1. Sportclub

Een nieuwe manier van trainen, waarbij jij niet meer urenlang hoeft te zweten in de sportschool om jouw gewenste resultaten te behalen.

2,9

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Pas op, een lidmaatschap simpel opzeggen is een crime

Ik schrijf deze review als partner van een (inmiddels ex-)lid en op basis van wat ik zelf in dit dossier heb meegemaakt: een proefles bij Wav-e Wijchen, alle correspondentie rond de opzegging die ik persoonlijk heb gevoerd, en mijn eigen vergelijking met EMS-studio's in Spanje en in Beneden-Leeuwen.

Het opzeggingstraject
Het lidmaatschap is digitaal aangegaan en op 22-02-2026 schriftelijk per e-mail opgezegd — een wijze van opzegging die in de eigen algemene voorwaarden van Wav-e (artikel 5 lid 3) voor digitaal aangegane overeenkomsten uitdrukkelijk wordt toegestaan. De studio bleef echter aandringen op fysieke verschijning voor een "evaluatieformulier" — een term die in diezelfde algemene voorwaarden niet eens voorkomt. Op herhaalde, ondubbelzinnige schriftelijke opzeggingen volgde geen administratieve afhandeling maar de boodschap dat "geen evaluatie ook geen opzegging" is.

De trainingen
Op basis van mijn eigen proefles in Wijchen en het programma zoals dat aan mijn partner is aangeboden, blijft de geleverde training onder de maat in vergelijking met EMS-studio's elders. Bij studio's in Spanje en in Beneden-Leeuwen krijg je een serieuze, individueel afgestemde sessie met aandacht voor houding, intensiteitsopbouw en techniek. Bij Wav-e Wijchen blijft het bij een standaardprogramma met beperkte persoonlijke begeleiding — terwijl juist die persoonlijke aandacht het hele punt van EMS is en het prijskaartje moet rechtvaardigen.

De communicatie
De stijl van communiceren — "protocol" boven klantbelang, druk uitoefenen in plaats van inhoudelijk reageren, en het verbinden van financiële gebaren aan het verwijderen van eerlijke reviews — bevestigt voor mij het beeld dat ook uit de andere observaties naar voren kwam.

Conclusie
Voor wie EMS overweegt: er zijn in de regio en daarbuiten studio's met een meer professionele aanpak, zowel op het gebied van training als van klantbehandeling. Ik kan ze persoonlijk aanbevelen.

26 februari 2026

Afgedankt

Wat gaat er mis?
Dat je als man na jaren lid geweest er in Rotterdam en omstreken ineens alleen als vrouw terecht kunt.
Gewoon een overname mailtje van bedankt en wegwezen.

6 november 2025

Superfijne training in korte tijd!

Deze training is lekker intens, maar ook zo weer voorbij en daarna voel je echt goed! Goed te combineren in mijn drukke week. Robert is echt een pro en geeft goede begeleiding!

13 januari 2025

Op een gegeven moment besefte ik dat ik…

Op een gegeven moment besefte ik dat ik wat kilo’s wilde verliezen, maar met alleen een aanpassing in mijn voeding kwam ik er niet. Toen raadde mijn collega me aan om eens kennis te maken met Wav-e. de week daarop maart had ik mijn eerste training en een fijn gesprek met een coach. Ik was direct enthousiast!

Ik besloot om het traject van 6 trainingen per 4 weken te volgen, met als doel om binnen een half jaar 10 kilo kwijt te raken. Nu, iets meer dan 5 maanden later, ben ik al 14,3 kilo lichter! Ik voel me geweldig, energiek en trots op wat ik heb bereikt.

Met slechts 15 minuten trainen per keer, onder begeleiding van vriendelijke trainers, heb ik mijn doel niet alleen bereikt maar zelfs overtroffen. De combinatie van plezier in de trainingen en de nuttige adviezen van de coaches maken EMS voor mij een ontzettend leuke en effectieve manier van sporten. Bedankt Wav-e!

Simone

11 oktober 2024

Wave-e Amsterdam Zuid is top

Robert geeft in Amsterdam een geweldige en gevarieerde EMS training in een kleine maar smetteloze wave-e studio. Ik ben vijf weken bezig en voel me sterker en fitter. Iets wat mij na chemo en hormoontherapie niet zelfstandig lukte, dank hiervoor Robert. Wat mij betreft een echte aanrader.
José W.

21 augustus 2024

Pas op als je niet zeker weet of je lichaam veel trainings lessen aan kan!

Ik heb een half jaar contract afgesloten voor 6 lessen per maand ( om de week 2 x) helaas is gebleken dat dit door medische klachten te zwaar is voor mijn lichaam en ik duidelijk heb aangegeven bij de lessen dat het verstandiger is ( ook advies van mijn huisarts) om maar 1 x per week een les te volgen. Helaas wordt hier niet ruimdenkend mee omgegaan tegenover de klant en schijnt het onmogelijk te zijn om een contract terug te kunnen zetten naar 1 les per week. Nu kan ik drie maanden de volle mep betalen terwijl ik dus 6 lessen niet kan volgen door dat ems dus niet goed is voor mijn lichaam.
Aangezien dat het duidelijk zichtbaar is tijdens de lessen dat mijn lichaam niet goed reageert op de trainingen zouden jullie wel soepeler en coulanter kunnen handelen.
Ik vind dit zeer spijtig en ga nu zeker niet meer met plezier de resterende lessen volgen!

2 augustus 2023
Reviews in alle talen tonen. (8 reviews)