1. Dierenwinkel
  2. Dierenbeheer
  3. Huisdierenadoptiedienst

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

De stichting heeft als doel het verbeteren van het welzijn van de dak- en eigenaarloze zwerfdieren of kansloze asieldieren waar niemand om geeft behalve een paar zeer gemotiveerde doch van hulp verstoken dierenvrienden. Wij willen u informeren over de toestand van de zwerf- en asieldieren in Uw droomvakantieland. Wij proberen met behulp van onze acties hun leefomstandigheden te verbeteren en bieden u enkele honden ter adoptie aan die reeds opgevangen zijn door plaatselijke dierenbeschermingsorganisaties en voor wie wij bij ons een liefhebbend adoptiegezin zoeken. Tevens willen wij de dierenbeschermingsorganisaties ter plaatse structureel helpen bij hun werk: o.a. sterilisatie/castratie programma’s, verzorging en opvang van honden in nood.

2,8

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

SOS Strays Oprecht en Transparant????

11-2021 zocht ik een herplaatser voor mijn zoon. Samen met een gedragsdeskundige een hond gaan bekijken in een opvang gezin. Volgens de info van SOS Strays ging het om een goed opgevoede hond, die bij andere honden kon en bij kinderen.
Deze hond vertoonde echter zeer verontrustend gedrag. In de tijd dat wij in huis waren, probeerde hij mij meerdere keren te bijten en liet duidelijk zien dat hij de baas was in huis. In onze ogen had deze hond meer voeding dan opvoeding gehad. Ook was ie al 1x geadopteerd en teruggebracht. Waarom weigerde men te zeggen.
Nadat ik van adoptie afzag, kreeg ik een minder leuk telefoontje van de contactpersoon van SOS Strays.
Op de FBsite kwam de hond echter al zijnde geadopteerd te staan. In werkelijkheid was deze hond echter bij een ander opvanggezin geplaatst. Dit bleek notabene uit de eigen gegevens op de website van SOS Strays, daar stond hij t/m juli nog steeds als beschikbaar.
Goed vind ik wel dat ze na mijn commentaar op FB de hond bij een opvanggezin kwam dat wel verstand van opvoeden had en gelukkig is ie nu wel geadopteerd.
Ik vond het niet correct dat als een hond meerdere keren teruggebracht word naar de Stichting nieuwe adoptanten ook weer castratiekosten moeten betalen. Zover ik weet kun je maar 1x castreren.
Deze Stichting is alles behalve oprecht en helemaal niet transparant.

10 augustus 2022

3 sterren voor ons lieve hondje.

Zo goed als 15 jaar geleden adopteerde ik mijn hond via SOS Strays, ik ontmoette haar bij het opvang gezin en deze kon dan 'beoordelen' of ik geschikt was en een goede en veilige thuisbasis kon bieden. Ik kwam door de keuring heen gelukkig en mocht haar later ophalen en meenemen naar huis. Ik haalde haar op uit huis met verschillende honden, deze deden zowel binnen als buiten hun behoeftes, ze mochten drinken uit de koffiemok van hun 'tijdelijk baas' en er stond altijd een bak vol met eten klaar waardoor het een strijd was om een brokje te bemachtigen dus was zij zelf eigenlijk wel geschikt? Het was daar zo smerig (en ik druk mij nog zacht uit) dat je niks durfde aan te raken, niet durfde te zitten en het liefst haalde je ook geen adem. Na de adoptie heb ik een klacht ingediend maar hier werd niks mee gedaan.

Na 15 jaar moesten wij helaas met pijn in ons hart besluiten om haar weg te doen, ze was erg jaloers op onze kinderen en had continu bijt nijgingen naar ze, liep steeds vaker van huis, sprong uit het raam als ze de kans kreeg en was hele dagen zenuwachtig. We schakelde de hulp in van SOS Strays zodat wij samen opzoek konden gaan naar een rustig plekje voor onze hond.
We hadden wel één voorwaarde, wij wilde graag contact houden met het gezin waar ze terecht zou komen en niet zo zeer dat we wekelijks op de stoep staan maar af en toe een foto of bericht vonden we wel prettig. Dit had de stichting aangegeven en we gingen allemaal akkoord om het contact te onderhouden. Het was toch 15 jaar lang je maatje.
Het gezin (?) was gevonden, geen idee waar maar die informatie volgde later wel werd er aangegeven. Onze hond werd opgehaald door een vrijwilliger, het afscheid ging erg gehaast en het was alsof hij een pak melk kwam ophalen. Emotieloos werd onze hond de auto ingedrukt en weg was ze dan, op naar haar nieuwe leven. Waar ze nu is? Geen idee, dit is nu zo goed als een half jaar terug en op één foto na vanuit de stichting hebben we tot op heden niks gehoord van zowel de stichting niet als de mensen waar ze terecht gekomen is. Via het internet zag ik dat ze begin dit jaar opnieuw is geadopteerd, was ze dan niet happy in het nieuwe gezin? Waarom horen wij niks? Waar is ze? Wij hebben meerdere malen contact gezocht met de stichting en navraag gedaan maar geen reactie helaas. We hebben veel verdriet hiervan, natuurlijk van het afscheid maar ook dat je niet weet hoe het met haar gaat. We gaan er maar vanuit dat het allemaal goed gaat.

28 juli 2022

Ze zijn enorm gericht op het…

Ze zijn enorm gericht op het commerciële i.p.v. met de hondjes zelf. Ze werken enkel via Facebook waardoor de communicatie zeer slecht verloopt. Daarenboven zijn ze niet klantvriendelijk en begeleiden ze zeer slecht. Zeer jammer voor een zogezegd ‘goed doel’ organisatie.

26 maart 2022

Mijn hond van Sos Strays

Ik heb een hond via Sos Strays geadopteerd. Ze is inmiddels vorig jaar overleden op 14 jarige leeftijd aan een tumor in haar bekje. Ze was 3 maanden toen ze bij mij kwam en in de eerste instantie heel bang voor mannen. Logisch de honden komen met een rugzakje. Je weet als je zo'n hondje adopteerd dat je geduld moet hebben en veel liefde moet geven. Het is helemaal goed gekomen met mijn hondje, ze is in zeer korte tijd naar een enthousiaste lieve sociale hond die een geweldige hond was voor alle kinderen. Ik mis haar dan ook vreselijk. Sos Strays heeft ons heel goed begeleid bij de adoptie en ook later nog contact met ons opgenomen, hoe het met ons hondje ging.
Na haar overlijden heb ik alleen maar medeleven gehad van Sos Strays . Ik zou zo weer een hond van deze stichting adopteren.
Ware het niet dat ik nog een oudje heb geadopteerd via een andere stichting en het voor hem te druk zou zijn nu een jonge hond erbij.
Bovendien heb ik nog teveel verdriet van mijn Sos Strays hond. Na anderhalf jaar rouw ik nog steeds om haar. Ze was heel speciaal.

20 oktober 2021

Onze lieve hond Blondie hebben we 12…

Onze lieve hond Blondie hebben we 12 jaar geleden via deze stichting mogen adopteren. Het is de liefste hond op aarde en op haar twaalfde nog steeds gezond en actief. We hadden geen betere vriend kunnen krijgen in de familie. De naam Blondie hebben we gewoon gehouden...zo werd ze op de site al genoemd. Dank aan SOS Strays....we love her!

9 oktober 2020

Goede ervaring met deze organisatie

Goede ervaring met deze organisatie. Je kan de hondjes bij een pleeggezin bezoeken.
Je kan zien of er tussen jullie een klik is.
Ook juiste informatie over de hond. Ook is de nazorg goed. Het huisbezoek is ook prima geregeld.

Zo is de kans klein op een mismatch

28 mei 2020

Al 3 keer een hond via deze stichting…

Al 3 keer een hond via deze stichting geaddopteerd, allemaal geweldige honden. Je krijgt eerlijke informatie en de honden zijn allemaal heel sociaal, lief en gezond. De stichting zelf gaat ook niet over 1 nacht ijs, is secuur in de selectie.

10 maart 2020

Sos strays is een geweldige stichting

Sos strays is een geweldige stichting. Ik heb daar 2x een senior geadopteerd. Beiden hebben hier nog heerlijk wat jaren mogen genieten.
Een geweldig en deskundig team wat klaar staat voor adoptanten en vrijwilligers. En levenslang hulp en advies voor je geadopteerde hond.

Hieronder lees ik : niet goed, geen geld terug. Terechte keuze van de stichting. Een hond is immers geen lamp die je met bonnetje terug kunt brengen naar de winkel.

Een hond adopteren kost geduld, kennis en aanpassing. En geen een hond is perfect. Vraag om advies, en verlang niet dat je een kant en klare hond krijgt, want dan kun je beter een pluche exemplaar kopen

4 januari 2020

Niet goed, geen geld terug.

Onlangs hebben we een hond geadopteerd van SOS strays. Op basis van de ontvangen informatie leek het een geschikte hond voor ons alhoewel hij al eerder door een ander gezin was geadopteerd en weer terug gebracht naar het tijdelijke opvanggezin in Ruurlo. De hond bleek bij ons toch enkele "verborgen" gebreken te vertonen en ook wij hebben hem weer terug gebracht. Die "verborgen" gebreken had het fantastische opvanggezin in Ruurlo ook niet eerder ervaren en is de stichting dus niet kwalijk te nemen. Wel kwalijk is dat zowel onze voorgangers als wij geen geld terug kregen. Castratie, vaccinaties en kosten voor transport uit Spanje en bemiddeling zijn nu dubbel betaald en zullen waarschijnlijk nog een derde keer betaald gaan worden bij een volgende adoptie. Bij SOS strays is het dus: Niet goed, geen geld terug!

30 december 2018

Ik heb een bouvier van 8 jaar …

Ik heb een bouvier van 8 jaar geadopteerd van sos strays ze woont nu 3 jaar bij me ontzettend lief naar de kleinkids die waren toen 3 en 5 jaar oud.
Ze heeft een ontzettend zacht en lief karakter .
Ik vind het een uitstekende stichting honden gaan in Nederland eerst in een gast gezin, dan kan je het profiel bekijken van de hond of deze bij jou past, je gaat naar het gast gezin je kan meerdere keren daar met de hond wandelen of er een match is tussen je beide.
Daarna kan je nog eens rustig nadenken of het klikt, je neemt uit eindelijk een hond die ze verdere leven bij jou blijft, dus dan kan je wel overwogen een beslissing nemen.
Ze is nu 11 jaar oud en ik hoop nog wat jaren met haar samen te kunnen leven, ik heb er totaal geen spijt van.
Altijd honden gehad die ik als pup opvoeden dus dit was nieuw voor me.
Als je een volwassen hond in huis neemt moet je er blanco tegen over staan en gewoon bekijken hoe de hond is en er geen verwachtingen van hebben, dan komt het van zelf wel goed.
Het is een schat

26 augustus 2017

Hond via SOS Strays geadopteerd

SOS Strays doet goed werk voor zwerfhonden in binnen- en buitenland. Wij hebben in 2010 bij deze stichting een hondje geadopteerd. De hele procedure verliep prima en we zijn heel erg blij met ons hondje.

Ben je opzoek naar een leuke hond? Kijk eens op hun site!

8 februari 2012
Reviews in alle talen tonen. (12 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken