Nieuwe laptop gekocht, en toch maar RAM uitgebreid. Via "wmic memorychip list full" erachter gekomen welke nou precies uit de fabriek meegekomen is, opgezocht en kwam bij SiComputers uit, waar deze vo... Toon meer

Volledige nieuwe computer systeem besteld en laten assembleren maar die mannen hebben niks van kennis!!! CPU koeling niet goed aangesloten!! Fans verkeerd aangesloten!! Dus nu kan ik mijn Corsair 150i... Toon meer

Videokaart bij SiComputers besteld omdat hier de prijs het laagst was. Ik wilde de kaart graag afhalen, maar dit was niet mogelijk. Dit vind ik wel jammer, dit zou toch te faciliteren moeten zijn. Wel... Toon meer

Ik zocht een Intel NUC 12 Pro Kit NUC12WSKi7 en Sicomputers in Nieuwerkerk aan den IJssel had hem én had ook gemiddeld goede reviews. Terecht!. De NUC komt zonder SDD en geheugen. Zorgvuldig geheu... Toon meer

1. Computers en accessoires winkel
  2. Mobiele telefoon winkel
  3. Softwareverkoper

Over SiComputers

Dé shop voor jouw computer!

SiComputers is een bedrijf met hart voor haar klanten en voor de hard- en software. SiComputers is een online shop met een afhaalpunt. Bestellingen worden gedaan via onze website en we houden je van iedere stap op de hoogte.
🚀 We gaan voor succes!
🌠 We accepteren cryptobetalingen
📝 Vertrouwd door het Qshops certificaat
🍀 Top producten voor een eerlijke prijs

O.a. in ons assortiment:

Componenten Randapparatuur Software

3,8

Goed

TrustScore 4 uit 5

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Prima webshop, behalve als je problemen hebt

Korte samenvatting:

Meerdere keren besteld bij dit bedrijf, en het ging altijd goed, tot er wel een probleem voorkomt, en dan ben je de pineut.
De klantenservice is er om het bedrijf in te dekken, en niet om de klant te helpen. Elke stap van het process is actief moeilijk gemaakt, en nergens is geprobeerd in oplossingen te denken. Vrijwel alle initiatieven kwamen van mijn kant, en werden allemaal afgeschoten zonder goede reden. Naar logica en redenatie wordt niet geluisterd, en het maakt allemaal niet uit want uiteindelijk draait het om winst.

Het kost mischien wat meer, maar koop bij een van hun concurrenten. Bij hen heb ik ook wel eens een failure/RMA gehad, en altijd zonder vragen vervanging of geld terug gekregen. Dik het extra geld waard.

-- In meer detail

In Mei 2023 een GPU aangeschaft (AMD Sapphire 6700xt), welke na 2 maanden intermittent issues begon te geven. Deze issues escaleerden tot het punt waar de PC helemaal niet meer wilde opstarten. Zelf veel tijd en geld gestoken om het probleem te isoleren en te bewijzen dat het inderdaad de GPU was en niet een ander component (ex. drivers, nieuwe MOBO aangeschaft, nieuw RAM aangeschaft, in een andere PC getest, nieuwe voeding gekocht etc). Het enige wat het probleem oplost, was een andere GPU (3 andere geprobeerd, die allemaal het probleem oplossen). Van Sicomputers kwam alleen het vage advies 'drivers te updaten' etc. Van een actieve en meehelpende houding was niet te spreken. Al het contact kwam van mijn kant, en nooit kwam het initiatief van SiComputers.

Uiteindelijk gelukt een RMA te krijgen via SiComputers. Voor die RMA heb ik gevraagd voor een vervangende kaart, dit was volgens hen niet mogelijk (ondanks dat dit wel staat in hun eigen algemene voorwaarden voor een langdurige RMA/reparatie!). IPV een 2e hands 1660 super gekocht op in de tussentijd te gebruiken (en welke tot op heden nog steeds stabiel in mijn systeem draait).

Na 5(!!) maanden wachten nog steeds geen nieuws over de status. Pas na een mail te sturen dat ik de koopovereenkomst wilde ontbinden, was de kaart 'toevallig' net weer terug van RMA, en kon hij opgestuurd worden. Vol verwachting hoopte ik dat het probleem verholpen zou zijn, maar niks is minder waar.
Conclusie volgens SiComputers: "Er is geen probleem gevonden met de kaart, hij draait bij ons, het zijn mischien compatilibity issues en dus niet ons probleem.". Dat andere video kaarten, inclusief 1 van dezelfde generatie, zonder problemen werken doet er blijkbaar niet toe.

Ik heb aangeboden zelf langs te komen zodat ze het zelf kunnen zien op het exacte systeem wat ik heb. Ik ben immers van mening dat als je een GPU kaart verkoopt die zou moeten werken op een 'normaal systeem' je niet kan verschuilen achter compatibility issues voor een vrij normale computer. Dan zou je immers bijna elke verantwoordelijkheid over verkochte computerproducten kunnen laten afglijden.

Toch blijft Sicomputers van mening dat ze er niks mee kunnen. Ze willen niet meer in gesprek, de enige mogelijke optie is dat ik nog tot twee maal toe de kaart, op eigen kosten, RMA laat sturen en afkeuren door de producent Sapphire. Pas daarna zouden ze willen kijken naar een andere 'oplossing'.
Naast dat dit natuurlijk een verspilling van CO2, geld, tijd en kosten is, heb ik totaal geen vertrouwen in dat SiComputers magisch van houding zou veranderen en in een keer wel mij als klant wil helpen.

Een probleempje met een product kan voorkomen, maar consequent de klant problemen laten oplossen die je als webshop moet doen, verantwoordelijkheden uit de weg gaan, de klant initiatief laat nemen (met bijbehorende kosten en tijd) is niet excuseerbaar. Daarnaast ook nog klanten maanden laten wachten zonder redelijke vervanging is vreselijk, alsmede de 'gebrekkige' communicatie ('gebrekkig' met quotes, omdat het een understatement betreft).
Voor mij is het duidelijk, ik koop hier NOOIT weer, en ik zou u ook aanraden ergens anders heen te gaan met uw geld. U bent gewaarschuwd.

3 december 2024

Prima service

Prima service. Bestelde spullen zijn netjes verpakt en er wordt nog gerecycled ook! We hadden een server besteld en alle toebehoren (cpu, ram, discs, etc) waren netjes in een Unify doos verpakt. Goed te zien dat SI ook aan het milieu denkt!

17 juni 2024

Ondanks PostNL fiasco toch super service gehad.

Monitor besteld en deze werd door PostNL geleverd bij de voordeur (niemand thuis en geen afdak) en kreeg ik bericht dat we ervoor getekend hadden. Bij het uitpakken bleek er een scheur/barst in het scherm te zitten. Foto's gemaakt en door gestuurd naar SiComputers die direct een andere monitor verzond naar het adres waar ik de monitor het beste kon ontvangen. Prima Service.

13 mei 2024

Een beetje vreemd maar wel lekker.

Omdat de Dyson op de website geen plaatje had twijfelde ik of het wel allemaal klopte. Ik vond het een beetje vreemd. Ook de naam van het product stond in het Duits vermeld.

Mail gestuurd en zeer snel reactie gehad. Alles in orde. Product was veel goedkoper dan bij andere websites. Wel paar dagen wachten maar verder is alles vlekkeloos verlopen.

6 mei 2024

Scherpe prijs.

Scherpe prijs.
Levering iets langer dan voorzien (4 werkdagen).
Produkt (monitor) goed verpakt.

3 mei 2024

Item niet leverbaar, geld niet terug

23 maart een Roborock Q Revo Robotic Cleaner besteld à € 703,18 en betaald via iDeal.
25 maart een mail dat het product niet meer leverbaar was (eol) en dat ik mijn geld binnen 14 dagen terug zou krijgen, geen probleem. Inmiddels 15 april, 3 mails verder en mijn geld nog steeds niet terug.
Ik ben vriendelijk te woord gestaan, ze pakken het op, geven het door, maar kan voorlopig alleen fluiten naar mijn geld.

15 april 2024

Tevreden over prijs, levertijd, klantenservice en credit termijn

Tevreden over dienstverlening.
Zelf een generieke bestelling (2 Apple Studio Displays) gedaan die correct binnen 2 werkdagen is afgeleverd.

Zelf was ik huiverig obv eerdere recensies mbt evt levertijden en klantenservice.

Echter is er correct gehandeld door klantenservice nadat een creditnota moest worden opgemaakt. Dit verliep telefonisch, vlot en met inzicht in werk & klantbeleving.

Het klopt dat terugbetaling relatief laat (11 dagen in mijn geval gebeurt) maar dit is binnen de geschetste termijn van 14 dagen.

Bedrijf komt dus haar gecreëerde verwachtingen na en heeft een goede klantenservice. Een aanrader

4 april 2024