Mei/juni heb ik een negatieve review geschreven over River Island. Ging met name over de hoge kosten en de problemen bij het retour sturen. Nu één die positief is. Kwaliteit van de kleding was zeer... Toon meer
Find the latest women's clothing and men's fashion at River Island as well as the latest girls and boys clothes collection. Shop online at your favourite high street store
Verenigd Koninkrijk
Heeft 27% van zijn negatieve reviews beantwoord
Schoenen besteld maar de maat klopt niet want zeker 3 maten te groot en kan het pakketje niet terug sturen of ruilen want dat kan alleen via UPS en dat zit niet gevestigd in mijn stad. Ik kan het niet via DHL terug sturen terwijl het wel via DHL bezorgd kan worden. Voel me opgelicht en ga hier nooit meer iets bestellen.
Vanuit Nederland met Ideal betaald. Helaas geen bestelbevestiging ontvangen. Nu claimen ze mijn betaling nooit ontvangen te hebben, ondanks betaalbewijs. Ze weigeren het ook goed uit te zoeken. Nu een formele onderzoek gestart bij iDeal. Klantenservice 3x de situatie uitgelegd. Helaas werken ze niet echt mee.
Voor Kerst heb ik een handtas, beurs en paspoorthouder cadeau gekregen. Echter is de tas beschadigd aangekomen en zoals het er uitziet was deze al beschadigd voor het verzenden. Aangezien alle verpakkingen bij aankomst helemaal netjes intact waren. Helaas troffen wij toch een scheefzittend logo en een scheurtje in de tas aan. Degene die het cadeau voor mij gekocht heeft, heeft contact opgenomen via de mail. Eerst wordt er 2x gevraagd voor meer informatie om vervolgens te antwoorden met dat we het terug moeten sturen. De tas is helaas niet meer voorradig, en ben bang dat deze ook niet meer voorradig komt aangezien hij nu op de website ook opeens afgeprijsd is. Nu zit ik met bijbehorende beurs en paspoorthouder, maar geen tas. Ik vind het vooral heel erg spijtig dat we de tas op eigen kosten moeten retourneren, terwijl deze al defect opgestuurd is. Plus dat als hij nog voorradig komt we weer verzendkosten moeten betalen.
In het verleden heb ik regelmatig bij River Island gekocht, maar het is echt flink achteruit gegaan. Ik zal me zeker nog eens goed bedenken of ik hier ooit nog zal kopen.
Na het retourneren van meerdere artikelen heb ik niets meer vernomen van River Island. Toen ik vervolgens contact opnam om mijn geld terug te vragen, kreeg ik te horen dat ik niet de persoon zou zijn die de bestelling had betaald of geretourneerd. Tot op heden heb ik het bedrag van €170 nog steeds niet terug ontvangen. Deze ervaring heeft mijn vertrouwen volledig geschaad, en ik zal dan ook nooit meer bij River Island bestellen. Mijn naam is Ella Nahr uit Belgie
Niet doen. Je krijgt je geld niet terug en de communicatie is vreselijk. Ze sturen elke keer dezelfde mail zonder te kijken naar de antwoorden. Doe het niet!
15 euro voor retour moeten betalen.
VIA track trace zie je dat retour is ontvangen. Na 3 weken nog steeds geen terugbetaling gehad. Ze vragen om een "afgifte bewijs" aangezien lieve hotmail dhl mails niet laat binnen komen, heb ik die nooit ontvangen! Dit is echt een absurd en belachelijke ervaring. Track en trace zegt dat retour is afgeleverd bij river island.
Ik zal bij UK European Consumer Centre melding maken van de handelswijze van river island en ook bij de Trading Standards UK. Dit is schending van consumentenrechten!!

Antwoord van River island
Hoge retourkosten en eeuwig op je geld wachten. Ik heb al 3 x via de site contact opgenomen en krijg steeds hetzelfde standaard antwoord. En nog steeds is mijn geld niet terug. Niets daar bestellen, is mijn advies!
Ik heb heel, heel, heel veel spijt dat ik niet eerder de ervaringen van anderen hier heb gelezen en toch drie bestellingen achter elkaar heb geplaatst. Voor alle drie de pakketten moest ik €8 bezorgkosten betalen, en helaas was dat nog niet alles.
Alles wat ik heb besteld, was in de kleinste maat, maar tot mijn grote verbazing vielen alle items te groot. Dus moest ik meerdere kledingstukken uit drie pakketten retourneren. Voor alle retourzendingen moest ik 3x €15,75 betalen.
Inmiddels ben ik bijna drie weken verder sinds ik de retouren heb opgestuurd, maar ik heb nog steeds niets terug ontvangen. Twee pakketten heb ik op dezelfde dag, via hetzelfde DHL-punt, verzonden. Het ene pakket is inmiddels afgeleverd, maar het andere blijft al twee weken hangen met de status: “Klaar voor versturen naar het sorteercentrum.”
Toen ik contact opnam met DHL voor meer informatie over waarom mijn pakket vastzit, kreeg ik het antwoord dat ze mij niet kunnen helpen omdat het pakket hoort bij een account dat ondersteuning krijgt van een speciale afdeling. Dit is echt zo waardeloos. Ik heb er gewoon geen woorden voor.
Nooit, maar dan ook echt nooit meer!

Antwoord van River island
Ik heb dus wat besteld waarvoor ik nog eens 8 euro bezorgkosten moest dokken .en vervolgens wat ik dus niet alvorens wist. Wil ik het retouren kost het me ook nog eens 15.75 nou ik bestel hier echt never meer iets.

Antwoord van River island
Ik ben opeens heel sceptisch over het retourneren bij River Island na het lezen van zeer slechte reviews over retourneren. Ook moest ik net als de rest €8 verzendkosten en €15,75 retourkosten betalen. Spijt dat ik heb besteld bij River Island terwijl ik vroeger in de fysieke winkel altijd tevreden was.
Ik heb het pakketje nog niet geretourneerd, maar dat heb ik wel van plan. Hoop op een goede uitkomst!
Update: 9-2-2025
Vertrouw het bedrijf NIET! Ik heb nog steeds mijn geld niet terug..

Antwoord van River island
Ik heb op 20 november een pakketje retour gestuurd naar River Island. Op 26 november is deze bezorgd (staat in de track en tracé). Nu is het 12 december en heb ik mijn refund nog niet ontvangen. Ik heb een mailtje gestuurd of zij hier nog mee bezig zijn en waarom het zolang duurt, hier kreeg ik de volgende reactie op: ik moest een bonnetje hebben waarmee ik kan bewijzen dat ik het bonnetje echt heb opgestuurd (ik heb wel een bevestigingsmail maar geen bonnetje). Zij verwijzen mij steeds door naar de terms en conditions waarin staat dat bij het kwijt raken van een pakketje ik een bonnetje moet kunnen laten zien als bewijs, anders kunnen zij mij niet helpen. Dit vind ik raar omdat het pakketje helemaal niet kwijt is. Hij is gewoon bij hun afgeleverd. Het pakketje is bij hun zoek geraakt waar ik verder niks aan kan doen, het zal fijn zijn als zij hier hun verantwoordelijkheid voor nemen. Nu krijg ik mijn geld dus niet meer terug

Antwoord van River island
Vanmorgen een bestelling geplaatst. Kreeg een foutmelding na de betaling. Geen orderbevestiging, maar wel geld afgeschreven. Telefonische klantenservice gebeld maar die kunnen niks betekenen zeggen ze. Als ik de reviews hier lees gebeurt dit schijnbaar vaker. Ik overweeg juridische stappen.

Antwoord van River island
Mijn vrouw had een jas besteld en dat bleek niet de goede maat te zijn. Toen ze wilde retourneren bleek dat € 15 te kosten. Dat heeft ze betaald en via DHL verzonden met track en trace. Nu wil de "klantenservice" haar aankoopbedrag niet teruggeven omdat ze geen papieren ‘afgiftebewijs’ zou kunnen overleggen. Ze heeft nota bene een track en trace waarmee kan worden ingezien dat ze het hebben ontvangen! Ze zoeken gewoon naar redenen om je geld niet terug te hoeven geven. Ik laat het hier niet bij zitten!

Antwoord van River island
8 euro verzendkosten en 16 EURO RETOURKOSTEN! Echt ontzettend asociaal!!!!!!!

Antwoord van River island
Aanfluiting met retour sturen! Duurt een maand voor je refund in orde is. Hiervoor waren veel mails nodig, waar veelal standaard antwoord op volgt. Bespraar je de frustratie ;)
Waardeloos kwa contact .. terug sturen hoge kosten... krijg alleen maar automatische beantwoording. Bij retourneren nog steeds geen geld terug
Heb telefonisch contact gezocht en dat gaat beter dan mailen. Als het goed is word geld weer terug gestort.
Jaren klant bij river island , had vorige maand gekocht en items terug gestuurd, moest 16 ,50 euro betalen wat aan de hoge kant is maar soit, en het duurde 3 weken voor het pakje geleverd werd bij hun … wat al niet normaal is , ik had via Paypal betaald en een claim ingediend want 148 euro is ook veel geld !
Ik kreeg van hun een bericht dat ik de claim moest opheffen want anders konden ze me niet terug betalen ! Stom van mij om daar in te trappen ! Heb de claim ingetrokken en ik hoor niets meer van ze ! Heb zonder overdrijven al 20 mails verstuurd, krijg altijd automatisch antwoord en vervolgens niets meer ! Zou gewoon mijn geld terug willen !
Online kopen is leuk tot je zoiets voor hebt ! Je staat echt met je rug tegen de muur !
Voor zo’n bedrijf vindt ik dat echt jammer ! Order 94123474
Een jurk besteld van 88 euro.Verzendkosten 8 euro.Op de jurk was niets aan te merken maar hij paste niet bij mij.
Nu wil ik de jurk retour sturen maar dit kost 16.55 euro!!!! Dus in totaal bijna 25 euro aan kosten betaald.
Dit vind ik een overdreven hoog bedrag!!!
Er staat op de site dat je voor een klein bedrag kunt retouneren in een river island shop maar die zit er geen in belgie.
Ik bestel in ieder geval niets meer op deze site.
Het is zeker geen voordeel wat je zou moeten hebben bij online shoppen dat je makkelijk en tegen een redelijke prijs kan retouneren.
En dus niet voor een overdreven hoog bedrag van 16.55 euro.+ 8 euro verzendkosten bestelling
Mvg
20 december een bestelling geplaatst, nooit een bevestiging gekregen, wel €98,00 betaald. Na elke mail die ik heb verstuurd steeds het zelfde automatische mailtje gekregen met de tekst dat het vast besteld was bij een fake website en dat ik alleen contact hiervoor kan opnemen bij mijn bank. Terwijl het via de app was besteld waar ik al 15 bestellingen heb kunnen plaatsen de afgelopen jaren.. Inmiddels is en 23 december, nogsteeds geen geld terug gekregen. Wat een rot klantenservice. Ik was hier vaste klant maar hierna nooit meer iets van de River Island voor mij .
Maten op website kloppen niet met maat label op kleding. Op Website staat dat een EU maat 50 is een UK 22. Label staat maat EU 50 is een UK 24. Ik weet niet waar het fout zit maar hierdoor zijn de kleding dat ik heb besteld 2 maten groter. Meer vergelijkbaar met een EU 54. Is zeker geen 50. Nu moet alles retour en zijn de retour kosten ook van mij, ondanks dat het niet mijn fout is. Kwaliteit is wel goed dus erg jammer dit.