Banner for HomeExchange

HomeExchange Reviews

31.158

4,7

Home exchange zorgt dat we goedkoop op plekken kunnen komen, veel kunnen reizen. Super goede ervaring, alles is goed en veilig geregeld, je bent verzekerd. Verbonden en welkom bij mensen over heel de... Toon meer

Er zijn moeilijkheden met een plek te vinden voor de juiste datum. Mensen geven wel data door, maar vaak lukt het voor hen dan toch niet om wille van een bepaalde reden. Ik krijg ook mailtjes van ju... Toon meer

homeexchange is mijn lievelings manier van reizen. Het maakt het betaalbaar maar daarnaast krijg je ook zo veel meer door enerzijds je huis open te stellen en anderzijds alle fantastische tips en blik... Toon meer

Ontzettend fijne community! Alleen nog maar mooie ervaringen gehad met andere leden; vriendelijk, respectvol en netjes. We houden enorm van reizen en deze manier van reizen zorgt er voor dat je op de... Toon meer

1. Homestay
  2. Vakantieaccommodatie
  3. Vakantiehuis
  4. Accommodatie
  5. Zelfcateringaccommodatie
  6. Toeristische attractie

HomeExchange is the world’s #1 home exchange community, with over 200,000 members in the United States, Spain, France, India, and 150 other countries across the globe! For over 30 years, our mission has been to promote a more responsible and accessible way to vacation. We believe that home exchange is the most authentic, humane, and responsible way to explore new places, cultures, and people. With our community, we are building the future of travel together, sharing the belief that home exchange is the most authentic, humane, and responsible way to discover new places, cultures, and people. Moreover, know that 99.7% of our exchanges are incident-free, giving members the confidence to open their homes to one another. By reading home exchange reviews, you can see firsthand the positive impact of home exchanges, helping to build an international network of travelers united by respect, sharing, and generosity. Our members are committed to practicing generosity, hospitality, and trust, creating meaningful connections with people across the globe. HomeExchange offers an opportunity to experience the world in the most genuine and responsible way possible. See all home swapping reviews from our members and discover how our trusted community experiences the world through authentic, responsible exchanges!

Our values at HomeExchange

1. Welcoming
We are proud to play a part in expanding the concept of home swapping worldwide. Together, we’ve created the world’s leading community, constantly embracing new members and new ways to experience the world.
2. Sharing
The HomeExchange community brings together people from diverse backgrounds, united by trust, respect, and generosity. We believe home exchange is not just a way to travel, but a way of living. We share homes, stories, memories, and recommendations, all to help guests make the most of their experience.
3. Caring
Caring offers trust and strengthens relationships. In our community, we not only care for our own family and home, but also for the well-being and happiness of our Exchange Partners. At HomeExchange, we ensure you experience a safe home exchange built on trust, respect, and caring.
4. Discovering
What brings us together is curiosity; the drive to explore and discover. With real homes and genuine hospitality, we want to create authentic journeys that build a strong community so you understand why home exchange is worth it.

The HomeExchange Guarantees

With you before, during and after your home exchange

With you before, during and after your home exchange
Our HomeExchange guarantees ensure you a successful home exchange. Just finalize your exchange and pack your bags, we'll take care of the rest! You can rest assured that we will be with you through any unforeseen circumstances. We want all the members of our community to be able to enjoy safe and satisfying home exchanges. With a HomeExchange membership, you’re covered for 12 months of exchanges. Assistance is available 24/7, and if issues arise, HomeExchange acts as a mediator. As a guest, you are entitled to compensation of up to $840/week if your host cancels and no alternative accommodation can be provided. Property damage is covered up to $1 million. As a host, a deposit of up to $500 covers minor damages, and theft is also covered. All these protections apply to finalized exchanges.

Promotion box for HomeExchange

Unlimited house swaps with HomeExchange

Unlock unlimited travel opportunities thanks to authentic home swaps!

Uitstekend

31K reviews

Vraagt klanten om een review

Alle reviews

(31.158)

11.555 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Ervaren huizenruilers

Wij zijn al jaren huizenruilers. Hebben ook goede ervaringen met de ondersteuning vanuit de organisatie. Maar ook belangrijk dat je je realiseert dat het geen air bnb of booking is. Je moet investeren in contact met je ruil familie!

5 mei 2026

Antwoord van HomeExchange

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw feedback te delen en ons een 5-sterrenbeoordeling op Trustpilot voor HomeExchange te geven.

We stellen uw steun zeer op prijs en zijn blij te horen dat u een positieve ervaring met onze community heeft gehad. Uw vertrouwen en tevredenheid staan ​​centraal in alles wat we doen, en feedback zoals die van u helpt ons om te blijven verbeteren en groeien.

fantastisch platform

Ik vind HomeExchange een fantastisch platform! Recent zijn de punten per huis omhoog gegaan en ik heb de indruk dat het nu voor ons een stuk moeilijker is een exchange te vinden met guestpoints die overeenkomen met de guestpoints die ons huis oplevert. Ik hoop dat daar wat meer evenwicht in komt als de huizen in onze buurt hun guestpoints omhoog trekken. Nu is het vraag-aanbod en kan ik niet zomaar huplakee de punten omhoog zwieren als de omliggende HomeExchangers dat niet doen, want dan trek ik geen gasten aan.

Het nadeel is dat wanneer je in een ecologisch bewuste wijk woont, het aanbod en dus de concurrentie groot is. We vinden niet altijd gegadigden voor ons huis. Dat ligt helemaal niet aan het platform, maar aan hoe bekend het intussen is hier in de buurt :)

We zijn nog maar een dik jaar lid en hebben al zes vakanties gehad met HomeExchange. We gaan nu veel sneller een paar dagen op reis dan wanneer we verblijfskosten moesten betalen. We wonen in België en hebben het afgelopen jaar drie Nederlandse steden bezocht. Voor mij iets dat ik al langer wou doen, maar nu pas interessant werd omdat het op het lidgeld na gratis is. We hebben een poes die graag gezelschap heeft, dus zijn elke keer heel blij en dankbaar dat de mensen die hier logeren onze poes knuffelen.

Ik ben lyrisch over HomeExchange en raad het iedereen aan!

4 mei 2026

Antwoord van HomeExchange

Zoals het hoort te zijn 🤩

Was ons eerste Exchange. Keulen was een meevaller. Attente en sympathieke host, verblijf tiptop. Op naar meer.

20 april 2026

heel goeie ervaring

heel goeie ervaring, als je hulp nodig hebt, komt er vlug reactie op je vraag, site is overzichtelijk, gegevens worden gecontroleerd, geeft vertrouwen, tot nu toe dus heel tevreden

20 april 2026

Antwoord van HomeExchange

Een fijne warme en avontuurlijke…

Een fijne warme en avontuurlijke aanrader!

19 april 2026

Al 2 jaar lid

De plek voor wereldwijde uitwisselingen. Betrouwbare en fijne duidelijke website. Ik heb al van vele vakantie adressen “gratis”genoten!

2 mei 2026

Antwoord van HomeExchange

Eén ontdekking en je wilt nooit meer anders

HomeExchange heeft mijn manier van reizen echt veranderd. Niet alleen reizen we vaker, maar ook op een veel persoonlijkere en verrassendere manier. Je verblijft in echte huizen, leert plekken kennen zoals locals dat doen en maakt ervaringen mee die je via een hotel nooit zou hebben.

Voor ons is HomeExchange inmiddels echt een way of life. Het geeft vrijheid, vertrouwen en een gevoel van verbinding met mensen over de hele wereld. Ik zou het dan ook oprecht iedereen aanraden die op zoek is naar een andere, rijkere manier van reizen.

3 mei 2026

Goed georganiseerd

Goed georganiseerd

2 mei 2026

WAARSCHUWING

WAARSCHUWING — opgelicht via HomeExchange

Een paar honderd euro kwijt en bankpas geblokkeerd na een scam via dit platform. De oplichter stuurt via de officiële HomeExchange-website een bericht met een betaallink.

Het probleem is al minstens een dag bekend (zie Reddit r/homeexchange, 'Scammer! How did this get approved'), maar HomeExchange heeft sindsdien niets gedaan: geen waarschuwing op de site, geen e-mail aan gebruikers, niets. Voor een betaald lidmaatschap onacceptabel.

Pas op met betaallinks die je via berichten op deze site krijgt.

4 mei 2026

Thuis in andermans huis

Thuis in andermans huis
Door elkaar te vertrouwen en elkaar te gunnen: HomeExchange is de organisatie die dat mogelijk maakt!

1 mei 2026

Hallo Dhr. H.A. Weima
Dank u wel voor het achterlaten van een beoordeling.
Het is geweldig om te horen dat u zich helemaal thuis voelt in het huis van een ander. Vertrouwen en elkaar iets gunnen vormen inderdaad de absolute hoekstenen van onze gemeenschap, en het is fantastisch dat HomeExchange dit voor u mogelijk mag maken. Dat is de ultieme manier om de wereld te ontdekken.
Gelukkig HomeExchanging,
Your HomeExchange Team

Ik voel mij veilig bij HEX omdat er…

Ik voel mij veilig bij HEX omdat er altijd connectie is.
De mailing geeft alle nuttige informatie.
Er is op elk moment ondersteuning.
De leden zijn vriendelijk en dankbaar.

30 april 2026

Montpellier verraste ons optimaal

Goede, duidelijke communicatie. huis voldeed aan de verwachtingen. Uitstekende ruil

14 april 2026

Antwoord van HomeExchange

Wij vinden heel moeilijk ruilpartners…

Wij vinden heel moeilijk ruilpartners op interessante plekken. Wij krijgen op ongeveer 85% van onze verzoeken een time out of standaard antwoord. Nu niet. We hebben nochtans Guestpoints waarmee we kunnen betalen en de kalenders van de huizen waar wij naar sturen staan open. Geen idee wat we verkeerd doen, ons huis is netjes, gezellig, ruim, in een toeristische stad en we hebben onze vraagprijs met 65 Guestpoints naar beneden getrokken.

13 april 2026

Antwoord van HomeExchange

Even op een andere plek wonen

Je voelt je veel meer een local als je verblijft in een woonhuis. Het is ook een stuk relaxter, want je hoeft niet de hele dag op stap. Je kunt ook gewoon lekker op de bank of in de tuin een boek gaan lezen. En ook fijn: een vakantie via HomeExchange kost je in principe alleen de reis. De enorme bedragen die je normaliter aan een hotel of huisje besteedt, kan je in je zak houden of uitgeven aan etentjes en uitstapjes.

26 april 2026

Antwoord van HomeExchange

Het was onze eerste ruil

Het was onze eerste ruil. Alles goed en duidelijk.

11 april 2026

Geweldig platform

Vlotte communicatie met de klantendienst, betrouwbaar platform, heel fijne eerste uitwisselingservaringen gehad, werkelijk een aanrader!

5 april 2026

Antwoord van HomeExchange

Hallo, bedankt voor je review en bedankt dat je deel uitmaakt van onze Community.
Je HomeExchange Team

ik vind het raar dat hotels nu ook op…

Ik vind het raar dat hotels nu ook op jullie platform zitten. Ik vraag me oprecht af wat en hoe zij hun guestpoints dan zelf gebruiken?
Ik zit op HomeExchange omdat de basisgedachte achter AirBnB volledig ontkracht werd door de marktlogica.

18 april 2026

Je HomeExchange Team

Ik ben blij met dit platvorm

Home change stuurde me mails, en opmerken die heel erg goed helpen om een uitwisseling in goede banen te leiden.
Ik ben erg blij met dit platform!

17 april 2026

Je HomeExchange Team

Guestpoints ruilen lijken op airbnb ruilen

Wij doen al vanaf 2012 aan home exchange en hebben al bijna 40 onwijs leuke wederzijdse ruilen gedaan. We hebben hele goede contacten overgehouden aan de wederzijdse ruilen. Maar helaas komen er de laatste jaren teveel 2e huizen voor guestpoints bij op de Home Exchange, deze mensen hebben heel veel beschikbaarheid, maar als je ze vraagt voor een ruil voor guestpoints, geven ze geen gehoor op de persoonlijke brief die je ze stuurt. De beschikbaarheid wordt ook niet door hen daarna veranderd...... Deze mensen vergaren veel guestpoints, maar hebben nog nooit zelf een ruil gedaan. Vaak ligt er geen informatie, is er geen ontvangst en missen er dingen in t huis die wel stonden aangegeven op de site. Ze staan vaak ook met deze woning of slaapkamer op Airbnb, maar ook dus tegelijkertijd op home exchange en willen liever tegen betaling mensen in hun huisje of slaapkamertje hebben en gebruiken op die manier dit platform daarvoor. Het contact met hen is vaak erg onpersoonlijk, ze reageren traag of niet op een vraag en ze hanteren torenhoge schoonmaakkosten en kosten voor linnengoed of toeristenbelasting. Wij vinden de wederzijdse ruilen toch het leukste , je hebt dan een leuker contact voor en vaak na de ruil. Je geeft elkaar tips en leert elkaar goed kennen. Als de gasten komen, zet je iets lekkers voor ze op tafel. Tijdens de ruil stuur je elkaar ook berichten en laat je elkaar weten hoe t gaat. En na afloop zetten wij altijd een bedankje op tafel met een kaart. Bij guestpoints ruilen doen heel veel mensen dat niet is onze ervaring, terwijl we soms veel guestpoints betalen. Ook is het erg moeilijk de laatste jaren om een wederzijdse ruil te vinden, omdat de zoekmachine t niet altijd goed doet. En echt goede hulp krijg je hier niet bij van de huizenruil. Hier zou ook iets aan gedaan moeten worden.

13 april 2026

Je HomeExchange Team

Stap voor stap begeleiding van HomeExchange

Stap voor stap begeleidt HomeExchange je naar een succesvolle ruil. Er is veel info op de website, aandacht voor een live info sessie en ze houden je digitaal goed op de hoogte inclusief checklists. Je ontvangt punten door mee te doen die je ook direct weer kunt inzetten.

9 april 2026