Negatieve ervaring met Totaalbouw Wisse
Mijn ervaring met Totaalbouw Wisse is helaas zeer teleurstellend.
Volgens de gemaakte afspraken zou Jan Hein de keuken voorbereiden voor plaatsing van een nieuwe keuken, de badkamer en het toilet volledig renoveren en een maatwerk kastenwand maken. De keukenvoorbereiding is wel goed uitgevoerd. De overige werkzaamheden zijn echter niet naar behoren afgerond.
Bij het beëindigen van de klus was het toilet niet gerenoveerd en was de kastenwand niet gemaakt. De badkamer werd onafgewerkt achtergelaten: de vloertegels waren nog niet afgevoegd, de wandpanelen lieten los en bleven niet goed tegen de wand zitten. Ook functioneerde het leidingwerk niet goed en was er geen warm water. Een deel van de badkamer moet daardoor opnieuw worden uitgevoerd.
Ik heb in totaal € 7.000 betaald. Toen ik de gebreken meldde en vroeg om een berekening en een redelijke oplossing, kwam er geen concrete afspraak voor inspectie of herstel. In plaats daarvan gaf Jan Hein aan dat de sleutels waren teruggegeven en dat hij het hierbij liet. Ik moest vervolgens zelf regelen dat de werkzaamheden werden afgemaakt.
Daarnaast stelde hij dat ik materiaal en gereedschap zou hebben weggegooid. Dat is niet waar en ik heb deze beschuldiging uitdrukkelijk betwist. Het bouwafval heb ik juist zelf afgevoerd.
Mijn grootste bezwaar is niet alleen dat de opdracht niet is afgemaakt, maar vooral dat er geen bereidheid was om samen naar de gebreken te kijken en tot een redelijke oplossing te komen. Op basis van mijn ervaring kan ik Totaalbouw Wisse daarom niet aanbevelen.
Uiteraard heb ik weer te veel vertrouwen gehad in de persoon en ben ik bekocht en opgelicht. Eigen schuld, zul je zeggen en misschien heb je gelijk.

Antwoord van Totaalbouwwisse