Waardeloos
Waardeloos. Vies. Kamers worden gewoon niet schoongemaakt. Bah!
Waardeloos. Vies. Kamers worden gewoon niet schoongemaakt. Bah!
Toen we aankwamen rijden was het prachtig : de oprijlaan naar het kasteel en als je dan het kasteel ziet , maakt dat een mooie goede indruk.
Eenmaal binnen bleek de receptie niet bemand, er stond een bordje met de vermelding dat je een telnr kon bellen. Op het moment dat we wilde gaan bellen kwam er net iemand aan. Kan gebeuren, vriendelijke jonge man, die echter plots verdween omdat hij even iets moest vragen aan een collega. Maar zei daarover niks tegen ons, terwijl hij met onze incheck bezig was, waardoor we ons even afvroegen of eea klaar was? Of we mee hadden moeten lopen? We hadden kamer 11, op de 1e etage , deze was per trap of lift bereikbaar. Wij namen de trap : de trapbekleding was niet alleen kaal maar ook op meerdere treden echt stuk. Armoedig. Onze kamer zou een comfort kamer zijn met eigen badkamer , met o.a. een nespresso apparaat op de kamer, airco enz. De kamer was zeer klein en vol gepropt met meubilair . Er stonden 2 flesjes water, een mandje met daarin zakjes oploskoffie, suiker en melk. Ook 2 koffiekopjes met lepeltjes . Echter van een koffiezetapparaat of anders waterkoker was geen sprake.
Verder hing er een afgescheurd papier met plakband op de behangen muur getaped met de mededeling dat de airco helaas kapot was. Er stond ter vervanging wel een ventilator.
De kamer was verder zeer gedateerd, op zich niet erg, maar het was ook stoffig. Er was een grote passpiegel met stoffen rand rondom met een grote vette handafdruk op de spiegel. 1 van de bedlampen bleek stuk, deze was defect bovenop de kledingkast gezet. Een voormalig bureautje deed dienst als tv meubel, daar stond geen stoel bij, wel stonden er 2 stoeltjes straks naast elkaar op de ruimte tussen de kledingkast en kamerdeur tegen de muur.
De wc (watercloset) was zwart waar het water in de pot staat en de wc was steen op steen aan de wand bevestigd dus dat geeft een gekraak als je plaatsneemt, waarbij je denkt “dit gaat fout” . De voegen van de badkamermuren deels vuil/zwarte spikkels . Douchen in het bad : voor ons geen probleem. Echter niets in de badkamer om de gebruikte handdoek uit te hangen.
Bij de dubbele wastafel stonden glazen , waarvan er 1 niet schoon was.
De hoge kasteelramen waren richting plafond voorzien van spinrag en ook rond de kozijnen was er zwarte schimmel (?) op de muren te zien.
Verder erg gehorig, we konden de buren horen douchen en we kregen het idee dat onze kamer boven de keuken gesitueerd was omdat we kookluchten roken in de kamer.
Het ontbijtbuffet was niet heel uitgebreid maar op zich voldoende en wat er stond was lekker.
De ontbijtruimte maakt een goede indruk, echter geen ‘goedemorgen ‘ bij binnenkomst.
Het kasteel ansich is mooi, de omgeving ook, maar er moet echt het nodige opgeknapt, aangepakt enz. Ook kregen we het idee dat er zeer weinig personeel aanwezig was. Wij zagen 2 jonge mannen , verder geen personeel gezien. Dat verklaard misschien de onbemande receptie, de niet echt schone kamer en badkamer, achterstallige zaken.
Jammer, we hadden er een andere voorstelling van.
De berekende toeristen belasting van €4,95 per nacht per persoon is complete oplichting. Navraag bij de gemeente Beekdaelen, waar Doenrade deel van uit maakt, wordt aangegeven dat de toeristenbelasting €1,45 per nacht per persoon is.
Verschrikkelijk. Niet doen. Ondanks dat het betaalbaar is. Van buiten prachtig. Van binnen zeer teleurstellend. Bed is een hangmat. Ontbijt niet beschikbaar door te weinig personeel. Ook op het terras kan die ene persoon geen 30 gasten ontvangen en bedienen. Gewoon een zooitje veroorzaakt door het management van dit hotel. Schande. We zijn daarom ook maar één nacht gebleven. Twee betaald 🥲
Wij waren vandaag in Amstenrade , wilde koffie drinken. Hadden kasteel Doenrade gezien.
Leek mij wel leuk om daar even wat te drinken.
Ontvangst was allesbehalve vriendelijk, konden wel koffie drinken en hadden zelfs gebak.
Nou Limburgse vlaai was oud, rijstevlaai met caramel slagroom was oud. Koffie niet te drinken.
Reactie op ons commentaar , “ oh “
Heel onprofessioneel en totaal geen interesse.
Kleine kamer en alles smoezelig. Matrassen slecht en bed te klein voor mensen van 1,90 m . Vlekken in de sprei. Vocht bij de ramen. Erg gehorig bij de bovenburen. Ontbijt niet aangevuld en erg mager wat beleg betreft. Al met al een slechte ervaring. Het kasteel is aan de buitenkant fantastisch, maar dat is het enige lichtpuntje.
De buitenkant, op een afstand, ziet er prachtig uit.
Echter schijn bedriegt in deze.
Wat een vreselijke accommodatie voor veel te veel geld. De bedden en de kussen zijn al jaren versleten, hier is werkelijk niet op te slapen. Alle deuren door het hele gebouw zijn voorzien van deurvangers. Deze trekken alle deuren met een enorme klap dicht. Dit hoor je door het hele gebouw en gaat de hele avond/nacht door. De receptie is echt een aanfluiting. Bij het ontvangst van je sleutel wordt deze even snel met een tang gerepareerd.
Al met al €500 betaald voor 2 nachten om een beroerde nachten te hebben. Dit wil ik niemand aanraden en aandoen!