Wat jammer dat er geen <0 ster bij staat. Mijn bedrijf is ongevraagd (en wat mij betreft ook absoluut ongewenst) opgenomen in de zoekmachine van Companyspotter. Ook al beweren zij dat het mag, ik vind... Toon meer
Bizar.. een lange mail ontvangen dat ze ons bedrijfsgegevens op hun site zetten. Hier zijn wij niet van gediend. Onderstaande email verstuurd. Geachte heer, mevrouw, Via deze email so... Toon meer
Wat zullen we nou krijgen! Het is dat ik geen -5 sterren kan geven anders hadden ze die gekregen. Als ik wil dat een bedrijf mijn gegevens verspreid, onderneem ik zelf wel actie! Krijg ik een mail me... Toon meer
Ongevraagd worden je gegevens op de website van CompanySpotter geplaatst, hier sturen ze je als kers op de taart ook nog onbeschaamd een mail over. Vervolgens wordt er alles bijgehaald om uitleg te ge... Toon meer
Ons bedrijf werd ongevraagd opgenomen…
Ons bedrijf werd ongevraagd opgenomen in hun klantenbestand. Volgens de GDPR-wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) mag dit niet.
Heb ik toestemming nodig om betrokkenen te mogen mailen?
Het antwoord is eenvoudig: om commerciële e-mails en nieuwsbrieven te mogen versturen, heb je de actieve toestemming nodig van de ontvanger. Dit wordt een opt-in genoemd. Met actieve toestemming bedoel ik dat de ontvanger door middel van een eigen actie zijn of haar goedkeuring moet geven (bijvoorbeeld het aanklikken van een aankruisvakje). De toestemming moet bovendien voorafgaand, specifiek en vrij zijn. Dit betekent dat weigering mogelijk moet blijven en geen nadelige gevolgen mag hebben. Bovendien mag het ook niet zo zijn dat een toestemming automatisch wordt geplaatst. Het blijft steeds de keuze van de surfer of hij/zij toestemming wil geven, en wanneer hij/zij deze terug wil intrekken.
Companyspotter verwijst naar de GDPR-regelgeving om zo een ongevraagde mail toch naar u te kunnen versturen. Een beschermende regelgeving die hier misbruikt wordt om hun overtreding goed te praten.
Wat zegt de GDPR over nieuwsbrieven en e-mailmarketing?
Je mag pas persoonsgegevens verwerken als je daar een geldige rechtsgrond voor hebt.
Deze rechtsgrond kan toestemming zijn, maar in geval van e-mailmarketing ook gerechtvaardigd belang.
Je bent verplicht om contacten transparant te informeren over de verwerkingsactiviteiten van hun persoonsgegevens.
E-mail opt-ins moeten steeds een duidelijke en bevestigende actie zijn die van de gebruiker zelf uit gaat. Opt-in checkboxen mogen nooit automatisch aangevinkt staan!
Gegeven toestemmingen moeten aantoonbaar zijn via bijvoorbeeld een beveiligde online databank.
Betrokkenen kunnen altijd weigeren om hun persoonsgegevens te laten gebruiken voor Direct Marketingdoeleinden.
Je moet contacten duidelijk laten weten hoe ze zich kunnen uitschrijven voor je nieuwsbrief. De GDPR geeft Europese burgers het recht om vergeten te worden alsook het recht om een gegeven toestemming terug in te trekken.
Wens je de verkregen persoonsgegevens te verwerken voor verschillende doeleinden? Dan moet je voor ieder doel een aparte opt-in of andere rechtsgrond voorzien. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer je na het inschrijven op je nieuwsbrief de persoonsgegevens ook nog eens gaat delen met een derde partij voor marketingdoeleinden.
Onduidelijke mail met linkjes die ik…
Onduidelijke mail met linkjes die ik niet vertrouw.
Onduidelijk als in wat verwachten jullie nu? Je kan niet iemand in schrijven zonder zijn toestemming te hebben. Ik heb nog nooit van jullie gehoord dus bij mijn weten mezelf nooit ingeschreven. Alsook nooit ergens voor ondertekend.
Ongevraagd in een onduidelijke lange…
Ongevraagd in een onduidelijke lange mail toegevoegd aan hun "zoekmachine"?
ongevraagd ingeschreven
Ongevraagd mail ontvangen over inschrijving met een link (niet gebruikt).
Ik wil geen enkele connectie met dit bedrijf. Weet niet goed hoe dit af te melden of waar kan ik een klacht indienen?
Zonder toestemming mijn…
Zonder toestemming mijn bedrijfsgegevens gebruiken overnemen. Boete bedraagd 250.000 euro
ongevraagd toegevoegd aan hun zoekmachine
Company spotter: vandaag een zeer lange, onduidelijke mail ontvangen dat we , ongevraagd, zijn toegevoegd aan hun zoekmachine.
Maar als we dat niet willen kunnen we ons makkelijk uitschrijven via een bijgevoegde link. NOOIT doen dus.
Maar op hun website is het speuren of je je ergens en op wat voor manier dan ook, kan uitschrijven..
Vaag, onduidelijk en zeer frauduleus verhaal.
ongevraagd opgenomen in hun data base
ongevraagd opgenomen in hun data base. hoe kan ik dit verwijderen
Ongewenste opname in database!
Ongewenst een heel verhaal ontvangen dat mijn website opgenomen is in hun database.
Ik heb er niet om gevraagd dus via de site zelf direct uitgeschreven. Dit is bij mijn weten niet volgens AVG/ oplichterij dus...
Ongevraagd en zonder toestemming opgenomen in database
Ook ik heb ongevraagd een lange en onduidelijke mail ontvangen van companyspotter dat ik in hun bestand ben opgenomen. Ik wil dit niet en ik heb hier ook nooit toestemming voor gegeven. Uiteraard reageer ik niet op de link in de mail, want die vertrouw ik niet.
Ongevraagd
Ook ik heb vandaag een mail gekregen dat onze website in hun database opgenomen is. Hierom heb ik ook niet gevraagd. Ik vind dit een zeer kwalijke zaak.
Rechtstreeks via hun website uitgeschreven!
Ongevraagd bedrijfsgegevens verwerken
Ongevraagd worden onze bedrijfsgegevens door dit bedrijf verwerkt op hun eigen site
Onrechtmatig opame in bestand zonder…
Onrechtmatig opame in bestand zonder vooraf toestemming te vragen.
Ineens een mail van companyspotter dat…
Ineens een mail van companyspotter dat mijn bedrijfsgegevens zijn opgenomen in hun database.
Iets dat ik zeker niet wil.
In de mail een link waar ik als ik daar op klik me kan unsubscriben. Uiteraard iets dat ik niet doe omdat je dan waarschijnlijk aan een of andere abonnement vast zit en er betaald dient te worden voor iets dat je niet nodig hebt of wil.
Contact leggen via de website is ook lastig.... je moet namelijk voor akkoord geven m.b.t. "terms of service"en "Privacy statement" anders kan je geen bericht achterlaten.
Ben benieuwd hoe je zonder kleerscheuren op een makkelijke manier kan aangeven dit niet te willen.....
Ze hebben ongevraagd mijn data opgeslagen en mijn bedrijf opgenomen in hun zoekmachine CompanySpotter!!
Ik ben er niet van gedient dat mijn bedrijf ongevraagt is opgenomen in hun database. Gelijk unsubscribed
Is de politie daar al binnengevallen?
Is de politie daar al binnengevallen?
Verlangt u ook zo naar een rechtsstaat?
Onrechtmatige plaatsing van gegevens
Vandaag een lange (onduidelijke) mail ontvangen waarin ongevraagd mijn website is opgenomen in de zoekmachine van Companyspotter. Ik zal ze een bericht sturen (via hun website, niet via de link in de mail) dat ik mijn website verwijderd wil hebben uit hun zoekmachine. Ik ga verder kijken waar ik hun kan melden! Zeer onwenselijk!
Zonder toestemming gegevens van mijn…
Zonder toestemming gegevens van mijn bedrijf opnemen in hun bestanden. Schande!
Cowboys!
Ongevraagd en ongewenst zijn de gegevens van mijn onderneming blijkbaar opgenomen in het bestand van Company Spotter. Ik vraag mij af met welk recht zij dit menen te kunnen doen. Volgens mij gewoon een stel cowboys die makkelijk geld proberen te verdienen. Ik dien in elk geval een klacht in bij de APG.
Ongevraagd opgenomen in zoekmachine.
Ongevraagd opgenomen in specifieke…
Ongevraagd opgenomen in specifieke search engine. Bizarre manier van werken.