Umeter heeft nu een premium abonnement, met deze invoering hebben ze ook oude data van mij verwijderd, zonder mij de kans te geven dit nog van te voren te downloaden. Naast dit hebben bepaalde inz... Toon meer

2,9

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Nuttige app, goede helpdesk

Sinds onze warmtepomp eind februari in werking is zou je over maart een veel lager gasverbruik verwachten. Niets daarvan: Umeter produceert fantastische getallen ven vele m3 per dag terwijl het "echte" verbruik tussen de 0,5-1 m3 ligt. Ook wordt de totaalstand van de gasmeter met 400m3 te hoog aangegeven. Bij verdere analyse waarom dit onverklaarbare gasverbruik ontstaat bleek de oorzaak bij de netbeheerder Stedin te liggen. Zij bleken een verkeerd gasmeternummer aan mijn EAN te hebben gekoppeld! Het heeft weken soebatten gekost om dit boven water (gas?) te krijgen. De helpservice van Umeter kwam snel in beweging na een eerdere negatieve beoordeling.

8 april 2026

Geweldige app

Geweldige app, sterk in details, dag , week en jaar overzicht, met kennis van energiezaken en het verwerken van alle gegeven een zeer goed ding om het huis en je gedrag energie zuinig en kosten reducerend te maken.

1 april 2026

Goed en goedkoop

Geweldig systeem. Heb gelijk een goedkoop premiumabonnement voor iets meer dan 1 eurotje per maand genomen toen ik ontdekte dat de P1 live meteruitlezers er weer waren… Die is zo precies dat ik nu zelfs kan zien dat de satisfyer van m'n vriendin vol is en de lader uit het stopcontact kan om brand te voorkomen. Maar -1 * omdat je (als ik het goed begrijp) een Raspberry Pi nodig hebt om de historische live data te bewaren. Jammer dat dat niet op hun server kan.

22 maart 2026

Erg jammer dat service en een fijne…

Erg jammer dat service en een fijne dienst heeft plaatsgemaakt voor hebzucht. Voorheen kon ik gewoon alles zien voor 0 euro. Nu ik op het punt sta over te stappen van energieleverancier zie ik dat alles wat zo fijn was aan Umeter nu achter een betaalmuur staat en dan niet een klein symbolische bijdrage. Bv. 2,99 of maar meteen even 19,99 per jaar.

Helaas daar begin ik niet aan. Maar ja er zullen er genoeg zijn die ook eerst niets betaalden nu wel betalen dus dat zal nooit meer veranderen.

16 maart 2026

Ik ben erg ontevreden

Ik ben erg ontevreden. Ik heb eeb premiu abonnenment afgesloten metb een P1 live abonnement. Totaal onduidelijk hoe dit ding te koppelen. Ik krijg het niet aan de praat. Support 0.0 en geen contact of reactie op mijn pogingen.IK ben erg teleurgesteld

12 februari 2026

De App Umeter werkt prima

De App Umeter werkt prima, goede overzicht en overzichtelijk.
Wel even online inloggen op hun website om de kosten van de energiemaatschappij in te vullen( onder contract en kosten).
Je kunt dan ook het maandelijks bedrag invullen en een doel instellen.
Super tevreden.

14 januari 2026

Prijs kwaliteit verhouding niet in balans

Hoe mijn P1 meter te koppelen is niet duidelijk en mist elke vorm van instructie.

Mijn Dynamische leverancier is niet te koppelen met de U meter, bij bv jeroen.nl is dit wel te doen en daar heb ik veel meer inzicht in alle hoeveelheden dan bij U meter.

Bij contract gegevens kan je ook te weinig informatie invoeren en dus niet geheel geschikt.

Type woning en verwarming zijn ook van belang, ook dit kan je niet in de basis kwijt.

Wij hebben onze woning van het gas af en verwarmen deels elektrisch met infrarood.
Warm water middels een warmtepomp boiler.
Dit is informatie die van belang is als je wil vergelijken en een juist beeld wil vormen.

Jammer van de kosten voor het premium, het is het geld echt niet waard.

1 december 2025

Umeter heeft nu een betaalmuur

Naast dit hebben bepaalde inzichten nu een betaalmuur. Wil je nu weggaan kan je wel de data exporteren, maar moet dit wel manueel per maand.

Jammer dat deze tool zo slecht is geworden.

29 december 2025

Is dit jouw bedrijf?