Onveilige situatie na onderhoud en geen enkele reactie
Zeer teleurstellende ervaring met deze dealer.
Kort na een grote onderhoudsbeurt (circa 5.000 km later) bleken de achterste remschijven en remblokken volledig versleten. Tijdens die onderhoudsbeurt zat de schijfdikte al op 9,1 mm bij een minimale norm van 9,0 mm. Dat is feitelijk einde levensduur, maar dit is destijds niet als aandachtspunt of vervangingsadvies met mij besproken — terwijl het om een cruciaal veiligheidsonderdeel gaat.
Tijdens een rit merkte mijn vrouw – met ons kind in de auto – dat de remwerking duidelijk verslechterde en de auto gevaarlijk slecht begon te remmen, met daarbij een ongebruikelijk geluid. Dit gaf een onveilig gevoel, waarop wij de Volkswagen Mobiliteitsservice hebben ingeschakeld. De monteur constateerde dat de remmen volledig versleten waren en gaf daarbij letterlijk aan dat deze “nooit door een grote beurt hadden mogen komen”.
Juist omdat het voertuig altijd dealeronderhouden is, verwacht je dat dit soort zaken tijdig en duidelijk worden gesignaleerd.
Tijdens het vervolgtraject is de reparatie uitgevoerd terwijl er geen duidelijk prijsakkoord was. Ik heb vooraf aangegeven dat ik het niet eens was met de kosten en eerst contact wilde opnemen met Volkswagen Nederland. Desondanks zijn de werkzaamheden uitgevoerd.
Wat het meest tegenvalt is de manier van communiceren. Op meerdere inhoudelijke e-mails wordt simpelweg niet meer gereageerd, wat zeer onprofessioneel en ronduit asociaal overkomt. Daarnaast wordt iedere vorm van inhoudelijke reflectie of verantwoordelijkheid voor de gang van zaken vermeden. Kritisch naar zichzelf kijken lijkt er niet bij te horen.
De mensen die zich hier serviceadviseur noemen, hebben naar mijn mening nog een hoop te leren over wat service daadwerkelijk inhoudt.
Voor mij reden om hier absoluut niet meer terug te komen en deze dealer niet aan te raden als je waarde hecht aan zorgvuldigheid en transparantie.