Dienstverlening lijkt ondergeschikt aan winstbejag
Ten dienste van de industrie, maar voornamelijk zo gemakkelijk mogelijk geld binnenhalen. Betaling van factuur gemist in huidige overgang naar verplichte elektronische facturatie in België. Factuur komt binnen via Peppol netwerk, en gaat onopgemerkt. Dat is onze fout. De herinnering voor de factuur komt dan binnen via mail, zonder bijlage, met een link en vraag om de factuur te gaan zoeken in de klantenportaal. In dezelfde periode kwamen er 12 (!) andere emails van GS1 binnen over bvb. een een forum, een terugblik op vorig jaar of masterclass. De belangrijker mails worden dus gewoon genegeerd in de stroom marketing. En dan komt er een brief, van de deurwaarder, want die doet natuurlijk wel moeite. Bedrag natuurlijk meer dan verdubbeld. Met een automatisch mailing systeem van facturen, herinneringen en deurwaardersbrieven kan klaarblijkelijk nog wat verdiend worden. Graag raad ik GS1 aan om hun herinneringen bij niet-betaling wat serieuzer te nemen, een laatste herinnering per post of een kort telefoontje had hier wonderen gedaan, maar dan hadden ze natuurlijk €200 schadevergoeding en invordering gemist.