Kookwinkel Oldenhof Reviews 184

TrustScore 3 uit 5

3,2

1. Kookwinkel
  2. Elektronicawinkel

Kookwinkel Oldenhof – Al 200 jaar passie voor koken Kookwinkel Oldenhof is dé bestemming voor iedereen die van koken houdt. Al sinds 1821 staat dit familiebedrijf bekend om zijn vakmanschap, persoonlijke service en hoogwaardige assortiment. Wat ooit begon als een smederij in Zwolle, is uitgegroeid tot een toonaangevende kookwinkel met vestigingen in onder andere Amersfoort, Hilversum, Den Haag, Maastricht, Keulen, Antwerpen en Brussel. Oldenhof biedt een unieke winkelervaring: van exclusieve pannen en messen tot espressomachines en zelfontwikkeld keukengerei. In de winkels kun je niet alleen producten bekijken, maar ook ruiken, proeven en advies krijgen van echte kookliefhebbers. Online biedt www.kookwinkel.nl dezelfde kwaliteit en service, met uitgebreide productinformatie en klantbeoordelingen. De passie voor koken gaat verder dan alleen producten. Oldenhof is ook uitgever van kookboeken via Good Cook, waarmee ze culinaire trends vertalen naar inspirerende titels. Dankzij deze combinatie van kennis, ervaring en liefde voor het vak, werd Oldenhof in 2021 bekroond met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Of je nu een professionele chef bent of een enthousiaste thuiskok: bij Oldenhof vind je alles om jouw kookervaring naar een hoger niveau te tillen. Een winkel waar kwaliteit, traditie en innovatie samenkomen.

3,2

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft 23% van zijn negatieve reviews beantwoord

Mauviel pan na bijna 3 maanden niet geleverd.

Op 17 jan Mauviel pan besteld en betaald, levertijd zou 3 à 5 werkdagen zijn. 2 dagen later meldt Oldenhof dat het circa 4 a 6 weken gaat worden. Na 6 weken hoorde ik niets en heb geïnformeerd ... antwoord: "Wij hebben meer informatie opgevraagd, maar wij houden voor nu rekening met een langere levertijd." Op 8 april was er nog niets bekend en heb toen verzocht mijn geld terug te storten. Bijna 3 maanden verprutst ... ik bestel hier nooit meer.

8 april 2026

19 dagen moeten wachten op mijn…

19 dagen moeten wachten op mijn bestelling van Demeyere Multifunction koekenpan, bij het product staat levertijd 3 - 5 dagen. Bij navraag wordt gezegd dat bij het kopje klantenservice staat dat het artikel niet rechtstreeks uit voorraad leverbaar is en eerst bij onze leverancier wordt besteld! Hoe goed wil je je klant informeren.......zet dit direct bij het product zelf. Voorkomt teleurstelling. Koop hier niet meer door mis communicatie.

30 maart 2026

Goeie klantenservice verroeste pan

Pan besteld uit de de Buyer Carbone-serie, keurig de volgende dag geleverd. Kwam wel vol roest aan. Bij dit soort staal is roestvorming mogelijk, maar vond zelf het wel extreem bij deze specifieke pan. Floris van de klantenservice nam het serieus op en bood me 15% korting. Dit vond ik een schappelijke oplossing. Uiteindelijk na lang schrobben in bezit van een mooie pan.

Ordernummer: #2000631917

4 maart 2026

Gedrag van een prijsvechter, prijzen van een specialist

Op advies van Kookwinkel Oldenhof Den Haag kocht ik een Cristel pan, specifiek aanbevolen voor inductie. Binnen 6 maanden was de anti-aanbaklaag blijvend aangetast.

De beoordeling gebeurde op basis van foto’s. Conclusie: gebruikersfout, want namelijk“te hoge temperatuur” en “niet goed schoonmaken”. Ik heb tot op heden geen antwoord gekregen op mijn vraag: Mag een pan die actief wordt aanbevolen voor inductiegebruik bij normaal huishoudelijk gebruik zó snel degraderen? Op die vraag wordt structureel niet ingegaan.

In plaats daarvan kreeg ik meerdere keren dezelfde reactie, nl gebruikersfout en uiteindelijk een kortingscode (10%, later 25%) om het gesprek af te sluiten.

Wie zich als specialist profileert, mag meer doen dan standaard naar de klant wijzen dat deze fout zit.

Voor mij geen volgende aankoop.

1 februari 2026

Begin december een product besteld op…

Hier bestel ik nooit meer.

Begin december een product besteld op de site. Enkele dagen later krijg ik te horen dat het product niet leverbaar is en dat ik 4 weken moet wachten. Ik wacht de termijn netjes af en op heden (19 februari 2026) nog steeds niets ontvangen. Ik heb gisteren een mail gestuurd. Ik krijg als antwoord “onze excuses gelieve nog 3 weken te wachten vooraleer we leveren”.

19 februari 2026

Wat een vreselijke service

Wat een vreselijke service. Ik heb in december een bestelling geplaatst en bleek het artikel niet leverbaar te zijn. Een levertijd van 2-3 weken. Netjes afgewacht en zelf erachteraan gemaild. Blijkt het product na 3 weken wachten opeens helemaal niet meer leverbaar te zijn, waardoor ik kon kiezen voor een ander product met weer een levertijd van 2-3 weken. Schiet mij maar lek. Vreselijk.

28 januari 2026

Beste Daphne Stegeman,
Hartelijk dank voor uw bericht.
Allereerst onze excuses voor de rompslomp die u heeft ervaren. We kunnen ons heel goed voorstellen dat het behoorlijk teleurstellend is om te wachten op een bestelling en vervolgens te horen dat het artikel tóch niet leverbaar is. Dat hadden we graag anders gezien.
We hebben uitgezocht wat er precies is misgegaan, en helaas bleek er sprake van miscommunicatie tussen onze leverancier en ons. Dat is natuurlijk geen excuus — en u hoort hier als klant absoluut niet de dupe van te worden.
Om u toch een beetje tegemoet te komen, sturen wij u graag een cadeaubon toe. Deze ontvangt u op het adres waarop de oorspronkelijke bestelling is geplaatst.
Nogmaals onze welgemeende excuses voor het ongemak. We hopen dat dit u een beetje compenseert, en dat we u binnenkort weer met plezier mogen verwelkomen.
Team Klantenservice Kookwinkel Oldenhof

Fluitketel sea salt - le Creuset

Voor de tweede maal op rij , erg vriendelijk en leuk geholpen bij een aankoop in Zwolle. Gisteren 5 minuten voor sluitingstijd besloten “nog even” een fluitketel te kopen, kregen de kans om nog over de kleur en het model te twijfelen en ongevraagd een leuke korting en belangrijker nog ….een heel goed gevoel mee naar buiten!

Hartelijk dank,

Familie uit Vlijtingen

25 januari 2026

Let op ! Niet eerlijk over levertijden.

Let op !
Kookwinkel Oldenhof suggereert op hun website dat artikelen op voorraad zijn en binnen uiterlijk 5 dagen geleverd kunnen worden. In feite kan het artikel dan misschien!!! maanden later geleverd worden. In mijn geval ging het om een Nordic Ware bakvorm. Meteen nadat ik betaald had ( zij bieden geen achteraf betalen aan) kreeg ik een mail waarin werd vermeld dat de levertijd langer kon zijn in verband met drukte. De echte reden was dat het artikel niet op voorraad was.Ik schrijf deze review omdat ik las dat ik lang niet de enige ben die dit overkomt. Het lijkt hun structurele beleid te zijn.

31 december 2025

Offerte aanvraag koperen pannen

Met het idee om mooie koperen Mauviel pannen te kopen langs geweest in de winkel in Hilversum. In de winkel werkelijk prima geholpen en het advies gekregen om via de klantenservice een offerte aan te vragen voor wat wij wilden hebben.

Als je de klantenservice vervolgens mailt met een lijst aan koperen pannen ter waarde van ruim € 5000,00 krijg je vervolgens nooit meer een reactie. Blijkbaar is het voor Oldenhof niet interessant om nieuwe klanten te krijgen die dan ook nog veel geld willen uitgeven. Zeer slecht dus.

Uiteindelijk de pannen maar rechtstreeks bij Mauviel in Frankrijk besteld, daar doen ze wel alle moeite voor een klant.

20 januari 2026

Helaas de verkeerde kleur keukenmachine…

Helaas de verkeerde kleur keukenmachine ontvangen, kan gebeuren. Erg goed en professioneel geholpen door de klantenservice. Ik ben heel tevreden over kookwinkel Oldenhof en mijn nieuwe Ankarsrum.

14 januari 2026

Beste Catharina Hagstrom,

Hartelijk dank voor uw review. Wat jammer om te horen dat u in eerste instantie de verkeerde kleur van de keukenmachine heeft ontvangen — dat had uiteraard niet mogen gebeuren, en we vinden het vervelend dat is voorgevallen.

Wel zijn we erg blij om te lezen dat u onze klantenservice als professioneel en behulpzaam heeft ervaren. Dat waarderen we enorm, en we geven dit graag door aan het team.

Fijn dat u inmiddels tevreden bent met uw nieuwe Ankarsrum. We hopen u in de toekomst snel weer te mogen verwelkomen bij Kookwinkel Oldenhof.

Kookwinkel Oldenhof

Na ruim 10 weken nog steeds niets ontvangen

Mijn bestelling heb ik na ruim 10 weken nog steeds niet ontvangen.

Dus geen 3-5 dagen levertijd zoals vermeld stond op de website ten tijde van het bestellen;
Ik kreeg een dag na mijn bestelling een mail waarin stond dat de levertijd fout op de website stond en het 3 weken zou gaan duren.

Het is ruim 10 weken geleden.
Niets meer van het bedrijf gehoord en ook niets ontvangen.

31 december 2025

Fantastisch snelle service

Fantastisch snelle service, ‘s avonds voor 22.00 besteld en de volgende ochtend stonden de bestelde glazen al, keurig verpakt, om 09.30 op de stoep!
En dat in deze (Kerst) tijd. Petje af!

20 december 2025

Messenslijper

Ik heb een messenslijper besteld en betaald online bij de kookwinkel. Het gekozen model was niet meer leverbaar, dus kreeg ik een uitgebreider model voor dezelfde prijs. De levering was ook supersnel. Wat een fantastische service!

9 december 2025

Le Creuset Fluitketel kapot na 1 week en geen directe op

Een week geleden een Le Creuset fluitketel gekocht. Na paar dagen gebruik ging deze al kapot, dopje en veer van fluit schoot eraf. Terug naar de winkel en geen vervangend exemplaar gekregen of geld retour. Afgescheept met dat de importeur telefonisch contact opneemt later deze week ivm garantie. Ongelofelijk wat slecht, klantonvriendelijk en onprofessioneel dit!

25 november 2025

Beste Eugenie Jansen,

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Wat ontzettend vervelend om te horen dat uw Le Creuset fluitketel al na enkele dagen kapot ging, en dat uw bezoek aan de winkel vervolgens niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Dit is absoluut niet de manier waarop wij met onze klanten om willen gaan.

Wij willen dit graag voor u oplossen en begrijpen dat dit anders had moeten verlopen. Om dit te kunnen doen, komen we graag met u in contact en horen we graag bij welke winkel u bent geweest. Dan kunnen wij direct uitzoeken wat er is misgegaan en zorgen voor een passende oplossing.

U kunt ons bereiken via klantenservice@kookwinkel.nl. Wij helpen u graag verder.

Kookwinkel Oldenhof

Lastige zoektocht, maar opgelost!

Ik heb me rot gezocht naar een gietijzeren pan voor mijn Bastard bbq (comfort). Omdat ik al een eerdere perfecte ervaring had met de Fa. Oldenhof in Hilversum heb ik hen gecontact. Het was voor de dames Maria (telefoon) een beste klus om dit artikel te vinden, maar het is hen gelukt. Toen bleek, dat de levertijd een aantal dagen langer duurde dan vermeldt, kreeg ik een keurige e-mail met die mededeling. Ook voor verdere informatie over het in gebruik nemen van de gietijzeren pan heb ik de juiste in formatie bij hen (ook Floris) gevonden.
Ik kan iedereen op grond van mijn ervaringen deze firma aanbevelen. Als ik een volgende keer iets nodig heb of zoek, ga ik eerst bij hen informeren. Helemaal blij mee!!!!!

4 november 2025

Eerst fantastish geholpen

Eerst fantastish geholpen, mijn grillplaat werd naar de kassa gebracht met een gezellig praatje, vervolgens helaas teveel betaald maar werd direkt geholpen en het verschil op mijn rekening teruggestord.
Let dus wel even op je bon maar de servive is fantastish!

16 november 2025

Geacht Oldenhof team

Geacht Oldenhof team ; ik wil toch even laten weten
Dat ik op 11-11-2025 fantastisch ben geholpen voor mijn bestelling ordernummer 183255 heb wel 6 x moeten bellen omdat mijn gegeven niet meer in het bestand zichtbaar waren en Dorien & Maria hebben mijn order geweldig opgepakt !
Ik kan wel roepen zo hoort het ,maar deze ouderwetse service vindt je lang niet meer zo veel
Geweldige geduldige werknemers !

11 november 2025

10 weken geleden een schaal besteld

10 weken een schaal besteld, op de site staat 3-5 werkdagen levertijd. Kreeg de volgende dag een mail dat de levertijd 2 weken zou worden. Na bijna 4 weken vroeg ik waar de schaal bleef, kreeg weer een mail terug dat het nu 4 weken zou duren. Na 10 weken weer de vraag gesteld wanneer de schaal zou worden geleverd, kreeg weer een mail terug dat ze niet weten wanneer de schaal geleverd gaat. Hier nooit meer online bestellen, wat een slechte communicatie!

3 november 2025

Snelle verzending goede service

Snelle verzending. Een glas bleek (niet door hun fout) een bolle ipv holle onderkant te hebben, waarna ze kostenloos een nieuwe opstuurden. Hulde!

21 oktober 2025