Lavendla Reviews 7.125

2. Advocaat voor ouderen
  3. Psycholoog
  4. Psychotherapeut

Geschreven door het bedrijf

Från starten 2014, har Lavendla arbetat för vår vision att Göra det svåra lättare. Våra rådgivare inom begravning, juridik och terapi finns där för dig såväl lokalt som digitalt. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Det är dina önskningar, förutsättningar och känslor som ligger till grund för vårt arbete.

Lavendla

Geschreven door het bedrijf

Vi gör det svåra lättare
År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt dig som kund. Det är dina önskningar och förutsättningar som ligger till grund för vårt arbete. Varje situation är unik och vi strävar efter att möta människor där de är. Vårt mål är att göra det svåra lättare.

Contactgegevens

Promotion box for Lavendla

Lyssna på Livsviktigt

En podcast från Lavendla om ämnen som annars sällan kommer till ytan.

4,8

2 sterren
1 ster

Heeft 90% van zijn negatieve reviews beantwoord

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Bra planering, men brister i genomförande och reklamationshantering

Vi anlitade Lavendla för vår fars begravning och fick under planeringsfasen ett gott intryck av Lisbet som var lyhörd och professionell. Prästens insats och musikern under ceremonin var också mycket uppskattade.
Tyvärr brast det på flera punkter. Lisbet blev sjuk dagen innan och en inhoppare tog över utan att ha tillräcklig kännedom om våra önskemål, vilket ledde till stress och förvirring under en redan tung dag. Cateringen vi beställt via Lavendla levererade inte det vi beställt — specialkost hanterades felaktigt, beställd dryck uteblev utan förvarning och allergihanteringen var bristfällig.
När vi reklamerade vidarebefordrade Lavendla cateringfirmans svar rakt av utan distansering. Tonen i det svaret var inte förenlig med den fingertoppskänsla man förväntar sig av en begravningsbyrå. Vi hade önskat att Lavendla tagit ett tydligare helhetsansvar för vår upplevelse, både under dagen och i hanteringen av vår reklamation.

2 april 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Sofia Olsson Olsén har varit ett stöd och en trygghet att ro iland denna begravningsceremoni.

Sofia Olsson Olsén har varit ett jättefint stöd för mig under den här perioden. Hon kände av direkt att jag behöver stöttning i form av listor och påminnelser om när jag behöver ta ett beslut om någonting. Det har fungerat jättebra! Otroligt snabba svar (även kvällstid då jag absolut inte förväntat mig det). Hon har ringt på minuten då hon sagt att hon ska ringa mig (trots att jag glömt det mitt i allt). Mycket fina samtal med Sofia!

20 februari 2026

Trevligt och hjälpsamt

Jag hade kontakt med Marco men tyvärr matchade inte mitt behov med hans specialistområden. Jag fick ett mycket trevligt och hjälpsamt bemötande i att hitta rätt därifrån!

13 april 2026

Professionellt stöd begravningstjänst

I en svår tid efter Pappas bortgång fick vi professionellt stöd och ledning av rådgivaren Bonnie Gray på Lavendla begravningsbyrå. På ett tydligt och vänligt sätt hjälpte hon oss med planering och arrangemang kring begravning och minnesstund. Hon var lyhörd för våra önskemål vilket resulterade i en fin ceremoni i Pappas anda.

9 april 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Kände mig väldigt trygg och väl…

Kände mig väldigt trygg och väl omhändetagen. Väldigt behagligt att möta Kathrin i den svåra situation jag befann mig i. Blev bemött väldigt professionellt och ödmjukt av henne. Detta gjorde att jag vågade öppna mig. Upplevelsen gav mig nycklar och insikter jag behövde för att komma vidare. Kan varm rekommendera henne.

2 april 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Väldigt besviken över servicen

Inte alls ett personligt bemötande, det kom till att kännas stelt och opersonligt.
De var inte heller bra på detta som kallas information.

Faktureringen var kass. Fakturan datum är en röd dag och utskickades samma dag (påsk)
Mycket dålig betalningsvillkor 10 dagar från en röd dag, (normalt är där 30 dager på en faktura)

Jag kan inte rekommendera lavendla

6 april 2026
Logo Lavendla

Antwoord van Lavendla

Stort tack för att du delar med dig av din upplevelse, även det är tråkigt att höra hur du beskriver den. Jag tog detta vidare med er rådgivare direkt när det nådde oss, och även hon är förvånad då hon tyckt att ni haft god kontakt.

Däremot har vi full förståelse för hur du upplever att du blivit bemött. En direktkremering är inte en lika involverad process som när man planerar en begravning med ceremoni. Då har man generellt inte lika mycket kontakt med sin rådgivare, eftersom det inte finns lika många val att göra. Det kan absolut göra att det känns opersonligt, när hela begravningen egentligen är färdigplanerad efter bara ett möte.

Fakturafrågan är också en sådan som alltid kommer upp, och dödsbofakturor kan vara knöliga att hantera. Vi är medvetna om våra lite snävare betalningsvillkor, men vi arbetar med dessa bl.a. för att hjälpa dödsbon att få fakturor prioriterade hos banker. Vi har sett för många av våra kunder som drabbats av att dödsboets konto tömts av andra ärenden innan banken hanterat begravningsfakturan. Behöver man ytterligare anstånd är det bara att höra av sig, då vi har goda möjligheter att vara flexibla.

I slutändan är vi tacksamma för din feedback, även om det är tråkigt att du inte känner att du kan rekommendera oss. Vi är glada att vi fick hjälpa er med detta avsked, och kommer finnas här för er om ni behöver oss i framtiden. Du når oss på info@lavendla.se eller 0771 22 21 21, där du är mer än välkommen att kontakta oss om du skulle vilja ha fortsatt kontakt med oss.

Med varma hälsningar,
Jonatan på Lavendlase kundtjänst.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Personlig och trygg hjälp med trauman

Henrik hjälper mig att bearbeta trauman som jag tidigare inte har kunnat få hjälp med på andra ställen. Han blandar olika metoder och anpassar behandligen efter mina behov vilket känns mer genuint och personligt än ett förbestämt behandlingsprogram. Jag uppskattar även att han kan vara lättsam när det passar och att han känns trygg i sin kunskap. Jag rekommenderar honom därför starkt.

11 december 2025

Kan rekommendera

Det var första gången jag bestämde mig för att gå i terapi och Lavendla gjorde det väldigt enkelt. Den ger en översikt över varje terapeuts expertis inom olika områden, vilket hjälpte mig att avgöra vem som skulle kunna hjälpa mig mest. Jag är väldigt tacksam mot Sara Vallin för att kommunikationen var enkel, hon förstod vad jag pratade om och gav ett starkt stöd.

13 april 2026

Borgerlig begravning

Vi var så nöjda med all hjälp vi fick av Lena Thimon, under den jobbiga tiden då vi planerade min mans begravning. Lena höll också ett fantastiskt fint minnestal på begravningen, där hon med ord målade fram min mans olika egenskaper.
Brita Wagner

13 maart 2026

Henrik Lindeberg möten

Mina möten Henrik Lindeberg har varit mycket hjälpsamma. Henrik är lyhörd och fick mig att känna mig trygg att berätta om mina känslor, samt gav mig bra verktyg för att arbeta med dem. Jag kan varmt rekommendera Henrik till den som söker en empatisk, närvarande men också rak terapeut.

14 april 2026

Bra information

Linn hjälpte mig och gav information om hur man går tillväga med bouppteckning och vilka kontaktvägar man först ska kolla vidare med.

10 april 2026

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.