Bitvavo Reviews 22.382

TrustScore 4 uit 5

4,2

Voor mij als Belg is de Nederlandse Bitvavo een top-app: vlotte verbinding met m'n Belgische bank, goeie app en website, goed en duidelijk transactieoverzicht, transparant. Geen Belgische equivalent... Toon meer

Ik gebruik voornamelijk de mobiele app. Voor mij zou het hier duidelijker zijn dat je de charts met candles zou zien per uur, per 4 uren … eigenlijk zoals in de pro. Ook de SL en de TP vind ik nog al... Toon meer

Correct en betrouwbaar. Werkte perfect. Crypto is mij te volatiel maar gezien simpele stand en professionele opties, dikke aanrader dit platform, ook voor beginners. Solide, betrouwbaar! Twijfel over... Toon meer

Doorgaans tevreden, Top zelfs, behalve bij pieken en dalen, dan wil je een limiet order plaatsen om spread te voorkomen, maar staat er vaak zonder uitleg dat er "iets mis gaat" en zie je al je win... Toon meer

1. Cryptocurrency-dienst
  2. Geldwisselkantoor

The Bitvavo platform was launched in 2018, with the goal to bridge the gap between traditional currencies and digital assets. Bitvavo is making digital assets accessible to everyone by offering transparent fees, a wide range of assets and an easy to use platform. Our team aims to play an important role in the rise of digital assets by offering our platform to millions of people.

Crypto starts at Bitvavo

Buy, sell and store more than 190 digital currencies at the largest exchange in the Netherlands.

Houd rekening met het volgende

4,2

Goed

TrustScore 4 uit 5

22K reviews

Vraagt klanten om een review

Onterechte blokkades en klachtenafdeling die nooit reageert

Bitvavo heeft afgelopen vrijdag mijn rekening geblokkeerd om BTC te verzenden naar een eigen geverifieerde Wallet. Hierdoor kon ik geen betaling doen en inmiddels is de BTC 20% gezakt. Door de blokkade heb ik flinke schade opgelopen. Dus je mag wel storten, je mag wel BTC kopen en daarna blokkeren ze je wallet. Het zou beter zijn als de blokkade en informatievraag voor het storten was opgekomen. Nu pakken ze het geld en vervolgens krijg je een blokkade die ook nog eens op niks gebaseerd is. Alle stukken en bewijs zijn aangeleverd dat het SCAM is zoals ze stellen. Door onwetendheid en onkunde ben je dan ineens € 4.000 kwijt. En als je dan een klacht indient, inmiddels 2 dan hoor je gewoon domweg niks!! En telefonisch niet bereikbaar. Wat een slecht bedrijf. Ik zou ze nooit aanbevelen, er zijn er die veel beter met hun klanten omgaan!

Beste Wilco,

Bedankt voor je feedback.

Veiligheid staat voor ons voorop. Om onze gebruikers en hun tegoeden te beschermen, hanteren we strikte veiligheidsprotocollen. Soms is het nodig om een transactie tijdelijk te pauzeren of een account te beperken om mogelijke risico's uit te sluiten.

We hebben je klacht in goede orde ontvangen. Ons team werkt eraan om deze zorgvuldig te beoordelen en je van een reactie te voorzien. Je kunt binnen de wettelijk verplichte termijn een reactie verwachten.

- Supportteam Bitvavo

Accountbeperking zonder concrete uitleg of herstelmogelijkheid

Mijn ervaring met Bitvavo heeft geleid tot volledig verlies van vertrouwen in dit platform.
Mijn account werd plots beperkt waardoor het niet meer mogelijk was crypto op te nemen naar een externe wallet. Dit gebeurde terwijl ik mijn account normaal gebruikte en zonder dat vooraf duidelijk werd gecommuniceerd dat deze maatregel eraan kwam. De melding gaf alleen aan dat er indicatoren van fraude zouden zijn zonder specifieke transacties data of feiten te benoemen.

Na contact met support kreeg ik uitsluitend algemene waarschuwingen over online oplichting en het advies om zelf onderzoek te doen. Er werd niet aangegeven wat er concreet mis was welke actie nodig was om de beperking op te heffen of of herstel überhaupt mogelijk was.

Deze eenzijdige maatregel voelt disproportioneel en ondoorzichtig. Als gebruiker krijg je geen mogelijkheid om je situatie te verifiëren of recht te zetten. Dat maakt het platform ongeschikt voor wie graag toegang tot zijn eigen crypto behoudt.

Ik raad anderen aan zich goed te realiseren dat toegang tot crypto hier eenzijdig kan worden beperkt zonder inhoudelijke toelichting.

5 februari 2026

Beste reviewer,

Bedankt voor je review.

Wij zijn verplicht om accounts en transacties te monitoren op mogelijke risico’s zoals fraude. In sommige situaties kan dit leiden tot tijdelijke beperkingen. Vanwege wet- en regelgeving kunnen we niet altijd specifieke details over risicosignalen of controles delen.

We nemen feedback over transparantie en communicatie serieus en nemen dit mee in de verdere ontwikkeling van onze service.

Mocht je willen dat we opnieuw naar je situatie kijken, dan kun je reageren op de e-mail die je eerder hebt ontvangen.

Super app en alles zeer simpel

Super app en alles zeer simpel

6 februari 2026

Beste Sander,

Bedankt voor het delen van je recensie.
Goed te horen dat je tevreden bent met de Bitvavo app!

Makkelijk in gebruik

Makkelijk in gebruik

2 februari 2026

Beste Jeanette,

Bedankt voor het delen van je recensie.
Goed te horen dat je Bitvavo een gebruiksvriendelijk platform vind!

Goed

Snel een goed overzicht

5 februari 2026

Beste M,

Bedankt voor het delen van je beoordeling.
Fijn om te horen dat je Bitvavo een snel en overzichtelijk platform vind!

Juliana - Supportteam Bitvavo

Puur verlies!

Op een paar weken tijd "serieus" verlies op wrl kleine inzet. Is alleszins niet bevorderlijk om grotere bedragen te investeren.

Beste Hilda,

Bedankt voor het delen van je ervaring.

Alhoewel we geen invloed hebben op de marktprijzen, staan we klaar om je te helpen met alle vragen over de werking van ons platform.

Mocht je ergens hulp bij nodig hebben, dan kun je ons bereiken via support@bitvavo.com. We zijn er voor je!

Smerige Oplichters zijn het

Smerige Oplichters zijn het

Beste Michel,

Bedankt voor je review.

Wij nemen dit soort signalen zeer serieus en kijken graag met je mee wat er precies aan de hand is. Omdat wij via dit platform geen toegang hebben tot je accountgegevens, willen we je vragen om contact op te nemen met ons via support@bitvavo.com. Vermeld hierbij ook het ticketnummer 1640397. Op die manier kunnen we je veilig en gericht verder helpen.

- Supportteam Bitvavo

Geld afhalen is bijna onmogelijk!

Geld naar Bitvavo overmaken gaat prima maar oh wee als je geld terug overgemaakt wil hebben naar je eigen bankrekening. Bij NL IBAN staat er, volgens hun eigen richtlijn, een werkdag voor maar als je op de derde dag gaat klagen dan wordt je vraag “doorgestuurd naar de juiste afdeling” en kan het 5 dagen duren voordat je antwoord krijgt.
Werkelijk schandalig!!

Update: 1 ster aangepast naar 3 sterren omdat het snel opgelost is maar jammer dat je eerst boos moet worden voordat het serieus genomen wordt.

28 januari 2026

Beste Wim,

Bedankt voor je feedback.

We streven ernaar om opnames binnen één werkdag te verwerken. In sommige gevallen kan een opname langer duren door aanvullende controles die wij uitvoeren om de veiligheid van jouw account en tegoeden te waarborgen.

Het spijt ons te horen dat de communicatie hierover niet aan je verwachtingen heeft voldaan. Doordat we met meerdere afdelingen samenwerken, streven we ernaar om onze gebruikers uiterlijk binnen 5 werkdagen te helpen, maar dit is vaak sneller.

Als dit nog niet voor je opgelost is, dan kijken we graag met je mee via support@bitvavo.com. Vermeld hierbij je ticketnummer 1637009.

We waarderen je feedback hierin dan ook enorm en zullen dit doorgeven aan de juiste afdeling.

USDC opname eigen wallet

Als je USDC opneemt naar je eigen geverifieerde hardware wallet dan vindt Bitvavo dat je wordt opgelicht en blokkeert je account voor crypto opname naar alle externe wallet adressen.

26 januari 2026

Beste Marco,

Bedankt voor je feedback. We begrijpen dat het erg storend is wanneer een opname tijdelijk wordt beperkt. In sommige situaties zijn wij op basis van wet- en regelgeving verplicht om extra controles uit te voeren om gebruikers te beschermen tegen mogelijke risico’s. Dit kan tijdelijk invloed hebben op opnames naar externe wallets.

We lichten dit graag persoonlijk toe en kijken samen met je naar je specifieke situatie. Neem hiervoor contact met ons op via support@bitvavo.com, dan helpen we je verder.

werk goed

werk goed, weinig mis mee

17 juli 2025

Beste Peter,

Bedankt voor het delen van je beoordeling.

Fijn om te horen dat je tevreden bent met Bitvavo!

Fred - Supportteam Bitvavo

Overzichtelijke broker en snelle…

Overzichtelijke broker en snelle uitbetaling na opname van geld

23 januari 2026

Beste Rick,

Bedankt voor het delen van je recensie.

Het doet ons goed te horen dat je tevreden bent over onze diensten en deze als overzichtelijk ervaart!

Alles duidelijk en overzichtelijk

Alles duidelijk en overzichtelijk

22 januari 2026

Beste Björn,

Bedankt voor het delen van je beoordeling.
Fijn om te horen dat je ons platform duidelijk en overzichtelijk vind!

Beste Hanno,

Bedankt voor het delen van je beoordeling.
Goed te horen dat je ons platform duidelijk en overzichtelijk vind. Mocht je nog feedback hebben, dan kun je dit altijd naar support@bitvavo.com sturen!

Gebruiksvriendelijk

21 januari 2026

Beste Willy,

Bedankt voor het delen van je recensie.
Goed te horen dat je Bitvavo een gebruiksvriendelijk platform vind!

Bitvavo

Het is goed en je bent altijd wel aan het opletten

21 januari 2026

Beste Bryan,

Bedankt voor het delen van je positieve recensie.
Goed te horen dat je tevreden bent met Bitvavo!

LET OP, dieven zijn het

LET OP, ze stelen gewoon je geld, zeggen dat je niet betrouwbaar bent, dat is een inschatting die ze maken, ik weet niet waarom, want ze geven geen reden, dan ga ik wel naar een ander bedrijf. maar mijn gestorte tegoeden krijg ik niet terug.

Vanwege een risico-inschatting heeft Bitvavo besloten dat het niet langer mogelijk is om u een Bitvavo account aan te blijven bieden.

Bitvavo begrijpt dat dit voor u vervelend is, maar helaas kunnen we niet verder inhoudelijk ingaan op de reden achter onze beslissing.

Let op: kleine hoeveelheden euro's/digitale valuta zullen niet worden teruggestort op de sluitingsdatum.

Wij vertrouwen erop dat wij u hiermee voldoende hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet/Kind regards/mit freundlichen Grüßen,

Osvaldo
Compliance Team

Schijnbaar werkt een slechte review, want nu heb ik opeens wel toegang gekregen om het bedrag terug te storten, ze blijven 1 ster houden, want dit is niet zoals het hoort, ze hoeven ook niet bang te zijn dat ik nog ooit bij hun terug kom.

20 januari 2026

Beste Menno,

Bedankt voor het delen van je recensie.
We stellen alle reacties op prijs en gebruiken deze om onze dienstverlening te blijven evalueren.

-Supportteam Bitvavo

Waardeloze support

Waardeloze support en platform, niet betrouwbaar en met rare regels.

Mijn tegoeden werden 2 dagen bevroren omdat ze me niet vertrouwde dat ik de tegoeden had verzonden naar mijn wallet.

zelfs met aangeleverde screenshots snapte ze nog steeds niet dat ik de eigenaar was van het tegoed.

zeer sloom! blijf hier weg als je veel trades uit voert.

20 januari 2026

Beste Michiel,

Bedankt voor je feedback. We begrijpen dat het erg frustrerend is wanneer tegoeden tijdelijk worden bevroren. In sommige gevallen zijn we verplicht om aanvullende controles uit te voeren om de veiligheid van accounts en transacties te waarborgen. Dit kan tijdelijk impact hebben op het gebruik van het platform.

We willen hierbij aangeven dat we je inmiddels persoonlijk van aanvullende informatie hebben voorzien om deze situatie toe te lichten. Mocht je daarna nog vragen hebben, dan denken we uiteraard graag met je mee.

Fred – Supportteam Bitvavo

Afspraken nagekomen (€50 cadeau in…

Afspraken nagekomen (€50 cadeau in BTC), geen verborgen kosten, snelle transacties

16 januari 2026

Beste Samir,

Bedankt voor je positieve woorden.

Het is fijn om te lezen dat je gebruik hebt kunnen maken van onze referral bonus en dat je een goede ervaring hebt op ons platform.

Welkom bij Bitvavo!

- Supportteam Bitvavo

Omdat ik weet dat het goed komt en…

Omdat ik weet dat het goed komt en toekomst zal het uitmaken

2 februari 2025

Beste Carmelita,

Bedankt voor je review.

Goed om te horen dat je voor Bitvavo hebt gekozen. Wij waarderen je vertrouwen en support enorm!

Veel handelsplezier gewenst!

Prima platform

Prima platform, maar wijzigen van recurring aankopen is wat ingewikkeld soms vergeleken met andere brokers. Lastig om bedrag te wijzigen of om de timing van deze aankopen te wijzigen waardoor je het eigenlijk of meteen moet skippen (een maand) of helemaal opnieuw een incasso moet aanmaken/instellen. Kan makkelijker lijkt mij?

26 augustus 2025

Beste Daphne,

Bedankt voor je review en het delen van je feedback. Fijn om te horen dat je het platform als prettig ervaart. We begrijpen je punt over het aanpassen van recurring aankopen; dit kan inderdaad minder flexibel aanvoelen. We nemen dit soort feedback mee om het gebruiksgemak verder te verbeteren.