1. Zandstraalbedrijf

Wij zijn gespecialiseerd in straaltechniek sinds 2006, voor zowel binnen als buiten. Hout, natuursteen, gevels, daken ect. We hebben ons eigen gedeponeerd systeem OSR® voor buiten. Men kan over heel België beroep doen op ons.

2,5

Slecht

Heeft 33% van zijn negatieve reviews beantwoord

Een verhaal .

Een verhaal .
Aan firma Renogom :
Opdracht : Het luchtgommen van een trap met 38 treden ,
Offerte sept 2025 : 1.524,75 € .
De werkman raadt het luchtgommen sterk af , vind je achteraf overal terug , de muren zijn bestoft en moeten opnieuw geschilderd worden …
Dus besloten om te schuren .
Achteraf : geen forfaitaire prijs meer , zet de deur open voor “willekeur” . Wat ook zo gebeurd is . Kan best dat dit het plan was.
De uitvoering :
In 4 dagen gespreid : 15,5 uren , een helper (de schoonzoon) 10,5 uren .
Ik heb gelukkig het uur van aankomst en vertrek genoteerd .
Want er werd onmiddellijk een factuur opgemaakt met betalingstermijn van 8 dagen !
De rekening is : 4.766,01 € : 5 uur decaperen en schuren aan 109,82€/ uur en 48 uur schuurwerk aan 87,85 €/ uur .
Neem dat ik de uren niet genoteerd had , ging de discussie over een bedrag van 4.766 € ,
De discussie :
Nadat ik vermeldde dat ik de uren genoteerd had was al vlug de reactie : “De toegestuurde factuur is fout !”
Gaat er gelijk bij mijn berekening 4 uren bijtellen , dus 19,5 uren en 10,5 van de helper , samen 30 uren
“De helper is ook zelfstandige en werkt aan hetzelfde tarief , nl. 87,85 € / uur , “ wordt beweerd .
Er volgt een factuur van 2.657,55 € te betalen voor 3 maart , nadien wordt een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld ! De mail eindigt met : “Verdere communicatie is voor ons overbodig “ .
Ben niet akkoord , en vraag een eerlijk tarief voor de helper . Wordt niet op gereageerd .
Om de druk niet verder laten oplopen heb ik betaald de offerteprijs = 1.524,75 € en 210,30 € =1.735,05 € = het aantal uren gewerkt door Geert , de werknemer van Renogom incl. de opgelegde 4 uren die niet gepresteerd werden). De werkuren van de helper zijn niet gerekend omdat een uurtarief niet werd opgegeven .
Buiten het bericht dat het dossier werd doorgegeven aan de advocaat is het stil .
Samengevat :
- Het luchtgommen ontraden door een veelheid aan stof , moeilijk te verwijderen ,
- Akkoord om te schuren na het opsommen van de nadelen van het luchtgommen ,
- De offerte is niet verder geldig en er wordt gewerkt aan uurtarief ,
- Het uurtarief is niet meegedeeld , aan dit tarief had ik beslist toch te luchtgommen ,
- Heb gelukkig het aantal gewerkte uren genoteerd , zo niet was het een eindeloze discussie om het bedrag van 4.766 € naar beneden te brengen !
- Nu het aantal gewerkte uren plus 4 uur door Renegom afgedwongen betaald .

Besluit :
Onbetrouwbare firma , enkel uit om op een oneerlijke manier zoveel mogelijk te verdienen op kap van de naïeve , goed menende klant .Met een betalingstermijn van 8 dagen en over het aanvaarden van het werk door de klant is geen sprake ! Na 8 dagen al snel met een toeslag van 250€ voor te laat betalen . Dreigen met advocaat , gerechtsdeurwaarder… Lijkt eerder een incasso bureau dan een firma die trappen renoveert .De recensies op hun site zijn in schril contrast met deze op Trustpilot . Welke zijn echt ?
Het is een SABENA = SUCH A BAD EXPERIENCE NEVER AGAIN !

Nog dit : volgens de firma is het niet mogelijk de spijltjes te behandelen (foto links) en de baluster (foto rechts) is niet beter te behandelen , het was de idee van in blank hout te laten , had ik ook als “opdracht” zo meegegeven … In die toestand is het niet mogelijk het blank te laten . Met enkel een schuurmachine met ronde schuurschijf zijn de spijltjes niet te behandelen , het decaperen en met staalborstel is volgens de firma ook niet doenbaar .

Weer een ervaring rijker ! ik dacht het ongeveer allemaal gehad te hebben na 7 jaar renoveren maar dit kwam toch als een verrassing , je gaat ervan uit dat de aannemer correct is en in wederzijds vertrouwen het werk wordt uitgevoerd .
p.s.:heb intussen een offerte gevraagd aan een collega-luchtgommer om af te werken wat volgens Renegom niet mogelijk was .

22 december 2025
Logo Renogom

Antwoord van Renogom

1 U verteld niets over uw situatie, dat u in een rolstoel zit en uw partner overleden. Met veel empathie hebben we geluisterd maar het is wansmakkelijk dat u uw handicap aanwend om u van gemaakte afspraken te ontdoen. En daar zegt u niets over.
2 Wij hadden een afspraak op papier. En zoals jezelf zegt heb je die afspraak veranderd met mijn onderaannemer. MIJN FOUT, echt MIJN FOUT ik heb die afspraak niet op papier gezet!
Mijn vertrouwen in mensen is bij deze nogmaals geschaad.
Doordat de nieuwe afspraak niet op papier staat, lijkt het of u hebt gelijk en wij zijn de bedriegers.
3 u haalt een uurtarief aan, maar zegt niet dat schuurpapier, verfabijt, messen, vodden en wat meer nodig is, alsook afvoer van dat materiaal -je kunt dit niet gewoon in een plastiekzak doen, gevaar zelfontbranding- en afval wegbrengen kost geld. Dat dit allemaal verrekend zit in die uurkost.
4 Wij sturen nog altijd met onze offerte een referentielijst van meer dan 1000 tevreden klanten die geraadpleegd kunnen worden, en het zijn ze beslist nog niet allemaal. 25 jaar, dat doe je niet enkel met klanten zoals u.
5 mocht ik weet hebben van een platform waar je particulieren kan op vermelden, zodat medeondernemers gewaarschuwd zijn voor klanten als u, dan zet ik u er onmiddellijk op.

Let op: niet te vertrouwen!

We hebben deze firma ingeschakeld om onze blauw geschilderde trap te laten decaperen en luchtgommen. Wat er vervolgens gebeurde, was allesbehalve professioneel.

Het team dat langskwam bleek in onderaanneming te werken en was vanaf minuut één bijzonder negatief. Ze gaven zelf aan dat het “weggesmeten geld” zou zijn om eraan te beginnen. Bovendien vertelden ze dat het veel langer zou duren dan voorzien, en dus ook veel duurder zou uitvallen dan de offerte. Op basis van hun eigen advies hebben we beslist om de werken niet te laten uitvoeren.

De onderaannemer belde de zaakvoerder, die mij vervolgens beloofde dat het voorschot zou worden teruggestort. Diezelfde avond kreeg ik echter een mail dat hij samen met zijn zoon de volgende ochtend wilde langskomen, omdat de onderaannemer “zich er wel vaker gemakkelijk vanaf maakt”. Ik heb aangegeven dat dit qua timing niet meer mogelijk was en dat het vertrouwen weg was als ze zelf mensen uitsturen waar ze blijkbaar niet achter staan.

Sindsdien is het vrijwel onmogelijk geworden om iemand te bereiken. Op één kort contactmoment na (waarin onze vraag opnieuw werd gebagatelliseerd en ik “ja ja, je krijgt het terug, ik was gaan skiën” als antwoord kreeg) word ik intussen meteen doorgeschakeld naar voicemail. Er komt geen antwoord meer, geen terugbetaling, geen oplossing.

En voor alle duidelijkheid: alles wat hierboven staat, kan ik aantonen a.d.h.v. e‑mails. Ik vermeld dit expliciet omdat ik bij andere slechte recensies zie dat er vaak defensief wordt gereageerd met de bewering dat “het verhaal niet volledig is”.

Kortom: wees voorzichtig met deze firma.

26 januari 2026

Wegblijven hier!!

Wegblijven hier!!! Oplichters, maken mooie offerte voor stralen en afwerking, komen niet afwerken en komen met hele hoop smoesjes om niet te moeten afwerken of dat het 3x zoveel zal kosten dan de offerte, proberen heel de tijd extra werk en uren bovenop de offerte te doen die zogezegd niet voorzien waren in de offerte waardoor het bedrag verdriedubbeld en het de moeite niet meer is om te laten afwerken voor die prijs. Waardoor je dan met een half afgewerkt project achtergelaten word die affreus is en niet afgewerkt. Ondertussen ben je al duizenden euros kwijt aan voorafbetalingen die ze niet meer terug betalen. Ze durven zelf nadien nog facturen sturen

Blijf hier zo ver mogelijk weg.
Dit soort oplichters hoort opgesloten te zitten. Enkel in belgie kan dit

10 januari 2025

Voorlopig slechte ervaring

Voorlopig slechte ervaring met deze aannemer, maakt een aantrekkelijke offerte en laat zeer goeie eerste indruk na, laat u 30% vooruitbetalen, eens terplekke zegt hij dat de werken minstens 2 a 3x de offerteprijs zal bedragen, uiteindelijk dachten wij: we doen het toch maar ook al kost het meer, waarna argumenteert de persoon terplekke dat hij het afraadt te doen, want het resultaat zal tegenvallen. Toen besloten we de werken toch niet uit te voeren. We dachten, spijtig maar een oprecht persoon.
Maar hierna weigert Renogom het betaalde voorschot terug te storten. Lekker snel verdient zou ik zeggen, 30% van de offerteprijs zonder enig werk te moeten doen.
Moest Renogom alsnog beslissen het voorschot terug te storten verwijderen wij graag deze negatieve recensie en posten een rechtzetting.

13 oktober 2021
Logo Renogom

Antwoord van Renogom

Het klinkt oprecht van Dhr Lozie, alleen is het verhaal een beetje anders. En dank u Mijnheer Lozie dat wij via deze weg kunnen argumenteren dat wij een onderneming zijn die zich aan zijn woord houd.
Wij komen aan bij Dhr Lozie voor een tweedaags werk. Maar doordat Dhr Lozie een eerdere afspraak niet nakomt en ook niet nodig vind om dit voor onze komst melden, wordt het eensklaps een project van 4 dagen.
Kunnen wij schakelen op dat moment? Ja, als het slecht over enkele uren zou gaan. Maar niet eensklaps van 2 naar 4 dagen. En zonder een ondertekende prijsafspraak, dan doen wij niet meer. (Alleen dit hier illustreert waarop niet.)
En wat met de gemaakte afspraken bij onze volgende klant, moeten we anderen in de kou zetten voor Dhr Lozie en hun project in weken uitstellen?
Ik heb voorgesteld om langs te gaan en naar een oplossing te werken. Voor Dhr Lozie was dit niet meer nodig, resultaat wij verloren 2 dagen werk omdat Dhr Lozie zijn deel in de afspraak niet is nagekomen.
En dan vind ik het terecht dat we het voorschot niet terug betalen. Een woord is een woord, een afspraak is een afspraak voor ons. En wat ik schrijf staat allemaal op mail en kan bevestigd worden.

Bijzonder slechte ervaring met dit…

Bijzonder slechte ervaring met dit bedrijf. Voeren niet uit wat er beloofd werd. Gebrekkige uitvoering van de werken. Beschikken niet over het materiaal om kwalitatief af te werken. Slechte, tot geen communicatie en hebben uiteindelijk zelfs de beloofde teruggave van niet uitgevoerde werken niet teruggestort. Niet te vertrouwen.

31 december 2020