Algarve, Faro Via Easy Terra een auto gehuurd bij Auto Rent. Afhandeling ging bijzonder snel en we kregen een uitstekende auto mee. Terugbrengen en shuttle gingen even snel. Zeker aan te raden.

1. Voertuigen en transport

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

EasyTerra Car Rental is an independent online car rental comparison agency. We compare the rates of well known international brands and combine them with the results of smaller local players, resulting in the best deals for everyone.

2,7

Slecht

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

No worry en extra verzekering geboekt/Belazerij!

No worry en extra verzekering geboekt. Borg wordt 1 maand vastgehouden. 2 keer schade formulieren ingevuld incl. foto's en netjes gemaild. Extra betalen, omdat we de auto 10 min later hebben opgehaald. Boete €40 (vliegtuig vertraging). Krasje bovenop de spiegel € 350. Meteen betalen of anders werd de borg van € 1.000 ingehouden. Idd No Woryy,.. alleen maar ellende en ik voel mij behoorlijk belazerd!!!

5 november 2025

Bedrijf niet te bereiken

Bedrijf niet te bereiken. Telefoonnummer is niet in gebruik en ander nummer geen Nederlandssprekend persoon. Geen contact via WhatsApp of chat. Claim indienen is onmogelijk, je wordt constant rondgestuurd op de site.

1 november 2025

Alles ging er mis.Geboekt bij Easy…

Alles ging er mis.Geboekt bij Easy Terra.Zij gingen voor mij de boeking doen (Autverhuurder Nizacar Malaga petiode 1 van maand dus een dure boeking .Geboekt bij Easy Terra = Volledig Wory Free.Full omnium en rechtsbijstand en pech onderweg.Dus alles in orde dacht ik.Aangekomen bij Nizacars na 1 uur wachttijd kwam ik aan de beurt.Het eerste wat de onvriendelijke medewerkster vertelde is dat ik geen Worry Free had.Dwz wel een Worry Free in geval van een aanrijding.Maar deze formule zou niet geldig zijn bi bvb een defect of een platte band of een aanrijding met vlucht misdrijf als ik geen getuige zou hebben.Dus in dit geval zou ik zelf alle kosten mieten dragen. Na nog eens 1 uur een uitputtingsslag moest ik 170 euro extra betalen om met alles in orde te zijn.Daar sta je dan met je koffers.De andere optie was alles annuleren en trachten mijn reeds betaalde bedrag terug te vorderen bij Easy Terra.Ik heb dit relaas aan Easy Terra doorgemaild.Mijn vraag was dat zij toch gingen proberen om de extra 170 euro die ik moest betalen trachten terug te vorderen en Nizacar erop aan te spreken dat deze praktijken niet kunnen.Antwoord Easy Terra =Brutte Pech maar wel mooi verwoord.Dis Geen Eassy Terra en geen Nizacar Málaga. Tot nooit meer.

15 september 2025

Juli 25 auto met Worry-Free gehuurd via…

Juli 25 auto met Worry-Free gehuurd via EasyTerra. Bij inleveren door plaatselijke verhuurder schade geconstateerd. Dit was zeer twijfelachtig te noemen. Wij hadden foto's gemaakt van bestaande schade maar er werd een deukje geconstateerd welke niet was vastgelegd. De borg van EUR 800 werd dus ingehouden op de creditcard. Bij thuiskomst alle benodigde stukken ingediend via de klachtenprocedure van EasyTerra. Hierop 1 mail gekregen dat afhandeling wel 8 tot 12 weken kon duren!! Dit is op zich al vrij vreemd aangezien wij Worry-Free hadden. Dus moet er gewoon vergoed worden. Onafhankelijk van wat EasyTerra verder moet regelen met plaatselijke verhuurder. Dat kan nooit mijn probleem zijn. Na 12 weken nog steeds mijn geld niet terug en geen enkele reactie. Ik ben op internet gaan speuren en uiteindelijk een email adres (Tjeerd)@wakr.nl)gevonden van de eigenaar, Tjeerd Kramer . Ik heb hier meerdere mails naar toegestuurd en verzocht mijn geld terug te storten. Nu wel reacties gehad maar blijven zich verschuilen achter het feit dat plaatselijke verhuurder niet reageert. Ik heb dus meerdere keren aangegeven dat dat niet mijn probleem mag zijn. Ik heb tenslotte Worry-Free. Telefoonnummer van het bedrijf krijg ik maar niet en na mijn laatste mail is het alweer een week stil. Inmiddels wacht ik dus al ruim 13 weken op mijn geld. Inmiddels mijn bank/creditcard maatschappij een onderzoek in laten stellen. Volgende stap zal zijn aangifte van oplichting door EasyTerra en eigenaar Tjeerd Kramer.

11 juli 2025

Vermijd deze autoverhuurder

Vermijd deze autoverhuurder! Na het indienen van mijn schadeclaim heb ik nooit meer iets gehoord van deze partij. Als je belt, krijg je te horen dat het kantoor gesloten is (te omzeilen door optie 1 in het menu te kiezen voor 'nieuwe reservering' zijn ze ineens wel bereikbaar) en op e-mails reageren ze niet. Ben nu al maanden aan het wachten op een refund van honderden euro's, echt waardeloos. Bespaar jezelf veel stress en boek voor iets meer bij een betrouwbare verhuurder die zijn afspraken wel nakomt.

29 september 2025

Easyterra geeft niet thuis !!!! Bedenk 3x voor u boekt

Geachte,
Na aanleiding van vertraging van mijn vlucht EJU3854 op 6 september heb ik telefonisch contact opgenomen om te melden dat mijn vlucht vertraagd was.
Later bleek dat de gehele vlucht geannuleerd was . Hierop heb ik de vlucht omgeboekt naar 7 september EJU 3852. Welke zou landen op Milan Malpensa op 7 september 10:10 uur. Dit heb ik tevens telefonisch aan Easyterra doorgegeven, dat ik de auto op 7 september tegen 11:00 uur zou halen omdat de vlucht van 6 september gecanceld was. Easyterra zou contact opnemen met Renteasy24 en dit doorgeven. Easyterra vroeg mij nog of Renteasy24 telefonisch contact met mij mocht opnemen als er problemen waren.
Toen ik op 7 september bij Renteasy24 kwam om de auto op te halen, was deze er niet meer en Renteasy24 was ook nergens van op de hoogte. Tevens was er geen auto meer beschikbaar.
Ik heb toen dezelfde middag nog een auto kunnen huren via Europacar, echter wel tegen nieuwe en hogere kosten.
Verschil in kosten geclaimed echter tot op heden geen reactie van Easyterra.

6 september 2025

Walgelijke handelspraktijken!

Slechtste ervaring OOIT. Auto geboek om vervolgens een auto te halen bij Wiber in Alicante. Hier werden we na 2 uur pas opgehaald door de transfer, omdat ze de verkeerde locatie weergeven. Daarna hebben we onze auto gehaald waarbij er dubbele tarieven werden gerekend. We moesten even 30 euro pp extra aftikken voor de fees die kwamen kijken.
Daarnaast via EasyTerra een verzekering afgesloten en bleek deze bij het ophalen van de huur niet geldig te zijn bij Wiber.

Contact gehad met Easyterra en een slecht engels sprekende meneer aan de telefoon. Die totaal niet inzag wat er was en probeerde mee te denken. Het enige wat ik hoorde was dat hij niet 10x wilde uitleggen.

BOEK NOOIT EEN AUTO HIER. Liever duurder dan jezelf naaien voor een extra bijna €500,-

2 september 2025

misleiding, oplichting en geven geen gehoor bij klachten

Mij werd een auto met GPS beloofd. Het was geboekt en betaald. Bij aankomst diende ik het dubbele bedrag te betalen, omdat de enige auto met GPS twee keer zo duur was. Meermaals mijn klacht gemeld, nooit meer iets gehoord. Easyterra is onbetrouwbaar, misleidend en handelen geen klachten af.

2 september 2025

Perfect!

Ik heb al meer dan 10 keer een auto gehuurd bij easy terra. Nog nooit problemen gehad! Als je alles leest als je boekt, de juiste creditcard gebruikt, die van jezelf als je bestuurder bent (iets dat overal vermeld wordt) is er geen probleem! Ik blijf m'n auto's bij easy terra huren!!

14 augustus 2025

Nooit meer ‘worry free’ met Easy Terra

Nooit meer ‘worry free’ met Easy Terra, zomaar €500 euro extra kwijt bij de start van onze vakantie.
Na jaren van goede ervaringen stelt Easy Terra nu ernstig teleur.
Aangepaste voorwaarde in de kleine lettertjes na de boeking tonen dat je creditcard de volledige voor en achternaam zouden moeten tonen, dit hadden ze ook wel eens van te voren mogen vertellen, ik heb toch net met deze kaart betaald? Eenmaal bij aankomst op de luchthaven ziet de geraffineerde autoverhuurder zijn kans en weigert de kaart op basis van voorletters, alle bewijslast (zoals de namen op het paspoort ten spijt). We betalen uiteindelijk aan de balie niet de geplande borgsom maar een tweede keer de huur, beide betalingen zijn met de Visa kaart die de partij volgens de voorwaarde toch niet zouden accepteren? Zowel Easy Terra als de Auto Via wijzen vervolgens naar elkaar, we krijgen mooie worden maar aan het eind van het verhaal krijgen we van geen van de partijen geld terug en betalen de huurauto dus twee keer.

28 april 2025

Auto op tijd geboekt, vluchtschema aangepast, extra kosten voor de klant

In november een auto geboekt voor 3 weken vakantie in augustus. Nu veranderd de aankomst tijd, doordat de vluchten zijn veranderd door RyanAir. Dit wilde ik per e-mail en daarna telefonisch doorgeven en ik werd geconfronteerd met 369 Euro extra kosten. Absurd.
Wat zou er gebeurd zijn als ik niks had gedaan en de auto was al weg als we aankwamen ? Dan mag je fluiten naar je geld en naar je huurauto.
Dus bij deze de auto en een andere auto (groot gezelschap) meteen maar weer geannuleerd en we gaan wel ergens anders kijken waar ze ons wel kunnen helpen.

15 april 2025

Onbetrouwbaar. Een bevestiging van een reservering heeft blijkbaar geen waarde!

Wij hebben 7 maanden van te voren 2 auto's gehuurd om op te halen in Noorwegen. De reservering is bevestigd en betaald. Nu krijgen we 2,5 week van te voren te horen dat het verhuurbedrijf geen auto's heeft en dat we naar een ander verhuurbedrijf moeten. Op zich geen probleem, behalve dat het nieuwe verhuurbedrijf ruim 2.100,- borg blokkeert op onze creditcards, terwijl we deze ruimte niet hebben. Je kunt Easyterra niet bellen alleen maar mailen. Hun oplossing, als je niet tevreden bent, dan mag je annuleren. Maar de huurtarieven zo vlak van te voren zijn 4 keer zo hoog! Ik vind dit geen betrouwbare partner en adviseer iedereen om hier niet te boeken!

4 december 2024

HELE slechte ervaring - nooit doen!!!!

Na ruim 3 maanden nog onze borg van ruim 1500 euro niet terug. Bellen gaat niet, mailen duurt weken voor ze reageren. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Nooit huren we weer via Easy Terra - wat een slechte service.

22 augustus 2024

Paraplu voor een zonnige dag

Eens met gebruikers hieronder die aangeven dat je er niks aan hebt als het er toe doet.
De procedure is lang en met bots als je iets moet claimen. Er komt dan een ongemotiveerde afwijzing waarbij nergens staat hoe je die kunt aanvechten.
Volgende keer gewoon alles bij verhuurder zelf regelen en dit soort sites alleen gebruiken voor vergelijking van de prijzen.
Ze prijzen zichzelf zo wel gelukkig uit de markt.

27 november 2024

Alles goed tot je een refund moet ontvangen!

In Mei 2024 een auto gehuurd via Easy Terra in Kreta. Goeie prijs kwaliteit verhouding dachten we. Bij aankomst bij de dealer (Exer) kregen we een oude wagen. (we hebben veel ervaring met het huren van auto's en nog nooit werd ons zo'n gammele bak geleverd). Bij het terug inleveren vonden ze toch nog wel een klein putje dat er vooraf niet inzat....???? Nu geen probleem, we zijn verzekerd denk je dan. Na vele mails en een bevestiging van de refund, staat het geld op vandaag nog steeds niet op mijn rekening. We zijn nu bijna 6 maand verder. Als ik nu mails stuur wordt er niet op gereageerd, als ik telefoneer zijn de kantoren "steeds gesloten". Ik zou deze firma aan niemand aanraden!

15 november 2024