Onze skireis naar La Plagne met Yoonly…
Onze skireis naar La Plagne met Yoonly was helaas een grote teleurstelling. Vanaf het begin liep de organisatie al slecht. Bij aankomst moesten we uren wachten om in te checken, omdat de busreis en het incheckmoment niet op elkaar aansloten.
De skiverhuur was een complete chaos. Het personeel was onvriendelijk en onbegripvol, en we kregen nauwelijks de tijd om onze spullen goed te passen, waardoor het een gok werd of we de juiste uitrusting hadden.
Later in de week werd duidelijk dat de skipassen verkeerd waren uitgedeeld. Mensen met een uitbreiding kregen een standaardpas en andersom, waardoor iedereen met de hele groep bij elkaar moest komen om dit op te lossen. Yoonly probeerde dit incident goed te maken door een paar flessen wijn aan te bieden als compensatie.. terwijl het probleem meer dan 100 man trof. Een totaal ongepaste oplossing voor een zo’n fout.
Bij aankomst bleek er geen bagagerie beschikbaar, omdat deze vol zat. Op de dag van vertrek kregen we als “oplossing” een geïmproviseerde bagageruimte: twee parkeervakken in een garage, zonder toezicht. We moesten onze grote koffers ook nog eens een lange trap af tillen, wat allesbehalve praktisch was.
Daarnaast was er veel onduidelijkheid over lockers en bedlinnen – er werd zelfs gezegd dat er te weinig bedlinnen waren. De accommodatie was absoluut geen waar voor je geld. We sliepen in een piepkleine kamer met twee stapelbedden, nauwelijks een halve meter van elkaar verwijderd. In de badkamer stond schimmel, maar ik heb het zelf opgelost, omdat ik er geen vertrouwen in had dat het geregeld zou worden…. gezien hoe alles misliep.
De terugreis was dramatisch geregeld. Eerst werd ons verteld dat we om 11:00 uur moesten uitchecken en om 13:00 uur zouden vertrekken. Twee dagen van tevoren veranderde dit plotseling in 08:00 uur uitchecken en pas om 17:45 vertrekken met de bus. Alsof dat nog niet erg genoeg was, werkte de airco in de bus niet, waardoor de verwarming aan moest om de voorruit niet te laten beslaan. Hierdoor werd het 38 graden in de bus, terwijl we 14 uur onderweg waren.
Tijdens de reis zagen wij de Yoonly-manager drinken en roken, terwijl wij met allerlei problemen zaten. In plaats van serieus naar onze klachten te luisteren, reageerde hij vooral luchtig.
Al met al een ontzettend slecht georganiseerde reis. Voor deze prijs mag je veel meer verwachten.
10 maart 2025