MPB Reviews 56.675

4,7

Twee drones met accessoires verkocht aan MPB. Proces van aanmelden en eerste bod krijgen, is eenvoudig, duidelijk en snel. Spullen verzenden gaat op kosten van MPB, inclusief verzekering. De voortgang... Toon meer

Heel prettig proces van aankoop, begeleiding en aftersales. Alles klopt. Prijs, geleverde producten, kwaliteit, omschrijving.. ALLES. Bij alle volgende aankopen zal ik eerst kijken of MPB op voorr... Toon meer

De snelheid en reële prijs voor zowel "nieuw" als (mijn) inruil. Echter één minpuntje de visuele controle van de aan mij verzonden camera is niet geheel adequaat geweest. Als er (zoals gebruikelijk) e... Toon meer

1. Fotowinkel

Over MPB

We transform the way that people buy, sell and trade used photo and video kit.

MPB is the world’s largest online platform for used photography and videography equipment. MPB is a destination for everyone, whether you’ve just discovered your passion for visual storytelling or you’re already a pro.

We have always been committed to making kit more accessible and affordable, and helping to visualise a more sustainable future.

We recirculate more than 350,000 items of used kit every year, extending the life and creative potential of photo and video kit for visual storytellers around the world.

Headquartered in the creative communities of Brighton, Brooklyn and Berlin, the MPB team includes trained camera experts and seasoned photographers and videographers who bring their passion to work every day to deliver outstanding service.

Every piece of kit is inspected carefully by our product specialists and comes with a warranty to give our customers peace of mind that buying used doesn’t mean sacrificing on quality or reliability.

mpb.com

Warranty included
All used gear is covered by MPB's free warranty.
Free Collection
We offer free collection and delivery on part exchanges, and free pick up on your equipment if you wish to do a straight sale.

• 64 Ship Street, BN1 1AE, Brighton, Verenigd Koninkrijk

• www.mpb.com

4,7

Uitstekend

57K reviews

Heeft 92% van zijn negatieve reviews beantwoord

MPB is een aanrader

MPB is een aanrader. Supersnel en correcte afhandeling. Alles wordt eenvoudig uitgelegd. Ik kreeg iets meer geld terug dan eerst ingeschat omdat MPB mijn camera als in betere toestand inschatte dan ikzelf. Top bedrijf!

4 mei 2026

Gevonden op Facebook

Gevonden op Facebook. Had geen idee dat ze bestonden. Na wat zoekwerk besloten met hen in zee te gaan voor de ongebruikte video recorder die alweer 2 jaar op zolder stond. Label voor verzenden netjes gebruikt. Goed op de hoogte gehouden van ontvangst en voortgang. Uiteindelijk werd de offerte naar boven bijgesteld! Waar hoor je nou tegenwoordig nog zoiets! Zal ze zeker aanraden.

5 april 2026

Prijs kwaliteit verhouding zit wel goed

Ze geven een mooie prijs bij het inruilen. Alles wat ik gekocht heb was van goede kwaliteit en de prijs verhouding was goed en de levering was snel. De enige opmerkingen die ik heb is dat de geleverde onderdelen die ik geleverd kreeg vaak wat vuil waren, daardoor kom ik die laatste ster helaas niet geven.

23 april 2026

Nacht und Nebel van mijn spullen

Geachte Sophie en Natalia,

Hierbij dien ik een formele klacht in met betrekking tot een door mij aan MPB verzonden Nikon-item, waarvan de ontvangst door MPB is bevestigd, maar dat vervolgens niet aan mij is geretourneerd en thans als vermist moet worden beschouwd, danwel Nacht und Nebel is gemaakt door MPB.
Uit de door u gevoerde correspondentie blijkt ondubbelzinnig dat:
• MPB de ontvangst van mijn pakket heeft bevestigd;
• het item bij ontvangst in goede staat verkeerde, zonder enige beschadiging;
• het item daarna niet aan mij is teruggestuurd.
Desondanks stelt MPB in recente communicatie dat mijn “claim” is afgewezen en dat deze beslissing definitief zou zijn. Deze kwalificatie is onjuist en onbegrijpelijk. Ik heb geen claim ingediend in de zin van een betwiste schadepost; ik stel simpelweg vast dat MPB een door hen ontvangen eigendom niet heeft geretourneerd.
Daarbij komt dat het betreffende item in de documentatie en offertes geleidelijk lijkt te zijn verdwenen, hetgeen de situatie des te zorgwekkender maakt; Nacht und Nebel kwam lange tijd niet meer voor dacht ik.
Op basis van bovenstaande stel ik MPB hierbij formeel aansprakelijk voor de vermissing van mijn eigendom. De verantwoordelijkheid ligt bij MPB vanaf het moment van ontvangst, hetgeen door u zelf is bevestigd.
Ik verzoek u dan ook om binnen 5 dagen na dagtekening van deze e-mail:
1. Het Nikon-item alsnog aan mij te retourneren, of;
2. Schriftelijk te bevestigen dat het item definitief vermist is en over te gaan tot volledige vergoeding van de actuele marktwaarde.
Indien u niet binnen deze termijn tot een passende oplossing komt, zie ik mij genoodzaakt verdere stappen te ondernemen. Dit kan onder meer bestaan uit het doen van aangifte en het inschakelen van juridische bijstand om mijn rechten te handhaven. Het advies om aangifte te doen bij de ‘lokale politie’ neem ik dan ook graag ter harte. MPB heeft oplichting gepleegd en/of fraude op deze manier door mijn item Nacht und Nebel te maken !
Ik ga ervan uit dat het niet zover hoeft te komen en dat MPB deze kwestie zorgvuldig en correct afhandelt.

18 april 2026
Logo MPB

Antwoord van MPB

Dank u wel voor uw bericht.

Het spijt ons oprecht om te lezen hoe ingrijpend en verontrustend deze situatie voor u is geweest. Wij begrijpen goed dat dit, zeker gezien de aard van uw zorgen en de eerdere uitkomst van uw dossier, veel frustratie en ongerustheid met zich meebrengt.

Hoewel uw dossier eerder al is beoordeeld en er op basis van ons onderzoek een beslissing is genomen, nemen wij uw meest recente opmerkingen en de informatie die u opnieuw heeft gedeeld serieus. Daarom zullen wij uw dossier opnieuw bekijken en de beschikbare gegevens nogmaals zorgvuldig beoordelen.

Zoals bij eerdere beoordelingen geldt ook hierbij dat onze besluitvorming plaatsvindt op basis van onze algemene voorwaarden, evenals de uitkomsten van het onderzoek dat met de betrokken vervoerder en onze interne teams wordt gevoerd.

Wij zullen de informatie opnieuw analyseren en zo spoedig mogelijk per e-mail bij u terugkomen zodra deze herbeoordeling is afgerond.

Dank u voor uw geduld.

Het MPB Team

Ik heb een zeer negatieve ervaring met MPB

Ik heb een zeer negatieve ervaring met MPB bij een garantieclaim op een Ricoh Theta X van €400,- die als “Uitstekend” werd verkocht.

Bij het eerste gebruik bleek direct dat de camera een defect had: op alle beelden waren wazige, diffuse vlekken zichtbaar, wat wijst op een intern probleem van de lens. De camera was tot dat moment ongebruikt, netjes opgeborgen en extern volledig onbeschadigd en schoon.

Na melding duurde het meer dan drie weken voordat ik een retourlabel ontving, na veel eindeloos durend en frustrerend heen-en-weer contact met de klantenservice. Dit proces heb ik als onnodig stroperig, tijdrekkend en frustrerend ervaren.

MPB wees de garantieclaim af met de stelling dat er een kras op de lens zou zitten. Dit herken ik niet: de camera en lenzen waren extern volledig schoon en onbeschadigd toen ik deze verzond. Bovendien correspondeert de door hen gestelde schade technisch niet met het probleem dat zichtbaar is in de beelden.

Ondanks meerdere inhoudelijke reacties en verwijzing naar consumentenwetgeving bleef MPB bij hun standpunt en werd geen enkele oplossing geboden (geen reparatie, vervanging of terugbetaling). €400,- weggegooid geld!

Tot mijn verbazing ontving ik de camera, na mijn verzoek, weer retour met nu wél een zichtbare externe beschadiging op de lens die er bij verzending niet was.

Het gehele proces hebben de indruk gewekt dat garantieclaims niet integer en transparant worden afgehandeld.

Mijn advies: wees voorzichtig met aankopen bij MPB, zeker als je afhankelijk bent van een betrouwbare garantieafhandeling.

------
MPB reageert nu publiekelijk met de 'uitnodiging' om “opnieuw contact op te nemen met aanvullend bewijsmateriaal”. Tijdens het eerdere traject is echter al meer dan uitgebreid beeldmateriaal, toelichting en correspondentie aangeleverd. Na wekenlange communicatie is nog steeds geen énkele concrete oplossing geboden. Deze reactie lijkt daarom vooral bedoeld voor reputatiebeheer, niet voor daadwerkelijke klachtoplossing.

31 maart 2026
Logo MPB

Antwoord van MPB

Hallo,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring zo uitgebreid te delen.

Het spijt ons oprecht om te lezen hoe deze situatie voor u is verlopen en dat dit tot zoveel frustratie heeft geleid. Wij begrijpen hoe belangrijk een duidelijke en transparante afhandeling is, zeker bij een garantieclaim.

Uw dossier is zorgvuldig beoordeeld op basis van de bevindingen van onze technische teams. Wij begrijpen echter dat u zich niet kunt vinden in deze conclusie.

Mocht u beschikken over aanvullende informatie of bewijsmateriaal dat kan helpen om uw standpunt verder te onderbouwen, nodigen wij u uit om opnieuw contact met ons op te nemen via e-mail met deze gegevens. In dat geval kijken wij uiteraard graag opnieuw naar uw dossier.

Nogmaals dank voor uw feedback.

Het MPB Team

Goede prijs kwaliteit.

Goede prijs kwaliteit.
Product zoals omschreven en vlot geleverd.
Ook met terugbetalen van verzendkosten voor snellere verzending prima geholpen.
Product werd niet binnen één dag geleverd dus ik kreeg netjes het hiervoor betaalde meer bedrag terug.

12 maart 2026

Ik ben uitermate tevreden over de…

Ik ben uitermate tevreden over de bestelde goederen en de service bij MPB. Alles wat ik reeds bestelde verkeert in perfecte staat. Er is een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding. Uiteraard volgde er ook een zeer vlotte levering.

17 april 2026

Heel betrouwbare en flexibele service

Hele goede keus aan apparatuur, scherpe echte foto’s van de apparatuur, zoals je het koopt, echt super! Hele flexibele service, geeft mij een heel betrouwbaar gevoel, kom hier graag terug

22 april 2026

Dji flip battery

Ik heb een drone accu besteld bij MPB. De website was duidelijk, artikel is exact zoals omschreven en werd snel geleverd. Ik werd goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de bestelling.

9 april 2026