Bonarius Reviews 142

1,5

Vreselijk slecht bedrijf! Al 25 jaar klant bij gebrek aan beter, maar inmiddels zo slecht behandeld dat we iedereen adviseren verder te kijken en absoluut geen contract bij hen af te sluiten! Ze doen... Toon meer

1,5

Zeer slecht

Driemaal is scheepsrecht.

De thermostaat functioneerde niet zoals het hoort. Dinsdagochtend gebeld en dezelfde ochtend is een monteur gekomen die een nieuwe thermostaat heeft geïnstalleerd. Het euvel was niet opgelost en na een telefoontje naar Bonarius is dezelfde man nog een keer geweest, nu zou alles het goed moeten doen. Gisteren bleek dat niet het geval, dus derde telefoontje naar Bonarius. Vanochtend kwam een monteur van Bonarius die een draadloze thermostaat heeft geïnstalleerd, probleem definitief opgelost.
Vriendelijke mensen, ook de dame aan de telefoon en de vlot gemaakte afspraken worden keurig nagekomen.

16 april 2026

Zelfs 1 ster is al teveel voor dit…

Zelfs 1 ster is al teveel voor dit onsympathieke, zakkenvullend bedrijf. Service is zo slecht, vrouw van 85 moet bij storingscode zelf bellen en allerlei handelingen op de ketel doen, doet of kan zij dit niet dan komt de storingsdienst niet langs.....mits je een verklaring afgeeft dat als het een simpele storing is of het waterpeil te laag, je zelf voor de kosten opdraait.....ik heb het hier over een alleenstaande vrouw van 85 die in een bejaardenflat woont......Bonarius schaam je diep.
Dit krijg je als je als bedrijf zo laag gaat bieden bij een aanbesteding, het draait niet meer om service maar alleen maar om geld. Bah bah

26 maart 2026

De monteur weigerde de service uit te…

De monteur weigerde de service uit te voeren, omdat de wasmachine hem in de weg zou staan. Er was echter meer dan genoeg ruimte, en in de afgelopen tien jaar heeft dit nooit een probleem gevormd. Nu weigerde deze “diva” plotseling het werk te doen.

20 maart 2026

Ik had een probleem.met de cv…

Ik had een probleem.met de cv Gebeld metde woningbouw en die verbonden met Bonarius Er kwam.na een paar dagen een monteur die zei dat er iets van metaa l schuurde en dat was het tikken maar savonds war het geen tikken neer maar ratelen Weer ge beld toen kwam er een jonge jongen .langs keek in de cvketel en heeft er iets uitgehaald iets zwart een soort t rubber Volgens was dat niet nodig in de ketel Maar toen ik savond de cv aandeed kreeg ik na een tijdje hoofd pijn Ik heb de cv uitgedaan en raam open Weer gebeld en er kwam.weer een die heb alles nagekeken Volgens hem.had hij alles nagekeken en gecheckt.met een soort denk ik koolmonoxide
Meter Maar ik blijf als ik de cv aandoe hoofdpijn een soort druk.in mijn hoofd Dus ik heb de kachel Weer uit gedaan en ik hen zelf een koolmonoxidometer gekocht Die heb ik in de kast gezet waar de ketel.hangt Maar ik heb het koud en de cv durf ik niet aan te doen En voel me bang door de hoofdpijn Ik durf bijna niet te bellen want de vorige keer reageerde dievrouw ook zo van als hij er wat heb uitgehaald zal het wel niet goed zijn geweest Maar ik voel me bang want waarom.krijg ik steeds hoofdpijn

9 maart 2026

Wat gaat er niet mis bij bonarius

Wat gaat er niet mis bij bonarius?
Slechte communicatie naar klant en naar eigen medewerkers.
Geen materialen om een kleine reparatie uit te voeren!
Telkens minimaal 1 week wachten op een monteur omdat ze het vlgs eigen zeggen heel druk te hebben. 4 keer langs moet komen voor een kleine reparatie en het dan nog niet opgelost hebben dus nog een keer langs moeten komen als het bestelde onderdeel binnen is nota bene een schroefdop?
Een toezegging doen dat ze je terug bellen als het onderdeel binnen is maar dat vervolgens ook niet doen dan heb ik het wel gehad met Bonarius!
Het is wel duidelijk dat de medewerkers die je telefonisch te woord staan een training hebben gehad in het omgaan met boze klanten want ze begrijpen je helemaal, snappen dat je boos en geïrriteerd bent zouden ze zelf ook zijn als dit ze zou overkomen maar een vertaalslag maken naar een betere service ho maar!
Ze krijgen van mij 5 sterren voor het betere prutswerk!

10 maart 2026

Waardeloos bedrijf met nog waardelozere service

1 ster is nog te veel. Dit bedrijf heeft anderhalf jaar gelden een nieuwe ketel geplaatst. De vorige bewoner heeft geen onderhoudscontract afgesloten. Ik heb nu een storing, maar bonarius geeft glashard aan dat ze met niet willen helpen, want de garantie (1 jaar) is verlopen en ze nemen geen particulieren aan. Als je dan verhaal wilt halen, hangen ze gewoon op.
Kortom, ze willen je wel een nieuwe ketel verkopen, maar trekken er daarna hun handen vanaf. Wat een waardeloos bedrijf. Klantvriendelijkheid is nul om maar te zwijgen van de arrogante dame die de telefoon bedient en je eigenlijk min of meer zegt dat je maar in je sop gaar moet koken.

27 februari 2026

Ik heb geen ervaring met Bonarius maar…

Ik heb geen ervaring met Bonarius maar ik zou graag iets willen posten.

Ik ben zelf al bijna 27 jaar werkzaam als koudetechnicus en ik heb vaak last van boze klanten.

Echter is het zo dat mijn cliënten vaak boos zijn omdat zij moeten wachten op mijn bezoek en dat vaak niet wenselijk is.

Maarja ik kan helaas niet op 10 plaatsen tegelijk zijn en u zult soms even moeten wachten op uw beurt.

Hoe dan ook als ik langs ben geweest is het probleem gefixt of word het direct aansluitend gefixt u was tenslotte de eerst wachtende in lijn.

Dat maakt het wachten meestal de moeite wel waard.

Ik kan de recensies welke ik lees over deze firma met 330 medewerkers bijna niet geloven ...

Het doet vermakelijk overkomen in mijn ogen ondanks ik de pijn van deze firma echt wel voel, het is in mijn carrière nog nooit gebeurt dat niet 1 maar vele cliënten mij als prutser op een openbaar platform zouden uitmaken.

Wellicht zou deze firma de verantwoordelijkheid voor dit soort problematiek iets meer serieus moeten nemen.

Dit zou gedaan kunnen worden door betere interne begeleiding en opleidingen door ervaren vakmensen binnen deze firma en wellicht is het een idee om sancties op te leggen voor herhaalde onkunde maar daarnaast ook een bonus te bieden voor doorlopende goede resultaten.

Dit klinkt misschien eenvoudig maar het is wellicht een grote stap voor deze firma, het behoud van personeel is enorm lastig in deze tijd, maar ik hoop voor Bonarius dat er iemand zijn voordeel zou doen aan de gratis woorden die ik u heb geschonken.

Toine de Ruiter

12 februari 2026

Slechte service!

Op 2e kerstdag is iemand langs geweest om kapot verwarmingselement af te sluiten. Er zou zsm een nieuwe radiator worden geinstalleerd. Dat werd 8 februari. Deze afspraak werd per email 1 dag van te voren geannuleerd. Verder geen informatie, geen nieuwe datum, daar moest ik zelf achteraan. Zeer onvriendelijke dame aan de telefoon die doodleuk zei dat het 9 maart werd. Ik vind het niet kloppen dat ik weer achter in de rij moet aansluiten. Deze dame vond het blijkbaar wel normaal, terwijl ik al vanaf 26 december in de kou zit. Toen ik protesteerde hing ze op.

9 februari 2026

Zeer slecht ervaring ze kunnen liever overlaten aan Breman

Er worden elke x afspraken gemaakt en op de dag zelf bel je hun om te vragen hoe laat de monteur bij je voor de deur staat krijg je de antwoord onze monteur is ziek. De medewerkers aan de telefoon weten niet hoe ze respect met klanten moeten omgaan je legt het hun uit hun praten door je heen alsof je niet heel de winter in de kou heb gezeten omdat ze elke x me afspraken verzetten.Ik heb ze gewaarschuwd dit x geen geintje te maken want dit is serieus 3 dagen afspraken en niet nakomen als groot bedrijf. Eerlijk gezegt moeten ze stoppen en het aan Breman overlaten hun zijn wat meer ervaren. Ik heb nu weer nieuwe afspraken met hun gemaakt eentje over een week eentje over een maand.

9 februari 2026

Spoedreparatie ketel

Als tegenwicht voor alle negatieve reviews heb ik een goede eerste ervaring gehad met Bonarius. Onze ketel was kapot en we zaten met een baby thuis in de kou. Volgens Rochdale geen spoed (onbegrijpelijk..) maar na een belletje met Bonarius kwam er toch meteen iemand langs.

Fijn dat we snel geholpen konden worden in deze spoedsituatie. Een beleefde en handige jongeman kwam 's avonds als extra stop bij ons langs.

6 februari 2026

Amateuristisch

Op vrijdag een onderhoudsbeurt aan de ketel. Er kwam een jongen die bij binnenkomst geljjk al allerlei vragen via de telefoon vroeg over de ketel? Prima dat iemand het moet leren, maar zorg dan dat er een meer ervaren medewerker bij is! Uiteindelijk komt er een man bij.... even later nog 1.
Hebben blijkbaar met z'n 3en staan prutsen, want toen ik eind vd middag wilde douchen geen warm water, geen verwarming en niet meer bereikbaar! Nooddienst gebeld, kunnen zondag pas komen ergens tussen 9 en 21uur!! Schandalig, je zou toch verwachten dat je spoed bent aangezien het hun fout is en ik hier het hele weekend in de vrieskou zit met een kind! Maar nee de zondag ging hij eerst andere adressen af en heb ik niks aan m'n vrije dag gehad omdat ze pas einde vd dag aan kwamen kakken. Wat een slecht bedrijf, voor mij geen onderhoudsbeurt meer midden in de winter en mag hopen dat mijn woningbouw heel gauw overstapt!

25 januari 2026

Zeeeeeeer slecht

Zeeeeeeer slecht, je moet 4 tot 6 weken wachten voordat ze een lekkage afhandelen..en advies van de monteur..doe er maar een emmer onder!!!!!! Belachelijk!!!!

5 januari 2026

Puur slecht.

Nou is er al vier jaar een probleem en vandaag zijn ze bijna de hele dag aan het werk geweest maar niks opgelost, puur slecht. Het is zelfs niet 1 ster waard.

14 januari 2026

Is dit jouw bedrijf?