Plavei doet niks aan wietkwekerij en ander asociaal gedrag
Mijn ervaring met woningbouwvereniging Plavei in Didam is zeer teleurstellend. Overlast wordt hier structureel niet serieus genomen en er lijkt weinig tot geen handhaving plaats te vinden.
Zo worden schreeuwende en asociale buurtbewoners, die ’s ochtends vroeg al met een fles bier over straat lopen te roepen, blijkbaar gewoon in bescherming genomen. Dit zorgt voor een onveilige en onaangename leefomgeving.
Daarnaast worden overlast veroorzakende huurders niet aangepakt, ondanks herhaalde meldingen. Het lijkt erop dat klachten simpelweg worden genegeerd of niet adequaat worden opgevolgd.
Wat nog zorgwekkender is: vermoedelijke wietkwekerijen lijken te worden getolereerd. Na ongeveer 12 meldingen — zowel bij de politie als bij Plavei — door meerdere bewoners, is er niets concreets ondernomen. De hele wijk stond vorig jaar regelmatig vol met wietlucht, wat voor veel bewoners erg hinderlijk was.
Kortom: als huurder of omwonende voel je je niet gehoord en niet beschermd. Ik zou Plavei dan ook zeker niet aanbevelen op basis van mijn ervaringen.