Precies wat ik nodig had
Om 20:00 op en mijn lijf weet dat het tijd is om af te schakelen. Dit doe ik al twee maanden. Slaap is beter.
Unblue designs premium blue light filtering eyewear built around how the human body actually responds to light. Most blue light glasses filter only a fraction of disruptive wavelengths — leaving glare, eye strain, and restless evenings unchanged. Unblue takes a different approach. Two lenses, each designed for a specific part of your day. The Focus Lens reduces glare and visual fatigue during screen use, filtering ~65% of disruptive blue light while preserving the natural alertness you need to stay sharp. The Unwind Lens filters stimulating blue light up to 520 nm in the evening — supporting the body's natural wind-down and transition into sleep. Frames are crafted from Italian Mazzucchelli acetate, individually handmade. Lenses manufactured by Carl Zeiss Vision. Based in the Netherlands. Free European shipping. 30-day returns. 1000-day warranty.
Nederland
Precies wat ik nodig had
Ik heb me flink ingelezen voordat ik bestelde. De meeste blauwlichtbrillen filteren maar zo’n 15% met doorzichtige glazen, wat eigenlijk te weinig is om iets te merken. Wat me bij Unblue overtuigde was dat de ZEISS-glazen gericht het meest storende deel filteren terwijl het biologisch actieve licht gewoon doorkomt. Dat is een echte specificatie, geen marketingpraat. De Axis Crystal is een groot frame, moest even aan wennen maar het staat goed. Optische helderheid is prima, green vertekening. Mijn ogen houden het nu door lange werkblokken vol. Volgende dag geleverd.