2,0

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Zo onbetrouwbaar als een vegetarische leverworst

Wat een vreselijk bedrijf is zoov, dit is denk ik al de 10de keer dat de zoov gewoon niet komt opdagen, je moet een half uur een appje afwachten, als je het appje eenmaal krijgt moet je binnen 3 minuten er staan anders rijden ze gewoon door te communiceren. Ze vragen je of de chauffeurs je telefoonnummer mogen noteren, dan moet je die ook wel gebruiken zou je zeggen.

Zoov: alleen maar garanties geven die ze niet kunnen nakomen, oprecht zo betrouwbaar als een vegetarische leverworst.

Als je vervolgens belt om te vragen waar de bus is bieden ze je aan om een nieuwe bus te boeken die er over een uur is

Conclusie, ga gewoon niet met zoov

5 maart 2026

we moesten een uur in de stervenskou wachten....

we moesten een uur in de stervenskou wachten, er werd niet gebeld of gecommuniceerd met ons en vervolgens moesten we ook nog een andere chagrijnige passagier ophalen die ook nog eens voorang had gekregen en eerder naar huis werd gebracht dan wij. ps: kantoor personeel is meestal wel heel vriendelijk :)

1 december 2025

Zoov: De Ultieme Beleving in Niet-Aankomen

Zoov: De Ultieme Beleving in Niet-Aankomen

Ah, Zoov. Alleen al bij het horen van die naam slaat mijn hart een tel over – meestal van wanhoop. Een vervoersbedrijf dat aankomstgarantie biedt, maar eigenlijk gespecialiseerd is in existentieel wachten. Want waarom zou je mensen op tijd ophalen als je ze ook kunt laten nadenken over de zin van het leven op een koud bankje in de regen?

Met hun belofte van "aankomstgarantie" zetten ze de toon: een magische belofte die net zo geloofwaardig is als een caloriearme frikandel. De werkelijkheid? Je mag al een kaarsje aansteken als ze binnen dezelfde kalenderweek komen opdagen.

Maar wacht, het wordt beter. Want bij Zoov hanteren ze een innovatief concept in vervoersplanning:
🕒 40 kilometer in 200 minuten.
Dat is geen logistiek falen, dat is pure kunst. Ze zetten mensen met een handicap rustig in de taxi om ze vervolgens op een rit te trakteren waar de gemiddelde postduif een zenuwinzinking van zou krijgen. Onderweg is het vooral adem in, stress uit – want je weet nooit of je nog op tijd bij je bestemming aankomt. Of überhaupt aankomt.

En dan de ouderen. Wat is er mooier dan een kwetsbare bejaarde urenlang laten wachten in de kou, in een rolstoel, met een sjaaltje dat al sinds 1992 dienstdoet als winterjas? Zoov weet: kou maakt karakter. En als je daar geen trek in hebt, kun je gewoon... nergens heen.

Zieke mensen? Die met moeite een afspraak bij de specialist hebben geregeld? Ja daarbjj komen ze dus gewoon niet opdagen. Geen belletje, geen sms'je, geen chauffeur. En als je dan belt met de klantenservice, krijg je zo’n zwoele robotstem die zegt dat je “zo snel mogelijk wordt geholpen”. Spoiler: dat gebeurt niet.

Maar verontschuldigingen? Ho maar. Bij Zoov doen ze gewoon alsof hun neus bloedt – en geloof me, die bloedt heftig van alle mensen die ze in de kou laten staan. Het lijkt een soort sociaal experiment: hoeveel ellende kan één vervoersbedrijf veroorzaken voordat iemand het een prestatie begint te noemen?

Kortom: Zoov is niet zomaar een vervoerder. Het is een ervaring.
Een reis naar totale overgave.
Een training in nederigheid, geduld, en het incasseren van teleurstelling als nieuwe levensstijl.

Zoov: Niet zomaar een rit, maar een confrontatie met het bestaan.
Met aankomstgarantie… op het randje van waanzin. En als je denkt: “Nou, misschien een excuses dan?”
Hahaha.
Nee joh. Bij Zoov werken ze met een strak protocol:

1. Negeer alles.

2. Doe alsof je neus bloedt.

3. Zeg dat het “druktijd” was.

4. Vergeet klantvriendelijkheid.

5. Herhaal.

Klantenservice? Meer een luisterend oor zonder hersenen. Je krijgt iemand aan de lijn die klinkt alsof hij net uit een coma is gewekt en geen idee heeft wat vervoer überhaupt is.

Maar goed, Zoov is wél uniek.
Ze zijn de enige vervoersdienst waar je na afloop van een rit een therapeut nodig hebt.
De enige rit die je boekte om naar het ziekenhuis te gaan, maar die eindigt in een existentiële crisis.

Zoov: Voor wie dacht dat het leven nog iets erger kon worden.
Aankomstgarantie? Jazeker – gegarandeerd dat je aankomt bij het punt waarop je het opgeeft.

22 juli 2025

Slecht

Waardeloos het duurt een half jaar voordat ze bij je komen ze bellen niet altijd sturen veel ste laat een sms dat sms vind ik al zo prut ze moeten gewoon bellen want je ziet ze niet altijd aankomen en ze laten je gewoon zitten ze komen niet altijd of ze komen gewoon niet zoov is vresselijk prut en ook met de kwartier ervoor of erna of nog later hoe langer het duurt hoe meer de kans is dat hij niet komt kan je weer 1 uur wachten mazzel hebben dat hij komt een prut zooitje zoov

25 mei 2025

Zoov - Buiting geen fijne ervaringen

Zoov - Buiting de slechtste combinatie ooit! Mensen met een beperking die op kleinschalig schoolvervoer zijn aangewezen, daar wordt totaal geen rekening mee gehouden. Kleinschalig vervoer is maximaal 3-4 personen. Zoov - Buiting proppen het taxibusje vol met passagiers. Er wordt geen rekenschap mee gehouden dat de passagiers meer als 110 minuten voor 40 kilometer rit, voor een enkele reis moeten doorstaan, terwijl 90 minuten de maximale vervoerstijd is, om van A naar B gebracht te worden. Als de passagier ochtends opgehaald wordt, wordt er wel verwacht dat deze binnen 3 minuten (regelement Zoov) in de taxi instapt, anders rijdt de chauffeur zonder te melden er vandoor. Ze hebben totaal geen inlevingsvermogen naar de cliënt. De combinatie planning van Zoov en taxibedrijf Buiting is in mijn ogen zeer klantonvriendelijk!

18 april 2024

Let op ze laten je staan en komen niet opdagen

Zeer slechte communicatie, geen inlevingsvermogen ( kantoor) voor mensen met een ernstige beperking! Niet op komen dagen op de afgesproken tijd, uren later.
Een hele kwalijke zaak, ook omdat dit via het WMO gaat

Ik geef 1 ster, om mensen te laten weten dat ze zo met hun klanten omgaan.

1 maart 2024

Vele malen niet opgehaald door zoov

Ze hebben me nu in 1 week tijd, 5x niet opgehaald waardoor ik belangrijke behandel afspraken in het ziekenhuis gemist heb. Per keer dat je niet komt opdagen voor die afspraak brengen ze €50 in rekening. Jullie planners zijn alles behalve kundig, gewoon waardeloos.

25 november 2023

Mondkapje bij tactiele afweer

Dieptriest. Er zijn ook mensen die vanwege hun beperking niets aan of om het hoofd verdragen, dus ook geen mondkapje. In NORMALE omstandigheden zou hier apart vervoer geregeld kunnen worden maar iedereen, Zoov, gemeente, schoolhoofd wijst alleen maar naar elkaar en het inmiddels beroemde ‘ regeltjes zijn regeltjes’ ipv op te komen voor de allerzwaksten in onze samenleving. Hoe deze mensen zichzelf nog recht aan kunnen kijken is me een raadsel, je laat iemand immers ijskoud vallen? Wat faal je dan, dit is immers niet meer uit te leggen.

6 juli 2020

Is dit jouw bedrijf?