Gevaarlijke montage en wetsovertreding
Bij Solis heb ik een deurhor gekocht.
Bij het opmeten zag de inmeter dat er weinig ruimte (43 mm) was voor een plakplint onderaan. Hij zei dat ik een plakplint van 40 mm zou krijgen. Later heeft hij dit telefonisch bevestigd.
Echter, de monteurs kregen een plakplint van 47 mm mee: te breed. Dat was dom van Solis. Nog dommer was het van de monteur om een duidelijk te brede plakplint te bevestigen.
Het probleem van een te brede onder-plakplint is dat (1) het lelijk is, dat (2) je er tegenaan schopt bij het naar buitenlopen waardoor er schade aan de plakplint ontstaat, en (3) het is gevaarlijk omdat je erover kunt struikelen en op de harde tuintegels klapt. Vooral op (mijn) hogere leeftijd is een dergelijke val gevaarlijk.
Op dag drie (na de montage) belde ik de inmeter. Hij bagatelliseerde mijn probleem (‘Er zijn ergere problemen in de wereld.’). Hij kwam eerst met een oplossing die technisch niet mogelijk was. Zijn tweede oplossing zou tot veel schade leiden. Toen ik daar niet mee akkoord ging, verbrak hij de verbinding. Erg onbeschoft.
Op dag vier heb ik met veel moeite zelf het probleem opgelost. Op dag vijf heb ik dit aan Solis gemeld. Op dag zes kreeg ik meteen een betalings-aanmaning. Toen ik mailde dat ik daar niet blij mee was, was hun reactie: ‘Het is niet aan de klant om te betalingstermijn te bepalen.’ Klopt. Het is ook niet aan de winkel; het staat gewoon in de wet. Betalingstermijn is 30 dagen. Ze dreigen in hun Algemene Voorwaarden om een deurwaarder te sturen waarbij de kosten voor de klant zijn.
Dus Solis schendt de rechten van de klant door op illegale wijze de betalingstermijn op 5 dagen te zetten i.p.v. de wettelijke 30 dagen.
Conclusie: nul sterren. Want: slechte en gevaarlijke montage en overtreding van de wet.
Een betere winkel, die ook deurhorren en raamhorren levert, is: Lex Deco Home, Lindenlaan 59, Amstelveen,; 020 – 645 14 13.