Goed begeleid door team Staete
Goed begeleid door het gehele team van Staete. De lijntjes zijn kort waardoor je snel antwoord hebt op al je vragen.
Super goede ervaring met Staete bij aankoop van ons appartement. De binnendienst antwoordde heel snel op onze vragen. Erg tevreden!
Een super goede ervaring gehad met Staete. Fijn en kundig personeel heeft geleid tot een goede verkoop van ons huis.
Zeer deskundige hulp op gebied van hypotheek advies maar ook de begeleiding bij aankoop en verkoop woning.
Betreft: Ervaring met Makelaardij Staete – appartementencomplex Steenenburg, Drunen
Onze ervaring met Makelaardij Staete rondom de aankoop van een appartement in het complex Steenenburg in Drunen is helaas teleurstellend verlopen. Het eerste gesprek was positief en er werden duidelijke afspraken gemaakt over informatie die wij zouden ontvangen. Na enkele dagen hadden wij echter nog niets vernomen.
Op onze eerste navraag per e‑mail kwam geen reactie. Pas na een tweede bericht ontvingen wij een korte mededeling dat de betreffende makelaar afwezig was. Na diens terugkeer bleef een inhoudelijke reactie opnieuw uit. Uiteindelijk hebben wij een uitgebreide brief gestuurd waarin wij onze redenen toelichtten om van de koop af te zien. Ook op deze brief ontvingen wij geen enkele reactie.
Deze gang van zaken ervaren wij als weinig klantvriendelijk en niet passend bij de zorgvuldigheid die verwacht mag worden van een makelaarskantoor. Het gebrek aan opvolging en communicatie heeft voor ons geleid tot frustratie en verlies van vertrouwen in het verdere aankoopproces. Dit gebrek aan communicatie en klantvriendelijkheid is frustrerend en onprofessioneel, zeker voor een partij die een grote aankoop begeleidt.
Jil
Een tijdje geleden hebben we ons huis te koop gezet en hebben daarvoor Staete in de arm genomen. Er werden foto’s gemaakt (waarvoor je natuurlijk betaald) en dan een mooie opzet met een primeur waarvan we te horen kregen dat er een boel reacties waren. Helaas daarna weinig reacties en kijkers, als klant moesten wij deze makelaar achter de vodden zitten om mensen na te bellen. Wij, als klant hebben om een gesprek moeten vragen want na maanden dat er niets gebeurd hadden we er genoeg van. Na een gesprek hebben we besloten om met Staete te stoppen, waarna er een rekening volgende voor al het werk dat ze voor ons gedaan hebben. Twee afspraken en een uurtje open huis, voor pakweg 1000 euro want ja, dat stond in het contract.
Onze nieuwe makelaar vertelde ons dat dit wel, hoewel het in het contract stond, een schandalig bedrag was, en dat er niet altijd de hoofdprijs berekend wordt. Deze makelaar zei dat we toch maar eens moesten bellen. Dat hebben we gedaan, maar Staete is onvermurwbaar, al het werk dat ze hebben gedaan (2 afspraken, een uurtje open huis en het op Funda zetten) moet toch wel duizend euro kosten. Triest, dus deze makelaar is zeker geen aanrader, helaas vond en hoorde ik andere feedback te laat dus ik hoop dat mijn review anderen op tijd bereikt. Op Funda worden overigens alleen maar reviews geaccepteerd nadat je huis tot volle tevredenheid is verkocht, die zijn dus altijd positief, en dus verwezen ze me door naar Google.
Via Staete makelaars zijn wij een bedrag overeen gekomen , voor een object.( Voor die tijd had onze aankoopmakelaar ook een bod gedaan, deze moest zelf 2 keer terug bellen omdat de makelaar van Staete niets liet horen, hoogst ongebruikelijk volgens onze NVM makelaar, en vertelde dat de makelaar ook erg onverschillig was). Op 13 Feb 2025 hebben wij een bod uitgebracht. 14 Feb gebeld, het bod is geaccepteerd, zoals besproken.
Het koopcontract, komt begin volgende week.
Prima, er kwam geen koopcontract.
Geappt op 28 Feb met de vraag, naar welk email- adres het koopcontract is gestuurd, geen antwoord. Doodse stilte op alle fronten.
Op 4 maart heb ik het kantoor gebeld, kreeg de mededeling "we hebben geen contract met verkopers."
Hoezo niet? wat vreemd. verteld dat ik graag wil dat de makelaar belt, deze belde op 7 maart, zijn niet netjes te woord gestaan.
Met de opening "Ik mocht jullie bellen?"
Mocht??
Waarom hebben wij weken niets van je vernomen?
nergens antwoord op gekregen?
Tja het was allemaal niet netjes gegaan, oke en nu, koopcontract komt eraan. En wederom niets.
(Ondertussen bleek dat de M2 meters niet klopten scheelt maar liefst 10% dat is veel. Maar oke daar zijn we mee akkoord gegaan.)
Ik weer gebeld, 24 maart afspraak in het object met makelaar, gevraagd hoe het allemaal zo kon lopen, geen duidelijk antwoord echter een collega zei te begrijpen hoe wij ons moesten voelen, hij beaamde dat er niet goed gehandeld is....
Mijn man vroeg naar het koopcontract deze kregen we toegeschoven. Geen uitleg niets, zijn naar huis gegaan, daar hebben wij het koopcontract bekeken, en wat bleek de ontbindende voorwaarden waren ineens doorgestreept.
Ik heb gebeld van goh, de ontbindende voorwaarden zijn doorgestreept, nou nee dat was juist de bedoeling! Hoezo eenzijdig veranderd?
We moesten nu tekenen. Dus even een resume: Wij wachten 5,5 week op het contract, omdat wat er nu gezegd wordt "We moesten wachten op Erfrecht opdrachtgevers."
Dat hoeft niet dat is een keuze van Staete.
Maar dan nog, waarom weten wij dat niet?
Waarom is dat geen enkele keer gecommuniceerd?
Ook niet over de ontbindende voorwaarden?
Dan hadden wij nml zeer ruim op tijd de financien op orde kunnen hebben.
NU niet meer.
Keuze: Of we konden tekenen of niet?!
Dat risico kunnen wij niet nemen.
Ga je werkelijk zo met mensen om?
Conclusie: Geen tot zeer slechte communicatie.
Staete is hierin in gebreke gebleven.
Daar zijn wij nu de dupe van!
Object is intussen verkocht aan anderen.