Funda is verworden tot een ordinaire advertentiesite, echt jammer Het is bijzonder hinderlijk en verwarrend dat er tegenwoordig tussen de woningfoto’s op Funda- afbeeldingen worden geplaatst in... Toon meer

Na de laatste "update" is de Funda app/site zowaar nog slechter geworden. Inloggen, onduidelijke zoek functies, out of date informatie (komt door luie makelaars), 1 dimensionale review optie, slechte... Toon meer

1. Makelaardij
  2. Makelaars
  3. Vastgoedadviseur
  4. Vastgoed verhuurbedrijf

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Zoek op funda naar huizen, appartementen, nieuwbouw, bedrijfspanden en ander onroerend goed te koop of te huur aangeboden door makelaars in Nederland

1,6

Zeer slecht

Funda is verworden tot een ordinaie advertentie site

Funda is verworden tot een ordinaire advertentiesite, echt jammer
Het is bijzonder hinderlijk en verwarrend dat er tegenwoordig tussen de woningfoto’s op Funda- afbeeldingen worden geplaatst in bijna dezelfde stijl als de echte woningfoto’s. Hierdoor krijg je een verkeerd beeld van de woning en moet je telkens twee keer kijken of je nu naar het huis kijkt of naar een reclame.

Dit soort sluikreclame hoort gewoon niet thuis op een platform waar mensen serieuze, ingrijpende beslissingen nemen over de aankoop vn een woning. Het is ronduit teleurstellend dat Funda zijn professionaliteit en objectiviteit zo heeft laten varen. Wat ooit een betrouwbare, overzichtelijke woningsite was, is verworden tot een rommelige advertentiemachine waar het commerciële belang duidelijk boven de gebruiker is kome te staan.

Zet de gebruiker weer centraal, Funda, en houd reclame strikt gescheiden van het woningaanbod,

30 mei 2026

Wij kochten via VMG makelaars het…

Wij kochten via VMG makelaars het appartement in 24 uur daarna hebben wij 6 x aan VMG gevraagd contact te willen met de verkopers nooit iets van vernomen , wij kregen voor het bezoek aan de Notaris 15 min.om het huis te inspecteren .wij gingen naar ons nieuwe appartement en daar lag het beplakte afzuigkap filter op de kookplaat Ik laat dat aan de verkopers weten en die zegt u hebt het huis geinspecteerd en getekend u haeft nergens nog recht op .ongelooflijk . Ons huis werd door VMG aangeboden echter op de heel verkeerde manier, te koop schitterende villa met 3 slaapkamers en garage daar kwamen steeds de verkeerde personen op af een villa is een groter huis met 3 -4 slaapkamers ,wij hadden er 2 dus geen 3,ook de kelder/garage die eerst met 2 bochten genomen moest worden kwam verkeerd over.wij melden dat de foto in hun etalage al 6 weken de verkeerde prijs staat aan gegeven , o maar dat is mijn afdeling niet. 2 bezichtigingen die waren afgezegd bij Robin niets van vernomen geen excuus .in Dec helemaal niets gehoord ook geen fijne feest dagen en zelfs geen gelukkig nieuwjaar op 2 jan 9 uur melde ik via email dat wij wilden stoppen s'middags kwam er een nieuwe makelaar die zegt ik heb jullie gezocht onder bungalows maar jullie staan daar niet bij de [ DE ZOVEELSTE BLUNDER ] de makelaar gaat de deur uit en we worden gebeld door VMG ,wij hebben nog 2 bezichtigen mogen we die nog afhandelen uit eindelijk is daar het huis aan verkocht voor E 320.000,00 onder de dag waarde maar wij zaten met een korte hoge overbruggings hypotheek en moesten dus wel.VMG Makelaars bedankt.

7 april 2026

Angelsaksische notatie vraagprijzen

Opeens is Funda overgestapt op de Angelsaksische manier van het noteren van vraagprijzen. Komma's waar we in Nederland volgens de regels punten horen te schrijven. Verwarrend en totaal onnodig/overbodig. Modernisme ?!? Laat Funda het gewoon bij de Nederlandse manier houden.
Ik heb de kwestie bij de AI-chatbot 👎 van Funda neergelegd, maar die had geen antwoord op de vraag waarom deze verandering was doorgevoerd.

12 april 2026

Funda opent continu niet

Funda opent continu niet. Ik heb al van alles geprobeerd. App opnieuw installeren. Cachet legen instellingen aanpassen, maar steeds als ik wil starten blijft de pagina of op het logo hangen of blijft beeld blanco. Dit geldt zowel voor starten vanuit de app als de browser. Jammer dat we onze zoektocht naar een woning niet meer via funda kunnen doen.

10 maart 2026

Achteruitgang in beleving

Erg jammer dat we tegenwoordig gebombardeerd worden door advertenties en pop ups. Het lijkt mij dat funda genoeg inkomsten kan genereren door de inkomsten van de verkopers, maar nee het kan altijd meer.. heel irritant! Dus van 5 sterren nu naar 2!

21 oktober 2025

Geen antwoord op mijn vraag!

Ik zie een huis op Funda te koop staan. Dit huis staat vervolgens niet bij de desbetreffende makelaar op de website. Ik stel hierover een vraag, en krijg (wel snel ..) een heel algemeen antwoord waar ik niets mee kan. Lijkt wel een antwoord van een politicus ..

5 september 2025

Waardeloze site

Waardeloze site, wordt steeds gevraagd om in te loggen. Heb niet eens een account en wil dat ook niet. Vreselijk irritant dit

9 mei 2025

Fruits to many

Overal fruit. Allergisch voor pinda’s. Niet zo zeer gevaarlijk maar ik houd hier echt niet zo van. Kaasstengels super.!

15 januari 2025

Helaas kan je als kopende partij geen…

Helaas kan je als kopende partij geen review geven over een makelaar, alleen pas wanneer de makelaar je zelf uitnodigt. Funda werkt dus samen met de makelaars in deze gekke huizenmarkt om een beoordeling te geven.

17 december 2024

Helaas kan je alleen een makelaar een…

Helaas kan je alleen een makelaar een review geven als de makelaar je hiervoor uitgenodigd. Wij zijn niet tevreden over onze makelaar en mochten dus geen review schrijven. Helaas kun je Funda niet gebruiken zonder makelaar. Dit houdt deze zieke huizenmarkt lekker in stand.

19 augustus 2024

Het wordt steeds slechter bij Funda

Het wordt steeds slechter bij Funda. Als je huis te koop staat kon je tot voor kort de statistieken goed bekijken tot b.v. de laatste 7 dagen en hoe je huis het deed in de peilingen. Inmiddels is daar bij Funda niets meer van over. Het wordt dus tijd voor een nieuwe site alla Funda. We gaan er maar met partners aan werken. Funda heeft de beste tijd gehad en is binnenkort dan exit. Het is nu een 2e rangs Marktplaats aan het worden. Zonde van het geld voor consumenten en Makelaars. Zet uw huis op een andere site. Funda heeft geen toekomst meer!

16 september 2024

funda.nl verplicht haar adverteerders…

funda.nl verplicht haar adverteerders niet om aan het basisminimum te voldoen. Dat de makelaars binnen de gestelde termijn reageren op de interesse of het aanbod van elke klant. Noch elektronisch (e-mail, app), noch telefonisch. Ik ben van mening dat een eerlijke bedrijfsvoering gelijke kansen moet bieden: wie het eerst komt, het eerst maalt.
Volgens hun bewering opereren zij transparant, maar dit geeft de mogelijkheid voor verschillende vormen van misbruik.

9 september 2024

bewegende reclame

Sinds een tijdje staan er bewegende reclames op Funda die overal verschijnen. Ze leiden enorm af van de huizen die ik wil bekijken. Als ik ze weg klik, staan ze even later opnieuw aan. Ik heb niets tegen reclame, maar wel als ze zo afleidend zijn dat ik me niet goed kan focussen op wat ik zoek. En dat lijkt me toch juist de primaire functie van Funda. Funda zou gewoon stilstaande reclames kunnen gebruiken.

20 juni 2024

Niet genoeg filters

Over het algemeen een fijne site maar met een paar nadelen

Belangrijk voor ons is dat een huis een eigen parkeerplaats heeft en dat als we in een flat wonen, de flat een lift heeft. Geen van beide kun je aangeven waardoor je veel tijd verspilt met het zoeken naar een passent huis

19 juni 2024

Verkoop Woning Maria Cherubinastraat 79

Makelaars kantoor Johanna en Gijs zeer zeker aan te bevelen. Persoonlijke benadering zeer accuraat, doen wat ze beloven, nemen de tijd, geen vraag is teveel. Ook het secretariaat weet wat ze doen. Zeer correcte afhandeling. Aanrader als iets wilt kopen en verkopen

6 juni 2024

Is dit jouw bedrijf?