1. Speelgoedbibliotheek

Bouwsteenwinkel Bussum | De mooiste Lego sets vind u bij Bouwsteenwinkel. Zowel online als in onze winkel in Bussum verkrijgbaar.

2,9

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord

Retourzending “incompleet” 0,54kg Lego zoek

Zeer negatieve ervaring met Bouwsteenwinkel m.b.t. retour sturen gehuurde LEGO set.

Na het retourneren van de gehuurde LEGO-set begin Maart 2026 beweerde het bedrijf dat er 0,54 kg LEGO zou ontbreken in onze retourzending! Ons pakket was echter aangetekend en verzekerd via PostNL verstuurd, zoals ook geadviseerd door Bouwsteenwinkel. Toen wij vroegen om bewijs voor deze claim, kon Bouwsteenwinkel geen enkel concreet bewijs leveren dat er daadwerkelijk stenen ontbraken.

Desondanks dit alles ontvingen wij wel een factuur voor de zogenaamd ontbrekende LEGO.

Ons advies aan andere klanten: breng de gehuurde set fysiek terug naar Bouwsteenwinkel in Bussum en vraag direct schriftelijk bewijs mee van goed ontvangst.

Bij wel versturen documenteer alles zorgvuldig (gewicht, verzending, foto’s) wanneer je hier iets huurt en retourneert. Altijd aangetekend en verzekerd!

Wij hebben inmiddels een professionele conculega gevonden en daarbij de eerste set ontvangen. Hopelijk wordt LEGO huren en bouwen weer leuk.

15 maart 2026
Logo Bouwsteenwinkel

Antwoord van Bouwsteenwinkel

Beste Marloes,

Dank u voor het delen van uw ervaring. Het spijt ons dat dit proces voor u zo is verlopen.

Bij ontvangst van de retourzending hebben wij vastgesteld dat de set incompleet was. In dit soort situaties zijn wij normaal gesproken genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Tegelijk begrijpen wij dat u aangeeft de set volledig te hebben verzonden en dat er mogelijk iets tijdens transport is misgegaan.

Omdat dit achteraf niet sluitend vast te stellen is, hebben wij ervoor gekozen de factuur te laten vervallen en de kwestie in uw voordeel af te ronden.

Wij nemen dit soort situaties serieus en hebben onze werkwijze inmiddels verder aangescherpt om dit in de toekomst beter te voorkomen.

Wij vinden het jammer dat het contact als onprettig is ervaren en wensen u veel plezier met uw toekomstige LEGO-projecten.

Met vriendelijke LEGO-groet,
Joshua
Bouwsteenwinkel

Incomplete set ontvangen, na retour van zelfde set meteen een factuur

Tot nu toe 3 sets gehuurd. Elke set was incompleet, dus ik heb met andere extra steentjes in een andere kleur de sets toch kunnen opbouwen. Bij elke retourzending aangegeven wat er miste.
Laatst de Taj Mahal gehuurd, ongeveer 6000 steentjes. Bij het opbouwen bleek er al veel te ontbreken, steentjes zaten niet in de goede zakjes, dus er ging veel tijd verloren met zoeken naar (alternatieve) steentjes. Ik wilde de volgende huurder niet zo laten zoeken als bij mij het geval was, dus heb de set verlengd om precies uit te zoeken welke stukjes ontbraken. Dit aangegeven op het retourformulier. Krijg ik een mail dat er ongeveer 400 gram te weinig in de retourzending zit, zakje 11 zou ontbreken. Dat kan niet, want zakje 11 heb ik retour gestuurd. Kreeg een paar dagen daarna al meteen een factuur om de ontbrekende Legosteentjes te betalen die ze moesten inkopen, betalen moest zo snel mogelijk. Lastig als je op vakantie bent en niet in de mogelijkheid bent om je appartement nog een keer om te keren op zoek naar Legosteentjes. Ik ga hier niets meer huren, Bouwsteenwinkel.nl is mij als klant kwijt.

13 maart 2026