Douglas Polska Sp. z o.o. Reviews

TrustScore 1.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Zamówiłam prezent dla bliskiej osoby, po tygodniu zadzwoniłam zapytać o status zamówienia. W kolejnych dniach 3 kolejne telefony i 5 maili i słyszałam ciągle to samo: magazyn przeoczył, kłopoty techni... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie polecam. Zamówienie złożone 18.09 i do dzisiaj nie zostało nawet wysłane. Biuro Obsługi Klienta mydli oczy, że wyślą paczkę, jak tylko będą mogli- czyli kiedy? Na maila z prośbą o zwrot pieniędzy... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dramat brak wysyłki opłaconego zamówienia już od dwóch tygodni oczywiście infolinia za każdym razem informacje że to wyjdzie jutro. Absolutnie oszustwo przestrzegam przed zakupami w tej sieci.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

W niedzielę zamówiłam produkty z wysyłką w następnym dniu czyli poniedziałek. Przesyłka była opłacona ponieważ opcji za pobraniem nie ma. Do końca tygodnia nic nie przyszło. Po kontakcie z infolin... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

Bedrijfsgegevens

1. Gezondheid en medisch

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Perfumeria Douglas: perfumy, makijaż, kosmetyki pielęgnacyjne, kosmetyki do pielęgnacji włosów- 13.000 oryginalnych produktów. Bezpieczne zakupy online.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Alle reviews

121 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ciąg dalszy wysyłki odebranej po 11…

Ciąg dalszy wysyłki odebranej po 11 dniach .Przez firmę Duglas zostałem poproszony o kontakt zz działem opini Duglas Wysłałem 2 emaile . W odpowiedzi pani dziwi się co ja chcę .Tragedia .Nie polecam sklepu Duglas zdecydowaniePrzesylka była w paczkomacie 6 07 2026 a nie 3 07 2026.Odebrana 8 07 2926 Paczka może byc umieszczona przez 48 godz a nie jak pisze Douglas od 03 do 08 07 2026 czyli120 godz Prosze nie robic ze mnie idioty

8 juli 2026

Dzień dobry,
w nawiązaniu do prowadzonej korespondencji mailowej raz jeszcze przepraszamy za niedogodności związane z realizacją Pana zamówienia. Mamy nadzieję, że przekazana rekompensata choć częściowo zrekompensowała zaistniałą sytuację.
Jednocześnie wyjaśniamy, że standardowy czas realizacji zamówień wynosi obecnie 2–4 dni robocze. Pana zamówienie zostało złożone 28 czerwca, wysłane 3 lipca, a od 6 lipca oczekiwało na odbiór. Przesyłkę odebrał Pan 8 lipca.
Kontakt naszego Konsultanta miał na celu jedynie potwierdzenie, czy opublikowana przez Pana opinia dotyczyła tego zamówienia, ponieważ ani w serwisie Trustpilot, ani w wiadomości e-mail nie został wskazany numer zamówienia, co uniemożliwiało jednoznaczną identyfikację sprawy.
Zespół Douglas.

Ostatni raz składam zamówienie

Złożyłam zamówienie 1.07, a dziś jest już 8.07 i nadal ma ono status „w trakcie przetwarzania”. Zamówienie nie trafiło nawet do pakowania ani wysyłki. Co więcej, w systemie nadal widnieje jako nieopłacone, mimo że płatność została prawidłowo zrealizowana, a pieniądze zostały pobrane z mojego konta.
W tej sprawie wysłałam już dwa maile oraz kontaktowałam się z infolinią. Niestety nie otrzymałam żadnej konkretnej informacji – ani kiedy moje zamówienie zostanie wysłane, ani jak długo potrwa opóźnienie. Obsługa klienta nie potrafi udzielić żadnych konkretnych odpowiedzi.

Na stronie sklepu widnieje informacja o czasie realizacji wynoszącym 2–4 dni robocze. Gdybym wiedziała, że realizacja będzie wyglądała w ten sposób, nigdy nie złożyłabym tego zamówienia. Dla porównania – zamówienie złożone u konkurencji dotarło do mnie już następnego dnia.

Produkty zamówiłam z myślą o wyjeździe wakacyjnym. W obecnym tempie istnieje duże ryzyko, że nie dotrą do mnie przed wyjazdem i nie będę miała okazji z nich skorzystać.

To był mój ostatni zakup w tej firmie. Tak długi czas realizacji, brak rzetelnej informacji o statusie zamówienia oraz słaba obsługa klienta sprawiają, że firma zdecydowanie przegrywa z konkurencją.

8 juli 2026

Bardzo nam przykro z powodu opóźnienia związanego z realizacją zamówienia.
Skontaktowaliśmy się z Panią w tej sprawie drogą mailową w celu przekazania szczegółów dotyczących zamówienia.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Zamówiony masażer do stóp z dnia 22…

Zamówiony masażer do stóp z dnia 22 czerwca nie dotarł, mimo wielu prób kontaktu i telefonów, nie otrzymałam żadnej informacji. W dniu 8 lipca zrezygnowałam z zamówienia i więcej w tej firmie nie zamówię nic mimo że do tej pory byłam ich klientką. Tak się nie robi. Albo wykazuje się minimalne zainteresowanie klientem i rozwiązaniem jego problemu zwłaszcza, że na wysyłkę wyraźnie napisane mają do 4 dni. A minęło 17.

22 juni 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o kontakt mailowy na adres opinie@douglas.pl, abyśmy mogli zapoznać się ze sprawą i zweryfikować status zamówienia.

Brak wysyłki

Dwa tygodnie temu złożone zamówienie. Opłacone. W międzyczasie 3 telefony na infolinię i zapewnienia o wysyłce. Przesyłka dalej nie wysłana. Szkoda nerwów. Ostatni raz korzystam z tego śmiesznego sklepu.

7 juli 2026

Bardzo nam przykro z powodu opóźnienia związanego z realizacją zamówienia.
Skontaktowaliśmy się z Panem w tej sprawie drogą mailową w celu przekazania szczegółów dotyczących zamówienia.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Czekam od tygodnia na towar

Czekam od tygodnia na towar. Co chwila ta sama informacja, że przekażą magazynowi !

28 juni 2026

dziękujemy za pozostawienie opinii.
Pani zamówienie zostało nadane bezpośrednio przez naszego Partnera z magazynu zza granicy.
Czas dostawy to 5-6 dni roboczych.
Wszystkie produkty od Partnera Douglas oznaczone są tarczą z dopiskiem Douglas Partner.
Przekazaliśmy Pani szczegóły dotyczące zamówienia w wiadomości mailowej.
Zespół Douglas.

Zdecydowanie odradzam zakupy w Douglas

Zdecydowanie odradzam zakupy w Douglas, jeśli liczycie na profesjonalne podejście do reklamacji.
Otrzymałam uszkodzone perfumy (wylewały się z puszki) ponieważ przesyłka nie była w żaden sposób właściwie zabezpieczona (duży karton, brak wypełnienia a perfumy "latały", brak oznaczenia szkło). Od razu poinformowałam sklep, wysłałam zdjęcia i protokół szkody. Po czasie poprosili o odesłanie produktu. Mimo to, że nie stało się to z mojej winy Douglas bez żadnego konkretnego uzasadnienia odrzucił reklamację i próbował zrzucić odpowiedzialność... pytanie na kogo? na mnie? czy przewoźnika?, który absolutnie nie jest temu winny.
Cała procedura reklamacyjna ciągnęła się bardzo długo. Najbardziej absurdalne było to, że sklep odmówił uznania reklamacji, a jednocześnie poinformował o przekazaniu produktu do dodatkowej analizy. To pokazuje, jak niespójne było ich stanowisko. Czyli nie miałam ani perfum, ani pieniędzy. Dopiero po mojej stanowczej odpowiedzi, wskazaniu nieścisłości w ich argumentacji oraz poproszenie o wyniki analizy, nagle zmienili zdanie i reklamacja została uznana.
Gdybym odpuściła po pierwszej odmowie, zostałabym bez produktu i pieniędzy. Klient nie powinien być zmuszany do prowadzenia wielotygodniowej walki o uznanie oczywistej reklamacji wynikającej z nieprawidłowego zabezpieczenia przesyłki.
Tak wygląda "najwyższy standard obsługi klienta" według Douglas. Dla mnie to kompletna porażka i ogromne rozczarowanie. Nie polecam!!!
Ps. Parę tygodni wcześniej zamówiłam zestawy rituals i też nie były prawidłowo zabezpieczone. Tu całe szczęście dotarły bez uszkodzenia

1 juni 2026

dziękujemy za pozostawienie opinii.
Bardzo nam przykro, że proces reklamacyjny nie sprostał Twoim oczekiwaniom.
Skontaktowaliśmy się z Panią w tej sprawie drogą mailową w celu przekazania szczegółów dotyczących reklamacji.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Od 26.06 moje opłacone zamówienie ma…

Od 26.06 moje opłacone zamówienie ma status w " trakcie". Po dwukrotnym kontakcie telefonicznym wiem tylko tyle, że przekażą do magazynu, Dzisiaj otrzymałam e-mail z prośbą o podanie poprawnych danych. Poprawne dane widnieją w zamówieniu. To jest nieuczciwa gra na zwłokę. Perfumy za ponad 500 zł miały być prezentem 3 lipca. Jestem klientką tego sklepu od dawna i to wielkie rozczarowanie. Nie zamówię tam już nigdy!

2 juli 2026

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Zdecydowanie ODRADZAM zakupy w drogerii…

Zdecydowanie ODRADZAM zakupy w drogerii Douglas online! Zamówienie za ponad 500 zł złożone 28.06 – mija 4. dzień roboczy, a status wciąż „w trakcie przetwarzania”. Żadnej wysyłki, żadnej informacji, żadnego powodu opóźnienia.

Dzwoniłam na infolinię kilkukrotnie – za każdym razem słyszę tylko, że „wysłano zapytanie do magazynu” i że nic nie wiedzą. Na pytanie, kto w takim razie wie, gdzie jest moje zamówienie – cisza. Jak duża sieć drogerii może NIE WIEDZIEĆ, co się dzieje z opłaconym zamówieniem klienta?!

Na domiar złego wykorzystałam na to zamówienie prezent urodzinowy – 2 x karty po 200 zł. Pieniądze zamrożone, produktów brak, a firma zostawia klienta kompletnie bez pomocy w poczuciu bezsilności.

2 juli 2026

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Od 10 dni czekam na opłacone…

Od 10 dni czekam na opłacone zamówienie. Po 3 telefonach na infolinie nie ma żadnego efektu. Nigdy więcje Douglas - uważajcie ! Byłam stałą klientką ... brak słów.

1 juli 2026

NIE POLECAM!!!!

NIE POLECAM!!!!! Zamówienie złożone, opłacone i zero kontaktu. Kilkukrotne telefony na infolinię nic nie pomogły, od wczoraj już ona w ogóle nie działa.
W tle kolejna "wielka" akcja rabatowa, ale jak skorzystasz stracisz pieniądze, bo towaru nie wysyłają od tygodni. Podobno brak kontaktu z magazynem!! Serio? Taka wielka firma nie ma kontaktu z magazynem? To wstrzymajcie działanie strony, a nie oszukujcie ludzi. Nigdy więcej nie kupię.

1 juli 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o kontakt mailowy na adres opinie@douglas.pl, abyśmy mogli zapoznać się ze sprawą i zaproponować odpowiednie rozwiązanie.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Zdecydowanie odradzam zakupy w Douglas.

Zdecydowanie odradzam zakupy w Douglas.

Proces reklamacji i zwrotu pieniędzy okazał się bardzo rozczarowujący. Reklamacja trwała około 3 tygodni i dopiero po moim przypomnieniu otrzymałam jakąkolwiek odpowiedź. Następnie 9 czerwca dostałam informację, że zwrot środków został zlecony i pieniądze wrócą w ciągu 3–4 dni roboczych. Mimo upływu ponad dwóch tygodni zwrot nadal nie wpłynął na moje konto.

Po ponownym kontakcie otrzymałam odpowiedź od kolejnego pracownika, który podał zupełnie inny termin zwrotu. Za każdym razem odpisuje inna osoba, nikt nie zna sprawy, a klient otrzymuje sprzeczne informacje.

Takie traktowanie klienta jest nieakceptowalne. Oczekuję jedynie zwrotu pieniędzy, który został mi wcześniej obiecany. Jeśli zależy Wam na sprawnej obsłudze posprzedażowej i rzetelnym podejściu do klienta, radzę dobrze przemyśleć zakupy w tej firmie.

26 juni 2026

dziękujemy za pozostawienie opinii.
Bardzo nam przykro z powodu opisanego przez Panią zdarzenia.
Skontaktowaliśmy się z Panią w tej sprawie drogą mailową, będziemy wdzięczni za odpowiedź.

Odradzam

Odradzam, jesli mozecie wybierzcie prosze konkurencje, zaoszczedzi wam to nerwow. Prezent zamowiony juz 10 dni temu mial drugiego dnia byc u mnie, niestety nadal zadnych wiesci kiedy i czy produkt w ogole zostanie wyslany, a okazja na ktora mialam prezent podarowac juz minela. Niekompetencja i chaos na infolinii, stracilam mnostwo czasu na sluchawce wysluchujac ich zanujacego tlumaczenia ktore nic nie wnosi do sprawy, nadal nikt nic nie wie ale tez oni nie moga nic zrobic. Dajcie spobie spokoj naprawde nie ma w ich katalogu produktu dla ktorego warto byloby tracic tyle czasu i nerwow. Nie polecam, odradzam,a sklep nawet stacjonarny bede omijac szerooookim lukiem.

15 juni 2026

Dzień dobry,

jestem bardzo rozczarowana obsługą mojego zamówienia. W zamówieniu został podany nieprawidłowy 12-cyfrowy numer telefonu, dlatego nie otrzymałam żadnego SMS od DHL. Kurier nie mógł nawet technicznie wysłać powiadomienia.

Douglas również nie wysłał mi żadnej informacji o problemie z dostawą. Na stronie widniała informacja o odbiorze w poniedziałek/wtorek, i wtedy okazało się, że przesyłka została już zwrócona do nadawcy.

Kontakt z obsługą klienta jest bardzo utrudniony — od trzech dni nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. (Wczoraj 2 razy przez telefon była zgłoszona sprawa na infolinii, dzisiaj dowiedziałam sie ze tylko po napisaniu mejla otworzone zgłoszenie) Jest to dla mnie bardzo stresująca sytuacja, szczególnie że produkty zostały kupione w bardzo dobrej promocji. Tracę na to swój czas i nerwy

Cała sytuacja wygląda bardzo nieprofesjonalnie i jestem bardzo niezadowolona z obsługi.

Nie polecam.

19 juni 2026

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

W dniu dzisiejszym (06.06.26r.)…

W dniu dzisiejszym (06.06.26r.) odebrałam zamówienie online w perfumerii stacjonarnej. Po otwarciu paczki - gratisy i BRAK GŁÓWNEGO PRODUKTU. Po kontakcie z infolinią informacja że należy czekać do 14 dni na sprawdzenie monitoringu i weryfikację mojej reklamacji. Totalna kpina.

6 juni 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Serdecznie prosimy o kontakt mailowy na adres opinie@douglas.pl, abyśmy mogli przyjrzeć się tej sprawie i zaproponować odpowiednie rozwiązanie.

Łamanie praw konsumenta

Dosyć zabawne, że sklep nie zna sposobu pakowania produktów, które sprzedaje :) Zamówiony błyszczyk nie był zapakowany fabrycznie, jedynie wrzucony w pudełeczko, które również nie miało żadnej naklejki zabezpieczającej, nic. Produkt odesłałam, odstępując od umowy. Odpowiedź Douglas natomiast była kompromitująca dla wielkiego koncernu wykłócającego się ze stałym klientem o 60 zł :) Douglas zarzucił mi że produkt został “rozpakowany” i że był “zapieczętowany”. Błyszczyk (popularnej marki) nie jest zabezpieczony fabrycznie w żaden sposób co sprawdziłam po 1 pisząc do obsługi klienta a także zamawiając go celowo z oficjalnej strony marki (W czasie kiedy czekałam na odpowiedź). W związku z tym Douglas zatrzymał sobie zarówno moje pieniądze jak i produkt, który z całą pewnością sprzeda kolejnemu klientowi - przecież i tak reklamacji nie przyjmą ;) Dobrze wiedzieć, że Douglas nie wie jakie produkty sprzedaje oraz nie respektuje praw konsumenta. Pozdrawiam 🫡

28 april 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Chcielibyśmy doprecyzować, że reklamacja została uznana jeszcze przed publikacją opinii, a obecnie pozostajemy z Panią w kontakcie mailowym.

Dziękujemy za przekazane uwagi - traktujemy je jako cenną wskazówkę do dalszego doskonalenia naszych standardów obsługi.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Douglas odpisuje na komentarze…

Douglas odpisuje na komentarze niezadowolonych klientów (również na mój), jak to chętnie pomogą, wyjaśnią sprawę itd. Śmiech na sali. Douglas szorojujesz po dnie.Komentarz ma wyglądać na zainteresowanie i sugerować pomoc. Słabo wam to idzie.

8 mei 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Chcielibyśmy doprecyzować, że reklamacja została uznana i zakończona zwrotem środków. Po zapoznaniu się z Pani komentarzem skontaktowaliśmy się dodatkowo, aby zaproponować możliwość ponownego zakupu produktu w tej samej cenie dzięki specjalnemu kodowi rabatowemu. Rozumiemy jednak, że zdecydowała się Pani nie korzystać z tej propozycji. Zależy nam na tym, aby nie tylko sprawnie rozwiązywać zgłoszenia reklamacyjne, ale również proponować dodatkowe rozwiązania odpowiadające potrzebom naszych klientów. Mamy nadzieję, że kolejne zakupy pozostawią jedynie pozytywne doświadczenia.

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Zamówione perfumy są testowane przez obsługę zamówienia.

Jestem bardzo długo klientką. Zakupuję produkty renomowanych marek i nie mam zastrzeżeń do ich jakości. Problem jest natomiast inny. Przy zamówieniu kremu , okazało się, że jedna z próbek perfum była testowana. Kontaktowałam się z obsługą telefonicznie i mówiłam, że to nie pierwszy raz i żeby zwrócili na to uwagę. Otrzymałam w to miejsce inną próbkę, ale nie po to interweniowałam. Ostatnio zamówiłam drogie perfumy za ok 670 zł z dwoma próbkami perfum. Nie tylko obie próbki, ale i perfumy były używane{ próbowane} Oczywiście w taki sposób, aby nie rzucało to się w oczy, ale z próbek i perfum przy wylocie atomizera było wyraźnie czuć poszczególne zapachy jak i korek od perfum też już pachniał. Poza tym kupuję te perfumy od lat i wiem jak wygląda świeży pełny flakon. Prosiłam żeby się temu przyjrzeli i nic nie zrobili.

25 mei 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o kontakt mailowy na adres opinie@douglas.pl, abyśmy mogli lepiej zapoznać się ze sprawą.

Nie polecam Douglas Polska

Nie polecam Douglas Polska , w paczce otrzymałem tylko próbki , brak perfum o wartości ponad 300 zł .Reklamacja nie uznana przez sprzedawcę i dostawcę DHL . Nie róbcie zakupów na stronie Douglas

20 mei 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Prosimy o kontakt mailowy na adres opinie@douglas.pl, abyśmy mogli zapoznać się ze sprawą.

słabo

słabo, zakładanie konta, zakupy oraz próba "uruchomienia "rabatu za newsteller zajęła mi zdecydowanie za duzo czasu. wszystko prze zniedziałający link z rabatem -oszustwo i strata czasu. w końcu towar zamówiłam - mam nadzieję, że dojdzie w całości. mogłam zaoszczędzic 40zł ;( już wiecej u was nie kupie

19 mei 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu problemów z wykorzystaniem rabatu. Prosimy o kontakt mailowy na adres opinie@douglas.pl - postaramy się pomóc i zaproponować odpowiednie rozwiązanie.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Bardzo słabe doświadczenie ze zwrotem w Douglas. Zwrot został dostarczony do magazynu ponad 3 tygodnie temu, co potwierdza tracking oraz oficjalne potwierdzenie od InPost. Mimo tego do dziś nie otrzymałam zwrotu pieniędzy.

Kontakt z obsługą klienta trwa od tygodni i sprowadza się wyłącznie do informacji, że „paczki nie ma w magazynie” i tym podobne. Problem organizacyjny po stronie firmy nie powinien obciążać klienta, szczególnie gdy istnieje potwierdzenie doręczenia.

Sprawa nadal nie została rozwiązana mimo przesłania wszystkich dowodów i wielokrotnego kontaktu. Jestem bardzo rozczarowana i to napewno moje ostatnie zamówienie online w tym sklepie.

17 mei 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Dołożymy wszelkich starań, aby jak najszybciej zbadać sprawę i powrócić do Pani z kontaktem mailowym.

Dit is Trustpilot