Skandinaviska Områdesskydd AB Reviews 218

TrustScore 4 uit 5

4,2

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Snabb och trevlig service. Vill kundens bästa genom att rätta till fel som kunden gjort i beställningen men som innebär en ekonomisk förlust för företaget. Anledningen till att jag inte gav 5 stjärnor... Toon meer

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Fyra av fjorton stolpar var spruckna. Vid påpekade av detta var svaret jag fick att det är kärnvirke jag köpt. Dagen därpå fick jag ett nytt mail där stängselbutiken ursäktade sig och erbjöd sig at... Toon meer

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Bra kvalitet på stolpar, stängsel och monteringsdetaljer, allt var med och inget saknades. Tog dock lite längre tid än jag räknat med att få leveransen. Lade beställningen lördag 8/5 och fick leveran... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag fick 2 transportskadade sektioner till hundgården. Ringde om detta och 2 nya sektioner skickades till oss direkt, inget krångel, funka jättebra. Mycket trevligt bemött av er personal och fick all... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Aannemersbedrijf

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Skandinaviska områdesskydd säljer och monterar stängsel, staket, smide, glas, bullerskydd, grindar och mycket mer. Vi kan hjälpa dig att montera oavsett var i landet du bor. Vill du montera själv kan du köpa material i samma proffskvalitet i I vår E-handel Stängselbutiken. Välkommen till oss!

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Vraagt klanten om een review

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bra priser och bra utbud

Bra priser och bra utbud. Lite leveransproblem men det löste de snabbt

10 september 2025

Antwoord van Skandinaviska Områdesskydd AB

Tack snälla Hanna för ditt fina omdöme.
Vi önskar dig en fin dag!

Antwoord van Skandinaviska Områdesskydd AB

Tack snälla för ditt fina omdöme.
Önskar dig en fin dag!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Undvik till varje pris

Undvik detta företag – riktigt dålig upplevelse

Vi har haft stora problem med både leveranser, produkter och kundservice. Vi fick fel leverans två gånger, och popnitpistolen vi fick fungerade aldrig. Vid minsta problem skyller företaget direkt på montagefel.

Stolparna vi fick var för korta, eller så var ankarna för djupa – det rörde sig om 5 cm på varenda stolpe. Det blir därför inte 100 cm mellan stagtrådarna. Deras lösning var att vi skulle nita för att justera höjden, men det är omöjligt eftersom ankaret då redan sitter under marknivå. Enligt dem ska man i så fall gräva upp på båda sidor för att kunna nita – en orimlig lösning för ett stängsel som är tänkt att slås ner i marken.

När vi använde det medföljande donet så fastnade det i ankaret. När vi skulle byta till stolpen följde ankaret med upp igen, på grund av dålig precision på ankaret. Det är ologiskt att behöva nita upp alla stolpar 5 cm bara för att kunna använda de förborrade hålen. Betalar man för ett ”premiumstängsel” ska väl inte varenda stolpe behöva justeras 5 cm. Ena stunden är det nedre hålet på bilden till för stagtråd och sen är det till för ”avrinning”. Det övre hålet blir 3 cm fel om man sätter den i det. Man ska alltså borra genom alla ankare och alla stolpar höja upp det, gräva och nita.

Trots upprepade försök att lösa problemen genom kompensation hävdar de gång på gång att det är vi som monterat fel trots mina förklaringar. Det nämns inget i anvisningarna om att man ska behöva gräva upp för att nita. När vi påpekade detta var svaret: “Om vi ska ha en anvisning för alla sätt att göra det, blir det en hel bibel.”

När vi försökte hitta egna lösningar avråddes vi från detta – men i nästa stund sa de att man måste hitta egna speciallösningar vid montering. Logiken är alltså helt inkonsekvent.

Grindstolparnas ankare var dessutom för dåliga – vi var till slut tvungna att gjuta för att få något hållbart, vi har beställt gjutningsfritt för att slippa. När bilden nedan visades upp så fick jag höra att det var fel stolpe vilket det definitivt inte är. Efter jag påpekat detta får jag en helt ny förklaring att ”det inte är så lätt att sätta stängsel”.

Efter över 30 mejl och 45 minuter i telefon har vi fortfarande inte fått någon lösning. Vi anser att man ska kunna följa en anvisning utan att anklagas för montagefel. Fick till slut avsluta då jag fått allt jag redan hört upprepat om och om igen.
Enligt företaget har de förstås aldrig tidigare stött på några liknande problem

Felaktiga leveranser, dåliga produkter och undermålig kundservice. Undvik detta företag. Otroligt dåligt.

Efter svar: Det är inte OM utan det är alltid som jag behöver justera stolpens höjd.
Popnitarna testade vi för att bevisa att det var omöjligt trots er rekommendation. Sen kom ni helt plötsligt fram till att man skulle gräva ur för att kunna popnita. Mycket märkligt med stolpar som ska bankas ner. Det ni sagt står det inget om i montageanvisningen. Argumenten håller inte, löjligt. Vi satte en hörnstolpe just där för att både lutning och riktning ändras därefter. Jag vill ju inte att stolparna som är mellan ska börja sväva i luften då jag spänner stagtråden. Det hade dessutom inget med saken att göra.

17 juli 2025

Antwoord van Skandinaviska Områdesskydd AB

Det är väldigt tråkigt att du upplever missnöje över ditt köp, vi lägger stor vikt i både kvaliteten av vårt material och våra kunders nöjdhet samt att vi är väldigt stolta över vår långa erfarenhet inom både montage och försäljning av stängsel. Vi har sålt detta material genom vår e-handel och vårt showroom i 20 år och monterat stängsel i flera år dessförinnan. Både materialet vi använder och säljer samt vårt montage sker i enlighet med branschstandarden från SSEF (Sveriges Stängselentreprenörers Förening).

Alla våra montageanvisningar är tillgängliga i vår e-handel så att du kan ta del av dessa både innan köp samt så att du kan gå igenom detta innan du påbörjar montaget vilket vi alltid rekommenderar.

Du har valt att köpa materialet utav oss och att genomföra montaget på egen hand, det är därför viktigt att du som kund säkerställer att materialet passar montageplatsens förhållanden och montaget måste anpassas därefter.

Materialet du har köpt av oss är kompatibelt med varandra och vi använder denna kombination vid montage där gjutning inte är ett alternativ. Precis som det står på vår hemsida så är våra stolpar anpassade för just gjutning, d.v.s att de är 40 cm längre än själva nätet. Du har köpt ett nät som är 1 meter högt och du har meddelat oss att stolparna du fått är 1,4 meter vilket alltså är korrekt. Du har även visat bild på att insidan av stolpankaret är 40 cm innebärandes att stolpens ”nedgjutningsdel” får plats i stolpankaret.

De bilder du har visat oss påvisar inte något materialfel, utan bilderna tillsammans med din beskrivning över både mejl och telefon påvisar att det handlar om ett montagefel. Våra hörn/änd-stolpar och mellanstolpar har olika förborrade hål och är anpassade för just det ändamål de är tänka till. Vi kan bland annat se att du använt en hörn/änd-stolpe som en mellanstolpe och därmed även kapat stagtråden där den inte ska kapas och du har fäst tråden med sträckskruvar i de hål som är anpassade för ett hörn vilket ger både en onödig mängd av sträckskruvar samt en onödig mängd avslut/start av stagtråden som då även hamnar i olika höjd/nivåer. På en raksträcka, där en mellanstolpe används, så passerar nätet förbi stolpen och fortsätter på andra sidan, precis på samma sätt som stagtråden ska göra. Stagtråden ska endast fästas med en klammer och popnit på en mellanstolpe, vilket både står och visas på bild i montageanvisningen punkt 5b.

Vi har meddelat dig de fel vi upptäckt i montaget utefter de bilder och den information du gett oss och vi har gett dig tips om att bl.a. se över de olika stolparna så att rätt stolpe används på rätt plats, vilket du inte höll med om var ett problem.

Du har även meddelat att du placeras donet i stolpankaren och slagit ned ankaret tills det stack upp några cm över marken, därefter har du placerat stolpen i ankaret och popnitat fast den och avslutat med att slå ned resterande del genom att slå direkt på stolpen varpå popnitarna gått sönder. Popnitarna är inte tänkta att hålla för den typ av kraft/slag utan är tänkta att stabilisera stolpens position i ankaret. I montageanvisningen för stolpankarna, som du både fått via mejl och som finns på hemsidan, står det hur man ska göra samt att OM man behöver anpassa stolpens höjd en aning så kan det göras med popniten.

Vi har gett dig olika tips samt erbjudit dig samtal med våra säljare/projektledare som alla arbetat som stängselmontörer tidigare för att få svar på eventuella frågor du har samt för att få stöttning. Även om du inte köpt montagetjänsten av oss vill vi alltid, även om vi inte är på plats och kan se montageplatsens förutsättningar med egna ögon, vara så behjälpliga vi kan mot våra kunder.

I telefon i fredags meddelade du att din popnitstång börjat krångla och vi sa att vi självklart skickar en ny till dig.

Det är tråkigt att du upplever en negativ köpupplevelse, men vi hoppas att du i slutändan får till montaget så att både du och din kund är nöjd.

Mvh,
Teamet på Stängselbutiken

Snabb service

Snabb service, bra bemötande

13 juni 2025

Hej Dennis!

Tack så mycket för ditt fina omdöme.

Vi önskar dig en fin sommar!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Något fel kan hända, lösningen perfekt!!

Det var något litet fel i beställningen. Bilder jag skickade till firman besvarades inom en timme med en perfekt lösning. Kunde helt enkelt inte bli bättre!!

23 juni 2025

Hej Paul!

Tusen tack för en bra dialog och ett fint omdöme. Önskar dig en fin sommar!

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Allt var precis som det beskrevs av…

Allt var precis som det beskrevs av säljaren, och en relativt snabb leverans.👍

14 mei 2025

Hej Claes,

tack snälla för fint omdöme!

Ha en fin dag.

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

knöligheter löste sig

skickade beställningen och bokade dag för upphämtning. bokningen bekräftades och när jag kom för att hämta hade dom inte varorna jag beställt. Då krävde jag fri leverans av mina varor och de gick med på detta, men gav mig inte något leveransdatum fören jag själv bad om det en vecka senare.

15 april 2025

Snabb och rätt leverans

Snabb och rätt leverans. Hög kvalite på stolparna.

15 april 2025

Hej Johan!

Kul att du är nöjd med våra produkter. Tack för ditt fina omdöme och dina fina ord!

snabb hantering av beställningen

snabb hantering av beställningen, bra kund bemötande
snabb leverans av materialet

14 april 2025

Antwoord van Skandinaviska Områdesskydd AB

Tack snälla för fina ord och fint omdöme.

Ha en fin eftermiddag!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Oseriöst företag som utan att skicka…

Oseriöst företag som utan att skicka fakturapåminnelser använder ytterligare ett oseriöst företag för att "driva in" betalning - allt detta 10 dagar efter det att den ursprungliga fakturan skulle ha varit betald. Vi missade p g a semester.
Jag avråder från att handla här.

25 maart 2025

Hej Margaretha!
Jag förstår att det kan vara frustrerande att få en påminnelse från PS Inkasso, och jag beklagar om det har orsakat besvär. För att förtydliga: vi skickar inte ut påminnelser själva, utan använder PS Inkasso för den hanteringen. Den påminnelse som har skickats ut är just en påminnelse och inte ett inkassokrav.

Vår process är automatiserad, vilket innebär att om en faktura inte är betald inom fyra dagar efter förfallodatum, skickas en påminnelse ut via PS Inkasso. Detta är en del av vår standardrutin för att säkerställa att inga betalningar missas.

Ha en fin dag!

Mvh Teamet på Stängselbutiken

Väldigt Bra!

Mycket produkter, Snabb leverans.

13 februari 2025

Hej Sebastian!

Tusen tack för ditt fina omdöme.
Önskar dig en fin dag.
Mvh, teamet på Stängselbutiken

Bra service

Bra service

13 januari 2025

Hej Peter!

Tack snälla för ditt fina omdöme.
Ha en fin eftermiddag!

bra service

bra service, snabb leverans

14 november 2024

Antwoord van Skandinaviska Områdesskydd AB

tusen tack för fint omdöme och fina ord.

Ha en fin dag!

13 november 2024

Antwoord van Skandinaviska Områdesskydd AB

Tack för ditt fina omdöme.
Vi önskar dig en fin dag!

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.