1,5

Zeer slecht

Nikon Monarch 5…

Ik kocht een Nikon Monarch 5 verrekijker.
Daarvan bleken de beschermdoppen voor de oculairs een erg ruime passing te hebben, waardoor ze er spontaan afvallen als je de verrekijker schuin houdt.
Ik zag daarna op diverse reviews dezelfde klacht en de winkel zei dat dit een bekend probleem is en opsturen geen zin heeft. Je krijgt hem dan onaangepast retour. De Nikon klantenservice zegt niets van dit issue te weten.
Ik ben blij dat ik met mijn camerasystemen ooit voor Canon heb gekozen, dit soort onzin heb ik daar nog nooit meegemaakt.

26 juli 2025

Nikon D5300, ruis in opnames

Ik fotografeer al ruim 55 jaar met veel verschillende camera merken.
Mijn vorige camera was een Sony A100 met een 18-200 mm lens, hiermee kon ik tijdens festivals mensen fotograferen op 15 tot 20 meter afstand die in een spotlight stonden. Op de foto’s kon je de haartjes tellen, iets wat bij de D5300 niet lukt ook al sta je er met je neus er bovenop.
Ik heb de Nikon laten reinigen, de fabrieksinstellingen terug gezet, Raw gebruikt en de laatste firmware er op gezet, maar ongeacht of ik nu een Nikon of Tamron lens gebruik bij goed licht blijf ik ontzettend veel ruis houden. Wat zelfs niet met AI tools is te verbeteren.
Ik maakte. een foto met de volgende instellingen 1/100 sluitertijd, F5 diafragma, 400ISO , focal length 18 mm, no flash een foto die onderbelicht bleek te zijn bij het overzetten, camera stond op auto.
De foto is zo slecht van kwaliteit dat de eerste beste foto van een smartphone beter is. Detail is dat op de camera de belichting wel goed is maar bij inzomen heel veel ruis en het gefotografeerde object zat nog niet op een meter afstand.
Ook het gebruik je vaste sluitertijden of diafragma’s levert geen enkele verbetering op, wat het plezier van fotograferen met dit toestel aardig een domper geeft.
Ik zie op het internet veel klachten over deze camera, het wordt tijd dat Nikon actie onderneemt.
Je kan een klant in vijf minuten verliezen, maar het kan jaren kosten om hem terug te krijgen

23 maart 2024

!!NOOIT GEEN NIKON MEER!!

!!NOOIT GEEN NIKON MEER!!

Nikon J2 met de Nikkor lens 10 - 30MM

Onlangs mijn oude camera, bovengenoemde systeemcamera, uit de kast gepakt om er actief mee aan de slag te gaan. Nu kwam ik spijtig genoeg tot de ontdekking dat de camera een defect heeft op bovengenoemde lens. Uiteraard even het wereld wijde web geraadpleegd over eventuele terugroepacties waar ik tot mijn verbazing ondervond dat dit een bekend probleem was. Naar aanleiding van dit bekende probleem contact opgenomen met Nikon. Hier kreeg ik overgedragen van een medewerker dat de garantie op het genoemde objectief verlopen was. U kunt zich wel indenken nu: “Verlopen?!” Ik dacht uiteraard exact hetzelfde. Toch hielden ze voet bij stuk en gaven ze aan dat de garantieperiode verlopen was voor dit objectief. Ik heb hierover mijn verbazing uitgesproken waar ik bij de reparatieservice vrij onbeschoft te woord werd gestaan. Met onbeschoft bedoel ik dat de dame in kwestie mij duidelijk liet merken niet met mij in gesprek te willen gaan over deze kwestie. Gezien haar houding en ongewenste gedragsvormen verzocht om een telefoonnummer van Nikon die zou gaan over de garantietermijn. Dit telefoonnummer bestond niet.

Resumé, waardeloze service, niet klantgericht en waar haal je het onzinnige idee vandaan dat een productiefout in een lens een garantietermijn heeft.

Ik zal nooit geen product meer aankopen bij Nikon of van het merk Nikon. Deze service is tot in den treuren.

Spijtig dat ik op deze wijze tot de ontdekking moet komen dat de service van Nikon diep in diep triest is.

16 juni 2021
Toon reviews in alle talen. (121 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken