Loopersparadise is geen Thomann
Loopersparadise is een Duitse webwinkel die gespecialiseerd is in effectpedalen voor gitaar en accessoires.
Ik besloot er een pedaal te bestellen dat 135 euro kostte inclusief
19% duitse mwst dat is 112,50 euro + 22.50 aan belasting
In nederland is de Btw 21 % dus ik berekende dat het pedaal 112.50 + 23,60 btw + 18 euro verzendkosten zou kosten, dus samen 154,10.
In eerste instantie werd dit bedrag redelijk nauwkeurig aangegeven, maar om te betalen moest je je registreren en alle gegevens achterlaten, hierna kon er met PayPal betaald worden, tot mijn verrassing werd ik opeens geconfronteerd met een bedrag 167,50.
Bij Thomann, Effect Boutique,Musik produktive,Musik store etc.heb ik nooit problemen gehad en was het verschil altijd maar een paar euro op een bedrag als dit, het geen ook klopt met mijn berekening.
Overigens het is niet exemplarisch ik heb enkele dagen geleden nog meer pedalen gecontroleerd en ik begrijp niets van hun berekeningen, wie niet oplet en automatisch in goed vertrouwen de PayPal knop indrukt betaald veel te veel.
Het lijkt erop dat ze dit vooral met aanbiedingen doen, bij niet afgeprijsde pedalen die ik controleerde had ik dit euvel niet of men denkt misschien dat Nederland buiten de EU ligt.
Ik heb de betaling maar weer ingetrokken, volgens Loopersparadise zou het verschil de extra btw zijn.
6 oktober 2022