Het is niet eens 1 ster waard, maar die moet ik invullen omdat ik anders geen review kan achterlaten. Schoenen vrij snel in huis, maar toch niet tevreden, meteen een retour aangevraagd. Moest via ital... Toon meer
Bestelling gedaan op 17 september (1013602116). Verwachte leveringsdatum 23 september. Tot op heden 26/09 nog steeds niets ontvangen. Via tracking UPS staan gegevens niet geüpdatet of werkt gewoon nie... Toon meer
Eigenlijk verdient Clarks geen enkele ster. Eind november bestelling ontvangen, het geleverde retourlabel dat ik op 5 december ontving op het pakket per 6 december verzonden. ...tot op heden staat de... Toon meer
Wees alert bij een mixbestelling van korting op schoenen en onafgeprijsde schoenen! Vooral als je maten en comfort niet zeker zijn! Online aankoop in Nederland gedaan. Nooit meegema... Toon meer
At Clarks, our mission is to empower everyone with the freedom to move comfortably. Experts in shoemaking since 1825, we combine the latest comfort technologies, innovative construction techniques and contemporary designs to create pairs that help you take every day in your stride. We’re dedicated to providing outstanding customer service, so you can always count on us when finding the perfect men's, women's and kids' shoes – whether shopping online or visiting our friendly stores.
Heeft 96% van zijn negatieve reviews beantwoord
Beste, ik had klompen besteld en wou deze retourneren omdat de kleur te donker was. Ik verstuurde de retour, deze ging verloren bij B-Post. Clarks heeft onmiddellijk het bedrag naar mijn rekening gestort. Dikke service. Dikke bedankt.
Goede snel communicatie en goede service en vriendelijke medewerker
Ik had de ervaringen op Trustpilot moeten lezen...
Op 8 april heb ik twee paar schoenen ontvangen. De beige heb ik 3 dagen later teruggestuurd en toen begon de ellende. Ik ben al meer dan twee maanden bezig met de Clarks customer care, die beloven veel of reageren niet. Wat een waardeloze service!
Mensen, nooit iets kopen daar, ze zijn oplichters!

Antwoord van Clarks EU
Geld niet terug gekregen. Echt oplichting

Antwoord van Clarks EU
29 september 2023 zwarte lak ballerina's besteld en betaald bij Clarks. Nooit ontvangen. Vanaf half november aan het mailen met Clarks om of de schoenen te leveren of geld terug te storten. Tot op de dag van vandaag 25 mei niks gezien. Alleen steeds dezelfde mail met dd opmerking dat ze er mee bezig zijn. Ze zouden failliet zijn lees je op internet..wat schetst mijn verbazing. Vandaag weer een reclamemail voor sandalen van Clarks in de mailbox..
Te schandalig en brutaal voor woorden. Nog altijd 69 euro of een paar schoenen te goed.
Niet te vertrouwen Clarks.

Antwoord van Clarks EU
Wat een slechte service. Schoenen 1 keer aangehad en de rand laat al los. Willen er niks meer aan doen, want dit is een natuurlijk proces volgens hun.

Antwoord van Clarks EU
10 februari is mijn retourzending ontvangen door Clarks. Maar tot op vandaag 19 maart mijn geld niet retour gekregen. Alleen maar 'we zijn ermee bezig'-mails. Heel onaangenaam.
Na veel mails en dreigementen van mijn kant, heeft Clarks uiteindelijk op 27 maart terugbetaald.
Dus ik heb wél mijn geld teruggekregen.

Antwoord van Clarks EU
In September 2023 sandalen gekocht voor mijn reis in November 2023.
Midden in mijn reis kwam ik erachter dat ik een paar slippers had gekregen waarvan stiksels miste waardoor het materiaal los liet. Meteen gemaild hierover en dit werd snel opgepakt.
Toen ik terug kwam (eind november 2023) meteen de slippers retour gestuurd omdat ik dan mijn geld zou terug krijgen.
Het is nu momenteel maart 2024 en ik heb zojuist eindelijk mijn geld gestort gekregen.
Na meerdere telefoontjes te plegen met de klantenservice en bijna wekelijks een automatische mail te krijgen vanuit Clarks dat ze ermee bezig waren was ik er klaar mee.
Gedreigd om verdere stappen te nemen en ze aan te klagen en opeens krijg ik mijn geld terug, opeens kan het wel.
Ik wacht bijna een half jaar op m’n geld en na dreigen kan het opeens met 4 dagen…

Antwoord van Clarks EU
2 paar schoenen in de aanbieding gekocht, wist niet welke maat ik precies nodig had. 1 paar gehouden het ander paar teruggestuurd. Binnen 1 week was de retour verwerkt en heb ik mijn bestelling met aangepaste prijs betaald.
Ondertussen al enkele maanden bezig zoals vele andere. We moeten massaal aangifte gaan doen! Zoekterm op Google:
“Complain about a limited company gov uk complain-company “ anders gaat Clarks verder.
Gegevens voor de melding:
C. & J. Clark International Limited. Clarks International Registered Office: 40 High Street, Street, Somerset BA16 0EQ, United Kingdom. Company Registration Number: 141015
Drama! Niet bestellen. Na weken nog steeds geen geld terug.
Alles goed verlopen, voor de 2de keer in 1 maand.
Ik heb pech gehad dat de schoenen niet pasten.
In november 2023 herenschoenen besteld, geretourneerd ze waren te groot. Daarna begon de ellende. Heel veel e-mails , bedankt voor uw begrip enz. We zijn ermee bezig enz. Vertraging in betalingsverkeer enz. Uiteindelijk heb ik laten weten een incassobureau in te schakelen en dat heeft blijkbaar geholpen. Na toch nog 3 weken wachten kreeg ik mijn geld terug. Mensen koop nooit iets bij dit bedrijf.
Mijn vrouw had 2 paar schoenen besteld maar de kwaliteit viel tegen dus meteen teruggestuurd. Daarna begon de ellende precies zoals iedereen hier beschrijft.
Ze heeft drie maanden lang emails gestuurd en gebeld naar klantenservice.
De emails werden door een bot beantwoord: het was altijd hetzelfde.
Per telefoon altijd excuses en beloftes dat ze "er hard aan werken" om de terugbetaling te regelen. En altijd zou het maximaal tot het einde van de volgende week duren....
Uiteindelijk kreeg ze het geld terug nadat ze dreigde om een slechte review op Trustpilot te zetten, om het verhaal te sturen aan journalisten bij kranten (in NL, UK) over deze duidelijke criminele manier van zakendoen.
Een andere strategie die waarschijnlijk gewerkt heeft, was dat ze zo lang mogelijk aan de lijn bleef. Na een laatste heel boos telefoontje van meer dan 30 minuten, kregen we de volgende dag bericht dat het geld overgemaakt was, en de dag daarna stond het op onze rekening. Het bewijst dat het probleem helemaal niet ligt bij een ingewikkeld betalingssysteem. Men rekent erop dat de meeste mensen zullen opgeven, en de strategie is om alleen de volhouders uit te betalen.
Op Wikipedia kan je lezen dat de Clarks familie eind 2020 de controle over het bedrijf hebben verloren en dat het nu eigendom is van een bedrijf in Hong Kong. Die zijn blijkbaar bezig om alle waarde eruit te roven en het bedrijf ten onder te laten gaan...
Al twee maanden bezig om mijn geld terug te krijgen van een retourzending. Antwoorden zijn standaard en er kan geen enkele indicatie gegeven worden.
Ik schrik van de reviews. Had ik dat geweten. Schoenen besteld na weken niets vernomen. Meerdere malen gemaild en daar krijg je alleen een standaard antwoord op terug. Iemand uiteindelijk aan de lijn gehad met de suggestie dat mijn bestelling hoogst waarschijnlijk gecanceld wordt. En een suggestie om volgende week nog eens contact op te nemen. Ik zag ook dat enkele Clarks winkels in Utrecht al gesloten zijn. Het gaat niet goed met ze, dat is duidelijk.
Ik heb halverwege november 2023 mijn bestelling CL-EU-00768167 retour gestuurd en sindsdien zijn we heen en weer aan het mailen met clarks. Iedere keer zeggen ze dat ze het bedrag gaan storten Het is vandaag 09-01-2024 en nog steeds niet ontvangen. Ik denk dat clarks binnekort failliet gaat. Bestel niks bij clarks je krijgt je geld niet terug.
Ik had twee paar schoenen besteld voor ik de grote hoeveelheid negatieve reviews las. Een paar toch teruggestuurd en binnen enkele dagen kreeg ik zowaar mijn geld teruggestort. Dus hopelijk is dit nu beter geworden. Maar niet meer sterren gegeven omdat de klantenservice alleen per email bereikbaar was en de antwoorden niet geweldig.
Twee paar schoenen besteld, nooit aangekomen en na weken mailen zonder antwoord eindelijk geld terug gekregen. Helaas slechts voor 1 paar. Verschillende mails gestuurd en lang moeten wachten op antwoord, en dan een heel onpersoonlijk antwoord (automatisch antwoord?) gekregen dat de terugbetaling een paar dagen later zou aankomen, maar nog steeds niets ontvangen. Geen verontschuldigingen, geen erkenning van het probleem, alleen maar vage antwoorden. Ik raad niemand aan om van Clarks te bestellen. Ik ben €160 gewoon kwijt.