Alles was perfect verzorgd. Prachtige logeer adressen, alles klopte precies zoals in het reisplan aangegeven. We hebben nog nooit zo’n onbezorgde vakantie gehad. Verstand op nul en genieten maar... Toon meer
Prachtige reis gehad naar Chili. Totaal maar kort; een week. De vertegenwoordiger van Better Places Marion in Chili, heeft alles perfect bij elkaar gezocht met een mooie mix van cultuur, milieu, berg... Toon meer
Better Places is een uniek online reisbureau dat -in Costa Rica- met duurzame locaties werkt en al het regelwerk voor je uit handen neemt. Wij werden fantastisch geholpen door Miranda, een Nederlandse... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Better Places brengt je rechtstreeks in contact met een reisspecialist die al jaren in Azië, Afrika of Latijns-Amerika woont. Samen ontwerp je je rondreis op maat. Onze lokale experts kunnen je perfect adviseren over bijzondere plekjes en laten je graag kennis maken met de lokale bevolking.
Pompoenweg 9, 2321 DK, Leiden, Nederland
- 071-5162025
- info@betterplaces.nl
- betterplaces.nl
Nicaragua, onvergetelijk door Ernesto
Tijdens onze reis door Nicaragua hebben we met Better Places/Matagalpa Tours een onvergetelijke ervaring gehad. Vanaf het eerste contact voelde alles persoonlijk en zorgvuldig geregeld. Ernesto, de lokale touroperator, dacht met ons mee, gaf waardevolle tips en zorgde ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld was en klopte. Wat ons vooral opviel, was hoe betrokken en goed hij heeft ingeschat wat wij leuk vinden. Niets voelde standaard of toeristisch, maar juist authentiek en echt verbonden met het land en de mensen. Dankzij hem hebben we plekken ontdekt die we anders nooit gevonden zouden hebben en voelden we ons echt thuis in Nicaragua. Zijn persoonlijke benadering, professionaliteit maakten onze reis onvergetelijk. We raden Better Places/Matagalpa Tours en Ernesto van harte aan aan iedereen die Nicaragua op een prachtige, unieke en zorgeloze manier wil ervaren!
Individuele rondreis Tanzania
We hebben een reis door Tanzania gemaakt met Better Places. Jullie doen je naam eer aan. We hebben echt fantastische plekken bezocht. Alles was super geregeld en ook echt op onze wensen afgestemd. We hadden een fijne chauffeur en ook de vlucht naar Zanzibar was prima geregeld. Normaal gaan we zonder organisatie op reis dus dit was voor ons een nieuwe ervaring. De reis was echt een mix tussen cultuur en natuur zoals we vooraf hadden bedacht. Een echte aanrader!
Rondreis Guatemala 21 dagen
Rondreis Guatemala 21 dagen
Pluspunten
Guatemala is een fantastisch land, Belize ontzettend leuk.
Gidsen/excursies waren op 1 in Tikal vanuit het hotel na allemaal top, hadden we die zelf ook gevonden?
Je hoeft geen huiswerk te doen, je ziet alles wat je moet zien.
Minpunten
We hebben aangegeven niet al te lange te lange busritten en korte stops te maken. Expliciet benoemd; ‘Niet te veel in de bus, rond de 4 uur een busrit ok, langer dan dat bij uitzondering, liever ergens een dagje langer blijven, een extra tussenstop dan het gevoel voortgejaagd te worden'. Ook hebben we aangegeven dat we op de terugweg onze tussenstop in Houston konden wijzigen van Guatemala city naar Belize City zodat we niet helemaal terug hoefden naar Guatemala City.
Het lijkt alsof dit niet is onderzocht.
De laatste 5 vakantiedagen tussen Belize en via Guatemala City terug naar huis hebben we 3 reisdagen gehad van respectievelijk, 7, 5 en 6 uur om 2 dagen in Rio Dulce te kunnen zijn. Aansluitend moesten we om 3.30 op, om onze terugvlucht via Guatemala te pakken. Dit hebben wij als een volkomen miskleun ervaren, weer reizen, weer een vieze bus, gammele auto in. Slecht einde van de verder mooie reis, wel met aardig wat loose ends,-die makkelijk voorkomen had kunnen worden.
Al met al voelden we ons best wel door het land heen gejaagd en hebben van de 21 dagen, 3 dagen rustig kunnen ontbijten met een dag zonder plan. (waarvan we dan wel 1 dag zonder kamer zaten). Met een terugvlucht vanuit Belize en het skippen van Rio Dulce hadden we een reis met rust gehad zonder die behoorlijk heftige laatste 5 dagen met aansluitend de terugreis.
De planning was soms warrig, we hebben 4 maal 1 nacht ergens overnacht rondom Tikal, en volkomen overbodig dubbel heen en weer gereisd rondom Tikal.
Die warrige planning kwam ook door de redelijk trage actie van Petra in het voortraject, tot 2 keer toe kregen we na een week bericht dat het beoogde hotel helaas al was volgeboekt en er een alternatief gezocht moest worden.
Wat betreft accomodaties, er was afgesproken dat we middenklasse en hoger zouden zitten voor ons budget, de laatste stop zaten we eerst in een soort hondenhok. Je kon je hand door de rabat delen naar buiten steken. Dit was midden in de jungle, de kamer had niet eens een klamboe. Een houten schot tussen de wc en het bed, met een douchegordijn als afsluiting. Na klagen kregen we van het hotel een upgrade naar een wel fatsoenlijke lodge. De rest van de hotels varieerden, 3 prachtige, 3 midden en 1 waar we bij een eerste stop een hele slechte kamer hadden en na geklaagd te hebben wel een redelijke kamer.
Ook had mijn man beten van bedwantsen. Dit aangegeven en toen ik voeg of ze dit teruggekoppeld hadden' 'nog nooit gehoord waarschijnlijk waren het zandvlooien van Belize'. Op je rug rond je schouderbladen terwijl je niet op het strand gelegen hebt. Afijn, weet dat het aardig wat werk is om te zorgen dat je ze niet meeneemt jouw huis in, en als dat je er dan pas met een extern bedrijf vanaf komt.
Dus het feit dat ze ook hier laks mee omgaan zegt mij wederom hoe weinig persoonlijke aandacht er is en hoe makkelijk.
1 keer is het vervoer niet komen opdagen, pas na een uur en een kwartier had Petra ander vervoer geregeld. (Nadat ik na een half uur vroeg of er een plan was dat ik anders een uber ging bestellen en de kosten terug zou declareren). De laatste nacht was de taxi die ons naar het vliegveld zou brengen er niet, de chauffeur nam niet op en toen zelf een uber gebeld
Bij onze home stay waren 2 honden, waarvan 1 terriër. Dat was niet van te voren aangegeven. De host wist weer niet dat wij om een eigen badkamer hadden gevraagd.
Kortom, als je echt geen tijd hebt om het zelf te regelen (Guatemala lijkt makkelijk te bereizen met overal collectieve busjes tussen de hoogtepunten meerdere malen per dag) is Better Places handig. Lees wel alles heel goed na, bekijk de route op de kaart, tel bij alle reistijden 1 tot 2 uur op en check welke kamer je daadwerkelijk krijgt. Bij het laatste hondenhok hadden we een leuk plaatje van de lodge die we later na klagen kregen.
Voor ons is de conclusie, we hebben het een keer geprobeerd, maar de volgende keer nemen we weer de tijd om zelf alles te plannen.
Rondreis Panama
Een rondreis door Panama gemaakt. Lokale reisadviseuse Liesbet heeft goed geluisterd naar onze wensen en de perfecte reis samengesteld. Bijzondere accommodaties, goed geregelde transfers en shuttles en alles volgens afspraak. Complimenten aan Liesbet en aan lokale reisgids Sheyla.
Louise en Marian
Individuele reis door Oeganda
Onze drieweekse rondreis door Oeganda was tiptop voorbereid door de lokale reisexpert van Better Places. We kozen voor een individuele reis (mijn vrouw en mezelf). We hadden vooraf verschillende gesprekken waarin we ons "reizigersprofiel" en onze verwachtingen voor die reis met hem konden delen; daar werd rekening mee gehouden bij de invulling van de reis en bij de organisatie van de activiteiten. De accommodaties werden zorgvuldig gekozen in functie van het vooropgestelde budget. Tijdens de reis waren wij "vrij van zorgen"; geen stress want alles was vooraf geregeld. Onze persoonlijke, lokale "driver/guide" was zeer ervaren.
Top ervaring met Better Places
We hebben met Better Places een reis door Costa Rica gemaakt.
Better Places was de enige organisatie waar we een offerte hebben opgevraagd die ook echt daadwerkelijk een reis op maat aanboden waarin al onze wensen terugkwamen. De andere organisaties boden hun standaard rondreis aan met hier en daar wat aanpassingen. De communicatie met Better Places verliep heel prettig. Nadieh reageerde snel op onze mails en beantwoordde onze vragen goed en duidelijk. De accommodaties waar we verbleven waren stuk voor stuk prachtig! Daarbij waren het allemaal accommodaties die duurzaamheid en het belang van de lokale bevolking hoog in het vaandel hadden staan.
Verder konden we via een app onze reis downloaden waarin we informatie over het hotel, activiteiten en restaurantjes in de omgeving en over de te rijden route. Super handig!
De reis was goed georganiseerd en alle afspraken werden nagekomen. We kijken met veel plezier terug op onze reis door Costa Rica!
Better places heeft alles perfect geregeld!!!
Het was de eerste keer dat we een reis boekten via Better Places. Wij hebben een 15 dagen rondreis door Sri Lanka gedaan. Ter plekke Lea heeft alles top geregeld, fantastische locaties en accommodaties, leuk programma, alles klopte precies zoals in het reisplan aangegeven.
Onze chauffeur (Krishantha) was fantastisch. Altijd op tijd, goede communicatie, kent veel interessante plaatsen en maakt de reis echt speciaal. Heel veel dank aan hem.
We hebben nog nooit zo’n onbezorgde vakantie gehad.
We kunnen Better Places aan iedereen aanbevelen. Onze volgende reis wordt er sowieso weer een met Better Places.
Super: op maat en precies volgens verwachting
We hebben via Better Places een rondreis op Sicilië gemaakt. Na een inventarisatie van onze wensen heeft Mario van Better Places voor ons een fantastische reis samengesteld die precies aan onze wensen en verwachtingen voldeed. Ook de hele informatie voorziening en begeleiding, ook tijdens de reis, door Mario waren super. We kunnen Better Places aan iedereen aanbevelen die eens wat anders wil dan een standaard pakketreis.
Koffiereis naar Vietnam
Onze wens was een koffiereis te maken naar Vietnam. Onze wensen legden wij voor aan Better Places die ons voorstel doorstuurde naar Sunny, de reisagent ter plaatse. Na een paar keer heen en weer mailen (zeer snel antwoord) werd het voorstel definitief. We kregen een keurig reisprogramma met beschrijving op maat. Ongeveer een week voor vertrek werd er een app-groep door haar aangemaakt en werd contact per app gelegd met de contactpersoon persoon thuis ( in geval van nood). Wat is die Whatsapp toch een uitvinding! Werkt ook met een Vietnamese sim-kaart. Dus als ik een vraag had, werd deze snel beantwoord. Het reisprogramma heeft onze verwachtingen overtroffen! Overal was privevervoer geregeld, waarbij kenteken, naam chauffeur en telnr van chauffeur vooraf aan ons bekend werd gemaakt. Meestal 1 dag vantevoren. Tickets werden ook 1 dag vantevoren geappt. Erg handig! Vervoer was altijd ruim op tijd. Wij ook, dus konden dan direct vertrekken. Drie verschillende reisleiders gehad die keurig Engels spraken. En ons veel over het land konden vertellen. Echt geweldig! De hotels waren ook echt geweldig. We houden van luxe, dus daar had ze rekening mee gehouden. Een hotel in de Mekong delta viel een beetje uit de toon. Gelukkig sliepen we daar maar 1 nacht, dus dat mocht de pret niet drukken. Het is echt heerlijk om je vakantie vantevoren uit te stippelen, en de boekingen, e.d. over te laten door een agent ter plaatse. Scheelt een hoop stress en tijd. Het was echt een geweldige ervaring waar we nog lang van na kunnen genieten. Dank daarvoor, Better Places. We voelden ons als een koning en koningin die door het land vervoerd werden. Betaalbaar, omdat het prijsniveau daar een stuk lager ligt dan hier in Nederland.
Geweldige ervaring in Indië
Ik had een geweldige ervaring met Better Places. Het was allemaal heel goed georganiseerd. Ik had ook een goed contact met de contactpersonen als dat noodzakelijk was. Het persoonlijke van Better Places heeft gemaakt dat mijn reis naar Indië onvergetelijk is geworden. Ik kan Better Places van harte aanbevelen.
Mooie rondreis gemaakt in Suriname
Mooie rondreis gemaakt in Suriname. Communicatie met "Better Places" snel en prettig. Gevarieerd reisprogramma waardoor we een goed beeld hebben gekregen van de geschiedenis , de cultuur en de schoonheid van het land.
Aandachtspunten zijn :
- de reisbeschrijving maakte hier en daar een copy-paste indruk met doublures en de chronologie was niet overal correct.
- de toegewezen accommodaties op sommige resorts waren echte 2e keuze !
- de transfer was éénmaal niet goed geregeld waardoor we bijna binnenlandse vlucht misten.
- financiële afhandeling van extra transfers en vervallen transfers was niet in balans
- aangeboden programma lang niet altijd geschikt voor senioren/mensen met fysieke beperking!
bas en yvonne
bas en yvonne
onze eerdere ervaring met better places was naar sulawesie, bijzonder van genoten, verzorgd en tip top dusdanig dat we voor thailand wederom voor better places hebben gekozen en waarschijnlijk weer doen.
Wandel vakantie in Georgië met 6…
Wandel vakantie in Georgië met 6 personen.
Erg goed samen gesteld. Afwisselend programma in verschillende gebieden.
Erg goede gids Giorgi. Zeer professioneel in begeleiden van de wandelingen, delen van kennis en oplossen van kleine problemen onderweg.
Zeer aan te bevelen qua organisatie/land/sfeer. Top reis
Individuele Rondreis Sumatra
We hebben nog nooit zo’n onbezorgde vakantie gehad.
Verstand op nul en genieten maar. Better places heeft alles perfect geregeld!!!
Contact met de organisatie verliep ook heel prettig. Hulde aan Emile, Nettert en onze driver ter plaatse: Iwan !!!
Prachtige kennismaking met Azië
Wij kozen voor Better Places om Cambodja te ontdekken.
De reis werd volledig aangepast naar onze wensen (het is makkelijk om in je eigen taal geholpen te worden door iemand die het land goed kent).
Al onze transfers en gidsen waren perfect geregeld en altijd goed op tijd.
We leerden het land en de plaatselijke cultuur en gebruiken op een heel aangename manier kennen.
Onze hotels waren bijna allemaal verborgen pareltjes!
Kortom een schitterende familiereis met twee pubers die er ook van genoten hebben.
Niet aarzelen, Better Places bedient je op je wenken!
Afwisselende en actieve rondreis met kinderen door Georgië
Het was een hele afwisselende en actieve vakantie. Georgië is prachtig en het was allemaal tot in de puntjes verzorgd. Met kinderen ook een aanrader, de afstanden die je moet rijden zijn namelijk niet zo groot. We hebben gewandeld, gemountainbiket, op en paard gezeten en steden bekeken. Ook zijn we een dag naar het strand geweest en mocht je een wat minder actieve reis willen kun je dat natuurlijk ook meerdere dagen doen. Het is (nog) geen land dat overlopen wordt door toeristen en daarom ook zo leuk. Mensen zijn vriendelijk en het eten is heerlijk. Better Places heeft ons tijdens de trip en daarvoor prima geholpen met van alles. Een dikke aanrader dus!
Reizen in de Zweedse Archipel
Na een goede intake werd een prachtige reis in de Zweedse Archipel voor ons samengesteld. Alles wat kon worden geregeld was goed geregeld en de contactpersoon in Zweden was goed bereikbaar als er iets was
fantastische individuele reis door Colombia gemaakt.heel fijne,gevarieerde verblijven gehad…
heel fijne,gevarieerde verblijven gehad , goeie chauffeurs die steeds stipt op tijd kwamen. Programma aangepast aan onze wensen en alles was steeds in orde. Een groot voordeel ook dat er iemand ter plaatse is die je taal spreekt en die je kan contacteren als je problemen hebt. We hebben een heel mooie reis door Colombia gehad, het was de eerste keer dat we met Better Places reisden en we zijn van plan om dit nog te doen. Alles was top!
Zeer goede organisatie van de reis
Zeer goede organisatie van de reis. Aan alle details was gedacht. Goede communicatie voor, tijdens en na de reis.

Antwoord van Better Places
Mind “blowing” Jamaica trip
26 jaar na onze huwelijksreis met de 3 kinderen terug naar Jamaica !!! De voorbereiding verliep vlot en je merkte snel dat Ellen, de lokale verantwoordelijke, Jamaica heel goed kende en zo ook vlot mee kon in het samenbrengen van onze wensen en ideeën. We wilde heel het eiland zien en zijn met een klein hartje zelf achter het stuur de road-trip aangevangen. Dat verliep vlot alleen de wegen zijn echt wel niet te vergelijken met Europese kwaliteit. Na er wat inkomen verliep dat echter vlot en de 1200 km aan de linkerzijde gaven buiten veel vrijheid ook en een echt zicht op de geweldige natuur, leefwijze en cultuurverschillen. We hebben op 6 geweldige plaatsen overnacht en ook daar kwamen natuur en cultuur echt boven met ook een ecologisch toets. We kunnen met zekerheid stellen dat de kinderen onze geweldige vibe van 26 jaar geleden met Jamaica ook nu zelf hebben kunnen ervaren. Met een goede organisatie door BP en een veilig gevoel doordat er steeds iemand kort bij is om extra vragen te beantwoorden!!

Antwoord van Better Places