Kostenservice BV Reviews

2,4

Kostenservice zei dat ik lid was van hun beweging. Viste mijn energie gegevens ergens vandaan en ging mij aanmelden bij een dubieus energie leverancier welke uit meerdere onderdelen bestaat Budget... Toon meer

Mijn moeder aangemeld voor deze dienst. Dit omdat ze al jaren lang niets aan haar energiecontract had gedaan. Aangezien ik (zoon) geen zin heb om elk jaar voor haar een nieuwe deal op te zoeken la... Toon meer

1. Zakelijke diensten

Elk jaar minder betalen voor je energie. Zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Wij regelen het volledig voor jou. Het vinden van de goede deal en de overstap naar die nieuwe leverancier. Zo ben je altijd goedkoper uit. Elk jaar opnieuw.

Slecht

Alle reviews

0 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

slechte follow up door kostenservice

Ben vanaf 2020 bekend bij jullie, als ik zie hoe jullie zogenaamde bemiddeling verloopt ( of liever gezegd totaal geen info de laatste 12 maanden, dan kan ik niet bepaald zeggen dat jullie een betrouwbare bemiddelaar zijn om energie (contracten) in de gaten te houden, en kan ik het zelf stukken beter. Vandaar dat ik mijn account bij jullie heb verwijderd, en denk dat meer mensen dat zouden moeten doen.
Heel veel sterkte met jullie waardeloze service en de groetjes

25 september 2024

Tot nu toe prima

Per 1-4-2022 probleemloos overgestapt van budget-energie naar Innova die op dat moment een interessante tarief bood voor 1 jaar vast. Nu afwachten waar kostenservice mee komt voor een contract vanaf 1-4-2023.

5 januari 2023

Misleidende voorlichting

Helaas, zonder dat wij expliciet ons fiat hadden gegeven, afgemeld bij onze vertrouwde energie leverancier ( Vattenfall) en over gedaan naar Budget, wat nou niet bekend staat als een betrouwbare partner, zeker niet wat service betreft. Door kostenservice is er niet gebeld of per post gevraagd of wij akkoord gingen, maar gewoon, door het missen van mails in de spam, zomaar overgesloten. Wij vinden dit een zeer kwalijke zaak. Toen wij ons in 2020 aanmelden bij Plus kostenservice, lazen wij in de voorlichting van de Plus, dat je altijd zelf kon beslissen. Op deze manier lukt dat dus niet, want door omstandigheden - ziekte, overlijden en dergelijke- kunnen de mails in de spam soms niet op tijd worden gelezen. Hele slechte en verontrustende manier van zaken doen met oudere mensen. Het ontbreekt aan duidelijke voorlichting. Aan een nieuw contract zou men altijd expliciet fiat moeten geven, niet bij geen gehoor, jammer dan, maar je zit eraan vast. Wij raden deze service dan ook aan niemand aan.

27 januari 2022

Antwoord van Kostenservice BV

U heeft zich ingeschreven voor deze dienst. Daarbij is er expliciet aan u gevraagd om akkoord te gaan met de service-/dienstverlening.

Die service is juist, dat u het aan Kostenservice over wilde laten. Daarmee gaf u actief aan, dat u uw fiat gaf om het voor u te laten regelen. Met daarbij de zekerheid dat u eerst meerdere mails zou ontvangen. Dat is uw keuze geweest om dit te willen. Dat heeft niemand u toe verplicht.
Als u het expliciet anders wilt, dan had u zich niet voor deze dienstverlening in moeten schrijven.

Als u een mail ontvangt, dan krijgt u eerst ruim de tijd om te beoordelen en eventueel met 1 druk op de knop gewoon 'nee' te zeggen. Zegt u geen nee, dan wordt u inderdaad aangemeld bij de leverancier. Die bevestigt dit ook eerst per e-mail aan u. Ook dan heeft u weer de gedurende 15 dagen de gelegenheid om gewoon te annuleren.

Als u uw mails niet leest, dan wordt er gewoon gehandeld zoals door u verzocht. ( u heeft zich immers aangemeld en daarbij actief, door aan te klikken, een fiat gegeven voor deze manier van werken).
Om te voorkomen dat u mails zou missen, wordt u ook gevraagd om een mobiel nummer in te voeren. Dan krijgt u ook een SMS, als er een nieuwe mail gestuurd is.
Dat is het maximale wat een andere partij voor u kan doen. Uw mailbox in de gaten houden en regelmatig checken, is iets wat vanzelfsprekend uw eigen verantwoordelijkheid is.

Deze aanmelding bij ons was heel uitgebreid. Liefst 7 of 8 pagina's met persoonlijke gegevens heeft u zelf ingevuld. Na de samenvatting heeft u nog een keer actief akkoord gegeven. Dat is niet zomaar ergens een klik of 1x een mailadres achterlaten.

Het is dan wel jammer, dat u de verantwoordelijkheid volledig bij anderen wenst te leggen. Dat is niet correct.

Oplichting door Kostenservice (2)

In reactie op het antwoord van kostenservice.
1. Er wordt nadrukkelijk geadviseerd om geen persoonsgegevens via deze site te delen.
2. Als er 1 ding helder is dan is het wel dat u geen accoord heeft gekregen op welk voorstel / aanbod dan ook. De reden daarvoor is ook helder; er is namelijk nooit een voorstel of aanbod per mail ontvangen, daarnaast is er ook nooit een sms ontvangen.
3. Gelet op uw antwoord gaat u er vanuit dat een aanbod accoord is als daar geen reactie op volgt, dit is echter de omgekeerde wereld; een aanbod mag pas in een contract worden omgezet als u een accoord op het aanbod heeft ontvangen. Ik verwijs u hierbij naar Consuwijzer:
"Een energiecontract is pas geldig als u op papier, per mail of via internet akkoord bent gegaan. Dat heet het schriftelijkheidsvereiste. Krijgt u dus meteen een contract gestuurd en hebt u niets getekend? Dat mag niet. U moet eerst het contract en de algemene voorwaarden kunnen lezen."
4. Op iets wat je niet ontvangt kan je ook niet reageren.
5. De slotregel in uw antwoord geeft mijns inziens al duidelijk weer met wat voor partij ik hier te maken heb. Omdat mijn ouders boven de 80 zijn wil dat niet zeggen dat hun geestelijke vermogens danwel geheugen iets mankeert.

Tot slot wil ik u erop wijzen dat uw bedrijf überhaupt niet telefonisch bereikbaar is, alleen via een contactformulier. Moet ik dan ook de aanname maken dat er zoveel klachten zijn dat u niet bereikbaar wenst te zijn?

24 januari 2022

Antwoord van Kostenservice BV

U geeft aan niks ontvangen te hebben. Dat kan niet zo zijn. Dan was er namelijk geen overstap naar Budget Energie gerealiseerd. Budget Energie zal het absoluut OOK aan uw ouders bevestigd hebben. Is onderdeel van hun proces.

Omgekeerde wereld? Ja, dat klopt.
Kostenservice biedt een service met een mandaat. Daarin is geregeld, dat u NEE kunt zeggen, maar geen JA elke keer hoeft te zeggen. Daartoe hebben uw ouders Kostenservice online gemachtigd.

Dit is gewoon conform 'Aanbod op Maat'. Dus conform de wet- en regelgeving.

Als u contact met ons wenst, kunt u ons een e-mail sturen en ook ons vragen om terug te bellen op het moment dat u dat wenst.
Op dit moment staan geen verzoeken of klantmails open.
We horen graag van u.

Via dit platform zullen we helaas niet meer op uw opmerkingen kunnen reageren.

Telefonisch of via e-mail kunt u met ons een en ander in detail bespreken.

Vlekkeloos verlopen overstap

Vorig jaar heeft kostenservice ervoor gezorgd dat ik met mijn stroom overgestapt ben (normaal was ik zelf ieder jaar aan het vergelijken en puzzelen, de leveranciers doen hun uiterste best lijkt het om het lekker ondoorzichtig te maken). Alles vlekkeloos verlopen, kort geleden op de hoogte gehouden dat de tarieven gestegen zijn en dat ze later verder kijken naar een overstap.

22 juli 2021

Doet wat het moet doen

Doet wat het moet doen. Dankzij mijn aanmelding kom ik nooit meer in het slaperstarief.

Ben tevreden en heb absoluut geen zin om dit zelf elk jaar te moeten doen.

1 maart 2021

Niet doen

Niet doen! Kostenservice beëindigt contracten voortijdig om zelf een commissie bij een andere leverancier op te strijken. Je oude leverancier brengt een boete in rekening, waardoor je slechter uit bent. Kostenservice is een wassen neus.

De belofte is dat je de goedkoopste deal krijgt, maar als het puntje bij paaltje zeggen ze alleen beloven dat je 'geld bespaart'. Maar ten opzicht van wat of wie je geld bespaart is totaal niet duidelijk.

Ik kreeg vanuit het niets een contract in mijn maag gesplitst waarbij ik 50 euro per maand meer moest betalen. Toen ik daarover navraag deed via de telefoon, kreeg ik van een zeer onbeschofte telefoniste te horen 'dat het mijn eigen schuld was.' Ik heb gelijk alle banden met Kostenservice verbroken.

Kijk overigens ook naar de onderstaande reacties van directeur Jack van der Steen. In plaats van de erkennen dat hun werkwijze kennelijk niet duidelijk is voor hun klanten en te beloven dat ze er wat aan gaan doen, gaan bij elke klacht de hakken in het zand. Wat hij bij elke klacht in feite zegt is: 'Eigen schuld dikke bult. Had je je maar niet moeten aansluiten bij Kostenservice.'

30 januari 2021

Antwoord van Kostenservice BV

Helaas kunnen wij weinig doen, als men anoniem gaat reageren. We kunnen dan niet kijken, wat de situatie is/was. Toch geven we graag een inhoudelijke reactie:

1. Als u zich aanmeld bij Kostenservice, dan vult u zelf uw gegevens in. Daarna accordeert u deze gegevens. Pas dan gaan we, op uw verzoek, voor u aan de slag. Daarbij houden we rekening met de einddatum, die u zelf aangeeft in de aanmeldstraat. Als de einddatum nog meer dan 6 maanden in de toekomst ligt,...dan doen we simpelweg nog niets.
2. Uit het niets? Wij sturen eerst een e-mail en een SMS ( als de klant het mobiele nummer invult). Pas dagen daarna brengen wij de klant aan bij een leverancier. In de tussentijd kunt u gewoon nee zeggen of annuleren bij onze eigen ervaren service-agents
3. Duurder? wij vergelijken onze deals met de gemiddelde markttarieven. Als uw voorschotbedrag hoger is geworden, dan was dat anders nóg hoger geweest. Energie is de laatste weken een stuk duurder dan begin 2020. Dat lagere bedrag wat u had, zou dus fors hoger geworden zijn.
Als er een eenmalige korting in uw aanbod zat, dan is die niet verwerkt in uw maandbedrag. U krijgt deze korting namelijk in 1 x na 12 maanden. Dat wordt ook duidelijk aangegeven.
4. Wij beloven nergens op onze site of in onze aanmeldstraat, dat we u de goedkoopste deal geven. Dat is NIET onze belofte en dat is ook niet wat we u zouden hebben toegezegd. Wij garanderen dat u voordeliger uit bent, dan wanneer u niks doet en uw contract laat aflopen. Wij beloven een bedrag te besparen. Een concreet bedrag, wat hoger is, als u meer verbruikt. Dat bedrag moeten wij overtreffen en anders zullen wij u niet bij een leverancier aanmelden. Heel helder en heel fair.

We kunnen u en ook andere mensen dus alleen aangeven: bekijk onze website en onze 10 beloftes. Veel helderder kunnen we het niet uitleggen. U zult zien, dat wij gewoon doen, wat we beloven.
Gelukkig zijn duizenden andere mensen wel heel tevreden. Ook die reacties kunt u gewoon vinden op onze site.

Als we zomaar iets zouden doen..., zoals tussentijds ongevraagd contracten opzeggen, dan zouden wij niet bestaan en zou er geen leverancier met ons willen werken.

Kostenservice, let op wat je doet!

Mijn nog lopende energiecontract is ongevraagd overgezet naar een andere energieleverancier. Er is geen sprake van een besparing maar van behoorlijk oplopende kosten vanwege (onverwachte) opzegboetes en het mislopen van welkomstpremie vanwege het niet kunnen uitdienen van mijn doorlopende contract. Kortom, geen aanrader!!

15 januari 2021

Beste meneer ter Schegget,

Wij kunnen u alleen aanmelden bij een energieleverancier, als u daar akkoord voor heeft gegeven. Dat deed u bij uw inschrijving.
Daarbij houden we rekening met de door u aangegeven einddatum van uw huidige contract.

Als u per ongeluk een verkeerde einddatum ingevuld heeft, dan wordt aansluitend er op die datum een nieuwe overeenkomst gestart.
Om misverstanden te voorkomen en om te zorgen, dat u op de hoogte bent, heeft u
1. eerst een e-mail van ons gehad
2. een sms van ons gehad ( als u uw mobiele nummer heeft ingevuld )
3. een welkom/bevestigingsmail van de leverancier gehad.

U had in reactie op onze mail kunnen afwijzen /annuleren. In onze mail stond ook op welke datum het nieuwe contract zou gaan beginnen. Daarvoor had u 5 dagen de gelegenheid.
Ook in reactie op de mail van de leverancier had u nog kunnen afwijzen binnen 14 dagen. Zij hebben u ook gemeld, wanneer de overstap plaats zou vinden.

U heeft zich bij ons ingeschreven en akkoord gegeven op de werkwijze.
U heeft bericht van ons en van de leverancier gehad.

Van uw kant hebben wij (helaas) geen afwijzing/annulering gekregen.
Als u dat niet doet, dan wordt er gedaan, wat u aan ons gevraagd heeft. U wilde immers gebruik maken van onze ontzorgservice.

Wat betreft de kosten: u vergelijkt met de tarieven van vorig jaar. Die lopen af bij uw huidige leverancier en zijn nu aanzienlijk hoger. Met ons aanbod bent u een stuk goedkoper uit, dan wanneer u de nieuwe tarieven van uw huidige leverancier zou krijgen. Dus: JA, u bespaart wel degelijk via onze service.

Ik hoop dat dit het voor u duidelijk maakt.
Uiteraard kunt u altijd met ons contact hebben om een en ander te bespreken.
We hadden graag een bericht van u ontvangen....

met vriendelijke groet
Jack van der Steen
directeur

Lekker makkelijk

Lekker makkelijk, ik kan het niet anders zeggen. Ik heb een keer mijn gegevens ingevoerd en Kostenservice zorgt dat ik elk jaar overstap.

8 januari 2021

Prima geregeld

Prima geregeld. Door aanwezigheid van een slimme meter echt niets hoeven doen.
Informatie van nieuwe en oude aanbieder klopte allemaal.

6 januari 2021