Banner for Sol og Strand

3. Vakantiewoning verhuurbedrijf
  4. Vakantiehuis
  5. Vakantiewoningverhuur

Info over Sol og Strand

Velkommen til Sol og Strand Sol og Strand er et af Danmarks største bureauer inden for feriehusudlejning. Vi blev grundlagt i 1979 i Nordjylland af Margit og Kjeld Andersen, og vi har siden vokset os til en landsdækkende virksomhed med 29 lokale kontorer i Danmarks populæreste ferieområder. Hvert år hjælper vi tusindvis af gæster med at finde det helt rigtige sommerhus blandt mere end 7.000 feriehuse i hele Danmark.

Hos os finder du sommerhuse langs Danmarks smukkeste kyster og i de mest eftertragtede ferieområder – fra Blåvand og Bjerregård i vest til Skagen, Løkken og Blokhus i nord, og videre til Ebeltoft og mange flere destinationer over hele landet.

Ferien er vigtig. Derfor gør vi os umage for at skabe trygge og gode rammer for dit ophold – uanset om det er en sommerferie med familien, en romantisk weekend ved havet eller en aktiv ferie langs kysten.

Vores lokale medarbejdere kender de enkelte ferieområder indgående og er klar til at hjælpe dig før, under og efter jeres ferie. Skulle du få brug for det, kan du komme i kontakt med os døgnet rundt.

Sol og Strand ejes af Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld Andersen – en erhvervsdrivende fond oprettet i 2019 for at sikre virksomhedens fortsatte danske ejerskab og langsigtede stabilitet. En del af overskuddet fra driften går hvert år til almennyttige og velgørende formål i Danmark.

Vi glæder os til at hjælpe dig med jeres næste ferie i Danmark.

Har du et sommerhus, du ønsker at udleje?
Med mere end 45 års erfaring og et stærkt netværk af lokale kontorer er Sol og Strand en af Danmarks mest betroede samarbejdspartnere for sommerhusejere. Vi tager os af markedsføring, bookinger og al praktisk håndtering – så du kan nyde fordelene ved udlejning uden besværet. Kontakt os endelig, så finder vi den bedste løsning for dig og dit hus.

Sol og Strand – Danmarks førende feriehusudlejning siden 1979

Ejet af en fond – overskuddet går til velgørenhed
Sol og Strand ejes af Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld Andersen, stiftet i 2019 for at sikre virksomhedens fortsatte danske ejerskab. En del af overskuddet fra driften uddeles hvert år til almennyttige og velgørende formål i Danmark.
Lokale eksperter i hele Danmark
Med 29 lokale kontorer placeret i Danmarks populæreste ferieområder har vi altid en medarbejder tæt på dig og dit sommerhus. Vores lokale teams kender områderne indgående og er klar til at hjælpe dig døgnet rundt – før, under og efter din ferie.
Mere end 7.000 sommerhuse i hele Danmark
Hos Sol og Strand finder du det perfekte sommerhus langs Danmarks smukkeste kyster – fra Blåvand og Bjerregård i vest til Skagen, Løkken og Blokhus i nord og Ebeltoft mod øst. Vi har over 45 års erfaring, 29 lokale kontorer og hjælper dig døgnet rundt før, under og efter din ferie. Sol og Strand ejes af en erhvervsdrivende fond, der hvert år uddeler overskud til velgørende formål i Danmark.

Book med ro i sindet – tryghedspakken er inkluderet

Hos Sol og Strand er du altid dækket. Vores tryghedspakke er automatisk inkluderet i alle ophold – helt uden ekstra omkostninger.

Afbestil helt frem til ankomstdagen ved uforudsete situationer og få dækket omkostningerne. Afbryd dit ophold undervejs og få refunderet ubenyttede feriedage. Og skulle der opstå noget akut under ferien, er vores døgnservice klar til at hjælpe dig 24/7/365 – hele året rundt.

Last Minute ferie - Spar op til 40%

Find din næste ferie i Danmark og spar op til 40 % i dag

4,5

Uitstekend

6K reviews

Heeft 97% van zijn negatieve reviews beantwoord

Wij hebben een prachtige vakantie gehad…

Wij hebben een prachtige vakantie gehad op Fanø (Denemarken). Het huisje lag direct aan de duinen en was erg netjes en sfeervol. De communicatie met Sol og Strand verliep uitstekend: snel, duidelijk en vriendelijk. Echt een betrouwbare organisatie waar je met een gerust hart boekt.

Een week later huurden we via Dancenter, en dat was helaas een groot verschil. Gedoe met schoonmaakkosten en moeizame communicatie, terwijl dit bij Sol og Strand allemaal vlekkeloos en transparant geregeld was.

Voor ons is de keuze duidelijk: in de toekomst boeken we zeker weer bij Sol og Strand – betrouwbaar, klantvriendelijk en zonder onverwachte kosten achteraf.

2 augustus 2025

Hej

Tak for din anmeldelse. Det glæder os at læse, at jeres ferie på Fanø blev en god oplevelse, og at huset har levet op til jeres forventninger – både hvad angår beliggenhed og stemning.

Vi er glade for, at kommunikationen med os har fungeret godt, og at I har oplevet forløbet som trygt og overskueligt.

Vi håber at kunne byde jer velkommen igen til endnu en dejlig ferie.

Venlig hilsen

Fijne organisatie

Fijne organisatie, het contact verliep soepel en ook toen we vragen hadden konden we ze heel makkelijk bereiken. We hadden een fijn en verzorgd huisje in Arrild. Zeer vriendelijke medewerkers ook.
We hebben nog geen eindafrekening gehad van de elektriciteit kosten dus geen idee hoe dat uitpakt. Maar als organisatie is dit een fijne organisatie. Veel fijner dan een andere grote partij in Denemarken.

12 juli 2025

Hoi Maaike

Bedankt voor je beoordeling! Fijn om te horen dat jullie een prettig verblijf hadden in het huisje in Arrild en dat het contact met ons soepel en vriendelijk verliep. We geven je complimenten graag door aan onze collega's. De eindafrekening van de elektriciteitskosten ontvang je meestal enkele weken na vertrek.

We hopen jullie snel weer te mogen verwelkomen voor een volgende vakantie in Denemarken!

Vriendelijke groet
Sonne und Strand

Super ervaring

Oude rietgedekte woonboerderij uit 1852 gehuurd. Bij aankomst sleutel in het kastje bij de deur. Boerderijtje was schoon en alles was aanwezig en werkte naar behoren. Erg leuke week gehad. Wel vaak hoofd gestoten, want mensen waren veel kleiner 170 jaar geleden.

Dag van vertrek direct de eindafrekening in de mailbox, geen onverwachte kosten.

3 augustus 2024

Hallo Jan

Hartelijk dank voor je beoordeling en voor het delen van je ervaring bij ons. We zijn blij om te horen dat je een fijne week hebt gehad in onze oude rietgedekte boerderij en dat alles schoon was en naar behoren functioneerde. We begrijpen dat de lage plafonds een uitdaging kunnen zijn in een historisch gebouw als dit, waar mensen over het algemeen kleiner waren 170 jaar geleden.

Het doet ons ook goed om te horen dat de afrekening soepel verliep zonder onverwachte kosten. We doen altijd ons uiterste best om een transparante en probleemloze ervaring voor onze gasten te garanderen.

We hopen dat we je in de toekomst nog eens mogen verwelkomen!

Arrild

Wij hadden een huisje in Arrild. Was niet groot maar was prima voor een paar dagen (18-4 tot 22-4). Alleen de badkamervloer werd erg glad toen hij nat werd. We raden iedereen wel aan om de eindschoonmaak er gelijk bij te boeken. Er is altijd wel iets te vinden en dan krijg je een rekening nagestuurd.

22 april 2024

Antwoord van Sol og Strand

Bedankt voor je recensie. We waarderen het dat je jouw ervaring deelt.
Als het huis geen eindschoonmaak inclusief heeft, moet je als gast hiervoor betalen. Als je ervoor kiest om zelf schoon te maken, zijn er eisen waaraan voldaan moet worden. Als jullie schoonmaak onvoldoende is geweest, zullen jullie een rekening voor de eindschoonmaak ontvangen. Als jullie niet tevreden zijn met de beslissing, neem dan contact op met het lokale bureau.

We hopen dat jullie in de toekomst jullie vakantie bij Sol og Strand zullen boeken. Jullie zijn meer dan welkom.

Sol og Strand

Neem een foto van de meterstanden

Huis is mooi en schoon. De omgeving is zeer rustig. Bij aankomst stond de verwarming op 22 graden. Op zaterdagavond geen eten meer te krijgen; restaurants gesloten of geen afhaalmogelijkheden. Bij thuiskomst onaangenaam verrast door de hoge afrekening voor gas en stroom. Ik raad iedereen aan bij aankomst foto's te nemen van de meters.

5 november 2022

Hallo Bianca

Bedankt voor uw beoordeling. Als u van mening bent dat de aflezing van het verbruik niet klopt, dan raad ik u aan om in gesprek te gaan met de lokale instantie, zodat u dit samen kunt bekijken.

Hoogachtend
Zon en strand

Fint hus

Fint hus
God service
Fin stor terasse

23 augustus 2019

SKØNT!
Hvor er det dejlig læsning.
Tak for de 4 flotte stjerner.
De allebedste hilsner fra Line, Sol og Strand

Toon reviews in alle talen. (5.689 reviews)