2,9

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Super asociale ex politie medewerkers

Wat een asociaal bedrijf ... benaderen mijn, met dreigementen alleen omdat mijn telefoonnummer in een incasso vermeld wordt. Terwijl de naam HELEMAAL IEMAND ANDERS IS ... en dan maar blijven dreigen met loon beslaglegging , en auto ..... zeer onprofessioneel bedrijf ... zelfs na uitleg is SO-INCASSO Niet voor rede vatbaar ....

1 april 2026

kwaliteit dienstverlening

SODA verplaatst zonder overleg een vordering op basis van civielrecht naar strafrecht waardoor inning nauwelijks mogelijk is en stopt met de behandeling van de zaak.

In september 2023 contact gehad met Niet Bezorgd.nl over bij Beltegoed bestelde maar niet werkzame codenummers van de firma van Battle.net Niet bezorgd heeft de firma Beltegoed juridisch in gebreke gesteld om binnen 35 dagen alsnog werkzame nummers te leveren of het aankoopbedrag terug te betalen. Wordt hieraan niet voldaan dan wordt de vordering in februari 2024 overgedragen aan SODA (Service Organisatie Directe Aansprakelijkstelling).

Op 3 juni 2024 bericht ontvangen van SODA. De vordering ligt bij de Schout, gerechtsdeurwaarder. Deze is bezig de stukken gekoppeld te krijgen.
Op 17 juni 2024 De factuur van Beltegoed met een betalingsbewijs verstuurd naar SODA.
In oktober 2024 bericht ontvangen dat de vordering is doorgezet naar de deurwaarder. Indien er nieuws is wordt ik op de hoogte gesteld.
In december 2024 contact opgenomen met SODA over de voortgang van de zaak. Antwoord: De zaak loopt nog. Inmiddels had ik begrepen dat de vordering wellicht was doorgezet naar het deurwaarderskantoor Yards.
Begin januari 2025 contact opgenomen met Yards. Daar kon men geen gegevens over deze zaak vinden. Men zou contact opnemen met de Schout. Dezelfde week werd ik teruggebeld. Bij beide was niets bekend over mijn vordering.

Contact opgenomen met SODA. Begin januari 2025 e-mail ontvangen. Volgens SODA is mijn dossier waarschijnlijk in een stapel andere dossiers terecht gekomen die door de deurwaarder als niet inbaar zijn aangegeven. Onduidelijk is of het dossier onvindbaar was. Daarnaast stond in de e-mail dat de zaak was afgehandeld als internetfraude. Misschien de oorzaak waardoor de zaak niet is behandeld. Als laatste deelt u mee het dossier is gesloten omdat SODA geen verhaalmogelijkheid ziet. U biedt excuses aan.

Ik heb gereageerd op de e-mail waarin u meedeelt dat de zaak is gesloten. Ik deelde mee dat het een een civiele vordering betrof en geen strafzaak. Internetfraude valt onder het strafrecht. Vorderingen lager dan €.2000,- worden door de politie en de officier van justitie niet in behandeling genomen door tijdgebrek. Wel kan er een proces verbaal worden opgemaakt. Over de wijziging van civielrecht naar strafrecht is in het geheel geen contact met mij opgenomen. Geen reactie op mijn e-mail. De zaak was gesloten.

In de loop van het proces heb ik diverse malen telefonisch contact gezocht met SODA. Resultaat: U moet wachten. Mijn waardering maximaal 1 ster.
SODA geeft niet of nauwelijks antwoord op vragen.

19 januari 2025

Is dit jouw bedrijf?