De elearning is op zichzelf in orde. De toets is waardeloos. De vragen zijn multi-interpretabel, incorrecte spelling en afwezigheid van interpunctie maken het een drama. Daarnaast heb ik niet het id... Toon meer

Modules zijn erg duidelijk en leiden je door de (flinke) hoeveelheid stof heen. Toets vragen zijn aansluitend bij de eerder doorgenomen theorie. Eén punt van feedback; als je de toets opnieuw moet mak... Toon meer

Online cursus an sich leerzaam maar testvragen in cursus niet altijd eenvoudig terug te vinden in de tekst. Ook heel veel bijlagen waarvan onduidelijk is hoe gedetailleerd je dit moet kennen. Kennist... Toon meer

1. Opleidingscentrum
  2. Onderwijsaanbieder

Changing the future of GCP training means, taking a new approach to learning. Through our myGCP app and website, we fuel our learners with clinical research knowledge. Enabling them to focus on their goal: design and conduct good quality research.

3,5

Gemiddeld

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

De elearning is op zichzelf in orde

Daarnaast heb ik niet het idee dat alle toetsvragen worden gedekt door de elearning-modules.

26 januari 2026

De training is veel te gedetailleerd

De training is veel te gedetailleerd.
Allerlei details over de METC die niet relevant zijn voor een externe onderzoeker. Heel veel jargon. Waarom maken jullie niet een beknopte versie voor klinisch onderzoekers?

19 oktober 2025

Echt een papieren werkelijkheid - ik wil mijn geld terug

De training volgen was een ramp. Het begint al bij de website: zwarte tekst op donkere ondergrond. Het is totaal niet duidelijk wat het verschil is tussen verschillende cursussen Light WMOGCP Training Uitvoer 2024 (3 uur, €65) en de Light WMO GCP Training Start 2024 (3 uur, €65), of welke je nu moet kiezen. Gemelde prijzen zijn EX. BTW. wat in Nederland NIET mag.
De training bestaat uit 2 onderdelen, deel 1 is heel erg gericht op wet- en regelgeving, maar die onthoud je nooit. In plaats van te leren waar je deze kunt vinden, of bijvoorbeeld HOE je in de praktijk anonimiteit kunt bewaken, de risico's voor proefpersonen ("deelnemers") kunt minimaliseren gaat het allemaal over papieren werkelijkheid.
De vragen die je tussendoor moet beantwoorden komen VOOR de je informatie hebt gekregen, of erger nog ZIJN de informatiebron.

In de eindtoets heten zaken net even iets anders ("source data identification LOG" i.p.v. "source data identification CHECKLIST" zoals in de training zelf). Een "wat is VOLGENS JOU" vraag in de eindtoets, die je vervolgens FOUT kunt maken? Vragen in de eindtoets die niet in het trainingsmateriaal aan bod zijn gekomen? Ineens vragen in het Engels krijgen terwijl de antwoorden in het Nederlands zijn, en je de hele training in het Nederlands hebt gevolgd. Spelfouten, fouten in vraagformulering. Onduidelijk bij trainingsvragen waarom een % goed/fout gebaseerd is. Antwoorden die op elkaar lijken. De filmpjes zijn echt niet informatief en heel oppervlakkig.

Uiteindelijk met veel pijn en moeite en Googlen de toets gehaald, maar ik wil eigenlijk gewoon mijn geld terug. Wat een deceptie, dit garandeert echt niet mijn ethisch handelen als onderzoeker.

24 juli 2025

Duidelijke informatie en was zeer…

Duidelijke informatie en was zeer verhelderend.

14 juli 2024

Beste ZMC,

Bedankt voor je tijd en review.
Erg fijn om te lezen.

het was goed te doen

het was goed te volgen; wel veel afkortingen van richtlijnen ed

4 juli 2024

Beste Roel,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je feedback te geven op de Light WMO GCP Uitvoer training. Blij te lezen dat de training goed te volgen was.
Het is goed te begrijpen dat alle afkortingen soms wat verwarrend kunnen zijn. Klinisch onderzoek en wetgevingen maken veel gebruik van afkortingen en deze nemen wij uiteraard over in ons trainingsmateriaal. Gelukkig kun je met onze Glossary de meeste afkortingen terugvinden, deze vind je in de tools sectie op mygcp.nl. Deze is te downloaden als .pdf.

Gefeliciteerd met het behalen van je certificaat.

Sharon

Les materiaal is slecht en toets vreselijk

Les materiaal is slecht: traag, niet compact en bevat mn balast en gaat zijn doel volledig voorbij: veilig en verantwoord wetenschappelijk onderzoek.

De toets is helemaal vreselijk: administratie wordt getoetst en slechts een paar vragen over verantwoord onderzoek. Het is een toets naar de papier winkel en patient/dokter heeft er niets aan.

13 mei 2024

Beste Rob,

Bedankt dat jij je tijd hebt genomen om ons je feedback te geven.
We vinden het jammer dat jij de training als slecht en de toets als vreselijk ervaren hebt.
Mijn collega neemt telefonisch contact met je op hierover.

Innovatieve inspirerende coaching

Innovatieve inspirerende coaching Door ervaren en kennis coach

25 maart 2024

Beste Stan-Antoine,

Bedankt voor je review!
Heel fijn dat je de klassikale training van Marieke Meulemans inspirerend vond.

Nog een fijne dag!

Zonnige groeten,

Prima lesmateriaal, matige toets

De toetsvragen aan het eind vond ik van matige kwaliteit. De vragen gingen veelal over zeer gedetailleerde aspecten die niet allemaal aan bod gekomen waren in het cursusmateriaal of vragen waren taalkundig zodanig gesteld dat er meerdere antwoorden goed gerekend moeten worden (maar dan uiteindelijk maar 1 antwoord correct gerekend).

4 maart 2024

Beste Piter,

Bedankt voor je tijd en review.
Fijn dat je ons lesmateriaal prima vindt.
Jammer dat je de kennistoets zo ervaren hebt.
Voor de vragen waarop je meerdere antwoorden zou kunnen/willen geven, deze kan je mailen naar klantenservice@gcpcentral.com. Dan kijken we hier graag naar om het te verbeteren.

Blij dat je de kennistoets gehaald hebt!

Sharon

Je wordt "gedwongen" actief te lezen doordat er toetsvragen gesteld worden, die overigens ook echt heel leerzaam zijn! Het is best een flink stuk lesstof, maar doordat je per hoofdstuk even een overzicht krijgt waar je bent en op ieder moment even kan stoppen, werkt het voor mij goed op deze manier.

22 januari 2024

Hallo Evelyne,

Hartelijk dank voor je tijd en je positieve feedback over onze myGCP training.
Het is zo fijn om te lezen hoe blij je met onze training bent en dat onze leermethode goed bij je past.

Vriendelijke groet,

EU-CTR Course

It a valuable course, its clear and easy to follow!

16 januari 2024

Dear Ingrid,

Thank you very much for your positive feedback on the EU CTR course. We are pleased to hear that you found the course valuable and that it was clear and easy to follow. Your satisfaction is of utmost importance to us and we strive to offer high-quality and accessible courses.

We look forward to providing you with even more valuable learning resources in the future.

Kind regards,
Sharon

Goede training, kennisvragen punt van aandacht

De training was inhoudelijk goed. Wat jammer is dat in de kennisvragen tussendoor vaak onderwerpen behandeld werden die (nog) niet aan bod waren gekomen. Laat met de kennisvragen tussendoor ook hetgeen aan bod komen wat je behandeld hebt. Dit zorgt voor een meer positieve ervaring van het maken van de kennisvragen. Pittige training, maar heel blij dat ik in 1x de toets gehaald heb.

15 januari 2024

Beste Ellen,

Hartelijk dank voor je waardevolle feedback over onze e-learning. We waarderen het dat je de tijd hebt genomen om je gedachten met ons te delen.
Onze leermethode is inderdaad activerend en we streven ernaar om interacties te creëren die je aan het denken zetten. Het uitgangspunt is dat het echte leermoment plaatsvindt wanneer je de feedback in beeld krijgt en actief betrokken raakt bij de lesstof.
We zullen zeker rekening houden met je opmerkingen en proberen de e-learning-ervaring verder te verbeteren. Jouw input is van grote waarde voor ons streven naar kwalitatieve en effectieve leermiddelen.
Nogmaals bedankt voor je feedback. Mocht je nog meer gedachten of suggesties hebben, aarzel dan niet om contact (klantenservice@gcpcentral.com/085-130 54 89) met ons op te nemen.

Gefeliciteerd met het behalen van de kennistoets in 1 keer!

Goed opgezet

Goed opgezet, met wisselend vragen om de gedachten te primen, filmpjes en figuren.

29 november 2023

Beste Steven,

Wat een fijne review!
Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om ons je feedback te geven.

Sharon

erg taaie niet altijd even interessante…

erg taaie niet altijd even interessante stof.

software presentatie ziet uitstekende in elkaar goede mix van AV elementebn

9 oktober 2023

Beste NN,

Wat fijn dat je ons je feedback gegeven hebt!
Helaas weet ik niet welke training je gevolgd hebt, maar zowel ICH/WMO, GCP, MDR als EU CTR zijn geen gemakkelijke onderwerpen. We zijn blij dat je onze manier van brengen van deze taaie stof als prettig gevarieerd ervaren hebt.

Veel succes met je onderzoek(en).

Goede uitleg, zeer inzichtelijk

Goede uitleg; zeer inzichtelijk, prima afwisselende vragen en foto's /film's/interview's.

4 oktober 2023

Beste Corinna,

Ontzettend bedankt voor je tijd en 5 sterren beoordeling.
Fijn dat je de Online WMO GCP training zeer inzichtelijk vindt.