Meget utilfredsstillende håndtering af…
Meget utilfredsstillende håndtering af defekt køle/fryseskab
Jeg kan desværre ikke anbefale Rødgaard Ejendomme.
Mit køle/fryseskab, som fulgte med lejemålet, gik i stykker ved almindeligt slid, da kompressoren stod af. Det tog cirka 14 dage, før der kom et nyt, og i den periode blev der ikke tilbudt nogen midlertidig løsning som f.eks. et lånekøleskab eller anden praktisk afhjælpning. At være uden køleskab i to uger er efter min mening ikke rimeligt, når køleskabet er en del af det lejemål, man betaler for.
Jeg havde sendt de mål og oplysninger, der blev bedt om, og jeg blev også oplyst om, at serienummeret skulle bruges for at kunne bestille et tilsvarende køle/fryseskab. Alligevel viste det sig ved levering, at det nye køle/fryseskab ikke var samme model og derfor ikke passede på millimeteren i det eksisterende setup. Det betød, at monteringen ikke fungerede som forventet.
Da køle/fryseskabet blev leveret en fredag, og udlejer herefter var gået på weekend, stod jeg selv med problemet. For ikke at have køle/fryseskabet stående midt i stuen, endte jeg selv med at køre ud og købe en bundplade, afmontere de gamle skinner og gøre klar, så køle/fryseskabet kunne bruges.
Efter min opfattelse kunne hele forløbet være løst langt hurtigere og mere hensynsfuldt, hvis der var blevet prioriteret en reel og hurtig løsning frem for den billigst mulige. Det ville naturligvis have kostet noget at få en tømrer ud til at afmontere de gamle skinner og montere en ny bundplade, men det var netop den opgave, jeg som lejer endte med selv at stå med.
Udlejers svar har efterfølgende været, at jeg burde have kontaktet dem mandagen efter, så de kunne sende en tømrer. Men det ville formentlig også have betydet yderligere ventetid, hvor køle/fryseskabet enten skulle stå forkert eller midt i boligen. Derfor stod jeg i praksis i en situation, hvor jeg selv måtte løse problemet for at kunne bruge mit køkken normalt.
Jeg har haft en lang mailkorrespondance med udlejer, som afviser, at jeg er berettiget til yderligere kompensation. Det er jeg uenig i, særligt fordi jeg var uden fungerende køleskab i cirka 14 dage, uden at der blev tilbudt en midlertidig løsning. Efter min opfattelse stemmer den håndtering dårligt overens med udlejers ansvar for at sikre, at de ting, der følger med lejemålet, også fungerer.
Jeg oplever forløbet som langsomt, dårligt koordineret og præget af manglende forståelse for den situation, jeg som lejer blev sat i. Det hele har virket som om, at det vigtigste var at holde udgiften så lav som muligt, frem for hurtigt at løse et reelt problem i boligen.
En meget frustrerende oplevelse. Derfor giver jeg 1 stjerne.