Afrader
In begin werkt het goed.
Plots na aantal jaar werkt het basisstation niet meer. Gevolg een onbruikbaar systeem.
Met het draadloze alarmsysteem van SmartAlarm bent u overal en altijd op de hoogte van uw thuissituatie. Beveilig uw huis met de SmartAlarm alarminstallatie.
Verenigde Staten
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
In begin werkt het goed.
Goed contact, ze helpen je goed en persoonlijk contact. Heb het nieuwe systeem sinds enkele dagen in huis. Eenvoudig te installeren en eenvoudig te bedienen via de app echt een aanrader!
Het systeem SmartAlarm hebben wij vanuit oude woning in Nederland meegenomen naar ons nieuwe huis in Spanje. Er waren wat opstartproblemen, maar met behulp van de servicedienst van SmartAlarm functioneert het systeem weer uitstekend. Met name een compliment voor Michelle en Hans de Jong voor hun hulp om ons in Spanje een veilig gevoel te geven.
Co
SmartAlarm neemt de tijd en legt goed uit over hun nieuwe systeem. Ze hebben de goeie ervaring in huis waardoor ze goed weten mensen te adviseren. Echt top!
Erg te vreden met het systeem. Alles is goed uitgelegd en ik ben er enorm blij mee!
1 ster is eigen al te veel. Na 2 jaar zonder problemen kan ik opeens met mijn basisstation geen verbinding meer maken. Zij geven allemaal tips waar je niks aan hebt en niks oplost. Ik weet 100% zeker dat het basisstation niet meer werkt maar zij geven de internet-provider de schuld. Ik heb er een internet specialist naar laten kijken en die zegt dat hun redenatie onzin is, zelfs amateuristisch. Zij willen het basisstation niet eens onderzoeken. Smartalarm adviseert om de beveiligingmodus v mijn modem uit te zetten, lekker verhaal voor een bedrijf dat een beveiligingsysteem verkoopt. Verder in deze reviews zie je dezelfde problemen met het basisstation dus het probleem is hun gewoon bekend zonder toe te geven. Ik word al 6 weken aan het lijntje gehouden zonder oplossingen. De klantenservice is slecht bereikbaar en ze reageren nauwelijks op mails. Ze houden mij zelfs aan de opzegtermijn vh abonnement terwijl het niet eens werkt. KOOP HIER NIKS
Wij hebben vier jaar geleden een alarm aangeschaft bij smartalarm en dit deed het tot ergens in september 2024 altijd prima. Daarna zijn wij overgestapt op glasvezel van kpn en was het opeens gebeurd met de verbinding via de app. Hier kwamen wij afgelopen kerst pas achter, toen we het systeem niet meer online kregen en aan het bellen geslagen. In eerste instantie zou het of aan het stroomstoring gelegen kunnen hebben of aan de glasvezel. Dat kon ik omzeilen door een bepaald type switch te plaatsen. Deze switch dus geplaatst en helaas nog geen succes. En nu blijkt dus de hoofdmodule gesneuveld te zijn, waardoor deze niet meer op afstand te benaderen is. Vanochtend contact gehad met Smartalarm en nu blijkt dus het systeem wat ze normaal leveren, totaal niet meer leverbaar te zijn. Dus alle producten die we nu nog van hun in huis hebben hangen kunnen de vuilnisbak in. Duur systeem aangeschaft, elke maand netjes mijn abonnementsgeld betaald en vervolgens kan er door het uitvallen van een van de onderdelen, uiteraard wel de belangrijkste, het hele systeem in de vuilnis. Zonde en hierdoor toch heel onbetrouwbaar geworden. Het systeem werkte altijd meer dan prima, maar om nu te horen dat iets niet meer ondersteund wordt en dat er ook nog geen alternatief is, zorgt ervoor dat ik nu toch één ster geef. Dit is toch niet goed voor de bedrijfsvoering.

Antwoord van SmartAlarm
Mijn smartalarm werkte sinds Augustus niet meer. Nieuwe batterijen gekocht maar het probleem was niet verholpen. Vandaag heb ik contact gezocht met de klantenservice en dat is alleen mogelijk van 09:30 tot 12:00. Dat is al een teken dat het niet goed gaat met dit bedrijf. Na onnodig tijd verspillen kom ik erachter dat smartalarm bewust functies heeft uitgezet waardoor je het systeem niet meer kunt gebruiken. Je moet nu een abonnement afsluiten anders werkt de app niet meer. Het systeem kan je nu alleen aanzetten met afstandsbediening. Bij inbraak krijg je geen melding en je kunt helemaal niks zien op de app. Gewoon kansloos. Smartalarm gaat om deze reden in de prullenbak want op deze manier kan ik geen klant blijven. De reviews op de website van smartalarm is hetzelfde als een slager die zijn eigen vlees keurt. Smartalarm is overal uit het assortiment en je kunt het bijna nergens mee kopen en dat laat zien dat dit bedrijf gezonken is. Tip: Koop een alarmsysteem bij mediamarkt of coolblue of kijk naar de bovenste opties bij google.
----------------------------------------------------------
Update:
Ik ben zelfs door Hans gemaild of ik mijn review wilde verwijderen. Dat doet hij waarschijnlijk bij iedereen en daarom hebben jullie maar 8 reviews op trustpilot… Hij verwijt iedereen behalve zichzelf en hij heeft helemaal niks gedaan om het probleem op te lossen behalve een abonnement aanbieden met korting.
Ik heb smartalarm toen bij mediamarkt gekocht en toen heb ik contact gehad met de klantenservice van smartalarm en een abonnement was helemaal niet nodig, dus je verhaal klopt niet. Mijn alarm heeft altijd gewerkt maar opeens werkte niks meer omdat jullie mij bewust uit het systeem hebben gegooid zonder mij op de hoogte te stellen. En dan durf je nog te zeggen dat mijn alarm kapot is gegaan. Smartalarm zit nu in een vuilcontainer dus ik heb geen ondersteuning nodig maar alsnog bedankt.

Antwoord van SmartAlarm
Ik heb uitstekende ervaringen met de klantenservicemedewerkers van Smartalarm. Onlangs heb ik telefonisch een vraag gesteld en ik kreeg direct adequaat antwoord en de klantenservicemedewerker stuurde mij alvast het accessoire toe dat ik nodig had, opdat ik het de dag erna al in gebruik kon nemen. Ik hoefde de bestelling later pas te bevestigen. Ook in een andere situatie prima ervaringen met klantgerichte en klantvriendelijke oplossingen of adviezen.
Systeem werkt naar behoren maar is geen topspul, doet wat goedkoop aan, ook de service is niet top dus overal geen aanrader dit systeem
Ik denk dat ik ondertussen alweer 8 jaar gebruik maak van Smartalarm. Af en toe koop ik wat extra accessoires erbij. Nieuwe accessoires toevoegen werkt altijd in 1 keer (behalve dan bij buitensirene). In al die tijd nog nooit een vals alarm gehad. Abonnement is wel wat duur als je dit alleen opvat als kosten voor het gebruik van de app om het systeem aan en uit te doen; ik zie die ca 100 euro per jaar maar als kosten om overal waar je bent direct toegang tot je systeem te hebben. Dan is het nog net wel acceptabel. Reactiesnelheid van de helpdesk is niet briljant. Gelukkig nog maar 1 keer nodig gehad. Wat ik wel kan waarderen is de kwaliteit van de spullen: het witte plastic blijft ook gewoon wit, ook na jaren van gebruik. En waar ik echt blij van wordt is de integratie met Homey. Dat werkt echt heel goed.
Inmiddels maak ik sinds 2014 al gebruik van Smartalarm en dit heeft altijd betrouwbaar gewerkt in al die jaren. Vorige week vrijdag ging het alarm niet meer online en met support van Smartalarm er achter gekomen dat het basisstation defect was.
Via de Gamma een nieuwe basis-set gekocht die in de aanbieding was en deze samen met de support van Smartalarm geactiveerd.
Een aandachtspunt is de telefonisch bereikbaarheid. Maar ik ben keurig te woord gestaan en werd geduldig geholpen.
Na een valse start prima geholpen door Hans van Smartalarm. Vakkundig en klantvriendelijk te woord gestaan. Erg blij met de Homey integratie!
SmartAlarm kwam ter vervanging van een professioneel alarmsysteem van ongeveer 8 jaar oud en aan vervanging toe was.
Ik had voor SmartAlarm gekozen nadat ik veel informatie en ervaring opgedaan aan met andere alarmsystemen. De site van SmartAlarm oogt zeer professioneel en zo ook de verpakking. De bestelling werd door PostNL snel afgeleverd
De handleiding was erg duidelijk en eenvoudig, er bleek echter een fout in te staan maar hierover later meer, de montage was dan ook een fluitje van een cent.
We zijn inmiddels 3 jaar klant bij SmartAlarm en zijn tevreden over het systeem. Het systeem werkt goed en wanneer er een probleem is, kun je terecht bij de helpdesk die vriendelijk is. App en sleutelhanger zijn echte aanraders.
In 2015 ben ik smartalarm gaan gebruiken toen had ik een basis set met maximaal 8 aan te koppelen apparaten dit was toen ook gratis, meer kon ook niet tenzij je er een abonnement bij afsluit van €8,95 per maand.
Dit heb ik dan ook maar met tegenzin gedaan en heb ondertussen een huishouden met bijna 20 sensoren die ik perfect kan koppelen/aansturen met het alarmsysteem en zij mij ook netjes een melding geven via een push bericht via de app als er iets mis mee is, (batterijen, sabotage, enz.)
De actie van SmartAlarm jaarverlengactie was dan ook zeer welkom, een periode van 1 jaar voor 10 maanden of een periode van 2 jaar voor 19 maanden of zelfs een periode van 3 jaar voor maar 26 maanden.
Dit laatste heb ik gedaan en kwam er zo achter dat ze nog steeds mijn oude adres in hun systeem hadden staan terwijl ik alles in mijn smartalarm op het goede adres had gezet begin 2017, had zelfs nog sensoren besteld en op het nieuwe adres laten bezorgen...
De helpdesk begreep ook niet hoe het heeft kunnen gebeuren en vroeg mij daarom om een mailtje te sturen met de vraag of ze dit konden aanpassen omdat hij dit telefonisch niet kon doen.
Diezelfde middag kreeg ik een mail met alle goede gegevens en hadden ze het netjes verwerkt.
Ik ben overal wel tevreden maar 26 maanden x €8,95 is nog steeds €6,46 per maand over een periode van 3jaar...