Bruder Speelgoed Reviews 54

TrustScore 3 uit 5

3,1

Wij werken voor beoordelingen NIET met Trustpilot. U kunt onze beoordelingen via Kiyoh/eKomi bekijken. Als u een klacht heeft, kunt u die rechtstreeks bij onze klantenservice melden, wij trachten hierop altijd binnen 24 uur (werkdagen ma-vr) te reageren. Dit trustpilot-account wordt NIET regelmatig bijgewerkt of bekeken.

3,1

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Snelle service en goed product

Op maandag een kinder tractor besteld voor mijn zoon zijn verjaardag. Omdat we een beetje in tijdsnood zaten heb ik een mailtje gestuurd om zo snel mogelijk te verzenden na betaling. Meteen kreeg ik antwoord dat het in orde ging komen en inderdaad de volgende dag werd hij geleverd. Top service!

27 januari 2026

Geen service, amper reactie via mail

Geen service. Wij betaalden 620€ aan speelgoed en zijn uiteindelijk onze pakketten zelf in het GLS DEPOT moeten gaan afhalen omdat Bruder geen gehoor gaf. Levertijd was 1 a 3 werkdagen, na 2weken zijn we zelf maar op zoek gegaan.. Toen wij onze verzendkosten terugvroegen omdat we uiteindelijk zelf achter de pakketten aan moeten gaan zijn, kregen we doodleuk het antwoord: "Dit is zeer spijtig dat jullie de dupe werden"... Wij raadden dus echt niet aan om via bruder rechtstreeks te bestellen.

28 augustus 2025

Antwoord van Bruder Speelgoed

Spijtig uw bericht te lezen. Wij hebben de zending binnen de 3 beloofde werkdagen verzendklaar gemaakt en overgedragen aan de transporteur. Op dat moment krijgt u de track en trace en kunnen wij verder ook niet heel veel meer doen dan meekijken naar dezelfde data als die u als ontvanger heeft, met dien verstande dat u zelf wél wijzigingen in aflevermoment en locatie kunt doen, en wij niet.

Verzending was op vrijdag, het pakket is uiteindelijk op woensdag aan u overgedragen door de transporteur. Dat is vervelend en bovengemiddeld lang, ook voor NL naar BE, echter is de kans op vertragingen in vakantieperiodes helaas wel groter en ook iets waarvoor we expliciet waarschuwen. Neemt uiteraard niet weg dat het altijd vervelend is als goederen langer dan verwacht onderweg zijn, of als verzendpartijen door interne processen extra vertraging geven.

Slechte service, geen garantie

3 maanden geleden een scania vrachtwagen met Liebherr kraan erop gekcht voor 75 euro. Nu valt de deur aan de chauffeurskant er telkens uit. Contact opgenomen maar er is geen enkele service of garantie. We kunnen een nieuw deurtje bestellen voor 10 euro en hopelijk ( dus niet zeker) is het dan opgelost. Nu hebben wij voor bruder gekozen omdat die plastic auto's zo kapot gaan maar de kwaliteit van bruder laat dus ook te wensen over. Voor die prijs verwacht je wel betere kwaliteit en service

11 juni 2025

Goeie service

Het speelgoed werd snel geleverd, er ontbrak jammer genoeg een stukje, maar dat werd ook snel nageleverd.

8 november 2024

Alles goed

Alles goed. Makkelijk besteld. En er kon iets later nog iets aan de bestelling bijgevoegd worden. (Uiteraard binnen korte tijd) Zodat ik niet nog een keer verzendkosten zou krijgen. Snel geleverd.

24 oktober 2024

Waardeloze service, bestel hier niet.

Een aantal speelgoedartikelen besteld bij dit bedrijf. Alles netjes geleverd en geen problemen ondervonden bij het speelgoed dat het goed deed, maar bij het in elkaar zetten van de stal splijtte er gelijk een onderdeel. Hierop foto's gestuurd naar Bruder met de vraag om een oplossing. Ze gaven aan dat ze het onderdeel zouden willen sturen als ze die zouden hebben, maar gezien ze die niet hebben konden ze niks betekenen. Ze vergeleken het met een auto die je koopt. Als je vervolgens tegen een paaltje rijdt dan ga je ook niet terug naar de garage. Dit is echter gespleten bij normaal gebruik, gezien je er niet onderuit komt om er een schroefje in te draaien. Het is meer te vergelijken met een auto die je koopt waarbij de deur bij openen eruit valt. Dan ga je zeker wel terug naar de garage en elke gezonde garage die zijn zaken op orde heeft zal dan ook zijn verantwoordelijkheid nemen en passende kwalitatieve service leveren. Na een aantal keren heen en weer mailen, waarbij je het stoom uit de oren komt van hun antwoorden, werd mij 5 euro geboden. Heel jammer, want het onderdeel is niet eens te lijmen, maar qua communicatie kom je werkelijk niet verder met dit bedrijf. Ik ben gewoonweg vergeten om van tevoren reviews te checken voordat ik hier bestelde. Had ik dat maar wel gedaan, want ik zie bij meerdere reviews dat de service waardeloos is. Wie dit leest, doe je voordeel er mee. Er zijn genoeg andere bedrijven die dit speelgoed ook verkoopt, bestel niet bij dit bedrijf. Ze zullen blijven volhouden dat je iets zelf hebt gesloopt, terwijl het is gebeurd bij normaal gebruik en bij het volgen van de gebruiksaanwijzing.

16 december 2024

Antwoord van Bruder Speelgoed

Dank u voor uw review. Zoals ook is aangegeven zijn er twee belangrjke punten die zwaar meewegen in de gang van zaken welke we in uw review niet teruglezen, dus hierbij de aanvulling: 1) het is door eigen toedoen kapot gegaan, wat heel erg vervelend is, maar kan gebeuren. Op basis daarvan wordt er gekeken naar een oplossing, welke wellicht in een vervangend onderdeel kan zitten, maar als dat er niet is of niet beschikbaar is, kunnen we dat niet ineens tevoorschijn toveren. 2) Dat er uit coulance een bedrag wordt geboden is een geste welke u niet waardeerd, maar feitelijk is de schade door uw eigen toedoen ontstaan en hebben we daarin totaal geen verplichting naar u toe.

Slechte service en slechte kwaliteit Bruder speelgoed

Artikelen van Bruder, beide zeer snel kapot.
Binnen 4 weken achterwiel as afgebroken van auto.
Daarvoor nog de gehele onderkant van de grote MAN brandweerwagen afgebroken.
Zoon van 4 jaar speelt er zeer zuinig mee.
Dit aangegeven bij het bedrijf, komen niet met een oplossing maar geven aan dat speelgoed stuk kan gaan door gebruik en verwijzen naar de kleine letters.
Helaas, slechte service van het bedrijf en wij kopen nooit meer het dure Bruder speelgoed wat zeer snel stuk gaat!
Slechte service en kwaliteit

2 december 2024

Koop hier niets!

Speelgoed besteld, levering duurt minimaal een week. Dit was te laat voor de verjaardag, dus online pakket geweigerd bij GLS, bevestiging hiervan gekregen. Na een maand wachten op terugbetaling eens een mailtje gedaan (07-10), 8-10 reactie. Er werd gezegd dat dit bij een andere afdeling terugkwam en dat als deze verwerkt werd het bedrag minus verzendkosten werd teruggestort. Inmiddels weer een maand verder (12-11), nog geen betaling, mail gestuurd, waarna er snel reactie volgt dat de betaling is gedaan op 8-10. Op de vraag naar welk rekeningnummer komt de reactie: 'Het is betaald via dezelfde weg als u de order had betaald.' Leuk, als persoon heb ik geen rekening via Molly...

Resultaat: Geld weg en helemaal niks!

Mensen; koop hier dus niets!!!!

12 november 2024

Goedendag,

spijtig uw beoordeling te lezen. We doen altijd onze uiterste best om alle orders tijdig te verzenden, maar beloven nooit(!) levering de volgende dag. Doorgaans gaan alle orders van voor 15:00 bij ons dezelfde dag de deur uit, muv feestdagen en rond de sinterklaas. Meestal zijn die dan de volgende dag in bezorging. Dat het bij u een dag langer heeft geduurd is spijtig en vervelend, echter hebben wij geen invloed op drukte bij de specifieke transporteur.

Een artikel retour sturen kan altijd, echter dient u wel zelf zorg te dragen voor de retourzending. Het proces is eenvoudig en staat ook duidelijk op de website. Een zending wijgeren aan de deur is niet de juiste methode en staat gelijk aan ongefrankeerd retour zenden. Dit maakt dat het bezorgbedrijf het item moet herlabelen en dat deze via omzwervingen (=vertraging) in de distributiecentra uiteindelijk weer bij ons komt. Echter is dan niet altijd meer te herleiden wie de afzender is doordat de originele info wordt overschreven of overlabeld, wat het retourproces vaak vertraagd. U kiest er zelf voor om af te wijken van het retourproces, maar daarmee zorgt u zelf ook voor extra vertraging en kosten.

Overigens is de retourbetaling gedaan naar de bankrekening welke u heeft gebruikt bij de betaling van order. Dat is een wettelijk vereiste en dat protocol volgen we gewoon. Molly is alleen de betaalprovider (derden-rekening) die dat uitvoert en de retourbetaling is inderdaad gedaan in oktober op uw rekening nr. eindigend op ****37.

Wij zijn tevreden

Ik heb het vermoeden dat hun contactformulier niet goed functioneert. Ik had na het lezen van deze review direct via het mailadres wat aangegeven staat in de bestelbevestiging opnieuw een bericht gestuurd.

Van de Kids globe stal was een deurtje gespleten, ook hadden we een buisje voor de schroef die niet hol was. Deze hebben we netjes vervangen gekregen.

Ook waren we over een item niet tevreden, deze mochten we retourneren, wel op eigen kosten, in ons geval kwamen we redelijk in de buurt en hebben we het zelf terug gebracht. Daar had ik de Silo van Siku voor terug besteld en meteen opgehaald, stond in 1 dag klaar.

Vriendelijke mensen bij het ophalen, wel even zoeken waar we naar binnen moesten, dit bleek onder de overkoepelende term Remiko te zijn, ze hebben meerdere speelgoed shops.

Wij bestellen zeker weer opnieuw hier.

Van kidsglobe hebben we van familie ook set bij andere verkopers gekregen, alle kids globe sets hadden wel iets, of gespleten punten op de platen of missend schroefje. Dit heeft met de kwaliteit van de producent te maken, want het zat verder hartstikke netjes verpakt. Als het in elkaar zit is het heel stevig en mijn zoon zal er veel plezier aan beleven.

De kwaliteit van Dutch Farm serie is wel heel erg ondermaats. Voor €17,99 hebben we nu de groen/rode Silo van Siku, voelt super degelijk, terwijl een klein slap breekbaar stalletje van Dutch Farm €15,99 het hier niet lang zou hebben overleefd.

Dit betreft een merk verschil, Bruder verkoopt enkel. Wij zijn vanaf nu Siku en Kids globe fan.

12 juli 2024

Hele slechte service

Hele slechte service hier vooral niet kopen. Ondeugdelijk product maar dat lag aan ons. Hoe bedenk je het

22 april 2024

Antwoord van Bruder Speelgoed

Helaas herkennen we ons niet in deze review. Onder de door u opgegeven naam kunnen we geen order vinden. We hebben zowel u als TP gevraagd uw ordernummer en gegevens te delen, zodat we kunnen kijken wat er mis is gegaan. Echter heeft zowel u als TP geen gegevens beschikbaar gesteld waardoor wij ons niet inhoudelijk kunnen verweren of reageren. We weten niet of u uberhaubt bij ons heeft gekocht, omdat u zelfs op verzoek deze gegevens niet wenst te delen. Het verbaasd ons overigens dat u op TP een review plaatst, terwijl via onze website duidelijk is dat we met Kiyoh/eKomi samenwerken.

Zeer slechte service bij klachten

Zeer slechte service bij klachten
Wij hebben een bruder set besteld voor onze zoon. Levering ging goed maar bij het uitpakken bleek het poppetje niet heel te zijn. We hadden een verdrietig kind en heb gelijk foto's gemaakt van het product en hierover per mail contact gezocht.

Na een paar dagen wachten kreeg ik een iet wat onvriendelijk antwoord. Er werd totaal niet gereageerd op mijn verhaal en er werd gezegd dat onze zoon (kleuter) voorzichtige had moeten zijn met het poppetje. In de bijlage hadden ze de garantie bepaling gedaan. Ik heb nog een reactie gestuurd op deze mail maar tot op heden niks meer gehoord. Ik werk zelf op een klantenservice dus weet hoe het met klanten en klachten om moet gaan maar zoals ik nu behandeld ben vind ik onder de maat. Ik zal hier geen bruder spullen meer kopen.

12 maart 2024

Antwoord van Bruder Speelgoed

Dank voor uw reactie. We werken niet samen met trustpilot, vandaar de late reactie (kopie van onze reactie op uw kiyoh / eKomi beoordeling). We begrijpen enerzijds uw frustratie, het is altijd super vervelend als een speelgoed artikel sneuvelt na een aantal dagen spelen, maar iets dat stuk gaat kan liggen aan a) slecht product of b) verkeerd gebruik of overbelasting van kwetsbare onderdelen of c) ongevalletje etc. etc. . Het eerste valt wel onder garantie het tweede is niet de fabrikant aan te leveren. Dat risico is overigens af te dekken met een aankoopverzekering.

Uiteraard zijn er bedrijven die een coulance regeling hebben en altijd nieuwe producten zullen afsturen, ongeacht de oorzaak. Wellicht dat het bedrijf waarvoor u werkt daarop inzet), maar dat zijn over het algemeen ook de bedrijven die veel hogere productprijzen hebben, juist omdat elke(!) consument daarmee dus altijd meebetaald aan die enkele pechgevallen. Ook als het niet stuk gaat.

Uw laatste mail geeft aan dat u het jammer vindt, maar eindigt als afgesloten, geen vraag of vereiste reactie. Daar is inderdaad ook niet op gereageerd.

Alles in orde

Ik heb twee bruder aanhangers gekocht, allebei goede staat, er is niks aan de hand met de aanhangers.
De levertijd was 3 (werk)dagen, precies wat op de website stond.

10 januari 2024

Ik zie helaas nu pas alle slechte…

Ik zie helaas nu pas alle slechte reviews. Komen levertijd niet na. Terwijl ik nog contact heb gezocht of het ging lukken. Verjaardag zonder cadeau. Teleurstellende service.
Update: de doos kwam kapot aan en ook het speelgoed (twv 85 euro) kwam al kapot aan. Ik wacht nu op een oplossing van bruder speelgoed.

3 november 2023

Antwoord van Bruder Speelgoed

Helaas herkennen we ons niet in deze review. We hebben zowel u als TP gevraagd uw ordernummer en gegevens te delen, zodat we kunnen kijken wat er mis is gegaan. Echter heeft zowel u als TP geen gegevens beschikbaar gesteld waardoor wij ons niet inhoudelijk kunnen verweren of reageren. We weten niet of u uberhaubt bij ons heeft gekocht, omdat u zelfs op verzoek deze gegevens niet wenst te delen. Het verbaasd ons overigens dat u op TP een review plaatst, terwijl via onze website duidelijk is dat we met Kiyoh/eKomi samenwerken.

Koop geen Bruder speelgoed en koop niet bij fa. Remiko!

Na meerdere keren contact te hebben opgenomen met fa. Remiko, heb ik besloten deze review te schrijven.
In augustus voor €104,- speelgoed gekocht: een vrachtwagen, een jakobsladder en enkele accessoires.
De jakobsladder bleek volstrekt niet te functioneren. Op de verkoopfoto's staat dat er zand op kan, maar in de praktijk loopt het ding dan vast en krijgt zelfs een volwassene deze niet meer in beweging. 2x Contact opgenomen met Remiko en nul op rekest gekregen.
Van de vrachtwagen ging al na enkele weken een onderdeel kapot en na herhaald aandringen bij Remiko ook daar geen enkele oplossing voor gekregen. Het betreffende onderdeel is (wanneer het heel is) er zo in en uit te klikken en het wordt natuurlijk ook geproduceerd, maar er wordt gewoon gezegd door Remiko dat het niet naleverbaar is. Op mijn vraag: "En wat nu?". Reageert Remiko dat het speelgoed is en dat het kapot kan gaan.
Kortom zeer slecht bedrijf en zeer slechte klantenservice, om over enige vorm van empathie of oplossingsgerichtheid maar te zwijgen.
€104,- Besteed en 2 stuks Bruder speelgoed onbruikbaar in huis!

Mijn advies is: Koop geen Bruder speelgoed en koop niet bij Remiko!!!

UPDATE 16 MEI 2024

Jawel, alsnog een reactie van fa. Remiko op bovenstaande review... ruim een halfjaar te laat (!) en helaas weer geen oplossing!

Fa. Remiko suggereert nu als reactie op bovenstaande review dat zij mij destijds een goede oplossing hebben aangeboden, maar niets is daarvan waar!!!
Er is mij destijds aangeboden om een extra accessoire (anders dan het onderdeel wat defect is geraakt!) te kopen (ja, te kopen! U leest het goed!), wat ik dan zou kunnen plaatsen in plaats van het defect geraakte onderdeel.
Begrijpt u het nog? Er gaat iets kapot en de leverancier zegt dan wat je kunt kopen om het zelf te vervangen/repareren! Niet hetzelfde onderdeel, maar iets anders. En je moet dat dan zelf kopen...
Het wordt niet kosteloos een oplossing aangeboden, nee je kunt het kopen!!!
Een achterlijke oplossing fa. Remiko! Daar trapt natuurlijk geen weldenkend mens in.

Dus bij deze als conclusie van deze update: Koop geen Bruder speelgoed en koop zeker niet bij Remiko!!!

4 oktober 2023

Beste Olaf,

jammer ook via Trustpilot uw (een)zijd(ig)e kant van het verhaal te lezen. We hebben u hierover zeer uitvoerig geïnformeerd en een flinke mailwisseling, daarnaast tevens ook uw beoordeling op de onze eigen beoordelingssite (Kiyoh) uitvoerig beantwoord. De liefhebber kan uw en onze kant van het verhaal gewoon terug lezen bij de beoordeling via Kiyoh, te vinden via de link rechtsboven op onze website. We hebben geen zin om nogmaals in een welles-nietus discussie te belanden. We zijn het niet met elkaar eens. We hebben u destijds gewezen op de mogelijkheden en onmogelijkheden.
===
update: wij blijven bij onze reactie, welke u al eerder heeft gehad, maar omdat u graag uw kant van het verhaal ongenuanceerd weergeeft, hier dan toch onze reactie zoals eerder gegeven, waar wij achter blijven staan:
"Niet onverwacht lezen we toch met enige verbazing uw beoordeling. De verbazing aangaande uw klacht over de Jacobsladder (BF2031), daar hadden we van u nog niets over gehoord. Zoals u (en alle andere consumenten) op onze website kunt zien staan er hooibalen en strorollen op als objecten om naar een hoger niveau te brengen. In de bijgevoegde productvideo worden steentjes gedemonstreerd. Zand is vast mogelijk, maar dan wel rekening houden dat u het apparaat schoon houdt, zand gaat immers overal tussen zitten.

U heeft inderdaad nul op rekest gekregen, maar de reden was zeker flink genuanceerder. U heeft aangegeven dat bij een door u aangeschaft artikel na verloop van tijd een onderdeel is gebroken en gevraagd of dat specifieke onderdeel na was te sturen. We hebben u gevraagd om foto's zodat we het konden bekijken. Het item waar u ons een foto van heeft gestuurd is niet als onderdeel beschikbaar. Dat hebben we u ook geantwoord. Vervolgens ontvangen we een compleet los bericht, zonder referentie aan voorgaande correspondentie een bericht, citaat "Hallo En wat nu?" Daarop hebben we u gevraagd of u wellicht iets meer detail kon toevoegen als antwoord op voorgaande correspondentie. Dat heeft u inderdaad gedaan, waarop een mailwisseling ontstaat. We hebben u o.a. aangegeven dat het welliswaar vervelend is als iets sneuvelt, maar garantie niet van toepassing is als er schade door eigen toedoen ontstaat. We hebben u tevens aangegeven dat het kleine onderdeeltje niet specifiek is te vervangen, maar dat u wel de mogelijkheid heeft de (in dit geval kraan-) unit te vervangen. U reageert daar niet op, nu wel een beoordeling waarin ineens een ander item ook niet functioneerd, wellicht om uw mening en overtuiging van uw gelijk meer kracht bij te zetten. Het wijkt in ieder geval af van de correspondentie welke wij hier omtrent van u hebben mogen ontvangen en dat is spijtig op deze manier terug te lezen."
===

Slechte service

Eind augustus een speelgoedkraan besteld voor mijn jarige zoon. De kraan hijst niet meer. Erg snel stuk dus. Krijg ik van de klantenservice te horen dat het nu eenmaal speelgoed is en stuk kan gaan. Terwijl het gewoon slechte kwaliteit is, waar ik wel ruim 30 euro voor heb betaald. Lekker makkelijk, zeg...

Wat een slechte service, ik bestel hier nooit iets meer!

2 oktober 2023

Antwoord van Bruder Speelgoed

Helaas herkennen we ons niet in deze review. Tevens kunnen we met alleen de door u opgegeven naam geen order reproducren. We hebben zowel u als TP gevraagd uw ordernummer en gegevens te delen, zodat we kunnen kijken wat er mis is gegaan. Echter heeft zowel u als TP geen gegevens beschikbaar gesteld waardoor wij ons niet inhoudelijk kunnen verweren of reageren. We weten niet of u uberhaubt bij ons heeft gekocht, omdat u zelfs op verzoek deze gegevens niet wenst te delen. Het verbaasd ons overigens dat u op TP een review plaatst, terwijl via onze website duidelijk is dat we met Kiyoh/eKomi samenwerken.

Hier niet bestellen!!

Een grote Bruder bestelling gedaan voor Sinterklaas. Komt er een product kapot in de doos aan. Vele mails gestuurd maar geen reactie en geen telefoonnummer te bekennen waar je ze op zou kunnen bereiken. Hier niet bestellen je wordt gewoon opgelicht!!

14 januari 2023

Antwoord van Bruder Speelgoed

Goedendag, we hebben u via trustpilot om aanvullende info gevraagd, nooit ontvangen. We hebben een online klantenservice die in basis binnen 24u op werkdagen (ma-vr) reageert. Als het heel druk is, geven we dat ook aan op de contactpagine. Voor beoordelingen werken we samen met Kiyoh / eKomi. Via trustpilot of ander kanaal kunnen we u helaas niet verder helpen.

advies hier niets kopen

advies: hier niet kopen!

ik ontvang een cadeau zeiknat waardoor ook de verpakking beschadigd is en het niet meer als cadeau gegeven kan worden en dat vinden ze heel normaal en ik moet er maar een verhaaltje omheen verzinnen

28 september 2022

Antwoord van Bruder Speelgoed

Helaas herkennen we ons niet in deze review. Tevens kunnen we met alleen de door u opgegeven naam geen order reproduceren. We hebben zowel u als TP gevraagd uw ordernummer en gegevens te delen, zodat we kunnen kijken wat er mis is gegaan. Echter heeft zowel u als TP geen gegevens beschikbaar gesteld waardoor wij ons niet inhoudelijk kunnen verweren of reageren. We weten niet of u uberhaubt bij ons heeft gekocht, omdat u zelfs op verzoek deze gegevens niet wenst te delen. Het verbaasd ons overigens dat u op TP een review plaatst, terwijl via onze website duidelijk is dat we met Kiyoh/eKomi samenwerken.

Levering kan beter

Ondanks het altijd betalen van verzendkosten, komt de bestelling vrij laat toe. Het duurt minstens 3-4 dagen.
Wel een ruime assortiment, bijna alle speelfiguren en wagens van bruder zijn er op te vinden. We bestellen wel eens iets voor mijn zoon.

26 maart 2021
Reviews in alle talen tonen. (54 reviews)