SMYK robi co chce. W innych sklepach wszystko się da tu chyba pracują jakieś.............. ŻENADA!!!!!!!!!!!!! Gdyby się dało nie dałabym żadnej gwiazdki!
Jest dla mnie nie zrozumiałe jak można…
Jest dla mnie nie zrozumiałe jak można 5 raz przesuwać datę dostarczenia przesyłki. I dla jasności to sklep ma takie opóznienie. Panie prezesie , dyrektorze, kierowniku może pora zatrudnić więcej pracowników w magazynie
NIEZREALIZOWANE ZAMÓWIENIE
SKŁADAJĄC ZAMÓWIENIE NA POCZĄTKU GRUDNIA, WIDNIAŁA INFORMACJA, ŻE TOWAR DOSTĘPNY W DUŻEJ ILOŚCI. DWA DNI PO OPŁACENIU, DOSTAJĘ E-MAIL MÓWIĄCY O WERYFIKACJI DOSTĘPNOŚCI TOWARU, PARĘ DNI PÓZNIEJ DOSTAJĘ E-MAIL O OPÓŹNIENIU WYSYŁKI ITD. AŻ DO POŁOWY GRUDNIA. PARĘSET ZŁOTYCH NA PREZENT DLA SYNA PRZEPADŁO, KONSULTANT POWIEDZIAŁ, ŻE ZŁOŻY REKLAMACJĘ MANUALNIE, BO NA SYSTEMIE NIE MOŻNA TEGO ZROBIĆ (ŻAŁOSNA ŚCIEMA). JESTEM ZMUSZONY WYDAĆ KOLEJNE PARĘ STÓWEK W SKLEPIE, KTÓRY NIE OKRADA LUDZI. TAKICH LUDZI POWINNO SIĘ ZAMYKAĆ A NIE POZWOLIĆ RABOWAĆ W BIAŁY DZIEŃ. NASZ POLSKI NOWY ŁAD. WSPIERAĆ PRZESTĘPCÓW, OKRADAĆ UCZCIWIE PRACUJĄCYCH LUDZI.
Nie mają produktów
Sprzedają produkty, których nie mają. 3 rzeczy w koszyku, nie ma najważniejszej, dla której zrobiłam w ogóle te zakupy... Żenada, tak się nie robi. Smyk przestaje dla mnie istnieć - mocno nie polecam:(
DRAMAT
DRAMAT. Zakupy zrobiłem tam o dwa razy za dużo. Nauczony poprzednimi doświadczeniami zamówienie 22.11 w całości opłacone.
Później mail, że paczka ruszyła w drogę, link do śledzenia.
W DPD info, że paczka jest pobraniowa!, wydana w Zgierzu, gdzie czekam w Katowicach.
Chatbox z pracownikiem - ma przekazać do weryfikacji i mam czekać na maila - nie ma do dziś.
Maila wraz ze screenami i zapisem rozmowy wysłałem ja, do dzisiaj żadnej odpowiedzi. Infolinia - mimo kulturalnej Pani - dramat, nikt nic nie wie, tłumaczenia że system "podpina" paczki z innych miesięcy i nie wiadomo kiedy to ogarną ani kiedy uzyskam odpowiedź ...
Ale moją kasą już obracają. I wygląda na to, że oferują towar którego raczej nie mają na stanie.
NIGDY WIĘCEJ SMYKA !!!
Brak realizacji zamówienia
Zamówienie złożone 25.11 trzykrotnie przesuwany termin wysyłki bez podania przyczyny. Kontakt z infolinią beznadziejny (konsultanci nie odpowiadają na zadane pytania tylko używają wyuczonych regułek). Nie można zrezygnować z zamówienia i odzyskać pieniędzy. Sklepem powinno się zainteresować UOKiK
Tragedia sklep
Tragedia sklep! Zamówiłam 6 kartonów z karmą, a dostałam 6 saszetek. Reklamacja odrzucona… Skandaliczna obsługa! Przestrzegam wszystkich przed zakupami!!!
4 raz przesunięto termin dostawy
4 raz przesunięto termin dostawy. Rozmawiałam, pisalam maile, chatowalam. Nie wiadomo kiedy przyjdzie paczka, nie mozna anulowac zamowienia, nie mozna odzyskać pieniedzy. Beznadziejna firma
Zdecydowanie nie polecam
Zdecydowanie nie polecam! Zamówienie złożone i opłacone 19 listopada, od tego momentu czterokrotnie zmieniony termin doręczenia! Na dzień dzisiejszy jest to 12 grudnia czyli prawie miesiąc od momentu złożenia zamówienia! Trzykrotnie kontaktowałam się z biurem obsługi klienta - mam wrażenie, że rozmawiam z robotem a nie człowiekiem! Czterokrotnie pisałam również maile! Zero reakcji! Nigdy więcej nie złożę zamówienia w tym sklepie! Totalny brak szacunku dla klienta!
Absolutnie nie polecam korzystania z…
Absolutnie nie polecam korzystania z usług tego sklepu. Zamiast klocków LEGO za 159 zł dostałam pluszaka. Reklamację mi odrzucono. Nie wiem, czy sprawa nie skończy się w sądzie.
Czekam na paczkę od 3 tygodni
Czekam na paczkę od 3 tygodni , cztery razy została przesunięta data dostawy, pani na infolinii powiedziała że nie mogę anulować zamówienia ponieważ przesyłka jest już pakowana. Mam datę dostawy na jutro ale do jutra nie dojdzie. Dzisiaj są Mikołajki i dzieci bez prezentów a dorosły w czarnej d.... ,Smyk to porażka!!!!!
Zamówienia on-line przez aplikację smyk.com
Po raz kolejny niedotrzymany termin dostawy! Okres świąteczny, ale jak widać nie są w stanie się przygotować. Nie polecam. Na infolinii (15min czekania) Pani bezradna, jej jedynym argumentem jest fakt, że termin dostawy jest orientacyjny ale na pytanie jak długo będę jeszcze czekać, bezradna. Zamówienie złożone 26 listopada (nauczona wcześniejszymi doświadczeniami) brak jakiejkolwiek informacji do 6 grudnia...
Zatrudnijcie eksperta od logistyki!
Zatrudnijcie eksperta od logistyki!
Zamowienie dostarczają tydzien, gdzie standardem w branzy jest dostawa w 48h. Samochody same parkuja, a smyk nie jest w stanie ogarnac logistyki paczki? Maile o zmianie terminu dostawy o kolejne 2 dni… i jeszcze formularz zwrotu wyslany jako zalacznik maila, do samodzielnego wydruku i wypelnienia. Jesli nie ekspert od logistyki, to polecam juz tylko dobrego konserwatora zabytkow.
zenada
zenada, zamowienie zlozone 16 listopada, do dzisiaj nie zostalo wyslane. osoby pracujace na infolinii nie potrafia udzielic jakiejkolwiek informacji. zamowienia tez nie mozna anulowac, co 3 dni dostaje jedynie email z informacja ze wysylka opozniona o kolejne dni. nigdy wiecej!
Brak produktu w paczce
Zrobiłam duże zamówienie, paczka przyszła bez jednego produktu. Reklamacja nieuznana póki magazyn się nie wypowie. Na fakturze napisane, że produkt wysłano jak pozostałe, a więc udowodnienie, że nie otrzymałam produktu graniczy z cudem. Nie polecam.
Towar przyszedł dwa razy uszkodzony
Towar przyszedł dwa razy uszkodzony, procedura w symyk jest taka że trzeba towar odesłać na reklamację i zamowić nowy.
Ponieważ taka wymiana z powodu wolnej wysyłki trwa bardzo długo a drugim razem gdy uszkodzenie było mniejsze zaproponowałem obniżkę ceny - SMYK się nie zgodził ponieważ musza rozparzyć reklamację. Zakupiony przedmiot był mi potrzebny a kolejne przesyłki kosztowałyby równowartość przedmiotu. Co ciekawe konsultant SMYK odezwał sie błyskwicznie gdy negatywnie oceniłem ich sklep w ankiecie. Nie polecam chyba że masz dużo czasu...
Zero wysyłki, zero kontaktu
Zero wysyłki, zero kontaktu, a jak już się człowiek dopyta po 2 tygodniach od zamówienia to go "miło informują, że JUŻ wysłali." Dramat!
NIE POLECAM
Jedna wielka porażka, kolejne zamówienie i cyrk, bo data dostawy została przesunięta, paczka powinna już dawno być u mnie, ale póki co na infolini dowiedziałam się, że mają opóźnienia, bo jest dużo paczek do wysłania, a moja AKURAT TA OPLACONA jest kompletowana, ale nie wiadomo kiedy zostanie wysłana. Mój błąd, bo pani również poinformowała, że przecież się na to zgodziłam składając zamówienie i opłacając je, więc w czym problem? Nasuwa się pytanie kompletowana czy czekają, bo są braki w magazynie? Zastanawiam się tylko po co im ta obsługa klienta jak konsultantki jedyne co mogą zrobić to przeprosić i prosić żeby czekać dalej, ale ile??? Ile można czekać? Prawie 2 tygodnie to chyba wystarczająco duzo czasu żeby włożyć produkty do paczki i je wyslac, no chyba, że jak zostałam rowniez poinformowana stan na stronie nie równa się temu co jest w magazynie, więc Czekaj niewinny człowieku aż magazyn zostanie zaopatrzony i może kiedyś swoje zamówienie otrzymasz... brak słów, sklep internetowy i obsługa infolinii to jedna wielka porażka. Nie życzę nikomu takich nerwów zwłaszcza jeżeli chodzi o rzeczy niezbędne dla noworodka. Wychodzi na to, ze dziecko bez problemu do dostarczenia materaca może spać na "przepraszam" pani konsultantki która może tylko sprawdzic status zamówienia, który i tak swoją drogą nie pokrywa się z tym co otrzymałam w e-mailu. Aaa i pieniądze mimo wszystko można odzyskac, ale w momencie kiedy nie odbiorę paczki, wtedy maja 14 dni na zwrot, ale kiedy otrzymam paczkę? Za tydzień? Miesiąc? Może dwa? Czy w ogóle ją otrzymam? Tego nie wie akurat nawet infolinia. Śmiechu warte, NIE POLECAM
PS. Poprzednia paczka od nich przyszla w stanie opłakanym, nie zabezpieczona, taśmę lepiej przykleja moje 8 letnie dziecko, ale cale szczęście dostarczył ją ogarnięty kurier i zaraz sprawdzaliśmy zawartość
zdecydowanie omijac szerokim lukiem…
zdecydowanie omijac szerokim lukiem sklep internetowy nie wyslal mi produktu za ktory zapolacilam!! i twierdzi ze na kamerach maja ze wyslali zenada!!!
Loteria
Loteria - nie dostaniesz tego, co zamawiasz, a już na pewno nie w deklarowanym terminie. Nie ryzykuj! To nie jest sklep godny zaufania (jedzie na opinii sprzed lat, ale to jak działa teraz to jakaś masakra)
Dit is Trustpilot