Niets bestellen! Alles op voorraad volgens de website, maar levering blijft uitgesteld worden, hier al 3 keer ondertussen! December besteld en nog steeds geen kistjes. Wel betaald natuurlijk... Toon meer
Er is niets mis met de service, maar de geleverde kisten zijn helaas van behoorlijk ruw waaibomenhout: erg dunne geniete splinterige latten en de bodem zit er onderop geniet wat zwakker maakt en niet... Toon meer
De Kisten Koning bestaat sinds 2015. Wat begon als een grap op een studentenkamer in Groningen is uitgegroeid tot een volwaardige duurzame winkel waar je met iedere woonwens of zakelijke duurzame oplossing terecht kan. We werken met diverse duurzame materialen wat leidt tot een uniek assortiment.Hierdoor vind je bij ons niet één, maar tientallen verschillende stijlen. In onze showroom en online kun je terecht voor nieuwe meubels en woonaccessoires maar ook voor een flinke dosis inspiratie. We zijn er zowel voor particulier als zakelijk! Concept Al enkele jaren leven we in een wegwerpmaatschappij. Producten als schoenen en salontafels gaan hooguit paar maanden tot paar jaar mee. Alles wat niet meer nodig is of stuk is, wordt weggegooid of vervangen door iets nieuws. Maar gelukkig stijgt het ecologische bewustzijn met de dag en zijn er creatieve manieren om een steentje bij te dragen aan duurzaamheid. Door deze trend kwam het begrip “Upcycling” terug. Upcycling is anders dan recyclen. Als je materiaal recyclet maak je van oud en gebruik voorwerp een nieuw materiaal. Bijvoorbeeld beschreven papier waarvan opnieuw papier wordt gemaakt of oude plastic flessen die worden versmolten om een nieuwe fles mee te maken. Upcycling daarin tegen isoud materiaal nieuw leven in blazen. Zo geef je een oud voorwerp dat je niet meer gebruikt, een meerwaarde en een nieuwe betekenis. Upcycling is groener dan recyclen. Het proces van recyclen vraagt veel energie van de natuur. Terwijl upcycling een oud materiaal verandert in een nieuw, nuttig voorwerp. Iedereen kan het, je moet je creativiteit enkel de ruimte geven om ideeen op te doen. Bijvoorbeeld op DIY- sites, op pinterest, bij je oma of in tijdschriften. Gedreven voor de passie om als ware van oude producten en afval om te zetten in nieuwe bruikbare producten zal de Kisten Koning in de toekomst meer producten in de trend van upcycling toegevoegen aan het assortiment. Geschiedenis Zo is het ook voor De Kisten Koning begonnen toen ik voor het eerst op kamers ging om te studeren in de stad Groningen. Op zoek naar een goede boekenkast die past onder een hoogslaper was nog best lastig, totdat mijn moeder mij wees op het stapelen van 4 oude fruitkisten tot een boekenkast. Dit was wel hip en praktisch! Deze 4 kisten zijn nog jarenlang als boekenkast, tv meubel en zelfs gebruikt voor mijn verhuizing voor spullen. Ook vrienden, familieleden en studiegenoten vonden het ook gaaf om te hebben voor interieur en tuin doeleinden. In een zoektocht voor hun werd al snel duidelijk dat de kisten vaak met fruit erin voor export verkocht werden en traditioneel op paasvuren werden gegooid. Zonde dat deze mooie kisten eigenlijk als afvalproduct gebruikt worden terwijl ze zo functioneel zijn voor interieur en tuindoeleinden!! Ook de media en wetenschap staat vol van afval recycling en vond de term “upcycling” bijpassend voor de kistjes. Upcycling is eigenlijk niks anders dan een afvalproduct een nieuwe functie te geven. Zoals in mijn geval een fruitkistje (afvalproduct) krijgt een nieuwe functie als boekenkast. Ik was laaiend over dit concept upcycling voor de fruitkistjes en hierdoor werden 4 kisten al gauw veel meer kisten in me kleine studeerkamer om te verkopen aan vrienden, familie en studiegenoten. Door veel mond op mond reclame liep het al snel uit de hand en kreeg bij veel mensen nageroepen "Haa daar is de kistenkoning weer " besloot ik maar hier een bedrijf voor op te zetten: De kistenkoning: De duurzame bouwstenen voor interieur en tuindoeleinden. De Kisten Koning staat voor goede gebruikte A-kwaliteits kisten. Deze kisten zijn jarenlang gebruikt voor de appeloogsten en hebben altijd 15-20 kg appels ingezeten. De kisten zijn A-kwaliteit, stevig, robuust en stabiel. Alle kisten zijn droog opgeslagen en voorzien van een kwaliteitsbewijs van De Kisten Koning. De kleur en gebruikerssporen zijn per kistje verschillend, maar geeft het een mooie vintage look.De kistjes zijn makkelijk te verven, te gebruiken voor creatieve doeleinden, geschikt voor interieur doeleinden en voor in de tuin. Enkele voorbeelden zijn kasten, tafels, decoratie in winkels en restaurants, en voor op de fiets. Gedreven voor de passie om als ware van oude producten en afval om te zetten in nieuwe bruikbare producten zal de Kisten Koning in de toekomst meer producten in de trend van upcycling toegevoegen aan het assortiment.
Ploeggang 13, 8431 NE, Oosterwolde, Nederland
- service@dekistenkoning.nl
- dekistenkoning.nl
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Ik heb mijn order in december 2024…
Ik heb mijn order in december 2024 geplaatst. Tot op heden is deze nog niet compleet geleverd. Diverse mailverkeer met de Kistenkoning gehad waarin mij is toegezegd dat het ontbrekende kistje wordt geleverd. Aangezien de website al een tijdje gesloten is verwacht ik van de Kistenkoning geen contact meer
Zeer slechte service
Mijn bestelling werd voor de helft geleverd. Na het vele contact zoeken met hen nog steeds geen antwoord gekregen. Zeer slechte / geen opvolging.
Ik heb na maanden nog steeds mijn geld niet terug. Ik raad je aan om bij de kistenkoning geen bestelling te plaatsen.
Het bedrijf is ondertussen failliet…
Het bedrijf is ondertussen failliet verklaard.
Kwalitatief Uitermate Teleurstellend
Kwalitatief Uitermate Teleurstellend bedrijf. Leveren maanden later en dan nog maar voor een deel. De rest zou na gezonden worden. Ze hebben niet gezegd wanneer dus zal wel in 3 termijnen zijn: Nu niet, dan niet en nooit niet. Zijn pure oplichters en zijn niet te bereiken wat en zijn geen contact gegevens.
Op 12 maart een bestelling geplaats
Op 12 maart een bestelling geplaats. Volgens site binnen 2 weken geleverd. Diverse keren contact gezocht maar contact via telefoon niet mogelijk. Contact via mail verloopt stroef. Na diverse mails krijg je steeds het antwoord het is in productie en wordt volgende week verstuurd. Inmiddels al een maand contact niet meer mogelijk. Reageren nergens op. Website inmiddels uit de lucht. 180 euro armer en geen producten ontvangen.
oplichterij!! bestellen en betalen maar leveren doen ze niet
bestelling geplaatst en betaald en niets ontvangen... mijn geld dus weg. dikwijls gecontacteerd en maar beloven te leveren maar niets ontvangen. ze reageren zelfs niet meer
In maart een aantal kistjes besteld…
In maart een aantal kistjes besteld maar nog niks ontvangen. Telefonisch zijn ze niet bereikbaar en op mail krijg ik geen antwoord. Vandaag maar weer een mail gestuurd want wij willen ons geld terug en elders kistjes bestellen.
Boerbedrog
toch raar dat ze enkel reageren op 5 sterren reviews. Hier ook bedrogen. Voor 141 euro kisten gekocht op 9 maart. Alles was in voorraad maar er werd niets geleverd. Talloze mails, berichten op hun site, messenger en facebook bleven onbeantwoord. Probleem is dat ik in België woon op 350 km afstand van hun bedrijf. Nu is er ook geen website meer en kan ik niet meer inloggen op mijn account. Nu zijn we 25 mei !! en ik vrees dat ik naar mijn kisten kan fluiten. Compleet onbegrijpelijk want ze hebben wel een mooi artikel dat een succes zou kunnen zijn. Mocht er iemand meer info hebben dan hoor ik het heel graag. Alvast bedankt !
Mooie kisten
Mooie kisten
Trage levering.
En
Besteld en betaald in maart
Geen levering.
Hier gaat iets echt helemaal niet goed
Blijkt idd dat ze failliet zijn verklaard eind juni ivm leveringsproblemen met een toeleverancier uit het buitenland. Allemaal heel lullig natuurlijk, maar radiostilte naar de klant over lopende bestellingen heeft dus al deze negatieve reacties tot gevolg. Niet slim geweest van De Kistenkoning, want hun naam is naar de maan...
UPDATE 1/7/2025: Vandaag heb ik een mail ontvangen van de oorspronkelijke betaalmethode In3, dat de terugbetaling geaccepteerd is en dat ik mijn geld terug krijg! Het heeft dus wel degelijk zin om door te zetten, ook als je een aankoop hebt gedaan voor een lager bedrag dan 100,-.
UPDATE 4/6/2025: vorige week via de betaalmethode (in3) een verzoek tot terugboeken van de betaling ingediend, zoals ik al verwachtte heeft De Kistenkoning geen gehoor gegeven. Vandaag is een dispuut gestart.
UPDATE 20/5/2025: het bedrijf is nu volledig uit de lucht: geen website, telefoon of verkopen via Bol.com meer. Ik vrees dus echt dat er iets ernstig mis is, en dat ik kan fluiten naar mijn bestelling, èn mijn geld... ze staan overigens (nog) niet vermeld op de site van de Rechtspraak betreffende faillissement of uitstel van betaling, ook bij de KvK staan ze nog gewoon ingeschreven.
Helaas ook hier slechte ervaring... op 25 maart een bestelling geplaatst en tot op heden nog niets ontvangen. Rond 11 april contact gehad waarin werd gezegd dat mijn kastje naar verwachting de week erna verzonden zou worden, maar daarna radiostilte... hoop toch echt dat ik mijn bestelling een dezer dagen in ontvangst kan nemen, maar bestellen doe ik voortaan niet meer hier...
Koop hier niet
Koop hier niet! Je bent je geld kwijt en naar je producten kun je fluiten. Twee maanden verder, geen product ontvangen en geen enkele reactie. Oplichters, dat is duidelijk.
2 maanden geleden besteld
2 maanden geleden besteld. Site is uit de lucht niet te bereiken. Ik ben me geld kwijt. Ik ga nog proberen dit via rechtsbijstand mijn geld terug te halen.
Op 25 maart 6 kisten besteld en een…
Op 25 maart 6 kisten besteld en een week later op 2 april ontvangen. Prima ervaring dus met dit bedrijf.
maar de helft van mijn product en geen reactie meer
Er stond dat het product op voorraad zou zijn, maar dat was niet zo.
Uiteindelijk moest ik er zelf achter aan en kwam een gedeelte een week later dan gepland.
Toen ik aan het uitpakken was zag ik dat er een kapot kistje was, de beschrijving er niet bij zat en miste ik de lades. Toen ik klaar was met uitpakken zag ik een briefje met daarop: lades worden zo spoedig mogelijk nagestuurd onze excuses.
Na een tijdje heb ik weer contact opgenomen, toen dachten ze dat het nog 2 weken zou duren, ik zou wel nog een nieuw kistje krijgen voor de kapotte.
Het is in middels 2 maanden geleden sinds ik het over 2 weken zou ontvangen. Ik kan niet bellen. Ik heb nog verschillende keren geprobeerd te mailen, maar ik krijg geen antwoordt meer.
Ik heb dus nu wel betaald, maar maar de helft van mijn product en ik krijg geen reactie meer.
waar blijft mijn bestelling of geld
Geld weg, geen contact.
Al bijna 2 maanden wacht ik op een bestelling. Geen informatie, geen duidelijkheid. Mails worden niet beantwoord en ander contact niet mogelijk. Bellen gaat ook niet. Geld weg ???
Krijg geen enkel contact
Krijg geen enkel contact. Begin april besteld maar nog niks ontvangen. Als ik beL krijg ik een bandje en op email word niet gereageerd.
Geld weg, geen contact.
Al 2 maanden in de wacht op een bestelling. Geen informatie, geen duidelijkheid. Mails worden niet beantwoord en ander contact niet mogelijk.
Geld weg?!
Geen geld terug
Door een fout van hun zelf andere kistjes geleverd gekregen. Ze zouden het verschil wat deze goedkoper waren terug overmaken. Maar helaas nog steeds geen geld terug en weinig tot geen contact. En al 3 maanden verder
Inmiddels zitten wij 4 maanden te…
Inmiddels zitten wij 4 maanden te wachten op onze deur. De website is gesloten en er hangt een brief bij hun loods. Ik denk dat ze failliet zijn. Er staat op de website dat klanten binnenkort een email kunnen verwachten die ik nog steeds niet gezien heb.Ik heb nu meerdere emails gestuurd en ze in gebreke gesteld en heb mijn geld terug geëist. Waarschijnlijk hoor ik hier niets meer van en zal ik consumenten rechtshulp in gaan schakelen.
Bestelling geplaatst op 10 maart…
Bestelling geplaatst op 10 maart dewelke binnen de 4 dagen geleverd zou worden. We zijn vandaag bijna 2 maanden verder. Telefonisch zijn ze gewoonweg niet bereikbaar en via e-mail reageren ze niet. Inmiddels klacht neergelegd.