Ik heb al maanden contact met het ABP een pensioenuitvoerder van onder andere het Ministerie v Defensie. Mijn pensioen bestaat uit verschillende zakken, de eerste zak is wat er vanaf maart 1981 door d... Toon meer
Een slecht beleggingsresultaat de laatste jaren. Waarom is Shell uit de beleggings portefeuille gehaald? En wie bepaalt dit? Wie communiceert met de deelnemers. Waar blijft onze echte indexatie... Toon meer
Ik begrijp niet dat mensen zulke slechte beoordelingen schrijven over ABP. Mijn ervaring is duidelijk anders, ik word altijd zeer positief behandeld. De duidelijkheid,kundigheid en vriendelijke bena... Toon meer
WAT EEN SLECHT BEDRIJF! Echt belachelijk, ik wacht al 6 weken op een bepaald document dat alleen zij kunnen leveren maar tot op heden heb ik niks ontvangen. elke keer als ik bel geven ze aan dat ze er... Toon meer
Bij ABP zijn ze écht zot! Ze zijn blij met het geven can een fooi
ABP is blij met een indexering van 1,84 %. Hoe durfen ze met zoiets belachelijks te komen terwijl het geld uit de rendementen tegen de plinten klotst
Kan al enkele weken geen pensioen…
Kan al enkele weken geen pensioen bedrag zien in de app. Doorlinken naar de website gaat niet omdat DigiD met een foutmelding komt.
Waarom krijgt zo' n organisatie het…
Waarom krijgt zo' n organisatie het niet voor elkaar om een normaal werkende app te maken.
Ongelooflijk.
Botte behandeling na het stellen van een vraag
Mijn partner is zojuist zeer bot behandeld toen ze een aantal vragen stelde over de samenloop van een Wia uitkering, en een bijdrage van het ABP bij gedeeltelijke invaliditeit. Ze werd als dom betiteld en letterlijk toegeschreeuwd door de medewerker. Helaas heeft ze afgezien van de geboden evaluatiemogelijkheid. Maar zo ga je niet om met klanten wiens geld je in bewaring hebt!
De functionaliteit 'MijnABP' en de…
De functionaliteit 'MijnABP' en de ABP-app werken bij mij (net als bij 30.000 andere klanten van het ABP) al járen niet. Geklaagd t/m de Ombudsman Pensioenen, maar die zit zo ongeveer bij de Directeur Harmen van Wijnen op schoot. Het ABP, met een belegd vermogen van 475 miljard blijft hangen in 'computer says no'.
Ook goede ervaringen verdienen een review
Denk dat met name ABP zo'n slechte waardering krijgt omdat daar waar het goed gaat geen beoordeling wordt gemaakt.
Ik kan alleen maar lovend zijn over hetgeen mijn ervaring is. Ben deskundig en vriendelijk geholpen en de gemaakte afspraken zijn keurig nagekomen.
ABP app functioneert nog steeds niet en…
ABP app functioneert nog steeds niet en ABP wil niet reageren. Ik heb sinds mei 2024 de volgens ABP zo handige ABP app geïnstalleerd zoals ABP trots informeert en reclame maakt, maar niets is minder waar. Wanneer je via je DigiD app inlogt naar de ABP app en je wilt invoeren op welke datum je met pensioen wilt om het overzicht te bekijken wat je dan aan pensioen hebt opgebouwd krijg je dus NIET te zien. Hij blijft in een CONSTANTE LAADCYCLUS. Er komt dus niets. Dan probeer ik wat anders, ik wil ze spreken via de chat in de ABP app en ook daar blijft hij in een CONSTANTE LAADCYCLUS. Er zijn al aardig wat mensen geweest welke gereageerd hebben bij de ABP, maar waarschijnlijk heeft de ABP helemaal geen werknemers in dienst. Zit iedereen thuis? Als je als zo’n grote organisatie als ABP niet eens de mensen serieus neemt, hoe serieus moeten wij hun de ABP nog nemen? NIETS. En dat NIETS had ik al veel eerder toen ik een screenshot had gemaakt van mijn pensioenbedrag van een jaar of 6 geleden en dan het bedrag NU zie op de website van ABP, met hun nieuwe sommetjes blijk ik ineens 500 euro minder te krijgen per maand. Dat klopt niet. Daarom zeg ik ook: Dekkingsgraad en flauwekul. Hoeveel geld blijft er dan nog extra in de pensioenfonds hangen naast beleggingen als er elk jaar duizenden mensen reeds vóór hun 60ste overlijden? Dat is niet het gehele nabestaandenpensioen!
Weigeren opgave totaal pensioen
Ik vroeg wat ik totaal gespaard had aan mijn pensioen en daar wilde ze geen opgave over geven. Dus na 40 jaar sparen weet ik niet wat ik gespaard heb schandalig.
Dubieuze praktijken
Dubieuze praktijken als je het mij vraagt...
Arbeidsongeschiktheidpensioen werd 2 jaar later uitbetaald. Hierdoor kreeg ik een nabetaling waardoor mijn verzamelinkomen veel hoger werd en ik niet meer in aanmerking kwam voor bepaalde toeslagen en tegemoetkoming zorg. Bovendien betaalde ik ook ineens meer belasting, omdat ik door deze nabetaling over diverse inkomensdrempels heen kwam en hoger werd belast dan als ik meteen maandelijks was uitgekeerd.
ABP heeft berekend dat ik een schadeclaim van 50 euro kan aanvaarden, terwijl ik honderderden euro's ben misgelopen of teveel heb betaald aan belasting. ABP zegt dat ik in bezwaar kan gaan, maar alleen met een berekening van een belastingadviseur. Dit vergoeden zij niet!
Bij het vragen om inzage in hun rekencalculator, wordt dit geweigerd. Reden: dit is het beleid.
De tegemoetkoming van de gemeente die ik ben misgelopen door hun fout , wordt niet meegerekend, want dat vinden zij niet hun verantwoordelijkheid. Hoe dan?
Als reactie op mijn bezwaar krijg ik een standaard brief dat ik in bezwaar kan gaan.
Als ik bel krijg ik te horen dat ze nog geen besluit hebben genomen op mijn bezwaar en dit nog weken kan duren, maar als de betreffende afdeling mij belt wordt er beweerd dat er wel al een besluit is genomen, maar zonder inhoudelijk te reageren.
Doorverbonden worden met deze afdeling zou weer niet kunnen als je het algemene nummer belt, dan sturen ze je vraag of verzoek naar betreffende afdeling per mail.
Ik heb hier totaal geen vertrouwen in, zelfs niet als ik uiteindelijk met een rapport kom van een dure belastingadviseur aantoont dat ik recht heb op circa 800 euro ipv de aangeboden schadeclaim van 50 euro.
Het klinkt mij allemaal zeer onredelijk en onlogisch in de oren.
Ik hoop dat iemand die daadwerkelijk stand van zaken heeft bij ABP, en inhoudelijk kan reageren, mij nog contacteert om eea op te helderen.
ABP denkt niet met u mee!
ABP denkt niet met u mee!
ABP stuurt zelf post dat ik een verloren militair pensioen moet opvragen dat al meer dan 50 jaar slaapt, maar wil het niet per post behandelen/afwerken!
Waardeloze instelling!!
Update 16-01-24
Dus weer een instelling die je onder dwang (gijzeling) uitmaakt hoe jij iets moet regelen zoals bv dit pensioen!
De overheid is zelf de aanstichter hierin, terwijl er bijna wekelijks berichten in de media komen dat een instelling gehackt is!
Uw gegevens zijn veilig roepen ze in koor, en als het fout gaat zijn ze niet thuis!
Als je geluk hebt zeggen ze sorry!!!
De rekentool eerder stoppen…
De rekentool eerder stoppen functioneert al vele weken niet. Dit melden ze pas nadat je weer alles hebt ingevuld. Kan er nu niemand bij het ABP bedenken dat dit bij aanvang wordt gemeld? Wat een stelletje prutsers daar zeg
De vernieuwde site van het ABP is een…
De vernieuwde site van het ABP is een grote achteruitgang in vergelijking met de oude, het is erg moeilijk de juiste bedragen te krijgen bij vervroegd pensioen
Afmelden werken niet
Het afmelden van de e-mails van de nieuwsbrieven, onderzoeken en enzovoort via afmeldlink in deze e-mails werkt niet, want ik blijf nog steeds e-mails ontvangen. Ik heb ABP per e-mail contact opgenomen. ABP mailde mij dat ze mijn melding heeft doorgegeven. Maar daarna blijf ik nog steeds mails ontvangen. Ik heb ABP opnieuw gemaild op 1 december met de laatste waarschuwing. Als ze mij nog een keer nieuwsbrief of onderzoeksdeelname mailt, dan ga ik hen blokkeren. Vandaag kreeg ik weer hun e-mail over het onderzoeksdeelname. Daarom voel ik mij genoodzaakt om hen te blokkeren om nieuwsbrieven, onderzoeksdeelname, etc. niet meer te ontvangen.
Wat een waardeloze app
Wat een waardeloze app. Hij is pas vernieuwd en nu krijg je niets meer te zien. Verander je iets bijv de leeftijd vsn pensionering, kun je weer het nabestaandenpensioen niet aanpassen.
Ben er nu 5 x voor gaan zitten maar het lukt niet.
Wie heeft deze app gebouwd ? Een normale klant komt hier niet meer uit.
Flut instantie
Ben al maanden, zelfs jaren bezig, om op mijnpensioenoverzicht.nl de gegevens van ABP in te zien. Niks. Word elke keer door gestuurd naar een ander persoon.
Ik heb de gegevens nodig ivm schadeloosstelling. Maar mee werken doen ze niet. Ongelooflijk, druk ik me zeeeeeer zacht uit
Van het ABP heb ik na 10 dagen nog geen…
Van het ABP heb ik na 10 dagen nog geen antwoord op gestelde vragen over de opbouw pensioen.
O.a over een korting op je uitkering omdat je eerder stopt terwijl je stopt op je volgens de SVB pensioen gerechtigde leeftijd
Leen Berkhof
klantenservice erg vriendelijk maar je…
klantenservice erg vriendelijk maar je wordt afgepoeierd en dames weten te weinig
er worden daar te veel fouten gemaakt
ik ben niet super tevreden
Het ABP heeft 'het bewijs van in leven zijn' niet op orde.
Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP.nl) lijkt maar erg weinig van haar procedures op orde te hebben. In 2022 stopte mijn pensioenuitkering zonder enige waarschuwing plotseling. Ik zou geen bewijs van Leven hebben opgestuurd, maar dat had ik wel. De uitbetaling werd daarna weer hervat, foutje, het zou niet meer gebeuren.
Maar in 2023 gebeurde precies hetzelfde. Ditmaal had ik zelfs een notariele verklaring opgestuurd. De helpdesk had begrip voor mijn ergernis en zou de afdeling inlichten.
Maar na 2 weken nog steeds geen enkel bericht en nog steeds geen pensioen. Maar weer contact met de helpdesk opgenomen, er zou actie zijn ondernomen en mijn achterstallige pensioen wordt eind juli 2023 alsnog uitbetaald. Ze waren het alleen vergeten te communiceren.
Wat kan je als ex ambtenaar tegen zoveel klunzigheid nog doen? Herhaalde fouten, geen communicatie, het lijkt daar in Heerlen bij het ABP niemand ook maar wat te interesseren!
Dank je wel ex rijksoverheid collega's. Fouten maken is menselijk, maar aanhoudend gepruts niet!