Antagligen det mest giriga företag jag använder. Min butiks elfaktura är på 790 kr per månad inkl MOMS varav 650 kr FAST avgift. Dvs om jag stänger ner min butik eller inte är där så får jag betala un... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Kontaktade Ellevio idag som är nätägare. Försökte få förbrukningen på en byggnad för 2024 och 2025 då en annan har haft nät abonnemanget. De vägrade så klart och hänvisade till ett EU direktiv. Med ta... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Ellevio är det värsta som hänt oss svenskar.detta okrande bolag har ingen skam i kroppen.dessa räkningar dom skickar ut är fanemej sjuka.och inget kan man göra eftersom dom ensamma har marknaden i Sve... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Helt ofattbart att ni tillåts bedriva er verksamhet. Det parti som lovar att gå in och förstatliga Ellevios elnät har min röst. Efter mycket om och men backar man från sin hutlösa effektavgift men vad... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Vi är ett elnätsbolag som ser till att närmare en miljon svenska hem och företag får el. Hos oss kan du få hjälp med frågor som rör strömavbrott, anslutningar till elnätet, sälja egenproducerad el, elanläggningar och andra frågor om el. Välkommen in!
Valhallavägen 203, 115 53, Stockholm, Zweden
Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Jätte dåligt kundservice, fick ett bre från kronofogden och det säger att ni hade skickat en faktura och påminelsebrev. Men när jag kollar mejlet är det inget faktura och påminelsebrev. Så ringer till kundtjänsten och det säger att detta är vårt fel och att vi har slarvat… fick ingen hjälp från er + behövde betala 1400 kronor för ingeting. Verkligen blodsugare. Ni är ett tvingad företag från myndigheterna haha… tråkigt att vi kunder behöver acceptera sån här typ av företag..

Antwoord van Ellevio AB
Byter elnätsavtal utan kunders godkännande och trots att jag löser det på 5 dagar tar dom betalt för ytterligare 20 dagar.

Antwoord van Ellevio AB
Tänk om någon annan del av infrastrukturen fick komma undan med flera avbrott i månaden utan konsekvenser? Ellevios elnät är så pass opålitligt att jag avråder folk som vill köpa hus om det befinner sig på deras elnät.

Antwoord van Ellevio AB
Flyttade inom samma brf för 6 månader sedan och ändringen vad gällande anläggningsadressen fungerade bra men upptäcker nu att på fakturaadressen står mitt namn och adress fortfarande med gamla lägenhetsnumret och efter en halvtimmes försök att via mina sidor mm försöka ändra det känns det helt omöjligt så en önskan
- en mejladress till er som går att hitta ,själv hittar jag inte den
- ett telefonnummer att ringa när man inte arbetar , tänk på att många arbetar" icke kontorstid"
hittar inget av det men som så många företag idag ,ni gör allt för att man inte ska få kontakt och störa ,svenska banker började med den varianten för många år sedan men när kunder tog komptid så stängde man tidigare och tidigare samt öppnade senare och senare i varje fall i mindre städer.
För mig som missnöjd kund kan jag inte byta leverantör i detta fall men det är ni full medveten om ...........

Tack för svar Caroline!
Då ni använder de kraftigt höjda elpriserna som anledning för er prishöjning tidigare år undrar jag om ni tänker sänka priset nu när elpriset går tillbaka igen - eller kommer ni att behålla det högre priset trots att era egna kostnader nu minskar?

Antwoord van Ellevio AB
Tack för det men är inte speciellt intresserad av att prata med er kundtjänst. Jag ville få kontakt med ansvarig chef gällande att brevet var fel och för att diskutera kravet. Det gick inte att få kontakt med den ansvariga så nu kommer jag vända mig högre upp i företaget för svar.

Antwoord van Ellevio AB
Jag har tydligen fel abonnemang. Jag har gjort fel då min huvudsäkring är på 25A men har abonnemang för 20A vilket jag alltid haft. Så uttrycker sig detta företag. Så konstigt bara att det är 5 byggnader med 5 lägenheter per byggnad och alla har tydligen fel huvudsäkring. Och allt är den enskildes fel? Man har verkligen inget att säga till om. Känns inte så effektivt att alla ska beställa en egen elektriker. Jag kommer inte in och kan se vilken säkring jag har men ska enligt villkoren känna till det. Nu ska man höja mitt abonnemang med 400 kr per månad för en förbrukning av av max 5000 kWh. Så runt 500 kr i månaden i fast avgift. Sen lägger dom på den rörliga delen. Kommer snart inte ha råd med detta och jag inte byta leverantör. Känns verkligen inte bra. Ingen vill ta ansvar eller hjälpa mig för att få rätt huvudsäkring. Det måste jag lösa helt själv eftersom hela ansvaret ligger på mig. Ingen annan! Så trött på detta.

Antwoord van Ellevio AB
Synd att man inte kan byta elnätsleverantör då det är monopol.
Har nu i en månads tid inte fått mina dygns mätvärden så fakturan från Göteborg Energi för september kan inte skickas ut då värdena inte är kompletta, bli kul att se hur det bli nu i oktober då jag bara fått värden för den 4 och 10 oktober. Ellevio vet med sig om problemet men uppenbart så är det ingen prioritet på detta då man har monopol så är det ingen brådska. PINSAMT SKÖTT!

Antwoord van Ellevio AB
Långt strömavbrott på Styrsö igen. Inga montörer på ön. De är i Kungsbacka med bil och båt tar det ca 1,5 timmar. Nu händer ni för ofta och långa avbrott. Idag ingen info om att avbrottet var klart. Ni blir sämre och sämre. Fortum hade bättre koll.

Antwoord van Ellevio AB
Vad har ett enskilt kontrollerat vinstmaximerande intresse, för rätt att ta ett lands elnät gisslan? Varför tillåts denna parasit på samhällskroppen? Samhällsbärande funktioner tillhör landet och dess befolkning. Denna bedrägeriverksamhet skall snarast saneras bort, för det allmännas bästa. Den egennytta som driver dessa avarter, skall inte utarma något av landets naturresurser eller andra samhällsviktiga funktioner.

Antwoord van Ellevio AB
Snabba på att svara samt lösa ens frågor. Rekommenderar varmt!

Antwoord van Ellevio AB
Actually, not SUCH a bad customer service.
After being without power in a new house, it took them only one hour to get electricity up again (Återinkoppling).
Been a ikke-personnummer customer with them for a longer time and compared with other companies which rushed into full digitalisation of their customer services, they have responded to emails and phone calls at least.

Antwoord van Ellevio AB
Typexemplet på varför monopol aldrig är en bra idé. Ellevio behöver inte bry sig om sina kunder och det visar de som allra tydligast med sin alltigenom usla kundservice. Det är tydligt att man inte har några ambitioner att förbättra den situationen.

Antwoord van Ellevio AB
Ellevio är (tillsammans med God El) det ojämförligt sämsta bolaget i Sverige på kundservice. Jag skulle kunna skriva en uppsats om hur kassa de är. Om du KAN välja en annan leverantör: gör det!!!
De förtjänar NOLL stjärnor!!!

Antwoord van Ellevio AB
En inflexibel organisation som utnyttjar sin monopolställning för att inte på något sätt ge sina kunder service. De gömmer sig bakom generella epostadresser och återkopplar ej inom rimliga tider. I de fall de går att nå på telefon hänvisar de till huvudkontoret som endast kan nås via epost, och då via en generell mail.

Antwoord van Ellevio AB
Ni är ett gangster företag har bara negativt att säga om ett ockerföretag som erat 😠😠😠😠

Antwoord van Ellevio AB
Lurendrejeri företag som man är låst till!!! 405 kronor i avgift per månad en summa som dom själva bara hittat på för ingenting sen tillkommer skatter moms påhittade överföring kostnader o sen själva elen.... och man kan inte byta helt sjukt system tänk om man hade ett sånt bolag går ju inte att misslyckas bara håva in vinster o plåga kunden....

Antwoord van Ellevio AB
Katastrof! Jouren förstår inte talad svenska , vill inte förstå åska, blixtnedslag! Vill ej hjälpa kunder!!

Antwoord van Ellevio AB
Ringde för att fråga om det finns något rapporterat problem i trakten - efter att ha kollat avbrottskartan - får ett meddelande av något slags "robot", men vare sig svarsalternativ eller någon form av vidarekoppling görs.
Får intrycket av att ellevio gärna tar betalt för sitt nätägande, men skiter i privatkunderna.
URUSELT!!!!!

Antwoord van Ellevio AB
Pretty incompetent in the phone center. They said they switched my invoice from address to email but didn't.
They also told me I had no further invoices to pay, turned out there were two more invoices that I kept getting increased fees for late payments for.