Siam Park Bezoek - VIP nachtmerrie
We arriveerden rond 11:30 uur en werden meteen overweldigd door de giga drukte op een van de wat rustigere dagen. Omdat we al veel negatieve verhalen hadden gelezen over giga wachtrijen, wilden we fast lane tickets kopen om tenminste 1x van alle glijbanen af te kunnen. Tot onze verbazing waren de fast lane tickets al voor 12 uur uitverkocht, terwijl het park nog geen twee uur open was. De enige optie was upgraden naar een VIP-kaartje, wat de kosten van 45 euro naar een schrikbarende 154 euro per ticket bracht.
We voelden ons al flink opgelicht voordat onze dag überhaupt was begonnen. Om er toch maar het beste van te maken, besloten we te upgraden, wat ons maar liefst 218 euro extra kostte voor twee personen. Dit is onze “VIP” ervaring:
Bij binnenkomst moesten we meteen in een 15 min lange rij staan voor een verplichte foto, die je later natuurlijk kon kopen. Vervolgens bleken veel locker plaatsen al direct uitverkocht. Als je vraagt naar welke alternatieve lockerplaats nog wel lockers heeft, word je het hele park doorverwezen. Na een half uur het park rond te dwalen dan toch eindelijk een locker gevonden.
Ligbedje zoeken is een verloren zaak. We zagen een jongen die er werkt lopen met ligbedjes. Toen we vroegen of we deze mochten hebben om deze zelf een plekje te geven, zei hij nee en mieterde hij ze in de bosjes. Halve park doorgelopen en toen een bedje gevonden die we eerst zelf naast elkaar moesten schuiven.
De Coco Bar was totale chaos. Ons eerste drankje en hapje konden we na het wachten in de lange rij niet eens afrekenen omdat onze VIP-bandjes niet goed geactiveerd waren. Medewerkers van de Coco Bar wisten niet hoe de bandjes werkten en verwezen ons naar het infopunt bij de ingang van het park. Toen we weigerden, omdat we onderhand al een uur in het park waren en we nog met geen teen in het water waren geweest, werd de manager geroepen. Die zei dat het oké was en dat ze de bestelling mocht doorvoeren. Na drie kwartier wachten op ons eten begonnen we ons toch af te vragen of het wel goed was gegaan. En wat bleek: de dame van de Coco Bar had onze bestelling maar gewoon stilzwijgend geannuleerd omdat het niet lukte met het bandje. Uiteindelijk kregen we ons eten, maar de helft ontbrak en de rest was verkeerd.
Tijdens het bestellen schrokken we van de prijzen van het eten en drinken. Wat dat betreft geluk gehad met onze VIP. Als je niet van plan bent om zelf eten mee te nemen, kan dit dus wel een uitkomst zijn. Moet je wel stevig dooreten om je geld eruit te halen. En reken op lange wachttijden!
Door deze ervaringen konden we pas na 14:00 uur het park echt verkennen. Zelfs met onze VIP-tickets redden we het niet om van alle glijbanen te gaan, omdat we simpelweg geen tijd meer hadden en je niet in elke glijbaan mag via fast lane.
Het park is een groot doolhof, de bewegwijzering is zeer beperkt. Geen wonder dat er op iedere hoek een groep mensen stilstond voor de plattegrond met verwarde blikken, waaronder wij zelf. Daarbij is het park erg groot en toch zo ingericht dat je verplicht langs al hun souvenirshops en eettentjes moet lopen om van A naar B te komen.
De tegels in het park zijn zo pijnlijk voor blote voeten dat je zonder waterschoenen bijna niet kunt lopen. Nu in het hotel een paar uur later nog steeds last van. Gelukkig verkoopt Siam Park zelf waterschoentjes! We zagen het halve park ermee lopen. Dat hebben ze zeker slim bedacht…
Ondanks dat de all-inclusive service tot 18:00 uur zou moeten duren, mochten we om 17:50 geen drankje meer halen! Op naar de bus met dorst.
Siam Park heeft gratis bussen waarmee je vanaf de toeristische plekken gratis naar Siam Park toe kan reizen en vanaf het park rijdt er ook weer een bus terug. Deze beginnen om 09:30 en eindigen om 18:30. Het park sluit om 18:00, dus je raadt het al: het is strijden voor die laatste plekken in de bus als het park sluit. De buschauffeur bepaalt hoeveel mensen in de laatste bus mogen. De bus zat maar voor 2/3e vol en toch vertrok de bus al, met veel lege stoeltjes. Een grote rij met mensen mocht niet mee. De taxi- en Uber-prijzen waren ineens een stuk duurder (wat toevallig!). En een gigantische groep achtergebleven mensen werd gestuurd naar een rij met het bordje “Siam Park taxi”…
Conclusie: koop geen VIP, dit is het absoluut niet waard. Siam Park heeft geld verdienen op één staan en de gehele ervaring die ze beloven kunnen ze niet waarmaken.
De glijbanen die ze hebben zijn wel erg gaaf, dus als je voor 45 euro een dagkaart hebt en je wel een fastpass kan bemachtigen, is het misschien nog waar voor je geld. Als je de fastpass niet hebt en steeds een uur moet wachten in de rij, is het verloren geld. We hebben de rijen gezien waar we met ons VIP-bandje met bijna een schuldgevoel voorbij mochten lopen, en als we er zelf moesten staan, zou onze hele dag letterlijk en figuurlijk in het water vallen wat ons betreft.
8 juli 2024