Onbetrouwbaar en komt afspraken niet na
Helaas hebben wij een zeer slechte ervaring met deze schilder. Hij heeft bij ons een deel van het schilderwerk uitgevoerd, maar een gedeelte van het schilderwerk uiteindelijk alleen gegrond of überhaupt niet aangeraakt. Daarna hebben we niets meer van hem vernomen.
We hebben hem in de afgelopen 8 maanden naar schatting tientallen keren geprobeerd te bellen, maar hij neemt niet op en neemt ook niet uit zichzelf contact met ons op. Dat is extra frustrerend omdat we zien dat hij nog steeds werkzaam is: zijn bus rijdt regelmatig rond en ondertussen zijn de prijzen op zijn website meerdere keren verhoogd.
Het werk dat hij ongeveer twee jaar geleden wél heeft uitgevoerd, was op zichzelf netjes. Het probleem is echter dat het werk bij lange na niet volledig is uitgevoerd zoals afgesproken en zoals in de offerte was opgenomen. In zijn voorwaarden staat bovendien dat bepaald meerwerk op basis van uren voor zijn rekening komt. Dat klinkt natuurlijk prima, maar daar heb je weinig aan als het werk vervolgens niet wordt afgemaakt en er geen enkele communicatie meer is.
Wij hebben hierdoor inmiddels ongeveer twee jaar met deels onafgemaakt schilderwerk gezeten. Uiteindelijk waren we genoodzaakt het resterende werk zelf af te maken en deels door een andere partij te laten uitvoeren. Daardoor hebben we onnodig extra kosten moeten maken.
Als er persoonlijke omstandigheden zijn waardoor iemand tijdelijk niet kan werken, hebben wij daar alle begrip voor. Daar kun je als klant ook rekening mee houden. Maar begrip houdt op wanneer iemand vervolgens wel andere werkzaamheden lijkt uit te voeren, terwijl hij zijn bestaande klant maandenlang niet meer te woord staat en geen enkele vorm van communicatie geeft.
Voor ons is dit vooral een kwestie van betrouwbaarheid en het nakomen van afspraken. Op basis van onze ervaring kunnen wij deze schilder daarom helaas niet aanraden.