De medewerker was erg vriendelijk en had alle benodigde kennis om mij te helpen. Zeer fijne en snelle uitvoering van het door mij gewenste. Erg tevreden over Ray!

Keurige,nette jongeman die ons vlot hielp met het installeren van W11 ! Jammer dat hij niet meer (dan de daar voor vastgestelde ) tijd had om ons ook een beetje wegwijs te maken….

1. Computerondersteuning en -services

Computerhulp aan huis tegen vaste prijzen. Computerhulp, smartphones, tablets en andere digitale apparatuur.

4,3

Uitstekend

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Fiksi gevraagd om een pc-deskundige.

Fiksi gevraagd om een pc-deskundige een kleine mutatie in de Bios te laten aanbrengen, zodat de pc meteen kon laten opstarten indien de pc van stroom werd voorzien zonder te hoeven gebruik te maken van de defecte aan/uitknop. We hadden niet geboekt voor spoed en zou de mutatie 2 dagen later worden uitgevoerd. De pc-deskundige kwam precies op tijds en voerde de mutatie in enkele seconden uit. Helaas moesten we wel betalen voor het tarief extra spoed, maar zijn uiteindelijk wel tevreden over de snelle correcte service.

16 april 2026

Fijne hulp

7 februari 2026

Slechte ervaring met Wordpress website

Na een mislukte website-migratie had ik gevraagd de bestanden op te schonen, waarvan ik zelf al veel had gedaan. Tijdens een sessie van twee uur (€138) werden alleen twee back-ups gemaakt en van het opschonen van overbodige bestanden is niet gebeurd. Mijn klacht via e-mail werd door Fiksi.nl afgewezen en het probleem werd op hoge toon bij mij gelegd. Ik verwachtte dezelfde reactie bij dit review, gezien hun eerdere reacties op ontevreden klanten. Dat blijkt inderdaad het geval; de reactie van Fiksi.nl staat vol onwaarheden.

18 februari 2026
Logo Fiksi

Antwoord van Fiksi

Geachte heer Mein,

Bedankt voor uw feedback. Het spijt ons dat u ontevreden bent over de gang van zaken. Wij hechten veel waarde aan een goede verstandhouding met onze klanten en reageren daarom graag inhoudelijk op uw review.

In eerste instantie gaf u opdracht om de aanzienlijke hoeveelheid opslagruimte die uw website vereist, terug te brengen. Daarvoor werd nog diezelfde dag een sessie van twee uur ingepland.

Tijdens de sessie is in overleg besloten om prioriteit te geven aan het maken van een lokale back-up. Dit was op dat moment voor u cruciaal om de hoge hostingkosten bij uw huidige provider direct te kunnen stoppen. Hoewel wij begrijpen dat u ook graag het opschonen direct voltooid had gezien, is de gereserveerde tijd volledig besteed aan deze urgente back-upwerkzaamheden; u gaf daar de prioriteit aan.

Wij vergelijken het met een loodgieter: als u hem inhuurt voor het plaatsen van een kraan, maar hem bij aankomst vraagt om eerst een lekkage in het leidingwerk op te lossen, dan wordt de tijd besteed aan die reparatie. De loodgieter heeft zijn werk dan correct uitgevoerd, ook al is de kraan na die twee uur nog niet geplaatst.

In dit geval heeft de back-up de beschikbare tijd in beslag genomen. Dat uw eigenlijke wens tijdens de afspraak door u werd aangepast, is geen legitiem argument om te stellen dat de dienst niet naar behoren is geleverd.

Onze expert heeft tijdens de sessie de vinger op de zere plek gelegd wat betreft de oorzaak van uw probleem: uw site bevat veel foto’s die niet zijn geoptimaliseerd voor het web. Doordat de gereserveerde tijd volledig opging aan de verschoven prioriteit, was er geen mogelijkheid om dat probleem ook nog op te lossen.

Wij hebben na uw klacht binnen 24 uur drie of vier e-mails uitgebreid beantwoord om uit te leggen welke vervolgstappen u zelf kunt zetten en waarom de expert hier tijdens de sessie niet aan toe is gekomen. Daarnaast hebben wij in diezelfde e-mails — geheel onverplicht — praktische tips gegeven om te voorkomen dat foto’s een onevenredig beslag leggen op uw opslagruimte.

Dat wij "op hoge toon" uw klacht afwezen, is een verkeerde voorstelling van zaken. Wij hebben uw klacht na een uitvoerige mailwisseling beargumenteerd afgewezen. Van ons kan immers niet worden verwacht dat wij het kernprobleem alsnog kosteloos oplossen nadat de geplande tijd eerst op uw verzoek aan andere prioriteiten is besteed.

Wij snappen dat u het niet bevalt dat wij uw klacht terzijde leggen maar objectief gezien is dat de enige juiste reactie gezien het bovenstaande. Wij hebben telkens feitelijk en correct gereageerd maar de uitkomst bevalt u niet. U heeft ook op geen enkel moment bestreden dat tijdens de sessie de prioriteit op uw verzoek naar de back-ups werd verplaatst maar beklaagt zich er achteraf wel over dat de oorspronkelijke bedoeling van de opdracht niet is bereikt.

Wij krijgen de indruk dat, nu u uw zin niet heeft kunnen doordrijven, u onze service probeert af te branden in reviews. Dat is uw goed recht maar wij weigeren te buigen voor uw onfrisse methodes om uw zin door te drijven.

Enige zelfreflectie zou op zijn plaats zijn bij u. De hele zaak lijkt op een kleuter die samen met zijn ouders op de kermis wandelt, een ijsje vraagt, onderweg naar de ijskraam de snoepkraam ziet, zich bedenkt en een lollie wil en daarna alsnog begint te jengelen omdat hij geen ijsje kreeg. Zoals elke ouder weet, zeer vermoeiend... Bij een kleuter is zulk gedrag nog enigszins te verklaren, maar van een gepensioneerde mag meer volwassenheid of redelijkheidsbesef verwacht worden.

Wij wensen u desondanks veel succes met het verdere verloop van uw website-migratie.

Team Fiksi

Snel en Professioneel.

Snelle en professionele hulp nog op dezelfde dag dat ik de opdracht plaatste. De IT specialist Terry had verstand van zaken en loste het probleem binnen een uur op waar FritzBox en HP het niet voor elkaar kregen en alleen maar naar elkaar wijzen zonder het op te lossen.

22 december 2025

Topservice in alle opzichten.

Geweldig geholpen door Kenneth van Fiksi Computerhulp. En was ook nog eens heel gezellig. Veel kennis van zaken, goede uitleg, zeer klantvriendelijk.

4 december 2025