Sola Hospitality Reviews 20

2,3

De Sola Ceramic Deluxe hapjespan (28 cm) bakte vanaf het begin al aan. Dit terwijl ik ’m gewoon normaal gebruikte: rustig opwarmen op inductie, geen extreme hitte en schoonmaken met enkel water... Toon meer

Pannenset besteld omdat ik met mijn huidige Sola pannenset ook al vele jaren erg tevreden was. Helaas verliep de bestelling via DHL minder goed. Ik had de panneset op een automatisch DHl serv... Toon meer

Koekkenpan gekocht met anti aanbak laag geschikt voor alle warmte bronnen helaas trekt de pan heel snel krom op inductie nog geen half jaar oud nu al oud ijzer nooit geen sola weer.

2,3

Slecht

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Slechte kwaliteit en onjuiste klachtafhandeling

Na contact met de klantenservice kreeg ik te horen dat het “aan het schoonmaken lag” en werd mij aangeraden om de pan met Cif schoon te maken. Ik vond dit een vreemde reactie, aangezien je bij een keramische anti-aanbakpan juist géén schurende middelen hoort te gebruiken. Daarmee maak je zo’n coating immers alleen maar (meer) kapot.

Na het schoonmaken met Cif was het probleem uiteraard nog altijd niet verholpen. Ik mocht de pan voor ‘controle’ terugsturen.

Er werd vervolgens gezegd dat de pan niet correct werd schoongemaakt (het lag dus aan mij) en er werd een vervangende pan aangeboden, maar geen erkenning dat het product zelf gewoon niet goed was. Voor een groot merk als Sola, verwacht ik toch echt een betere klachtafhandeling. Bovendien had ik al meerdere malen aangegeven dat ik mijn geld terug wilde. Voor ik de pan terug stuurde moest ik immers eerst een nieuwe pan (uiteraard van een ander merk!) aanschaffen.

27 november 2025

Kapotte deksel ontvangen

Kapotte deksel ontvangen via bol.com, in overleg voorgesteld om het retourproces te besparen en mij een kleine korting daarin te bieden. In geen enkele vorm werd meegedacht, bureaucratie wat lijkt op ambtenarij. Gewoon retour zenden was het advies. Echt zonde en een gebrek aan ondernemerschap bij sola. Hoop oprecht dat ze in de toekomst hier iets mee gaan doen.

27 december 2025

TOP BEDRIJF

Ontzettend blij met de service van dit bedrijf. Ik had een kapotte deksel bij mijn pannen ontvangen. (de bezorger is er te ruig mee omgegaan, en de deksel was van glas.) Sola heeft dit netjes opgepakt en heeft me gratis een nieuwe deksel opgestuurd. Ontzettend fijn, nu heb ik alsnog mijn pannenset compleet.

Ik zie veel reviews van mensen die er een slechte ervaring mee hebben. Maar ik ben het hier niet helemaal mee eens. De pannen zijn van goede kwaliteit, mijn ouders gebruiken ze al meer dan 6 jaar, en de pannen zien er nog intact en gloednieuw uit. Vandaar dat ik ze ook heb gekocht voor in mijn nieuwe eigen huis. Erg blij mee!

3 november 2025

Pan besteld via Bol.com

Pan besteld via Bol.com.

Na eerste keer gebruik van de pan direct al m'n eten aangebrand.
Krijg als reactie op de klacht of ik mijn pannetje wel schoon heb gemaakt.
Vervolgens moet ik foto's opsturen, nadat ik dit gedaan heb zou ik met eigen bezorgkosten de pan moeten opsturen, maar waarschijnlijk niks mis met de pan dus geen kans tot omruilen of geld retour.

Nu met Bol in gesprek hou we dit kunnen oplossen.

23 juli 2025

Sola Juvia

Na bijna 3 jaar miserie is mijn keuken eindelijk afgeraakt zodat ik nieuwe kookpotten nodig had om te gebruiken op mijn inductiekookplaat. Kookpottenset Sola Juvia besteld en snel ontvangen. Ik dacht dat dit een goede kwaliteit van potten ging zijn doch niets is minder waar. Na eerste gebruik van de kleinste pot vertoonde deze al afbladdering op de bodem in de pot. s'Anderendaags de grotere pot gebruikt om rijst te koken. Water zeer traag opgewarmd doch er verschenen al direct bruine vlekken op de bodem in de pot. Dit zou volgens Sola normaal zijn. Ik ontving een e-mail met gebruiksaanwijzing o.a. schuren met cif, uitkoken met azijn, etc. Dit zie ik mij écht niet doen na elke kookbeurt. Ik mag de potten op MIJN kosten terugsturen en dan gaan zij er verdere kwaliteitsproeven op doen... en zal intern overlegd worden welke oplossing zal worden geboden. Wat doe ik ondertussen? Vragen of ik bij de buren mag gaan eten? Ik denk het niet! Ze mogen de potten houden en ik zal wel échte kwaliteitspotten aanschaffen.

7 december 2024

Zwaar teleurgestelde Solar-fans

Ook voor ons geen pannenset meer van de Sola Fabriek!
We zijn al 40 jaar klant bij Sola: pannen, koekenpannen, bestek noem maar op. Allemaal in Zeist gekocht.

Sinds 1 1/2 maand de pannenset Juvia in gebruik. Helaas blijft er kookvocht tussen het glas en de deksels/handvaten zitten.
Sola geeft als advies dit handmatig te verwijderen door de deksels eraf te schroeven en schoon te maken.
Dat zie ik ons toch echt niet na elke kookbeurt doen.
Helaas, hier heeft Sola geen andere passende oplossing voor.
Er passen geen andere deksels op deze pannenserie en nieuwe deksels zouden hetzelfde gedrag vertonen. Is inherent aan dit type deksel, schrijven ze.
Gedsie, die deksels zien er zo vies uit...
Dat had de verkoopster ons wel even mogen mededelen!
485 euro uitgegeven en service tot aan de winkeldeur.
En geen oplossing voor de huidige verkeerde afdichting vd rubbers in de pandeksels.

We zijn zwaar teleurgesteld in Sola.
Fam de gooijer jongerden

11 april 2024

Een dure Sola Onyx koekenpan…

Een dure Sola Onyx koekenpan aangeschaft omdat ik dacht kwaliteit en een lange levensduur in huis te krijgen. Ik ben ontzettend teleurgesteld...alles, maar werkelijk alles brand aan of blijft plakken ( terwijl ik niet hoger ga op inductie als 4) een ei bakken....vergeet het maar..roer ei wordt het.Zelfs nasi opwarmen lukt niet- blijft een dikke laag in de pan zitten. Sola is een bedrijf met een goede reputatie, dacht ik, maar dit valt ontzettend tegen. Terug naar de supermarkt om een goedkope pan te halen, daar kun je tenminste een eitje in bakken. Ik zou Sola absoluut nooit aanbevelen.

29 maart 2024

Slechtste pannen ooit

Heb 3 ceramica pannen gekocht die na een paar weken al aankoekten. De gebruiks - en schoonmaakinstructies goed nageleefd omdat ik er zeer zuinig op ben. Na een paar maanden toch maar Sola gemaild maar die geven niet thuis. Met de pannen is niets mis zeggen ze, het advies was om veel boter te gebruiken tegen het aanbakken en cif bij het schoonmaken. Ik dacht juist dat je minder boter kon gebruiken met deze pannen en we hebben de pannen altijd keurig met de hand schoongemaakt. Heb nu 3 kostbare pannen weg kunnen gooien. Zeer teleurstellend. Voor mij nooit meer Sola!

15 februari 2024

Twee kookpannen besteld

Ik heb hier twee kookpannen besteld en beide goede pannen. Levering is prima. Retourformulier en label zitten er al standaard bij, mocht je dat nodig hebben.

19 december 2023

Je word gewoon genegeerd

Ik heb een tijd terug een bestelling geplaatst voor bestek. Ik heb deze ook netjes ontvangen. Maar nu heb ik het ingebruik en heb ik best vaak roest vlekken erop zitten terwijl ik het altijd grondig afdroog en ook niet nat laat liggen.
Nu heb ik geprobeerd contact op te nemen met sola maar word ik genegeerd. Niemand die reageerd en een telefoon nummer is ook nergens te vinden. Enorm slechte service pffff. Ik zou hier nooit meer bestellen en raad het iedereen af voor zo'n prijs had ik beter verwacht geen roest plekken!

24 november 2023

Handvatten breken

Handvat van de wokpan 28cm van gietijzer brak af omdat het schroefdraad kapot was.
Ik heb deze pan nu 1.5 jaar maar draai bijna elke maand het schroefje aan omdat het handvat wiebelt. Na zelf even te kijken kwam ik er ook achter dat die schroef makkelijk 5mm langer had kunnen zijn en hierdoor sterker.

Ook is dit al gebeurt bij een andere sola koekenpan. Hier werd gevraagd of ik deze wou opsturen terwijl duidelijk te zien was op de fotos wat er aan de hand was, dit dus ook niet gedaan.
Alle andere koeke pannen die we hebben van sola zit ook regelmatig het handvat van los dus ga hier maar een langer schroef ik draaien voordat deze ook breekt

Voor mij geen pannen van sola meer!

Mvg eric

20 november 2023

Heel tevreden klant !

Helaas verliep de bestelling via DHL minder goed. Ik had de panneset op een automatisch DHl service punt laten komen waar ik helaas met mijn code een heel ander pakket heb ontvangen, wat niet voor mij was.

Sola heeft mij zonder enige problemen en zonder dat de fout bij hen lag mij direct een nieuwe panneset toegestuurd.

Ik vond dit zeer netjes ! Daarnaast werd ik ook heel goed geholpen en op de hoogte gebracht via mail en telefoon !

Tenslotte gebruik ik de nieuwe panneset nu al enkele weken naar volle tevredenheid. Ik kan het iedereen aanraden bij Sola te bestellen !

6 maart 2023

Slechte kwaliteit Braadpan met deksel 28 cm Fair Cooking

Braadpan met deksel 28 cm Fair Cooking, deze had ik mee besteld met een bestek set. In eerste instantie ontbrak de pan in de levering, en was er het verkeerd type bestek geleverd, maar na contact met support is deze alsnog nagelevert en is het juiste bestek ook geruild. So far so good.

De ontvangen braad pan wiebelde echter, doordat deze niet vlak is. Wederom contact met support, kan de pan retour sturen ter controle. Zogezegd zo gedaan. Heb vandaag een nieuwe pan ontvangen, helaas wiebelt deze ook, uit het begeleidende schrijve moet ik constateren dat er alleen gekeken wordt naar functionaliteit, want de nieuwe pan is getest en werkt prima op inductie. Dat deze dan wel wiebelt op een vlakke inductie plaat, terwijl deze eigenlijk vlak hoort te zijn is bij Sola dus geen probleem en is schijnbaar normaal.

We waren eigenlijk van plan om voor onze nieuwe keuken over te gaan op Sola pannen, mits deze een goede prijs kwaliteit verhouding hadden.

Ik kom tot een 2 sterren waardering, de pan is dan wel functioneel maar door het wiebelen is er niet prettig mee te werken.

Als ik alleen de support afdeling zou beoordelen dan waren het 4 sterren geweest, maar voor mij gaat het hier meer om een product recensie dan een recensie over de organisatie.

25 november 2022

Slechte kwaliteit Sola braadpan

In maart 2021 een gietijzeren braadpan gekocht. In eerste instantie een hele fijne pan, na het koken altijd keurig laten afkoelen, en met de hand afgewassen. In december 2021 ontdekte ik tijdens het koken dat er midden aan de zijkant van de pan een stuk emaile ontbrak. Sola aangeschreven met bijgevoegde foto's. In eerste instantie geen reactie en na wederom een mail naar Sola de reactie dat dit niet onder de garantie valt omdat emaille een soort glas is dat bij stoten of vallen kapot kan gaan. M.a.w. ik heb hem slecht behandeld en daardoor is er emaille afgebroken. Feit dat een pan een kleine 9 maanden mee gaat en nu al bij het grofvuil kan lijkt bij Sola normaal. Mijn volgende pan wordt geen Sola, nooit meer.

10 januari 2022

Geen medewerking na verkeerde zending

Ik heb een bestelling geplaatst bij Sola, maar het verkeerde artikel werd geleverd. In plaats van de dure variant van het bestek dat ik besteld had ontving ik een goedkope variant (minstens de helft goedkoper). Ik heb dit aangegeven en er werd mij gevraagd de het bestek te retourneren, vervolgens zouden zij nieuw bestek opsturen. Aangekomen bij het postkantoor bleek dat ik het pakket niet kon retourneren met het gegeven postadres van Sola. Vervolgens heb ik opnieuw contact opgenomen met Sola, maar zij zijn totaal niet behulpzaam. Ze hebben me een nieuw adres toegestuurd, dus ik moet nu opnieuw naar het postkantoor toe. Erg vervelend, zeker omdat de fout door hen gemaakt is en het allemaal erg lang duurt voordat ik het bestek heb.... Ik heb gevraagd of zij het pakket aan kunnen melden bij de bezorger en mij een retourlabel kunnen toesturen, maar zelfs dat is teveel gevraagd. Ik kreeg enkel een word document met het adres toegestuurd, waarna ik alsnog verder alles zelf moet doen. Ik heb niet het gevoel dat ik verder geholpen word.
Ik zou het zeker niet aanraden om bij Sola te bestellen.

20 april 2021

Niet leverbaar artikel verkopen.

Artikel uit webshop besteld, en betaald. Snel de gebruikelijke mailtjes. Factuur en track and trace van dpd. Pakket was aangemeld bij dpd. Na een aantal dagen geen beweging in de track en trace. Maar eens met klantenservice gemaild. Artikel niet leverbaar want niet op voorraad. Bleek kort na het bestellen gemaild, maar mail in spambox. (en de andere mail van sola niet??). Levering problemen bij de producent/groothandel oid. Mocht annuleren of wachten. Gekozen voor het laatste. Daarna geen bericht meer. Uiteindelijk maar eens gebeld waarom ze producten verkopen die ze niet hebben, zonder dit in hun shop te vermelden. Helaas konden ze hierop geen logisch antwoord geven. Helaas dus een flink verlaat verjaardags kado. Alz ze tenminste ooit leveren want DPD kan het allemaal ook niet meer aan. Daarom deze webwinkel en koerier beide sterk af te raden.
Wel je geld aannemen en niet kunnen leveren. Je zou parallellen kunnen zien met frauduleuze webshop.

8 juni 2020

Is dit jouw bedrijf?