Petplan gaat hard achteruit. Een hondje die overleden is staat na 2 jaar nog steeds zichtbaar onder mijn klantnummer. Erg pijnlijk als ik inlog Koppelen van accounts lukt niet waardoor ik jarenlang k... Toon meer

Inmiddels al bijna een maand geleden een declaratie ingediend bij PetPlan. Tussentijds er achteraan gezeten en netjes een mailtje gehad dat het wat langer kon duren. Inmiddels zijn we al weer ruim een... Toon meer

Door de jaren heen alleen maar lof voor Petplan. We hebben 3 honden en ongeacht wat zich ook voordoet patella luxatie operaties, sterilisatie, huidaandoening, oorontsteking, verstopte anaalklieren et... Toon meer

1. Huisdierverzekeringsmaatschappij

Op je huisdier ben je zuinig, dat begrijpen wij maar al te goed. Maar helaas worden huisdieren ziek. Met onze huisdierenverzekering is je huisdier verzekerd, zoals je dat zelf ook bent. Zo krijgt je maatje de zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor verrassingen te staan. Wel zo’n fijn gevoel.

3,0

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

3,0

Alle reviews

2 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Heel veel slecht gedrag - Van De Volle Vliet kennel

De dame van de kenneleigenaar is zeer onbeleefd en onethisch in haar gedrag tegenover mensen van buiten Nederland. Ze zegt dat wij (van buiten Nederland) geen waarden hebben om een ​​pup te houden. Dit is echt vernederend. Ik raad niemand aan dit soort fokkers te gebruiken. Want als de fokker zo bekrompen is, wat zullen de pups dan leren.

2 februari 2026

En volgd jaar ?€160. Ze weten dat je
toch blijft.

29 augustus 2024

Oplichters

Van goede verzekeraar naar echte drama gegaan, na 3 maanden en meerdere keer contact met klanten service ( telefonisch en per e-mail ) nog steeds factuur niet vergoed. Iedere keer hetzelfde verhaal dat wordt vergoed. Lijkt mij alsof express gedaan te wachten tot factuur te oud wordt om vergoed te hebben. Er zijn geen meer verzekeringen maar oplichters. Wij gaan stoppen want het is jammer voor de geld als niks vergoed wordt.

20 juni 2024

Super slecht

Super slecht! Hond was verzekerd middels pluspakket. Krijgt niks vergoed. Terwijl dit wel staat aangegeven middels de lijst met vergoedingen. *adertje onder t gras je hond moet nog aanvullend verzekerd zijn ook al heb je je huisdier plus verzekerd.

29 mei 2024

Beste Iris,

Bedankt voor je feedback.

In combinatie met ieder pakket zijn er aanvullende dekkingen af te sluiten. Dit is terug te zien in ons vergoedingenoverzicht.
Mocht je hierover in contact willen komen, dan kan je ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 bereiken op 020-7220230.

Team Petplan Nederland

Hoe kom ik er vanaf.

In mei 2023 de huisdierenverzekering opgezegd vanwege ontevredenheid. Netjes een email ontvangen dat per 24-06-2023 de polis is beëindigd. Eind goed al goed. Tot 12-04-2024 op die datum krijg ik een email van Petplan dat de polis van Layla weer voor een jaar verlengd is. Huh? Dacht foutje. Totdat ik zag dat Petplan maar liefst € 560,10 van mijn rekening af probeert te schrijven. Polis is doodleuk verlengd van 24-06-2023 tot 24-06-2024. Maar de polis is toch beëindigd per 24-06-2023???? Ik snap het niet meer.
Stuurde een email naar Petplan. Kreeg doodleuk een reply dat emails niet zullen worden gelezen of beantwoord.

12 april 2024

Beste,

Bedankt voor je feedback.

Wat vervelend om te lezen dat dit is gebeurd. We hopen dat dit inmiddels is opgelost. Wellicht dat je e-mail naar een no-reply e-mailadres is verzonden.

We hadden graag met je in contact gekomen om de situatie te bekijken. Helaas heb je niet gereageerd op ons verzoek. Mocht je nog verder in contact willen komen, dan kan je ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 telefonisch bereiken op 020 722 0230 .

Kaya
Petplan Nederland

Wat wil je dat de verzekering vergoed?

Bij het vergelijken van verschillende verzekeringen heb ik vooral gelet op vergoedingen waarvan ik dacht in de toekomst nodig te hebben. Helaas heb ik die ook nodig gehad.... Onderzoek, scan, operatie, medicatie en contrôle zijn volgens schema vergoed. Petplan heeft hoge declaraties binnen een week vergoed, declaraties onder €100 binnen 4 weken. Mijn advies: kijk waarom je een verzekering wil afsluiten en let op de vergoeding.
M.i. zit je goed bij Petplan!

5 juni 2023

Antwoord van Petplan

Bedankt voor het delen van je ervaring !

Het is geweldig om te lezen dat onze verzekering heeft bijgedragen aan het vergoeden van de benodigde zorg voor je huisdier. We streven ernaar om onze klanten snel en efficiënt te helpen, en het doet ons goed te lezen dat we aan je verwachtingen hebben voldaan.

Bedankt voor je vertrouwen en je aanbeveling van Petplan!

Met (dier) vriendelijke groet,
Denise, Petplan Nederland

Met 7 maanden moest ons hondje…

Met 7 maanden moest ons hondje gesteriliseerd worden kosten moesten we ineens zelf betalen ook verschillende medicatie terwijl er staat dat dat mede verzekerd is maar toch moest mij dochter het zelf bekostigen en kreeg niks terug , nu lees ik verderop dat het bij een ander wel vergoed werd voor een deel het is wel 2 jaar geleden denk nu ook te gaan overstappen betaal nu wel al drie jaar 45€ en waarvoor gebakken lucht want ze betaald nog steeds alles zelf

28 februari 2024

Beste,

We vinden het jammer om te lezen dat je er aan denk om over te stappen. We begrijpen dat de vergoeding voor de sterilistatie is tegengevallen.

Een sterilistatie is een behandeling die wij kunnen dekken op het moment dat de aanvullende dekking hiervoor op de polis staat.

Mocht je twijfelen over de vergoeding van een behandeling kan je altijd contact met ons opnemen via 020-722 0230, we helpen je graag.

Geen ster waardig.

De vergoedingen van de behandelingen etc. die op de website staan vermeld kloppen niet. Let hier op! Er wordt ten onrechte de indruk gewekt, dat er behandelingen vergoed worden, die alleen worden vergoed wanneer je bent bijverzekerd. Dit is niet duidelijk vermeld op de website en is eigenlijk misleiding!

23 februari 2024

Beste René,

Uit je review halen we dat je ons vergoedingenoverzicht niet duidelijk genoeg vindt. Dit is waardevolle feedback voor ons waar we mee aan de slag kunnen.

Mocht je twijfelen of iets onder je dekking valt kan je ook contact opnemen met 020-722 0230. We helpen je graag.

Petplan Nederland

Na een slechte opstart afgelopen jaar…

Na een slechte opstart afgelopen jaar moet ik nu ook goede dingen schrijven. Voorheen wat lange wachttijden voor uitbetaling maar dat is nu helemaal voor bij en ben ik achter af toch blij met deze verzekering
Nu echt een goede service. En gelukkig weer een gezonde hond. Ik wens de medewerkers van petsplan fijne feestdagen

22 december 2023

Antwoord van Petplan

Bedankt voor je review Danny. Wat fijn om te lezen dat onze service beter is geworden en we een stukje zorg voor je huisdier bij je weg kunnen nemen. We wensen je veel plezier en gezondheid toe met je trouwe viervoeter.

Wat een vreselijke klantenservice

Wat een vreselijke klantenservice. Bel omdat ik de waardebon nooit gehad heb. Heb ik daar toch een vrouw aan de lijn die me afsnauwd. U heeft pech. Kan er niks mee. Kijkt niet eens of het mis gegaan is. Kapt het gewoon af. Helaas nooit de waardebon dus gekregen van 20 euro. Ik zou zorgen dat u aardigere mensen krijgt bij de klantenservice

18 december 2023

Beste Marianne,

We vinden het vervelend om te horen dat je het contact als niet prettig hebt ervaren. Dat is uiteraard niet onze bedoeling geweest.

In het verleden heeft een actie gelopen waarbij je een voucher kreeg na het afsluiten van de verzekering. Deze actie is inmiddels vijf maanden geleden afgelopen waardoor wij geen mogelijkheid meer hebben om alsnog een voucher te versturen.

Petplan Nederland

Ik ben erg tevreden over de…

Ik ben erg tevreden over de samenwerking, maar vraag wel hulp hoe ik de verzekering voor het kitten kan verlengen Ewa Czajkowska

13 december 2023

Antwoord van Petplan

Bedankt voor je review Ewa. Fijn om te lezen dat je tevreden bent met de verzekering.
Voor hulp staan we altijd voor jou en je trouwe viervoeter klaar. Je kan ons op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 bereiken op 020-722 0234.

Ga naar ohra.

Goedendag.
Bij het indienen van hoge rekeningen moet je bijna een maand wachten op uitbetaling.
Bij een rekening van boven 730 € moet je hier eerst een melding van maken ( zeer vreemd).
Let op!!!! Bij het kiezen van pakket staat bij de optie basis dat je voor 80% verzekerd bent voor crematie van je hond inclusief vervoer. Dus je gaat ervan uit dat je daarvoor verzekerd bent. MAAR DAT IS NIET ZO!!! Dit moet je apart aanklikken/kiezen bij aanvullende opties.
Mijn hondje heeft een operatie gehad aan een abces op zijn kaak. Rekening dik 700 euro. Petplan wou niet uitbetalen omdat het zou gaan om een huidaandoening en dat had hij al voordat ik bij hun de verzekering had afgesloten. Maar de behandelende dierenarts heeft toen gezegd dat een abces geen huidaandoening was maar een oorzaak door iets wat in de huid gekomen was.
Na deze mail van de dierenarts gaf petplan Na een fikse discussie ( want de beoordeler van declaratie van petplan dacht toch echt dat hij het beter wist als de dierenarts!!!) YEP ECHT!! Zijn ze toch maar gaan uitbetalen.
Ik ben bij ohra weggegaan omdat deze wat duurder was maar daar heb ik achteraf toch spijt van gekregen want je betaald daar wel meer maar de declaratie is binnen een week afgehandeld en uitbetaald. Ook de mri en ct scan zit er bij ohra in het basis pakket in. Bij petplan niet.

4 december 2023

Beste Frank,

We vinden het jammer om te lezen dat je geen fijne ervaring hebt gehad bij ons.

Het klopt dat wij bij kosten hoger dan 750,- een meldingsplicht hebben. Dit is een service die we bieden om je meer zekerheid te kunnen geven over de mogelijke vergoeding. Het niet invullen van de meldingsplicht heeft geen invloed op de vergoeding.

Verder klopt het dat wij verschillende aanvullende dekking hebben waaruit gekozen kan worden. Dit zijn crematie, castratie/sterilisatie, reisverzekering en chemotherapie.

Tot slot betreuren wij het feit dat het afhandelen van jou declaratie niet soepel is verlopen. We hopen dat de situatie inmiddels naar tevredenheid is afgehandeld. We wensen je veel sterkte met het verlies van je trouwe viervoeter.

Petplan Nederland

Dit bedrijf is een goed verzekerings…maar,

Dit bedrijf is een goed verzekerings bedrijf, wat via de website een makkelijk declaratie systeem heeft, het enige nadeel is dat de premie per jaar onredelijk wordt verhoogd, en je geen keuze hebt behalve de verzekering op te zeggen. een verhoging van 60 % in 2 jaar is niet meer uit te leggen.

28 november 2023

Beste Taco,

Bedankt voor je review. We kunnen goed begrijpen dat bent geschrokken van de premiestijging. We zijn ons ervan bewust dat dit geen kleine stijging is.

Er zijn meerdere redenen waardoor we de premie hebben moeten verhogen. Een deel van de stijging is terug te leiden naar de stijgende leeftijd van je huisdier en algehele inflatie. Wat verder grote invloed heeft op de premie zijn de kosten bij de dierenarts. Deze zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Om ondanks de stijging wel dezelfde dekking te kunnen bieden is deze premiestijging noodzakelijk geweest.

Fantastisch!

Wij hebben een pechhond en enorm blij met petplan! Nooit gezeur! Heel blij mee!

27 november 2023

Antwoord van Petplan

Bedankt voor je review Mariska. Wat fijn om te lezen dat we een stukje zorg voor je trouwe viervoeter bij je weg kunnen nemen. Weet dat we altijd voor je klaarstaan.

Petplan Nederland

Altijd snelle afhandeling van de…

Altijd snelle afhandeling van de declaraties. Voel mij gerust met deze verzekering, dat ik de dierenarts niet hoef te mijden vanwege te hoge kosten.
Gelukkig maar, want we zijn zo dol op onze hond Cooper! En willen alleen maar het beste voor hem.

25 november 2023

Antwoord van Petplan

Bedankt voor je bericht Elsbeth. Wat fijn om te lezen dat we een stukje zorg voor Cooper bij je weg kunnen nemen. We wensen je onwijs veel plezier en gezondheid toe met je trouwe viervoeter.

Petplan Nederland

Altijd correct en deze keer wel super…

Altijd correct en deze keer wel super snel, rekening ingestuurd en 1 dag later al verwerkt.

Soms kan het bij enorme drukte weleens langer duren, maar verder altijd netjes geregeld.

25 november 2023

Antwoord van Petplan

Bedankt voor je review. Fjin om te lezen dat je tevreden bent met onze service. Weet dat we altijd voor jou en je huisdier klaarstaan.

Ik weet het nog niet zo

Ik weet het nog niet zo. Heb een gezonde hond en sinds kort toch maar een dierverzekering afgesloten. Mijn eerste ervaringen met het declareren (en vergoeden) van (preventieve) zorg zijn nog niet dusdanig dat ik blij ben om nu ‘verzekerd’ te zijn (= pluspakket).
Ik geef het nog een jaar om het aan te kijken. Want anders ga ik weer gewoon zelf verder met maandelijks geld opzijzetten.

Tot zover dus nog voordeel van de twijfel.

23 november 2023

Beste Patricia,

Bij ons in de verzekering is het niet mogelijk om preventieve zorg te dekken. Bij preventieve zorg kan je denken aan vaccinaties, ontworming en jaarlijkse gezondheidscontroles.

Middels het Plus Pakket ben je verzekerd voor de ziektekosten van je huisdier. Voor meer informatie over de dekking kan je ook altijd onze polisvoorwaarden raadplegen via https://cdn.petplan.nl/wp-content/uploads/2022/04/Petplan-Polisvoorwaarden-2022-04-22-NL-2.pdf.

Mochten er vragen of twijfels zijn over de dekking raden we je aan hier telefonisch contact over op te nemen. We zijn op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 bereikbaar op 020-722 0230.

Petplan Nederland

Wij hebben ons nooit zorgen hoeven te maken

Wij hebben ons in afgelopen 14 jaar nooit zorgen hoeven te maken als het ging om de kosten voor de dierenarts, maandelijkse medicijnen en uiteindelijke de behandelingen en medicijnen die nodig waren in de laatste levensfase van onze hond.
Het beëindigen van onze verzekering verliep automatisch met een warme mail wisseling over het verlies van onze hond.
Bedankt Petplan

23 november 2023

Beste Frank,

Wat heb je een mooie revieuw geschreven, dank daarvoor.

Bedankt voor je jarenlange vertrouwen in ons om een stukje zorg voor je huisdier bij je weg te nemen. We wensen je ontzettend veel sterkte met het verlies van je trouwe viervoeter.

Denise
Petplan Nederland

Jammer dat de eerste declaratie al niet…

Jammer dat de eerste declaratie al niet vergoed wordt.
Valt tegen.
Vaccinatie valt onder preventieve zorg.
Wat als er andere onderzoeken ooit nodig zijn?
Ook allemaal preventieve zorg?
Betaal hier wel elke maand voor.
Ben nu teleurgesteld en twijfel of ik niet beter de verzekering op kan zeggen en gewoon maandelijks de inleg opzij ga zetten.
Zo spaar ik onbewust voor als het nodig is

22 november 2023

Beste Francia,

We hadden graag in contact gekomen om opheldering te bieden maar helaas heb je niet op ons verzoek gereageerd.

Binnen de verzekering is het niet mogelijk om preventieve zorg te verzekeren, dit zijn kosten die voor eigen rekening blijven. Wel kan je je verzekeren voor onverwachte ziektekosten nadat je vanwege klachten naar de dierenarts bent geweest.

Voor een compleet overzicht van alles wat we kunnen vergoeden kan je kijken op https://petplan.nl/vergoedingenoverzicht/.

prettige verzekering

Petplan heeft mij tot op heden altijd netjes, tijdig en volgens de voorwaarden vergoed. En ook de laatste keer was daar geen uitzondering op. Ik lees hier een hoop kritiek dat ze zouden zoeken naar redenen om niet uit te betalen. Dat is bij mij nog nooit gebeurd, terwijl ik voor mijn hondje niet zelden declaraties indien. De petplan verzekering geeft mij een fijn gerust gevoel en durf ik mensen met normale verwachtingen van een verzekeraar met een gerust hart aan te raden.

20 november 2023

Antwoord van Petplan

Bedankt voor je review Alisa. Wat fijn om te lezen dat we een stukje zorg voor je huisdier bij je weg kunnen nemen. Dat is precies waar wij naar streven!
Weet dat we voor je klaarstaan.